Hayırlı olsun hocam Allah kaza bela göstermesin hangi bayiden aldınız aracı? plaka işlemlerini de biz mi yapıyoruz? Benim bildiğim noterden vekalet verdikten sonra herşeyi onlar hallediyor. Son olarak bütün işlemler bittikten sonra mı faturası kesiliyor? Tahmini kaç gün sonra kavuşursunuz aracınıza? Çok soru sordum farkındayım hakkınızı helal edin 😀 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları (13. sayfa)
-
-
MG4 Luxury için kaparo bırakmak üzereyim, Ankara Herter ay sonuna teslim ederim diyor, hatta renk seçimi de sunarım diyor. Doğan Trend yüzüme bile bakmıyor, 2 aydır test sürüşü ayarlayamadılar, telefonlarıma geri dönüş yapmıyorlar. Arkas da ne zaman arasam ST'ler meşgul. Bu konudakileri okuyunca şüphelendim, Ağustos ayından beri bekleyenler mi var?
-
Ben önce koşuyolu doğantrendi aradım test sürüşü istedim hemen randevu oluşturdular.
Sonra maslak doğantrendde araç bulunca koşuyolundaki randevuyu iptal edip maslakta yeni bi randevu oluşturdum ve gittim test sürüşümü yaptım.
Herterde asalet bey ver onunla iletişime geçin kendisi ilgili biridir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ağustostan beri bekleyen benim.
Halen aracım gelmiş değil. Ne zaman geleceğini de söylemiyorlar.
Bursa bayii.
Evet siz biraz fazla beklemişsiniz. 5 Ekim'de kaporayı yatırdım ay sonu gemiyle araç türkiyeye giriş yaptığı zaman paranın kalanını alırız Kasım'ın ilk haftası gibi de aracınızı teslim ederiz dediler
kusura bakmayın yeni gördüm. biz özel plaka alıyoruz, o nedenle kendimiz uğraşıyoruz :)
Doğan trend bayiye fatura edince bayi de size fatura kesiyor.
biz aracı aynı gün teslim alabiliyorduk, ancak plakayı alacağımız yerin emniyetine ziyarete gideceğiz pazartesi günü halledelim dedik.
-
seneye makyajlı kasa gelecek iken eski kasayı bugünlerde almak ne kadar mantıklı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu sene bu kasa en fazla 1.5m vermek varken Seneye yeni kasaya 2.5-3m vermek ne kadar mantıklı?
o fiyata gerçekten çıkacağına inanıyor musunuz:) byd geliyor bu fiyatlara kim neden tercih etsin o fiyatlara? doğantrend adlı arkadaşın kar marjı düşmedikçe ben sıcak bakamayacağım bu araca. Ayrıca önümüzdeki aylarda 24 modelle makyaja giriyor
Mantikli mantiksiz birsey diyememde cok mu ihtiyaciniz var makyaja tek eksisi bu aracin isi pompasi olmamasi comforttan bahsediyorum.Ondada turkiyenin bati tarafinda cok sorun olmaz 2 ay zaten kis alt tarafi.Benim ev is 4 km zaten diger fosildede klima acmiyordum bundada acmayacagim icin cok dert degil.
2024 de BYD'de bu fiyatta kalmaz demek istemis ustteki arkadasta bence artik eskisi gibi artmaz arac fiyatlari ben dusunmuyorum seneye 2 milyon falan bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 15 Ekim 2023; 16:11:7 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
O fiyatlara çıkar çıkmaz orasını bilemem ama ben sizin gibi makyajlı kaasa veya yeni kasa feşisti değilim.
Aldığım her araç güncel kasadan bi önceki kasa oldu ve ortalama 3 yıl bindim. Benim kasanın üzerine 2 ay sonra yeni kasa çıkartsınlar hiç de umurumda olmaz.otomobil benim için yatırım aracı değil ihtiyaçtır.
Herkese merhaba. Gerek yeni teknoloji olması gerek sessizliği gerekse de f/p açısından değerlendirince araç bana cazip geliyor almak niyetim var. Alan herkese de hayırlı olsun, okudugum kadarı ile alanlar gayet memnun. Esasen agırlıklı Sarıyer-Levent arası gunluk 30km kullanacagım, belki yılda 3-4 İzmir-İstanbul arası. Bu nedenle makul geliyor. Aklımı kurcalayan konu sahibinden üzerinde çok fazla comfort modelin satışta olması(comfort düşünüyorum). İki araç arasında temelde ısı pompası, deri koltuk ve bir miktar menzil farkı var. Kullanıcılara sormak istiyorum bu denli fark yaratıyor mu Luxury paketi yani 200k daha vermeye gerek var mı noktasında düşünceliyim. Teşekkürler.
-
Hocam bende elektrikli araç düşünüyorum da byd yi mi beklesem düşüncesindeyim
Tiggo 8 pro ile elektrikli araçlar arasında gidip geliyorum.
Şu an çok değişken gelen çok farklı marka ve araç oluyor
Tiggo 5 TL, MG evde şarjla 0.25 TL yakar :)
Ben de henüz MG4 sahibi değilim. Ama araç geçen sene Avrupa'da satışa çıktığından beri radarımda :) Avrupa'da (özellikle İngiltere'de) fiyat performans olması ve sürüş dinamikleri sebebiyle oldukça iyi satmış sanırım. Çinli elektrikli araçlara ek %40 vergi gelmese biz de çok uygun fiyatlara alabilecektik bu araçları.
Sahibinden sitesinde çok fazla Comfort modelin olmasının sebebi anladığım kadarıyla ilk etapta Türkiye'ye ağırlıklı olarak Comfort modelin getirilmiş olması. Satanların çoğu da muhtemelen bu aracı Al-Sat (yatırım) amacıyla alanlar. Çünkü aracın Türkiye'ye geldiği ilk zamanlar (Nisan sonu) halen araç piyasasının iyi olduğu dönemdi. Ancak bir iki ay sonra faizlerin artmasıyla durum değişti ve ikinci el piyasasına bol miktarda yeni veya az kullanılmış araç sürüldü. Yani Comfort ilanlarının Luxury'e oranla daha çok olmasının sebebinin Comfort'ın daha az tercih edildiği olduğunu sanmıyorum.
Comfort ve Luxury model arasında sizin de belirttiğiniz gibi batarya (yani menzil), motor gücü (bence çok önemli değil, her 2 model de gayet performanslı) ve ısı pompası, vs. donanım farkları var. Aradaki fiyat farkına değer mi sorusu biraz da kişisel ihtiyaç ve tercihlere bağlı. Aracı çoğunlukla şehir içi kullanacak birisi için menzilin uzun olması çok da önemli değil. Comfort modelin menzili günlük kullanım için fazlasıyla yeterli. Ama mesela Türkiye'nin soğuk bölgelerinde yaşayan birisi ısı pompalı Luxury model tercih edebilir.
Comfort ve Luxury model arasındaki aslında bence belki de en önemli ama nedense bir çok incelemede ve aracın resmi web sitesinde de bahsedilmeyen fark ise batarya tipi (kapasitesi değil). Luxury modeli NMC katotlu Li-Ion batarya kullanırken Comfort modeli LFP katotlu Li-Ion batarya kullanıyor. NMC batarya LFP'ye kıyasla daha hafif iken (aynı enerji yoğunluğu için), LFP batarya daha düşük maliyetli. O yüzden uygun maliyetli araçlarda/modellerde NMC yerine LFP batarya kullanılıyor. Örneğin Tesla Model Y Long Range (uzun menzil) versiyonda NMC kullanılırken Standard Range (standart menzil) versiyonda LFP kullanılıyor.
Bu şekilde bakınca sanki NMC batarya daha iyi gibi düşünülebilir. Ama tam olarak öyle değil. LFP bataryaların NMC'ye göre bazı önemli üstünlükleri var. Bataryanın kullanım ömrünün uzun olması için NMC bataryaların istisnai haller dışında %80'den fazla şarj edilmesi önerilmiyor (örneğin sadece uzun yola çıkmadan önce %100 doldurun şeklinde tavsiye ediliyor). Ancak LFP bataryalarda böyle bir durum söz konusu değil ve rahatlıkla her zaman %100 şarj edilebilirler ve batarya ömürleri (şarj doldur-boşalt çevrim sayısı) NMC'den çok daha fazla.
LFP bataryaların bir diğer ve çok kritik avantajı ise NMC'ye kıyasla daha güvenli olması. Hasar durumunda NMC bataryaların yanması daha olası iken LFP bataryalar bu konuda çok daha güvenli. İnternette LFP batarya çivi testi videolarına bakabilirsiniz. Matkapvari bir test düzeneği ile delinen NMC batarya patlarken LFP bataryaya hiç bir şey olmuyor. Batarya konusunda (ve tabi ki elektrikli araçlarda) dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan BYD yeni modellerinde ağırlıklı olarak LFP batarya kullanıyor bildiğim kadarıyla.
Batarya konusunda detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm.
DolubataryayoutubeELEKTRİKLİ ARAÇ ALIRKEN BATARYA KONUSUNDA BİLMENİZ GEREKENLER! 00:00 Giriş 02:00 Batarya Türü 09:33 LFP vs NMC Karşılaştırma 10:03 Termal Yönetim Sistemi 16:55 Şarj 20:27 Batarya Paketi ve Doğuştan Elektrikli Araçlar Artık bir otomobil alırken en çok önem göstermemiz gereken kısım motor değil batarya. Batarya, bir otomobilin menzili, şarj hızı, kullanım ömrü, maliyeti dahil birçok konuda belirleyici oluyor. Bu videoda kendi batarya formülümüzü oluşturup potansiyel elektrikli otomobil müşterilerine yol göstermeye çalıştık. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCLRYyGAoqR26MpjAmbrG6oQ/join Hepsi ve daha fazlası için Dolubatarya.com ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Abone olmak için: @dolubatarya X: x.com/dolubatarya Linkedin: linkedin.com/company/dolubatarya Instagram: instagram.com/dolubataryahttps://www.youtube.com/watch?si=iObFPYhNDkJ3h76N&v=R14JJbCoenw&feature=youtu.be
-
Araç fiyatları dövizin gidişatına göre önümüzdeki aylarda TL bazında yükselebilir ama artan rekabet ve faizlerin yükselmesi sebebiyle dolar bazında yükselmeyecek ve hatta düşecektir diye tahmin ediyorum. Eğer yatırımınız döviz bazlı ise bir süre daha beklemeniz (BYD, Cherry, vd. üreticilerin yeni modelleri gelecek 2024'de) iyi olur diye düşünüyorum. Örneğin BYD, MG4'ün rakibi sayılabilecek Dolphin modelini getirecek büyük olasılıkla 2024'de. Fiyatları birbirine yakın olacaktır diye düşünüyorum. MG4 daha sportif görünümlü bir modelken, Dolphin biraz daha aile tipi bir araç. İnternette detaylı videoları var.
Hatta elektrikli aracı ağırlıklı olarak şehir içi işe git gel için, hele ki 2. araç olarak düşünenler yine muhtemelen önümüzdeki yıl sonuna doğru gelecek BYD Seagull, Cherry EQ1 gibi biraz daha küçük ve daha uygun fiyatlı modelleri de tercih edebilir. 2024-2025 gibi model sayısı ve rekabet çok daha artacak gibi görünüyor. Yatırım tavsiyesi değildir ;)
-
Hocam ticaret yapıyorum ve ürünlerim dövizle geliyor
oldum olası hep üründe stok yaparım nakit pek tutmam
işletmemin en kötü senaryolu 1 sene sermayesini kenara koyarım gerisi hep stoktadır
evet ikinci araba olacak
mahmutbey silivri arası git gel yapacağım
yazlığa taşınalım diyoruz...
biraz şehirden insanlardan uzak olmak çok iyi geliyor bana hengameden
orada içilen çay bile daha dingin
ilerleyen süreçte teknede almayı düşünüyorum genç yaşta emekli yaşamı gibi bir yaşama itmek istiyorum kendimi tabi ki işten arda kalan vakitte
elektrikli araç hevesim buradan kaynaklı
-
Yüklenin beyler. Baskı kuralım ki tez zamanda gelsin şu i smart
https://instagram.com/stories/mgturkiye/3214965263332973078?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 16 Ekim 2023; 21:44:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Xpower alan yokmu yav yavru m2 olmuş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X