Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben geçen hafta aldım bu lastikleri. herkese tavsiye ederim. aracım 2012 i20. araç sıfır olarak dunlop lastikleriyle aldığımda bu michelin lastiklerle sindiği kadar içime sinmemişti. Arabaya sınıf atlattı resmen.
    şu an arabada yol sesi yok denebilir. motor sesi çok ön plana çıktı bir de frenleme yaptığımda balata sesleri. Araba sürerken daha bir keyif veriyo artık. valla bu yakınlarda ciddi olarak satıp daha iyi arabaya girmeyi
    düşünürken şimdi tamamen bu fikirden vazgeçtim. lastikte michelini tek geçerim artık.
  • Merhabalar. Bugün 225/45 17 takdirdim. Tanesi sökme takma balans ve nitrojen dahil 360 tl kredi kartına 6 taksit. Yalnız satıcı ayın 15 inde %8 zam gelecek dedi. Almayi düşünenlerin dikkatine. Buarada turanzalrdan sonra konfor ve ses düzeyi mükemmele yakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro düşerken ne zammı anlamış değilim.

Araç fiyatları da öyle.

• istanbul ,ege ve akdenizde oturanlar için konuşuyorum cpc5 varken sakın bu lastiği almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

istanbul ,ege ve akdenizde oturanlar için konuşuyorum cpc5 varken sakın bu lastiği almayın.

Peki, karlı günlerdeki olumsuzlukların faturasını da sen mi karşılıcaksın?

Kar kış yaz işgören bir laatik yerine SAFKAN BİR YAZ LASTİĞİ önermek de neyin nesi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

istanbul ,ege ve akdenizde oturanlar için konuşuyorum cpc5 varken sakın bu lastiği almayın.

Kar kış yaz işgören bir laatik yerine SAFKAN BİR YAZ LASTİĞİ önermek de neyin nesi?

cpc5 micheline göre karda yağmurda daha iyi 60 bin km kullandım.zaten egede istanbulda akdenizde 3 gün kar yağacak ondada çıkmayın trafiğe .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

cpc5 micheline göre karda yağmurda daha iyi 60 bin km kullandım.zaten egede istanbulda akdenizde 3 gün kar yağacak ondada çıkmayın trafiğe .

Olur çıkmayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahone17

Burada herkesin kafası karışık malesef. Anladigim kış lastiklerin var peki neden dört mevsimlik alıyorsun madem kışlıklarin var? Benim kışlıklarim yok ona rağmen emin olamadim crossclimateden o yüzden bugün yazlık conti premium contact 5 aldım.istanbul da yaşıyorum kışın da Bakacaz artık belki kışlık alırım ama şimdilik düşüncem kış lastigi kullanmamak

Yıllar önce silika karışımı olan bildiğin 4 mevsim performans lastiği olan Toyo Proxes 4 kullandım. 2 kış boluda bile karda sorun yaşamadım. Kar gureme aracının peşinde gittiğim bile oldu. 3. Kış ise herşey değişti. Yerdeki 3cm yumuşak karda aracı park yerinden bile çıkaramadım. Ayakkabı ile vurunca asfalttan sokulen cinsten yumuşacık ve incecik kar ama araba yerinden bile oynamadı. Anladım ki silika özelliği bitti.

Size de istanbulda 2 kış yeter bence bu lastikler ancak alırken taze lastik alın. Zaten sıfır yazlık lastik bile ilk karda tutunabiliyor. Hemen sertlesmiyor.

• 5 milyon km test edilen ve uzun kullanım ömrü vaad eden bir lastik 2 yılda çöp oluyorsa michelin kendi bacağına sıkmış demektir. Ben şu ana kadar yol tutuşundan konforundan memnunum. Her lastik ilk alındığında iyidir zaten. Alacak olanlara tavsiye ederim.

• "Pirelli Türkiye"de, testlerde başarı sağlayan Avrupa modeli Cinturato All Season lastiğini Uludağ&Kartepe'ye kar yağdığında lansman yapmak için, hazırlıklar yapıyormuş.

Bu desen Türkiyede üretilecekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 12 Ekim 2015; 22:22:12 >
  • 195 65 15 ebatında almayı düşünüyoruz abimin aracına. Merak ettiğim husus bu lastik 195/65/15 95 v yazıyor. Üzerindeki lastikler ise aracın 91 diye geçiyor.. Acaba bu konforda yol tutuşta bir problem olur mu? bu ebatta taktıran arkadaşlar varsa yazabilir mi? Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****76

195 65 15 ebatında almayı düşünüyoruz abimin aracına. Merak ettiğim husus bu lastik 195/65/15 95 v yazıyor. Üzerindeki lastikler ise aracın 91 diye geçiyor.. Acaba bu konforda yol tutuşta bir problem olur mu? bu ebatta taktıran arkadaşlar varsa yazabilir mi? Teşekkürler..

V hız limiti galiba sıkıntı yok ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kış lastiği olarak conti ts850 kullanıp memnun kalmıstım istanbulda kar her yıl siddetli yagmıyor uzun omurluyse memnun edici performansı var ise alınabilir
    yorumlarda kimine gore iyi kimine gore kotu lastik beklenti ve kullanılan aracta onemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

quote:

195 65 15 ebatında almayı düşünüyoruz abimin aracına. Merak ettiğim husus bu lastik 195/65/15 95 v yazıyor. Üzerindeki lastikler ise aracın 91 diye geçiyor.. Acaba bu konforda yol tutuşta bir problem olur mu? bu ebatta taktıran arkadaşlar varsa yazabilir mi? Teşekkürler..

Hocam v hız sınırıymış ama bu diğer 91 e 95 olacak o nasıl olur bilemedim.. Sanırım 95 yanak kalınlığı ya da yük ile ilgiliymiş.. Yani daha kalın yanak sıkıntı çıkarır mı diye merak ettim..
  • quote:

quote:

quote:

Hocam v hız sınırıymış ama bu diğer 91 e 95 olacak o nasıl olur bilemedim.. Sanırım 95 yanak kalınlığı ya da yük ile ilgiliymiş.. Yani daha kalın yanak sıkıntı çıkarır mı diye merak ettim..

Bu lastiğin hız siniri ve yuk taşıma kapasitesini gösteriyor. Ve bu degeeler iyi..
    195-65-r15 ölçüleri aynı ebat yani bire bir lastik almış oluyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

V hız limiti. En yüksek değer yanılmıyorsam Y. Oradaki 91 veya 95 yük limiti olup 95 bildiğim kadarıyla daha yüksek yük alıyor anlamına geliyor. 195 mm cinsinden taban genişliği ardındaki /işareti ise yanak Profili olup örneğin 195 mm nin %65 ı oranında yanak kalınlığı anlamına gelir. R ise Radius olarak geçiyor. İnç cinsinden jant çapına işaret etmektedir.iyi forumlar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: gkilicoglu

quote:

quote:

quote:

V hız limiti. En yüksek değer yanılmıyorsam Y. Oradaki 91 veya 95 yük limiti olup 95 bildiğim kadarıyla daha yüksek yük alıyor anlamına geliyor. 195 mm cinsinden taban genişliği ardındaki /işareti ise yanak Profili olup örneğin 195 mm nin %65 ı oranında yanak kalınlığı anlamına gelir. R ise Radius olarak geçiyor. İnç cinsinden jant çapına işaret etmektedir.iyi forumlar dilerim

hız değeri crossclimate ta w kadar .bu değer normal otolastiklarinde h dan başlar.h lastik v ye göre daha yumuşaktir.birde xl yani güçlendirilmiş taban yanları vardir crossclimate ta

• teşekkür ederim arkadaşlar, aldım internetten lastiği, Sakarya'da kullanacak abim lastiği, artık paylaşırım yorumlarını ..
  • YAZIN KULLANANLAR Lastik hakkında deneyimlerinizi yazarsanız çok iyi olur.özellikle yazın 30-35 derece sıcaklıkta nasıl davrandığı hakkında?

Yol tutuş,frenleme ?
  • Temmuzda aldım cross climate lastiklerimi.. izmir sıcağında bırakın 30-35 dereceleri 40-45 arasında çok kullandım...eski lastiklerim primacy hp idi..yaz performansında,yola tutunuş ve fren mesafesinde çok bir fark görmedim..tabi yeni primacy hp ler yeniyken ki hallerini kıyaslıyorum..özellikle son 1 senede çok sertleşmişlerdi ve gerek yol tutuş gerekse fren mesafesinde tedirginlik yaşıyordum..cross climate yazın oldukça yumuşak olduğu için sıcaklarda çabuk deforme olur mu,acaba yol tutuşunda ve fren mesafesinde sıkıntı yaşarmıyım diye endişelenmedim değil..ama 3.5 aylık izlenimlerim olumlu..kış performansında zaten sıkıntı olacağını sanmıyorum..özellikle kışı çok sert geçirmeyen bölgeler için iyi bir seçenek..

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.