Şimdi Ara

Mi6 vs. Mi5S - Mi6 O Fiyat Farkına Değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde yeni bir telefon almayı düşünüyorum ve marka olarak Xiaomi'de karar kıldım; fakat model konusunda emin olamıyorum.

Mi5S ve Mi6, her ikisi de çok güzel telefonlar gibi duruyor. İkisi de işimi görür aslında. Öyle telefondan çok fazla performans isteyen birisi değilim, oyun moyun da oynamam pek. 5 senedir GM Discovey kullanıyorum, düşünün artık ne kadar minimalist olduğumu. :)

Telefondan istediğim iki şey var:
    1- Gerçekten iyi bir kamera. Bu benim için çok önemli, çünkü işim için de hobi için de gerekli olacak. Mi6 ve Mi5S'in kameraları arasında o fiyat farkına değecek bir kalite farkı var mıdır merak ediyorum.
    2- İki senede bir telefon değiştiren birisi olmadığım için, telefonun beni en az 3-4 sene götürmesi. Zannediyorum ki her iki telefon da beni epey bir idare eder. Muhtemelen Mi6 bir sene fazladan idare eder.

Bu beklentiler ışığında önerilerinizi bekliyorum. Bir de, bu telefonların özellikle de Mi6'nın yakın bir zaman içinde ucuzlaması gibi bir ihtimal var mıdır sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an en ucuz mi6 2245 lira. 1349 lira da mi5s'in taban fiyatı.

Arada 900 tl fark var neredeyse.

Bence 900 tlyi de mi6'ya vereceğinize alın bir tane mi5s, kenara da artan 900 tlyi atın. Mi5s çok rahat 2-3 sene götürür sizi. 2-3 seneden fazla götürür hatta, discovery'yi bile 5 senedir kullandığınızı da hesaba katarsak...

Yine de biz 2-3 sene diyelim.. 2-3 sene sonra kenara attığınız 900 tlnin üzerine 3-5 bir şey atar yine güncel telefon kullanırsınız.

Şahsen bir cihaza 3000 tl verip 5 sene mahkum kalmaktansa 1500-1500 ayırır sürekli güncel telefon kullanırım. Tabii bu benim fikrim, ama iki cihaz da sizi üzmez merak etmeyin. Hangisini alırsanız alın kârlı çıkarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gendrya kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz mantıklı hocam. GM'yi de 5 sene kullandım, ama son bir, iki sene sinir ettiği çok olmuştur. Bu devirde bir telefonu 3 seneden fazla kullanmak zor. Kullanılır da, rahat ettirmez. Her sene de piyasaya Gm gibi, Xiaomi gibi bir fiyat/performans ürünü çıkıyor zaten. O zaman geldiğinde de yine öyle bir ürün ala ala giderim iste. :)

O aradaki 900 lira da o zamana kalmaz, ama 2-3 seneye değiştireceğim bir telefon için 900 fazla vermeye çok da gerek yok dediğiniz gibi. Telefonu en erken 2 ay içerisinde alabileceğim için, yine de şimdilik bekliyorum. Piyasanın o anki durumuna göre daha net bir karar veririm artık, ama şu anki fiyat aralığına ve benim maddi durumuma göre Mi5S 'e daha yakınım diyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durumdayım aynı telefonlara bakıyorum takipteyim hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.