Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 megan'ım için 205/60/16 taktırdım. İstanbul/pendik tanesi 265 TL. Bence fiyat olarak ideal memnunum.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Bende bugün 4ünü 740tlya aldım,
    1956515 ölçüsünde. Bakalım nasıl olacak?

• Ben Duster için Michelin bayisine gittim, özellikle yazları kum/çakıl/toprak yollarda kullanacağımı belirttim.

Michelinde sadece Latitude Cross önerdi.
    Crossclimate önermedi.
    Fiyat olarak 215/65/16 için 315 TL dedi.

Continental, yaz/kış kullanımı için Crosscontact LX2 önerdi, fiyat 300 TL

Lassa, Competus HL önerdi 275 TL

Yokohama, GO55 önerdi, 250 TL

Pirelli, Scorpion Verde AllSeason önerdi 275 TL. Lastiğin etiket değerleri ve deseni hoşuma gitti. %15 offroad kullanımı, M+S işareti vardı.

Bende aldım gitti.

• Kendimin rastgele denkgeldiği bir Periscope yayınından aldığım ve youtube a attığım bir görüntü..Görüntü kalitesi bu yüzden kötü..

Eğim yüzde kaç bilmiyorum ancak bana çok başarılı geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 21 Eylül 2015; 22:21:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Arkadaşlar merhaba.5 gün önce yakın arkadaşıma '10 model honda civic fd6 aldık.

Aracın üzerinde fabrika çıkışı lastikleri varmış. Continental sport con. 2 varmış. Neredeyse lastik ölmüş yolda geziyordu araba.

İstanbulda tuzlada yaşıyoruz. Kışlık+yazlık mı diye düşündük. Kaliteli yazlık +uygun fiyatlı kışlık mı alsak derken bütçe sıkıntısı ve benim tavsiyem üzerine arkadaşımı ikna ettim 205 55 r16 takma+balan+rot+4tane plastik sibop 1000 tlye anlaştık kavga dövüş.

Arkadaşımın bilgisi zayıf olduğu için 3 gündür ben deniyorum lastikleri. ilk izlenimlerim;

1) direksiyon inanılmaz yumuşadı
    2) Korkunç şekilde ses azaldı lastik gayet yumuşaktı incelediğimde tahmin ediyordum zaten ama beklediğimden fazla çıktı
    3) eski lastikle yol tutuşunu kıyaslamak doğru değil tabi ki ama ( lastikçi ile denerken bir kaç virajda gözlerimi kapattım o derece araç stabildi ve vsa devreye girmedi gayet güven veriyor)
    4) Islak performansı gayet başarılı.
    5) fren mesafesi gayet başarılı ve güven veriyor.

En çok merak ettiğim husus kış performansı ve lastiklerin ömrü. Kullandıkça o konuda da yorum yapacağım

195/65/15...balans...rot...4 sibop...nitrojen...840 tl...18/15 tarihli lastikler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Arkadaşlar merhaba.5 gün önce yakın arkadaşıma '10 model honda civic fd6 aldık.

Aracın üzerinde fabrika çıkışı lastikleri varmış. Continental sport con. 2 varmış. Neredeyse lastik ölmüş yolda geziyordu araba.

İstanbulda tuzlada yaşıyoruz. Kışlık+yazlık mı diye düşündük. Kaliteli yazlık +uygun fiyatlı kışlık mı alsak derken bütçe sıkıntısı ve benim tavsiyem üzerine arkadaşımı ikna ettim 205 55 r16 takma+balan+rot+4tane plastik sibop 1000 tlye anlaştık kavga dövüş.

Arkadaşımın bilgisi zayıf olduğu için 3 gündür ben deniyorum lastikleri. ilk izlenimlerim;

1) direksiyon inanılmaz yumuşadı
    2) Korkunç şekilde ses azaldı lastik gayet yumuşaktı incelediğimde tahmin ediyordum zaten ama beklediğimden fazla çıktı
    3) eski lastikle yol tutuşunu kıyaslamak doğru değil tabi ki ama ( lastikçi ile denerken bir kaç virajda gözlerimi kapattım o derece araç stabildi ve vsa devreye girmedi gayet güven veriyor)
    4) Islak performansı gayet başarılı.
    5) fren mesafesi gayet başarılı ve güven veriyor.

En çok merak ettiğim husus kış performansı ve lastiklerin ömrü. Kullandıkça o konuda da yorum yapacağım

195/65/15...balans...rot...4 sibop...nitrojen...840 tl...18/15 tarihli lastikler.

guzel fıyat ebat farkı olunca uyguna gelmiş

• Bugün NTV de 0->100 programında saffet efendi bizim lastikleri anlatiyordu. Pek bi beğenmiş kendileri de...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konyada yaşıyorum. Yılda 7000-8000 km yol yapıyorum ve lastik ölçülerim 195-55-16. Çok km yapmadığım için hem yaz hem kış lastiğine para vermek istemiyorum. Konfor, ekonomi ve sessizlik konusunda bu lastiği önerir misiniz? Konyada sorun yaşar miyim?

• İzmir icin uygunmu bu lastik

• quote:

Orijinalden alıntı: Halilowich

Konyada yaşıyorum. Yılda 7000-8000 km yol yapıyorum ve lastik ölçülerim 195-55-16. Çok km yapmadığım için hem yaz hem kış lastiğine para vermek istemiyorum. Konfor, ekonomi ve sessizlik konusunda bu lastiği önerir misiniz? Konyada sorun yaşar miyim?

Konfor ve sessizlik konusu süper..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 205/55/r16 cc michelin dusunuyorum gecen kis istanbulda yolda kalmistim yazlik lastiklerle (dunlop sp sport 01) kis lastigi alsak olmaz yaz lastigi desen kardagitmez kisin hamuru bozulur o yuzden cc diyorum

• Civic sahipleri menun gözüküyor bu lastiklerden. Bende fabrika çıkısı conti pc2 ler var 35bin km yapmış. CrossClimate alacağım bulursam buralarda.
  • 17 Eylül de 185 den 740tlye aldım. Şimdilik memnunum 195/65/15 ölçüleri. Satıcı yok satıyoruz dedi, herkes inceleyip geliyormuş.

• Bu yaz aracımın üzerinde gelen yazlıkların son yılı. Önümüzdeki kış ta kışlıkların son kışı olacak, baharla birlikte cross climate almayı değerlendireceğim, öncelikle kış değerlendirmelerini okuduktan sonra.
    Anladığım kadarıyla yaz performansı kabul edilebilir+ görünüyor (mükemmel olmasa da), bir de yaz dönemimi ufalanmadan atlatabiliyor mu ona bakmak gerek.
  • Ben de bugün taktırdım 1 takım. Çok araştırdım. Umarım pişman olmam

• Duster aracım için Crossclimate almaya gitmiştim.

Bayi, "Crossclimate çok yumuşak bir lastik offroad koşullarında nüyük bir ihtimalle çabuk aşınır" size Latitude Cross verelim dedi.
    Bikaç yeri aradı falan Ekim sonundan önce yok dediler.

Ben de Pirelli Scorpion Verde All Season M+S aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan0075

Bu yaz aracımın üzerinde gelen yazlıkların son yılı. Önümüzdeki kış ta kışlıkların son kışı olacak, baharla birlikte cross climate almayı değerlendireceğim, öncelikle kış değerlendirmelerini okuduktan sonra.
    Anladığım kadarıyla yaz performansı kabul edilebilir+ görünüyor (mükemmel olmasa da), bir de yaz dönemimi ufalanmadan atlatabiliyor mu ona bakmak gerek.

ömrü sıradan bir 4 mevsimden uzun olacakmış. Ben 40-50bin rahat gider diyorum. Yani benim kullanımıma göre 4 yıl rahat gider (inşallah) yeni lastik olduğundan uzun kullanım testi yok. Ama michelin 5 milyon km test etmiş bu lastiği ve inovasyon sırasında Jean-Dominique Senard'ın (michelin ceo'su) heyecandan elleri titriyordu. Adamlar çalışmış hakikaten

• http://youtu.be/avbFfbYAblk Sunumu izlemek isteyenler için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Duster aracım için Crossclimate almaya gitmiştim.

Bayi, "Crossclimate çok yumuşak bir lastik offroad koşullarında nüyük bir ihtimalle çabuk aşınır" size Latitude Cross verelim dedi.

Hocam lastiğiniz hayırlı olsun. Çok ufak bir noktaya dikkat çekmek isterim. Sanıyorum aldığınız lastik 3PMSF ( Üç Zirveli Dağ Kar Tanesi ) simgesi yok sadece M + S simgesi var.

Bildiğim kadarıyla Pirelli nin 3PMSF simgeli lastiği Pirelli Cinturato AllSeason olarak geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Duster aracım için Crossclimate almaya gitmiştim.

Hocam lastiğiniz hayırlı olsun. Çok ufak bir noktaya dikkat çekmek isterim. Sanıyorum aldığınız lastik 3PMSF ( Üç Zirveli Dağ Kar Tanesi ) simgesi yok sadece M + S simgesi var.

Bildiğim kadarıyla Pirelli nin 3PMSF simgeli lastiği Pirelli Cinturato AllSeason olarak geçiyor.

Hocam biliyorum ama maalesef büzüm ebatta kar tanesi sembolü bitek Crossclimate da var.
    Ama M+S lastikler zorlu kış koşullarını katşılamasa da, mevzuatı karşılıyor.

Ayrıca yurt dışı otoritelerin yaptığı testlerde karda çekiş tatminkar, frenleme de orta seviye de bulunmuş.

Daha doğrusu karlı zeminde 20 km hızda panik fren de,
    Kış lastikli araç 10 metrede,
    Yaz lastikli araç 28 metrede,
    Bu lastik de 15 metrede durabilmiş.

Bu kış test etme imkanı bulursam karda ne işe yarayıp yaramadığı belli olucak.
    (Tabiki de Crossclimate gibi olamaz bunun bilincindeyim)

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.