Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracı hantallaştırma durumu gerçekten var mı yoksa psikolojik bi durum mu merak etmeye başladım. aracım 105 beygir,154 tork ve lpg'li bir araç, hantallaştırırsa sıkıntı yaratabilir ..
  • hassey kullanıcısına yanıt
    215 50 17 Crossclimate lastikleri alalı hemen hemen 2 ay oldu.Akhisar'da oturuyorum.Kurban Bayramın'da Tekirdağa gittik.Kuru zemin ve yağışlı zeminde toplama 1500 km kadar kullandım.İyi ki almışım diyorum.Eski lastiklerim Bridgestone Turanza'ydı.Herşeyi ile Turanza'dan çok daha üstün.

*Araç(Astra 1.4 T)Eski lastiklerime göre 100 km'de 1 litre daha az yakıyor

*Yol tutuşta şehir içinde bile manevra kabiliyetim arttı

*Konfor inanılmaz ölçüde arttı(Aracım sert süspansiyonlara sahip olduğu için michelin tercih etmemin ana sebebi buydu).Trim sesi namına en ufak birşey kalmadı.

*Direksiyon şehir içinde çok hafif hale geldi

*Ayrıca yol sesi yok denecek kadar azaldı.

Benim nazarımda hiçbir şüphe duymadan kullanılabilecek bir lastik.Herkese iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEMOZA45

215 50 17 Crossclimate lastikleri alalı hemen hemen 2 ay oldu.Akhisar'da oturuyorum.Kurban Bayramın'da Tekirdağa gittik.Kuru zemin ve yağışlı zeminde toplama 1500 km kadar kullandım.İyi ki almışım diyorum.Eski lastiklerim Bridgestone Turanza'ydı.Herşeyi ile Turanza'dan çok daha üstün.

*Araç(Astra 1.4 T)Eski lastiklerime göre 100 km'de 1 litre daha az yakıyor

*Yol tutuşta şehir içinde bile manevra kabiliyetim arttı

*Konfor inanılmaz ölçüde arttı(Aracım sert süspansiyonlara sahip olduğu için michelin tercih etmemin ana sebebi buydu).Trim sesi namına en ufak birşey kalmadı.

*Direksiyon şehir içinde çok hafif hale geldi

*Ayrıca yol sesi yok denecek kadar azaldı.

Benim nazarımda hiçbir şüphe duymadan kullanılabilecek bir lastik.Herkese iyi forumlar.

hocam bahsedildiği gibi bi ağırlaşma hantallaşma, duraklama anlarından sonra kalkışta eskiye nazaran zorlanma var mı sizde acaba ?

• hocam aynı ebatta bende alacağım, ne kadara aldınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lastiği 2 hafta önce satın aldım. Aracımız Audi A6 lastik ölçülerimiz de 225/55/17. Primacy 3 alacakken lastikçi arkadaşım bu lastiği önerdi. Şehir içinde ve 100 km altı hızlarda lastik kesinlikle süper, çok yumuşak ve sessiz. Ancak hafta sonu Ankara Kayseri arası seyahat ettik ve çok garip bir durumla karşılaştık. Araç pürüzsüz yol diyebileceğimiz yerlerde hiç rahatsızlık vermiyor. Ama bozuk satıh denilen ve bizim tabilre eski asfalt olan kısımlarda araçtan inanılmaz bir ses geldi. Sesi şöyle tarif edebilirim: 150yle giderken ön camı 1 cm açınca gelen ses gibi, sanki araba rüzgar alıyormuş gibi bir ses yapıyor. Eski yollarda yer yer astfaltın siyah kısımlarının yüzeye çıktığı yerlerde bildiğiniz sanki cam kırılmış da içeri ses giriyormuş gibi ses yapıyor. O tarz yolda ilk gidişim değil ve arabayı da ilk kullanışım değil önceli lastiklerimiz pirelli cinturato idi. Alacak olanlar böyle bir durum yaşadık onu bilsin de öyle alsın. Ama dediğim gibi bunun dışında yer yer 180-200 yaptığımızda dahi size inanılmaz güven veriyor. Michelin Türkiye'ye durumu bildirdim ve iletişim bilgilerimi alıp eksperin döneceğini söylediler. Bir gelişme olursa bilgilendiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Benezelden

Tekrar belirteyim aracım Punto evo 1.3 75bg.Daha önceki yorumlarımda da açıklamıştım crosslar aracı kesinlikle hantallaştırıyor.Bire bir araçta bende aynı durumu hissediyorum.Bence bu hantallık lastiğin aşırı yumuşak olmasıyla birlikte desendeki ilginç kanallardan kaynaklı gibi geliyor.
    Fakat araca kattığı konforu, yakıt artışına ve oluşturduğu hantallığa kesinlikle değişmem.Neden derseniz araç şuan resmen pamuk gibi oldu.
    Artı olarak direksiyonun yüksek hızlarda belirgin bir şekilde sertleşiyor olması .Buda dolayısıyla yol tutuşunu kesinlikle arttırıyor.
    Herkese kazasız belasız yolculuklar

Aynı araç bende de var ve bu lastikleri almayı düşünüyorum. 185/65/R15 şeklinde . Yakıt olarak fark oluştu mu sizde ?

Hantal gelirse cihple 90bg yaptırmayı düşünüyorum sonradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: yukosel

Arkadaşlar lastiği 2 hafta önce satın aldım. Aracımız Audi A6 lastik ölçülerimiz de 225/55/17. Primacy 3 alacakken lastikçi arkadaşım bu lastiği önerdi. Şehir içinde ve 100 km altı hızlarda lastik kesinlikle süper, çok yumuşak ve sessiz. Ancak hafta sonu Ankara Kayseri arası seyahat ettik ve çok garip bir durumla karşılaştık. Araç pürüzsüz yol diyebileceğimiz yerlerde hiç rahatsızlık vermiyor. Ama bozuk satıh denilen ve bizim tabilre eski asfalt olan kısımlarda araçtan inanılmaz bir ses geldi. Sesi şöyle tarif edebilirim: 150yle giderken ön camı 1 cm açınca gelen ses gibi, sanki araba rüzgar alıyormuş gibi bir ses yapıyor. Eski yollarda yer yer astfaltın siyah kısımlarının yüzeye çıktığı yerlerde bildiğiniz sanki cam kırılmış da içeri ses giriyormuş gibi ses yapıyor. O tarz yolda ilk gidişim değil ve arabayı da ilk kullanışım değil önceli lastiklerimiz pirelli cinturato idi. Alacak olanlar böyle bir durum yaşadık onu bilsin de öyle alsın. Ama dediğim gibi bunun dışında yer yer 180-200 yaptığımızda dahi size inanılmaz güven veriyor. Michelin Türkiye'ye durumu bildirdim ve iletişim bilgilerimi alıp eksperin döneceğini söylediler. Bir gelişme olursa bilgilendiririm.

Uzun yolda en büyük sıkıntılarımdan biri pütürlü- dişli - eski asfalttaki ses. Bende üstüne üstlük Japon aracı var ve yalıtımı zayıf A6 ya göre. Dolayısıyla böyle durumlarda kafa ütüleyeceği kesin. bilgilendirme için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

ben de bu kıştan sonra nisan gibi bu lastikten almayı düşünüyordum. ankarada oturuyorum. az önce telefonla esat tarafındaki bir michelin bayisini aradım. lastik ile ilgili bilgi istedim. yazın çok iyi performansı ancak kışın karda buzda sıkıntı yaratabilir dedi. çankaya'da da kar buz oluyor haliyle ve sıcaklıklar düşük olduğundan tavsiye etmem dedi. izmir, balıkesir, antalya gibi yerler için çok iyi bir seçenek olduğundan bahsetti. adamın samimiyetine güvendim ancak çankaya'da da sürekli trafik aktığından buz falan kalmıyor yerlerde aslında. kararsızım hala. bu kış da elimdeki kışlık lastikleri kullandıktan sonra, kışın test eden arkadaşların yorumlarına göre alıp almamaya karar vereceğim.

Ankara'ya uymaz bu lastikler kardeş, en iyisi kış lastiği orda istanbul için ideal bir seçenek gibi görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

quote:

ben de bu kıştan sonra nisan gibi bu lastikten almayı düşünüyordum. ankarada oturuyorum. az önce telefonla esat tarafındaki bir michelin bayisini aradım. lastik ile ilgili bilgi istedim. yazın çok iyi performansı ancak kışın karda buzda sıkıntı yaratabilir dedi. çankaya'da da kar buz oluyor haliyle ve sıcaklıklar düşük olduğundan tavsiye etmem dedi. izmir, balıkesir, antalya gibi yerler için çok iyi bir seçenek olduğundan bahsetti. adamın samimiyetine güvendim ancak çankaya'da da sürekli trafik aktığından buz falan kalmıyor yerlerde aslında. kararsızım hala. bu kış da elimdeki kışlık lastikleri kullandıktan sonra, kışın test eden arkadaşların yorumlarına göre alıp almamaya karar vereceğim.

Ankara'ya uymaz bu lastikler kardeş, en iyisi kış lastiği orda istanbul için ideal bir seçenek gibi görünüyor

hocam ankarada yoğun kullanım yapan ve karda kışta çıkmak zorunda kalan biri için uygun olmayabilir ama benim şartları düşününce uygun gibi geldi.

1.si ofisim home office, yani ağır kar kış şartlarında arabayı çıkarmak zorunda kalmıyorum. aracı genelde gezmek ya da bi arkadaşımı ziyaret etmek için vs kullandığımdan istediğim an çıkarmayabilirim.

2.si trafiği çok yoğun bir bölgedeyim(çankaya) , burda sabah 7den itibaren kar buz falan kalmıyor yerde, vızır vızır akıyor çünkü trafik ve tuzlama çalışmaları yapılıyor.

3.sü de yüksek kesimlere pek gitmiyorum. ümitköy, çayyolu, etimesgut , incek'in iç kısımları gibi kar yağışını daha fazla alan ve trafiği çankayaya göre daha az yoğun olan yerlere neredeyse hiç işim düşmez. yılda 1 kere belki.

4.sü de ankaranın eski ağır kışları yok hocam. son 2 kışta toplam 6-7 kere falan kar yağdı.

yılda 3000 km falan yapıyorum. bunun 800 ü falan kasım-mart arasında, kışlık lastikle yani :)

belki gizli buzlanma sorun yaratabilir.onun dışında bilemiyorum.. ne dersiniz alınır mı benim kullanım şartlarıma göre ?

• Ankaraya da uyar Erzurum'a da.
    Önrmli olan karda çekiş ve fren.
    Bu şartları kış lastiği 8-9 puanla yerine getiriyorsa Dört Mevsim lastikler (Goodyear Vector, Pirelli Allseason,Falken AS200,Nokian Weatherproof) 7 puanla getiriyor.

Ama yaz aylarında kuru zemin performansı (ıslak performansları yaz lastiklerine yakın) ne maalesef yaz lastiklerinden uzak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

quote:

hocam ankarada yoğun kullanım yapan ve karda kışta çıkmak zorunda kalan biri için uygun olmayabilir ama benim şartları düşününce uygun gibi geldi.

1.si ofisim home office, yani ağır kar kış şartlarında arabayı çıkarmak zorunda kalmıyorum. aracı genelde gezmek ya da bi arkadaşımı ziyaret etmek için vs kullandığımdan istediğim an çıkarmayabilirim.

2.si trafiği çok yoğun bir bölgedeyim(çankaya) , burda sabah 7den itibaren kar buz falan kalmıyor yerde, vızır vızır akıyor çünkü trafik ve tuzlama çalışmaları yapılıyor.

3.sü de yüksek kesimlere pek gitmiyorum. ümitköy, çayyolu, etimesgut , incek'in iç kısımları gibi kar yağışını daha fazla alan ve trafiği çankayaya göre daha az yoğun olan yerlere neredeyse hiç işim düşmez. yılda 1 kere belki.

4.sü de ankaranın eski ağır kışları yok hocam. son 2 kışta toplam 6-7 kere falan kar yağdı.

yılda 3000 km falan yapıyorum. bunun 800 ü falan kasım-mart arasında, kışlık lastikle yani :)

belki gizli buzlanma sorun yaratabilir.onun dışında bilemiyorum.. ne dersiniz alınır mı benim kullanım şartlarıma göre ?

aşırı karlı buzlu havalarda işe gitme gibi bir zorunluluğunuz yok ise size uygun olabilir belirttiğiniz gibi ana arter yollardan ziyade ara yollar ve yokuşlu bölgeler sıkıntılı oluyor kar yağışlarında

• Hocam açıkçası eskiye nazaran bir fark hissetmedim.Ya da şöyle anlatayım,varsa bile benim hissedebileceğim bir fark değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: castinyo

hocam aynı ebatta bende alacağım, ne kadara aldınız

4 adet 26.hafta çıkışlı lastiklerii 1720+rot balans ile 1750 liradan temin ettim.Yani lastiklerin tanesi 430 tl'ye mal oldu.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Crosslardan önceki lastiklerim contieco3'tü ve onlarla yakıt ortalamam ise 5 ile 5.3 civarı idi.Croslarla ise iki ayda ki, ortalama yakıt 6 litre. Fakat bu değerlerin tamamı sıkışık olmayan sadece şehir içi ve biraz agresif kullanım.Ortalama hız 33km.

• Yakıt artışı var gibi bende de 7.8 lt olan genel ortalamam bu aralar 8.6 lt lerde geziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 10 Ekim 2015; 11:48:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar sizlerden fikir almak istiyorum continental lastiklerim vardı araçta 4 mevsimlik dün lastik yanağı delindi kış lastiğim alpin 5 var sizce ne alayım MICHELIN CROSSCLIMate alayım mı yoksa ne tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanfurkanfurkan343434 -- 10 Ekim 2015; 9:28:59 >
  • Burada herkesin kafası karışık malesef. Anladigim kış lastiklerin var peki neden dört mevsimlik alıyorsun madem kışlıklarin var? Benim kışlıklarim yok ona rağmen emin olamadim crossclimateden o yüzden bugün yazlık conti premium contact 5 aldım.istanbul da yaşıyorum kışın da Bakacaz artık belki kışlık alırım ama şimdilik düşüncem kış lastigi kullanmamak

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Bu testte Goodyear Vector 4ünde iyi bir dört mevsim lastik olduğu (daha doğrusu karda) kanıtlanmış.

Aynen doğru Carsever...****'den Sn. Cem Boneval AutoBild in 39. sayısında yayınladığı (25 Eylül) 2015 Dört Mevsim Lastik Testini Almanca'dan Türkçe'ye çevirmiş ve sonuçlar aşağıdaki gibi..

Yorumlardan alıntılar:
    - Karda kış lastiği kadar olmasa da hepsi yeterli performans sunuyor.
    - Karda frenleme de yeterli, en zayıf Michelin.
    - Karda sürüşte en düşuk ortalama hız Sava, Nexen, Michelin ve Pirelli'de.
    - Karda slalomda Nankang ve Uniroyal kış lastiğinden iyi, Pirelli ve Goodyear erken kayıyorlar.
    - Suda kızaklama: Uniroyal en iyi, Nankang tehlikeli.
    - Islakta sürüşte Goodyear yaz lastiğinden iyi, Michelin ve Pirelli de başarılı.
    - Islakta daire çizerken en hızlı Goodyear, Michelin ve Vredestein.
    - Islakta frenlemede Goodyear, Michelin ve Pirelli başarılı.
    - Kuru zeminde sürüşte Michelin en başarılı.
    - Kuru frenlemede de Michelin önde.
    - Goodyear ve Michelin en uzun ömürlü.

bu puanlama ile goodyear nasıl mükemmel seçiliyor anlamadım.

almanlarda beyin tersine işliyor 1 en iyi 5 en kötü onlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

quote:

quote:

quote:

Bu testte Goodyear Vector 4ünde iyi bir dört mevsim lastik olduğu (daha doğrusu karda) kanıtlanmış.

Aynen doğru Carsever...****'den Sn. Cem Boneval AutoBild in 39. sayısında yayınladığı (25 Eylül) 2015 Dört Mevsim Lastik Testini Almanca'dan Türkçe'ye çevirmiş ve sonuçlar aşağıdaki gibi..

Yorumlardan alıntılar:
    - Karda slalomda Nankang ve Uniroyal kış lastiğinden iyi, Pirelli ve Goodyear erken kayıyorlar.
    - Islakta sürüşte Goodyear yaz lastiğinden iyi, Michelin ve Pirelli de başarılı.

Belki de bizim beyinler tersine işliyirdur. Dünyanın büyük kısmında A en iyi not.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

quote:

quote:

quote:

Yorumlardan alıntılar:

Belki de bizim beyinler tersine işliyirdur. Dünyanın büyük kısmında A en iyi not.

bizim beyinler bu konuda gayet normal almanlarınki ters. birşeye harfle derecelendirme yapmak için(C, B+, B-, A vs) önce ona puan cetveline göre puanlama yapman lazım. 100lük olur 10luk olur 5 lik olur. Almanlar bu konuda rakamı harf yapmak istemişler ama kafa karıştırıyor sadece. Ayrıca fark ettiysen sende A dedin 1 demedin yani bu söylediğin birtek almanlarda var dünyada değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 11 Ekim 2015; 14:32:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.