Şimdi Ara

MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
868
Cevap
81
Favori
116.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lastikler incelemelere göre (tyrereview) en düşük yuvarlanma direncine sahip lastik diye nitelendirilmiş. Bu sebeple de zaten verimliliğin ön planda olduğu elektrikli araçlarımızda kullanılmış.

Islak zeminde korkutuyor gerçekten. Lastikler bir noktada iyiyse başka bir noktada kötü oluyor hamur yapısından kaynaklı. Sanırım bizde de bu verimlilik iyiyken, ıslak yolda bir kayganlık kaçınılmaz oluyor.

Öte yandan bana balataların diskleri nasıl desem önceki aracıma göre tam bir ısırma hissi yaratmadığını gözlemliyorum. Fren yapsam kilitlemiyor tam. Kademeli bir yapısı var. Önde araç yoksa akıyor araç öne doğru. Disklerin soğuk veya sıcak olmasıyla da alakalı olabilir belki, belki araç yeni diye (2 ay 5500km'de araç) ama bu his ara ara korkutuyor. Bazense gayet iyi geliyor frenler.

• AyhanYiğit A kullanıcısına yanıt

Tesekkürler. Takipteyim :)

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt

önceki aracınız elektrikli değilse, bu araçların biraz fren yapısı farklı oluyor içten yanmalılara göre hocam. Daha hissiz biraz daha fazla kademeli gibi, daha uzun bir basış yolu var. Eski aracım hyundai bayondu ve daha kısa basmalarda daha sert algılayarak duruyordu, bu araç daha bi kademe kademe yavaşlıyor. Aracın bu yapısına alıştım benzinliler garip geliyor hatta fakat frenlemede ve yol tutuşunu lastiğin çok değiştirdiğini yabancı forumlarda da belirtiyorlar bu araç için (genelde michelin crossclimate takmışlar). Bizdeki bridgestone çin üretimi lastikler avrupa üretimlere göre bariz kötüymüş. Elektrikli araçlara özgü olmayan bi 4 mevsim de alabilirim zaten hepsi xl lastik, araştırıyorum bakalım.

• Comfort kullanıp memnun olanlar var mı?
  • frenler kuru zeminde çok etkili yağmurda henüz denemedim. yapmanız gereken aniden dip basmak o zaman anlayacaksınız. hızlı ve yarıya kadar bastığımda hemen abs çalıştırıyor yada hazırlıkmı yapıyor bilmiyorum bende bu durumu daha iyi anlamak için yaklaşık 80-100 km hızla giderken dip firen bastım ve gerçekten performansını iyi buldum. ıslak zeminde kendi lastiklerini çok övmüyorlar bende Lastikleri iyice araştırdım kış için tanesi 4 5 bin TL den başlıyor 7- 8 bin TL'ye kadar yolu var EV kodlu olmasına dikkat edin lastikler pahalıymış harbi.. 235 R45 18 ebat için söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aoil06 -- 4 Kasım 2024; 22:41:57 >
  • Aoil06 A kullanıcısına yanıt

Rejenerasyon + verimliliği sağlamaya yönelik lastiklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Bende de elektrikli corsa ve özel üretim e-michelin lastik var ve aynı şekilde kuru zeminde bile abs'ye çok düşüyor. Bu hafta kışlık petlasları takacağım zaten taş gibi olmuştur 3. senesi. Farkı göreceğiz bakalım

• Artpopist A kullanıcısına yanıt
    Ben bugün aldım 2.el alarak aranıza katıldım . Evin 2. Aracı olduğundan çok düşünmedim . Araç muazzam 2024 a3 üm var kağnı gibi gelmeye başladı 2 gündür .
  • masterap M kullanıcısına yanıt

kışlık lastik zaten performansı düşük oluyor genelde sert oluyor 3 4 senelik lastik daha sert olur dikkatli kullan biraz , elektrikli ani firen ve gaz tepkilerine gelmiyor bi bakmışsın yanlaya yanlaya gidiyorsun :D

Biraz denedim ama abs devreye girmedi. Michelinler biraz yumuşak kalıyor sanırım

• fukiii-41 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam, kazasız belasız güle güle kullanın. Grubumuzdaki alman trollerine aldırmayın siz de biliyorsunuz zaten ne kadar cevap verirsek o kadar yazıp duracak :)

• arkadaşlar ısı pompası nasıl çalışıyor biri net olarak biliyor mu, ne denediysem sıcak hava alamadım

Isı pompası senin için değil hocam bataryalar için. Onun için de ekstra bişey yapmana gerek yok entegre sistem

• Artpopist A kullanıcısına yanıt
    Evet memnunum ama luxury bulursan tabi lux almak daha mantikli hem dolu hemde batarya 64 KW.
  • masterap M kullanıcısına yanıt

ya internette bi vidyo görmüştüm klimadan eco modu felan kapatıp birşeyler açıyordu ordan kafam karıştı benim

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.