Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hassey

2 ay ve 3000 km.

Sonuç, Aracın direksiyon tepkileri hantallığı, %10 Yakıt tüketim artışı ve yol tutuşta hissedilir derecede azalma.

Bunları yaşatacağını bilsem almazdım.

Eski lastiklerim henüz 20.000 km. de iken değiştim.

Lastiklerinden memnun olanlar genelde lastiklerini limitine kadar kullanan ve eskimiş olanlar.

Ama kesinlikle tam bir taz lastiğinin yerini tutamadı.

Kış tepkilerini merakla bekliyorum.

%90 memnuniyet belirtilmiş nerdeyse arada olumsuz yorumlar çıkınca da tam karar vermişken insanda ister istemez şüphe oluşuyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k35

quote:

Orijinalden alıntı: hassey

2 ay ve 3000 km.

Sonuç, Aracın direksiyon tepkileri hantallığı, %10 Yakıt tüketim artışı ve yol tutuşta hissedilir derecede azalma.

Bunları yaşatacağını bilsem almazdım.

Eski lastiklerim henüz 20.000 km. de iken değiştim.

Lastiklerinden memnun olanlar genelde lastiklerini limitine kadar kullanan ve eskimiş olanlar.

Ama kesinlikle tam bir taz lastiğinin yerini tutamadı.

Kış tepkilerini merakla bekliyorum.

%90 memnuniyet belirtilmiş nerdeyse arada olumsuz yorumlar çıkınca da tam karar vermişken insanda ister istemez şüphe oluşuyor :(

Bak arkadaşim ben arabamin limitlerini bilirim zorlarimda üstünden çikaediğim yaz lastikleri 225x45x17 lassa imperatus revo 2 14 aylik lastiklerimi yazin ayri kişim ayri sök tak yapmamak ve ileride tanesine hesapta lansman fiyati diye 480 tl ödediğim crossclimate 600 tl lere çikacağini duyunca taktirdim.225x50x17 taktirdim dikkatli bakarsan yanağida büyüttüm bunun viraj da dez avantaji olacağini biliyordum ama 1800 km lik ege tatilimde o marmaris virajlarinda siki bir test ettim bunuda michelin müşteri temsilcileri memnuniyet kapsaminda arayinca onlara da söyledim bu yanak ta bu lastik ve siçak asvalta arabada bir kere olsun esp devreye girmedi.90 km hizda kazik fren yaptim ki ancak abs devreye girdi .1996 yilindan beri aktif araç kullanirim çok marka model gördüm bu lastik değil kardeşim resmen vantuz.zaten ilk etapta konforu farkedyorsunuz sonra sesizliği,yakitta bu kadar yumuşak olunca belki %3 gerçi onuda farketmedik.yağmuru.kar yağdinda da göreceğiz inşallah aynen devam eder

• Arkadaşlar tecrübelerimizi paylaşmaya devam.
    Yol tutuşta kesinlikle artış.
    Eski lastiklerimde aşırı derecede araç sola çekiyor du.Şuanda araç çizgisinden kesinlikle sap mıyor.Artı direksiyon çok yumuşadı ve yere sağlam basıyor.
    Her zaman ki girdiğim otoyol bağlantı virajını şimdi daha güvenli giriyorum.
    Fren tepkimesinden hissettiğim aracın öne doğru basması.Çok ani firen yapmasam da şuana kadar Abs kesinlikle devreye girmedi.

Şimdilerde havaların soğuması ile ile kez panik firende abs son anda devreye giriyor.Ancak lastik hakkını vererek güvenli duruş sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benezelden -- 8 Aralık 2015; 20:44:40 >
  • arkadaşlar bu lastik ticari araçlarda bulunan kış lastiği zorunluluğu kriterlerini taşıyor mu ?

yani bu lastiği alsak hafif ticari araç için kışın polis vb sıkıntısı yaşarmıyız.

kış lastiği yerine geçer mi ?
  • Üzerinde 3zirveli kar işareti olan dağ resmi var,kışlık demek olmuyo mu?

• Michelin Facebook sayfasından
    Önder Tezel
    Peki zorunlu kış Lastiği uygulamasında geçerlimi

Michelin Türkiye

Merhaba Önder Bey, kış lastiği kanununa göre lastiklerin yanak yazısında M+S veya 3PMSF sembolü olması gerekmektedir. CrossClimate lastiğimizde her iki sembol de bulunmaktadır. İyi günler dileriz

• quote:

Orijinalden alıntı: lexus

arkadaşlar bu lastik ticari araçlarda bulunan kış lastiği zorunluluğu kriterlerini taşıyor mu ?

yani bu lastiği alsak hafif ticari araç için kışın polis vb sıkıntısı yaşarmıyız.

Kış lastiği amblemi var...
    Kullanabilirsiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000 + km yol yaptım. istanbuldan cıktım izmir oradan aşağıya antalyadan tekrar istanbula döndüm. yakıtta bir farklılık göremedim. yol tutuş sessizlik cok iyidi. herhangi bir sorun yaşamadım bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

quote:

Orijinalden alıntı: lexus

arkadaşlar bu lastik ticari araçlarda bulunan kış lastiği zorunluluğu kriterlerini taşıyor mu ?

Kış lastiği amblemi var...
    Kullanabilirsiniz...

Tesekkurler kis lastigi yerine bu lastigi düşünebilirim

• Selamlar,
    215/55/17 ebatındaki lastikleri 3 aydır kullanıyorum.
    Normal sürüş ile kullanıldıklarında lastikler mükemmele yakın diyebilirim. Sessizler.
    Yol tutuş ve viraj kabiliyetleri üstün. Islak yolda yol tutuş çok çok iyi(zaten ıslakta A sınıfı).
    Dayanıklı gibi duruyorlar çünkü Karadeniz'in taşlı köy yollarında 2 hafta kullandım ve lastiklerde herhangi bir ezilme
    veya kopma olmadı.

Mayıs ayında 15-20 derece civarı performanslı bir sürüş ile limitleri zorladığımda yine memnun ediciydi.
    Ancak şu an 30 derece civarında aracı zorladığımda yol tutuşta biraz azalma ve fren mesafesinde uzama var.
    Buna rağmen bu lastikleri yine de tekrar alırım.
    Yazın 3 ay aracımı ralli yaparak değil de "normal" şekilde süreceğim

Sonuç olarak aracınınızı sürekli zorlayarak limitlerde sürmüyorsanız ve yaşadığınız yer yılın büyük bir kısmı
    30 derecenin üstünde değilse hiç düşünmeden alabilirsiniz.
    Ben Ankara'da yaşıyorum ve kesinlikle bu lastiği tavsiye ederim.

(Kış performansını göreceğiz ama zaten test videolarından kardaki performansının kış lastiğini aratmadığı görülüyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat Metu -- 16 Ağustos 2015; 17:03:46 >

• hsaid kullanıcısına yanıt
    ilk öncelikle ankara da ücüncü seneme girdim. daha önce yaz kış vb zamanlarda geldim tabiki ama ilk defa 3 sene boyunca ankarada yaşıyorum. Asker olduğum için sarıkamış gibi yerde de kar lastıkleri kullandım ve neredeyse hiç yoldan çıkma vb. durum yaşamadım. Fakat ankara inanılmaz bir saygısız trafik var aniden önüne atlamalar vb. bu durumlarda yolda özellikle geçiş dönemlerinde hafif buz olduğunda inanılmaz kazalar yaşanıyor. Bizzat şahit oldum gata dan yozgat bulvarına doğru çıkarken ilk meydanda büyük bir havuz var ve buradan sıçrayan damlacıklar yolu buz yapmışlar hemen yanımda 5 aracın karıştığı kazayı sadece görmek lazımdı. sadece bu meydan değil, sabaha karşı yada aksam üzeri yoğunlaşmadan da ankara da buzlanma çok. Nitekim 1 yada 10 gün önemli değil kar lastiği bir kere bile lazım olsa yolda kalıp zincir takmamak ve kazaya karışmamak için lazım. tavsiyemdir. mutlaka kar lastiği alın. Bu lastiği bende almayı dusunuyorum. Cünkü ankara yazın ısıklarda bir iki defa enerjı saver lastiklerimin kayması netıcesınde ondeki araca kıl payı durdum. Yanı benı ılgılendıren bu lastığın yazın ve yagmurdakı tutumu. kar ve buzda sadece kış lastiğine geçişi uzatır. saygılar.

• Arkadaşlar Opel Corsa D 1.3 CDTİ aracıma bu lastiklerden taktırmak istiyorum. İstanbulda en uygun bu lastikleri nerede alıp taktırabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goku2

Arkadaşlar Opel Corsa D 1.3 CDTİ aracıma bu lastiklerden taktırmak istiyorum. İstanbulda en uygun bu lastikleri nerede alıp taktırabilirim?

27 ağustos da 205-55/16 ebatlı lastikleri Atatürk Sanayi sitesi 2,kısım 35. no 1440 maslak/ist adresindeki michelin bayiinden aldım.
    5 yerden fiyat aldım (265-230tl) en düşük fiyatı burası verdi 230 tl 8 taksit
    www.otolastikcim.com

tlf.0212 286 69 75
    gsm. 0542 710 97 41

lastiklerden ve satıcıdan memnunum
  • Bu lastikler toprak çakıl vb arazi yollarında acaba parçalanır mı?
    Hamuru çok mu yumuşak?

Duster'a uygun ebadı var (215/65/16)

Yaz/kış ayrı lastik kullanmak yerine acaba tercih edilebilir mi?

• Sırt deseninden dolayi yagmurda sorun yasayan oldu mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanoglanli

Bu lastikler toprak çakıl vb arazi yollarında acaba parçalanır mı?
    Hamuru çok mu yumuşak?

Duster'a uygun ebadı var (215/65/16)

Yaz/kış ayrı lastik kullanmak yerine acaba tercih edilebilir mi?

Ömrü az olsa bile iki takım lastik parasını ve her yil iki defa sokme takma parasını dusununce daha ucuza gelir.

Asil sorun bu lastik sadece marmara ve karadeniz iklimine uygun bence. Mesela ankarada hergun işe arabayla giden birine uymaz. Tabi sadece hsonu arabayla cikan biri cok kar yagdiginda oturur evinde ona sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 2 Eylül 2015; 9:17:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastik lerimi 2 gün önce aldım hafta sonu taktıracagım.başka markanın M+S sembollü lastiginden almayı düşünüyordum cross u görünce aradıgım lastik bu dedim.kullanıp begenirsem diger araçlarımada takmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agrilion

lastik lerimi 2 gün önce aldım hafta sonu taktıracagım.başka markanın M+S sembollü lastiginden almayı düşünüyordum cross u görünce aradıgım lastik bu dedim.kullanıp begenirsem diger araçlarımada takmayı düşünüyorum.

başka markanın M+S sembollü derken normal kış lastiği mi yoksa All Season yani 4 mevsim bir lastik miydi o ? Marka ve model yazabilirseniz bizlerede yardımcı olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

lastik lerimi 2 gün önce aldım hafta sonu taktıracagım.başka markanın M+S sembollü lastiginden almayı düşünüyordum cross u görünce aradıgım lastik bu dedim.kullanıp begenirsem diger araçlarımada takmayı düşünüyorum.

başka markanın M+S sembollü derken normal kış lastiği mi yoksa All Season yani 4 mevsim bir lastik miydi o ? Marka ve model yazabilirseniz bizlerede yardımcı olursunuz

pirelli nin yaz lastigi ve üzerinde M+S sembolü olan lastik..pirelli - miclen tercihim miclen ama arazide kullanacaksak ozaman pirelli derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agrilion -- 3 Eylül 2015; 10:38:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

pirelli nin yaz lastigi ve üzerinde M+S sembolü olan lastik..pirelli - miclen tercihim miclen ama arazide kullanacaksak ozaman pirelli derim

Tamam buldum şimdi ismini ama ne ebat ne de fiyat göremiyorum isimlendirmeden dolayı internetten ulaşamıyorum

Pirelli Cinturato All Season

Daha birçok Cinturato modeli olduğundan yaşanıyor bu karmaşa, keşke diğer markalar gibi Michelin - CrossClimate, Nokian - Weatherproof gibi isimlendirmeler seçselermiş en azından 3PMSF - 3 tepe, dağ ve kar sembolüne sahip bu lastiği diğerleri ile daha kolay karşılaştırırdık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 7 Eylül 2015; 21:03:30 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.