Arkadaşlar herkese merhaba Geçen hafta mg4 luxury paket araç satın aldım saatte trifaze hat mevcut wallbox kullanmadan elektrikçiye akım koruma vs tüm güvenlik önlemlerini alıp araç şarj panosu yaptırmayı düşünüyorum bu durumda aracımı oradan şarj edersem garanti kapsamından çıkar mı? |
MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları (40. sayfa)
-
-
yok hocam neden çıksın
-
merhaba;
Comfort pakette v2 ne zaman cıktı bilgisi olan varmı?
Bayiiler Ellerinde olan v1 lere ilgili farklılıkları monte edip v2 seklindemi sattılar bilgisi olan var mı?
-
1 yıl olmuştur hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Bir comfort V2 kullanıcısı olarak ,
1) V1 - V2 farkı : 17 inç vibrasyon sıkıntısı giderilmiş jantlar.(Hepsinde olmasada bir grup V1 de (16 jant) belli hızlarda titreme problemi var.)
Arkada 3. kafalık ,
Kabin içi tutamaklar,
Yabancı forumlarda V1 lerde çok nadirde olsa dışarıda DC şarj makinelerinde zaman zaman şarj olamama sorunu,V2 de giderildi.
Özetle jant hariç aman aman büyük bir fark yok.
2) Lux yada Comfort ,iki donanımda farklı kitlelere hitap ediyor,
Birincil düşünceniz güvenlik , uzun ömür ve batarya sağlığını düşünmek zorunda kalmadan istediğim zaman %100 e kadar şarj ederim ise banko Comfort.(Comfort ile Lux ün ortak özelliklerini uzun uzun buradan sayamayacağım,internetten ulaşabilirsiniz)
Yada benim için donanım en önemlisi ben Lux ın getirdiği extra beygir gücü,uzunyoldaki daha uzun menzil getirisi,yarı deri koltukları,deri direksiyon ve ısıtması , koltuk ısıtma özellikleri,
soğuk bir iklimde yaşıyorsanız kesinlikle ısı pompası gibi özellikleri derseniz tercih sebebi olabilir, tabi NMC bataryayı sağlığı açısından uzun yol hariç %20-%80 kullanmanız gerekiyor.
3) Yaşadığınız yer ve kullanım şeklinize göre değişmekle comfort ta yazın şehir içi 400 leri kesin geçersiniz,şehirler arası 130 u geçmediğiniz sürece her 250 km de bir mola vermeniz gerekir.(en az 50 km rezerv bırakarak yazıyorum bu rakamları) . Genel söylem Lux bir tık Comf tan fazla tüketsede şehir dışında kesinlikle daha uzun bir menzile sahip olacaktır.
Şarj periyodu size kalmış,yazdığınız rakamlara göre 7 ile 10 günde bir şarj a girmeniz yetecektir,
4) Prizden wallbox olmadan direk şarjlarda 3,5 kw/saat(16A) e kadar şarj alabilirsiniz bunun için ev tesisatınızı bir kontrol ettirmeniz gerekebilir,Amperi 13 , 10 yada 8 A ayarlayarak ta 2,5kw/saat , 1,6 kw/saat değerlerine ulaşabilirsiniz.Wallbox ta ise yine evinizdeki elektrik çıkış gücüne göre (Trifaze vs) Conf ta max 6kw/saat civarı , Lux te ise 10kw / saat alabilirsiniz.
İlk durumda yani direk ev prizinden uzatma aldığınızda elektrikli araçlar için yapılmış bakır ,yanlış hatırlamıyorsam 3*2,5 kablo kullanırsanız hiçbir sıkıntınız olmaz,ben 20mt kullanıyorum sıfır sıkıntı ve sıfır ısınma.
5)Kışın aracın performansı değil menzili düşüyor,Comfort için Ş.içi 420 vs almazsınızda 370-380 alırsınız.Ş.dışı da 250 de bir yerine 200 de bir mola verirsiniz.
6)Fikrim yok
-
Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldu. Açıkçası aracımı takasa vererek ya da dışarıda değerlendirerek üzerine bir miktar ben koyarım diyorum biraz da onun için bekliyorum acele ederek zarara girmek istemiyorum. Ancak bulduğum ilanlar da hep v1. Böyle şeylerde genelde olabiliyorsa ve kendimi zorladığımda ulaşabilecek gibi hissediyorsam hep aklım kalmaması adına daha güncele/daha üst modele gitmek istiyorum ama v2 bile ikinci eller kolay bulunmazken (düşündüğüm fiyat aralığında), luxury biraz daha zor olur gibi. Yakın bir şehirde ilanda var luxury fiyatta zorlayabileceğim seviyelerde ama hem kredi vs diye yıpranıp hem de batarya konusunda yüzde 80 olayı biraz soru işareti oluşturdu aklımda.
4-) Elektrik konusunda mutlaka bir uzmana danışmam gerekecek. Sizden ricam bana özelden kullandığınız o 20mt kablonun da fotoğrafını ya da linkini atabilir misiniz? Böyle dediğiniz uzatma kablolarıyla evden sarj edebilirsem wallbox' ı direkt yazlık eve kurdurabilirim daha kolay olur.
5-) Elbette ekonomik boyutu fark ediyordur ama merakımdan soruyorum hem evimin 50mt yanında hem de tam 200metre karşısındaki markette elektrikli araç sarj noktaları var ikişer tane. ZES ve Enyakıt' ın sarj istasyonları var. Bazı günler buradan doldursam ne kadar tutar? Evde ne kadar tutar?
- Açıkcası Luxury' ı bizim için öne çıkaran belli başlı üç tane özelliğini beğendik: Uzun menzili, 360 kamera ve ısıtmalı koltuklar. Yani 2023 aracımızda olmadığı için üzüldüğümüz ayrıntılardı. Ama batarya konusu cidden merak ettirdi.
*Son bir dipnot da forum dh adminlerine; sayfadaki reklamlar o kadar sık değişiyor ki uzun bir okuyorken sayfa bir aşağıya gidiyor, bir yukarıya çıkıyor. Kullanım konforunu çok etkiliyor maalesef.
-
Ben bir örnek vereyim, comfort v2 var, evden şarj imkanım yok, dışarda ediyorum. Konya’da yaşıyorum, evimin yakınlarında yeterince var. Dün %13-%100 e avm de doldurdum 397 TL tuttu, eco menzil 430 km. Ben aracı kiraladım, mg ready kamoanyasıı ile 2 aydayım. Deniyorum memnunum. Alabilirim
sanırım min 3 ay zorunluluğu var. Ne kadar ödüyorsunuz kdv dahil aylık şu an? Satın almak isterseniz ödediğiniz kira bedeli düşecek mi araçtan fiyatı sabitliyorlar mı 3 ay boyunca?
-
Evet 3 ay zorunlu, ayda 34 bin, kdv dahil. Henüz rayiç bedeli gönderilmedi, satın almada kira bedeli düşülmüyor ama iknci el fiyatı gibi olacak.
Merhaba özelden atamıyorum çünkü anlamadığım bir hata veriyor.Ama alım yaptığım yer “Ama.on”
ürün başlığı “Evden Elektrikli Araba Şarj Uzatma Kablosu Topraklı%100 Bakır 3x2.5mm (SİYAH, 20 METRE)”Marka :Generic öznur kablo nun ürünü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5.maddeye cevabı unutmuşum
evde şarjda kabaca çektiğiniz “ kw x 3TL” dışarıdan dc de doldurdugunuzda çektiğiniz kw x 10 TL gibi düşünebilirsin.
mesela evden bağladınız ve şarjınız %40 tı yani depoda 20kw vardı size 51 e ulaşmak için 31 kw lazım(comfort)
31x3=93tl ye kabaca %40 tan %100 e gelirsiniz
DC de ise aynı 31 kw için 31x10=310 TL ödersiniz gene kabaca
çok teşekkürler bilgiler için. Peki hocam son soru: Garanti kapsamını okudum ama sizce, sizin deneyiminiz, çevrenizin deneyimi ile sorayım: 2. el comfort alırken maks kaç km'e kadar alabilirim? mesela baktığım 38 bin kilometre var. sanırım 150 bin km garantili araçlar ama yine de sormak istedim. Alırken şunlara dikkat edin, batarya sağlığının vs kontrol edildiği bir sistem vs var mı? yoksa direkt normal araç alır gibi ekspere götürüp, sorunsuz çıkarsa alıp çıkalım mı?
*Ekstra bir soru daha: Mesela linkteki ürünü aldım. Evimde arabamı yaklaştıramadığım bir noktada wallbox var. Normal priz yerine bu kablolarla wallbox'dan da alabilir miyim sarjı? Wallbox'ın çıkışı buna uygun olup olmadığını bilemediğim için soruyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pltcooper -- 12 Ekim 2024; 10:19:26 > -
luxry kullanıyorum donanımsal farklar var bunları heryerde bulabilirsin. 100 150 daha verip luxry almanı tavsiye ederim, egeadan mg4 e geçtiğinde egeanın çöp olduğunu düşüneceksin buna eminim :D
- iki paket arasında müthiş farklar var denemez bu tamamen senin bakış açına göre değişir örneğin sen araç içinde kablosuz şarja önem vermiyorsan senin için olsa da olur olmasa da olur başkası için farklı konu bu tabi..
2. comfort kullanıcısı da baya var piyasada herkes bütçesine göre tercih ediyor sonuçta fiyatı daha uygun
3. bu dediklerine göre haftada aracı 1 kez şarj edersin , şehiriçi yakmıyor çok tasarruflu
4.ben 20 metre 4x2.5 tek damar antigron kablo kullanıyorum uzaklığından ötürü alması gerek 3,5kwh yerine 2.6kwh civarlarında güç çekiyor.
5. geçen hafta sabah işe giderken 3 dereceydi en fazla 15 dereceydi hiç sorun yaşamadım
6. çok kararsız kaldıysan 1 ay kirala kullan ama uzun kiralama olayı saçma ve gereksiz. ben bir kere test sürüşü yaptım oda bana yetti açıkçası.
-
Tşk hocam bakacağım. ikinci el olarak tevsiye eder misiniz peki?
-
Merhabalar. Comfort paketine serviste geri görüş kamerası ve hoparlör takılıyor mu? 1 milyon bütçeyle elektrikli araba arıyorum da.
Ayrıca, ısı pompası olmamasının kışın etkileri çok var mı? Teşekkürler
-
2. el aldığım aracın yanında mg nin kendi acil durum şarjı geldi o cihazı kullanarak uzatma kablosuyla (en az 20 metre) akşamdan takıp sabaha kadar şarjda kalsa bu süre zarfında yağmur yağarsa sorun olur mu?
Not: kendi otoparkımız yok mahalle arasına park ediyorum
-
Hocam aldınız mı aracınızı? Corsa-e hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
Hocam, şehrimde iki araç vardı comfort olanın maalesef opsiyonlanmış birisine. Luxury için de bütçe yetmedi. Aracım satılırsa bir süre faizde tutup öyle Luxury almayı düşünüyorum. Corsa hiç bilmiyorum denk geldim ama araç hakkında hiç bilgim yok maalesef.
-
Anladım hocam. Teşekkürler cevabınız için. Ben de comfort alma arefesindeyim, fakat evden şarj imkanım olmadığı için düşündürüyor.
Dışarıdan sarj etmek bile oldukça ucuza geliyor gördüğüm kadarıyla. Yakıt tasarrufu için geçilecekse her türlü mantıklı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X