Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Carsever hocam bence biraz farklı açıdan bakılması gerekiyor.

Okuduğum dergilerdeki inceleme, yorumlarda Michelin, Avrupadaki insanların sadece %20 sinin mevsimlere göre kış lastiği-yaz lastiği değişimi yaptığını ile geri kalan %80 inin ylın tamamında hep yaz lastiği kullandığı gibi bir tespiti vardı. Bence Michelin insanlara, özellikle hafif kar kış koşulları geçiren bölgelere ( ki bu insanlar baya bir çoğunlukta belki Avrupa'nın %60-%70) diyor ki bakın çoğunluğunuz sadece yaz lastiği kullanıyor, bırakın bu tek yaz lastiğini %15 %20 pahalı CrossClimate kullanın hem biz daha fazla kazanalım hem de siz o hafif geçen kar kış koşullarında arabanızı daha rahat kullanın. Çünkü insanların sadece yaz lastiği kullanmasının da bir sebebi var, çift maliyet. Hem lastik başına kar artacak, hemde satış hacmini arttıracağından Michelin bu işten çok karlı çıkacağını düşünüyor ( tabiki yaz lastiği satışlarında da kayıp kaçınılmaz olarak yaşanacak )

Ciddi kış koşulları geçiren bölgeler için CrossClimate ın bir KIŞ LASTİĞİ alternatifi olmadığı ortada..Gönderdiğim videodan da bu onaylanıyor..Kimsede aksini iddia etmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 3 Ekim 2015; 12:23:50 >

• Michelin bayiinden geliyorum.

Bir aracımin üzerinde 2013, 30. Hafta lastikler olmasına rağmen abs sıklıkla devreye giriyor ve ufak bir kaza geçirdim. Lastikle im Bridgestone turanza. Değişmeli diye düşünüyorum.

Ayrıca kış lastiğim de yok.

Bunun üzerine cross climate ile ilgilendim. Bayiden fiyat haricinde lastik ile alakalı bilgi sordum.

Cevap : İyi güzel fakat : KISIN UZUN YOLA GİDİYORSANİZ BU LASTİGİ ONERMİYORUZ, SEMINERLERDEKI MICHELIN EGITMENLERI BUNU BELİRTTİ. KIŞ PERFORMANSINI DA SADECE "TESTLERDEN" BİLİYORUZ. HENÜZ YENİ BİR LASTİK.

cevabını aldım.

Burada iki seçenek var. Ya kış lastiği satabilmek için böyle söylüyorlar, ya da bu lastik buzlanma yapmış veya ezilmiş karlı yollarda bir işe yaramayacak. (bknz: uzun yola onermeme)

Kafam karıştı. İki takım lastik de almak istemiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerinde halen 2015 üretimi Alpin serisi lastikler olan bayiler kış laatiği öneriyor, ben 3 bayiye gittiğimde krosklima önerdiler.
    Amma velakin 1 bayi, offroad koşullarına gelmez diye belirtmişti.

Bir de şöyle bir gerçek var, çoğu bayi bizler kadar da bilmiyor aslında.
    Biz daha araştırmacıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Ellerinde halen 2015 üretimi Alpin serisi lastikler olan bayiler kış laatiği öneriyor, ben 3 bayiye gittiğimde krosklima önerdiler.
    Amma velakin 1 bayi, offroad koşullarına gelmez diye belirtmişti.

Bir de şöyle bir gerçek var, çoğu bayi bizler kadar da bilmiyor aslında.
    Biz daha araştırmacıyız.

+1

• ben de bu kıştan sonra nisan gibi bu lastikten almayı düşünüyordum. ankarada oturuyorum. az önce telefonla esat tarafındaki bir michelin bayisini aradım. lastik ile ilgili bilgi istedim. yazın çok iyi performansı ancak kışın karda buzda sıkıntı yaratabilir dedi. çankaya'da da kar buz oluyor haliyle ve sıcaklıklar düşük olduğundan tavsiye etmem dedi. izmir, balıkesir, antalya gibi yerler için çok iyi bir seçenek olduğundan bahsetti. adamın samimiyetine güvendim ancak çankaya'da da sürekli trafik aktığından buz falan kalmıyor yerlerde aslında. kararsızım hala. bu kış da elimdeki kışlık lastikleri kullandıktan sonra, kışın test eden arkadaşların yorumlarına göre alıp almamaya karar vereceğim.
  • Bence kışın da kötü diyemeyiz, Ankarada Gpodyear Vector4-5 kullananlar var, karda vs yolda kalmıyorlar işlerini görüyor.
    Crossclimate de iş görür.

Asıl sorun şu;
    Alınan ilk kışı çok iyi geçirir.
    Lastik yaz görecek aşırı yumuşayıp aşınacak haliyle.

İkinci kış performansı illaki düşecek.
    Bir yaz daha görecek.
    Sonra 3. kış ben, performansının düşeceğini tahmin ediyorum.

Ama tüm bunlar ÖNGÖRÜ, ancak ve ancak kullananlardan gerçek izlenimlerle karar verilebilir.

• quote:

Bence kışın da kötü diyemeyiz, Ankarada Gpodyear Vector4-5 kullananlar var, karda vs yolda kalmıyorlar işlerini görüyor.

Asıl sorun şu;

Bir yaz daha görecek.

Ama tüm bunlar ÖNGÖRÜ, ancak ve ancak kullananlardan gerçek izlenimlerle karar verilebilir.

peki yılda 3000 km yapan ve bunun ancak 300'ünü aşırı soğuklarda (ocak-şubat) yapan biri için bu lastikler iş görür mü ve ömrü bu kullanıma göre kaç yıl ya da kaç km olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

quote:

Bence kışın da kötü diyemeyiz, Ankarada Gpodyear Vector4-5 kullananlar var, karda vs yolda kalmıyorlar işlerini görüyor.

Asıl sorun şu;

Bir yaz daha görecek.

peki yılda 3000 km yapan ve bunun ancak 300'ünü aşırı soğuklarda (ocak-şubat) yapan biri için bu lastikler iş görür mü ve ömrü bu kullanıma göre kaç yıl ya da kaç km olur ?

Tam sizlik lastik o zaman

Yıl olarak, bu kauçuk vs bileşiminin ömrünü bilemeyiz.

Ne kadar sıcağa/ne kadar soğuya maruz kalacağına bağlı.

Ben 3 yıl diyorum.
    4.yıl ne yaz/ne de kış performansı tatmin etmez bana göre.

Ama ben neye dayanarak bunu söylüyorum; hiçbişeye.
    Görmeden bilemeyiz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

quote:

Asıl sorun şu;

Bir yaz daha görecek.

Tam sizlik lastik o zaman

Yıl olarak, bu kauçuk vs bileşiminin ömrünü bilemeyiz.

Ne kadar sıcağa/ne kadar soğuya maruz kalacağına bağlı.

Ben 3 yıl diyorum.
    4.yıl ne yaz/ne de kış performansı tatmin etmez bana göre.

Ama ben neye dayanarak bunu söylüyorum; hiçbişeye.
    Görmeden bilemeyiz.

o zaman bu sene kış performansını test eden arkadaşların yorumlarının ardından karar vermek daha mantıklı, anlaşılan iki kez daha lastikleri depodan taşıyıp değişime gidicez. tam bir işkence ya :)

• İnanın ben daha 1 yıllık yaz ve kış lastiklerimi sırf şu sök tak olayı yüzünden sattım.

Yerine aldığım Pirelli Scorpion Verde Allseason lastikleri de karda deneyeceğim, ummuduğumu vermezse yaz öncesi satıcam.

• Merhabalar

Benim de yazlık lastiklerim eskidi, kışlık lastiğim yok yeni lastik ararken çok iyi reklam yapmalarından dolayı crossclimate e rastlamamak mümkün değil.

İstanbul'da yaşıyorum, meteoroloji sitesindnen baktım, istanbulun kışlık lastik gereken 7 C derece altında iki ayı var Ocak Şubat ve belki Aralık.

Yani kış lastiği gereken süre 2-3 ay, geriye kalıyor 9 ay. Karlı havada arabayı çıkarmayacağım için benim için önemli olan 2-3 aylık 7 derece altındaki performansı. ve benim için en önemlisi 9 aylık dönem. Bu 9 aylık dönemde yaz lastiği gayet güzel bir şekilde iş görür, merak ettiğim crossclimate bana bu 9 aylık dönemde aynı faydayı sağlayabilir mi?

Aracım yarıotomatik öyle basınca hemen kalkan seri bir araç değil kış lastiği takınca biliyorsunuz araç iyi hantallaşır, gaza basmazsan yavaşlar, gitmeye nazlanır yani. Crossclimate 9 aylık dönemde kış lastiği hantallığını bana yaşatır mı acaba, 9 ay uzun bir süre tabiki hantallık olursa bu yakıtı da artıracaktır. Benim kafamı kurcalayan noktalar bunlar.

Diğer kafama takılan; sadece 2-3 ay yedi derecenin altında olan bir yerde yaşıyorum, karlı havada araba kullanmaya düşünmüyorum, iyi bir yaz lastiği ile tüm yılı geçirebilir miyim acaba ? Karlı havada çıkamam tamam, ama 7 derecenin altında örneğin 0 derece sıcaklık ya da hafif buzlanmalarda yaz lastiği çok riskli olur mu ?

En baş kısmını çözemedim henüz yaz lastiği bana yeter mi ? (bu arada yaz lastiklerim de eski olduğundan hem yaz hem kış almak istemiyorum aynı anda yazlıklarım yeni olsa düşünmez kışlık alırdım, ikisi birden pahalı geliyor)

• mahone17 M kullanıcısına yanıt
    Tüm bu anlattıklarınız yine Crossclimate'a doğru gidiyor.

Amaan boşver yaz lastiğiyle gez desek, doğru olmaz.

Petlas'ın dört mevsim lastiğini al desek , bu kez de etiket değerleri Crossclimatedan kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 3 Ekim 2015; 20:49:53 >
  • Kullananlar yazın kullanmıştır lastik yeni çıktığı için. Acaba yaz performansı nasıldı. İki üstte belirttigim kış lastigi hantalligini yaşadılar mi acaba. Lastikleri alıp zorla giden bi araç ile baş başa kalmak istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahone17

Kullananlar yazın kullanmıştır lastik yeni çıktığı için. Acaba yaz performansı nasıldı. İki üstte belirttigim kış lastigi hantalligini yaşadılar mi acaba. Lastikleri alıp zorla giden bi araç ile baş başa kalmak istemem.

Hacı konuda onlarca yorum var yaz Performansı ile alakalı. Oku bi zahmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadri.abi -- 3 Ekim 2015; 23:11:53 >
  • Yazık günah 300 civarı para verilecek ve bu lastik 30000 km bile dayanmaz yazın erir gider. 40-50 liraya kıyıp yaz kış mevsimine girerken lastik değiştirmek daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

Yazık günah 300 civarı para verilecek ve bu lastik 30000 km bile dayanmaz yazın erir gider. 40-50 liraya kıyıp yaz kış mevsimine girerken lastik değiştirmek daha mantıklı.

Hacı bu lastik iki takım lastiğe ihtiyacı olan ve çok sert kış Geçirmeyen memleketler için daha uygun . Yoksa fiyatı da az değil. Erime -aşınma konusunda kimse net konuşamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

Yazık günah 300 civarı para verilecek ve bu lastik 30000 km bile dayanmaz yazın erir gider. 40-50 liraya kıyıp yaz kış mevsimine girerken lastik değiştirmek daha mantıklı.

Hacı bu lastik iki takım lastiğe ihtiyacı olan ve çok sert kış Geçirmeyen memleketler için daha uygun . Yoksa fiyatı da az değil. Erime -aşınma konusunda kimse net konuşamıyor.

Düzgün bir yaz lastiği alıp üstüne kış için normal bir lastik alınsa ve rotasyon yapılsa hem daha çok yol yapılır hemde kışın daha güvenli bir sürüş yapılır.

Bu lastik 30000 km de dişlerini yiyecek sonrasında parçalanmaya başlayıp çöplük olacak. Kısacası Amacını yitirecek bif lastik.

• sadri.abi kullanıcısına yanıt
    Bu forumun tamamını okudum. Başka forumlar da okudum. Yol tutusunun arttigini söylemisler bu hantalliga sebep olmuş mu yaz lastigine göre yazmamislar.bu forumda bir kişi arabanın çekişinde düşme olduğunu söylemiş.

• K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Hangi bilgiye istinaden 30.000 de bitecegini tahmin ediyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahone17

Hangi bilgiye istinaden 30.000 de bitecegini tahmin ediyorsunuz.

Lastiğin vaad ettiği perfomansa göre tahmin ediyorum. Kış lastiği olması için yumuşak hamurlu olması lazım. Michelin zaten yumuşak lastik üretiyor. Türkiye yollarında aşınma kaçınmaz anlayacağınız. 30000 km iyi bir tahmin diyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.