Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sekoya81

Yazın kullananlar çok şikayetçi uyariyim .Kışın ise nasıl olacağı meçhul.

şikayetçi demiyelim de ona millet şüpheyle bakıyor..sonuçta hamuru yumuşak bir lastik ve daha yaz kış kullanan yok..ama ben izmir sıcağında ağustostan beri kullanıyorum ve gerek yol tutuş gerekse fren mesafesi oalarak hiç bir şikayetim yok..kış performansı zaten çok iyi..

• Ankara'nın yüksek tepelerinden birinde oturuyorum. İşim 30-35 km uzaklıkta yine yüksek bir yerde. Lakin yollarda genelde çok kar buz olmuyor. Belki karın ilk yağdığı gün oluyor, o kadar. Bu yaz Crossclimateler piyasaya çıktığında iki tane aldım. İki taneyi de sonbaharda alırım diye düşündüm ama maddi nedenlerden alamayacağım. Elimde iki yıl önce aldığım (2 kış görmüş) 2 adet Petlas kar lastiğim var. Size sormak istediğim soru şu: 2 kış görmüş (dişleri iyi gayet durumdaki) Petlasları öne, yeni Michelinleri arkaya mı takayım; yoksa Michelinleri öne, Petlasları arkaya mı takayım? Arcaım önden çekişli, 1.3 multijet bu arada... Çok teşekkür ederim.
  • ankara75 A kullanıcısına yanıt
    Kisliklar önde olsun. Crosclimate tam anlamıyla kışlık lastik değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamin lastik ebati crossclimate da olmayinca nokian waterproof a yoneldim. Ankara merkezi yerde olan Lastikci bircok firmanin bayiligide elinde. Dedigine gore onumuzdeki yillarda 4 mevsim pazarinin daha genis yer tutacagi ve araba firmalarinin bu lastiklerle araclari satiss sunacagi oldu.
    Waterproof son testlerinde vector4 üde gecmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak lastik seçimi yapılırken; insanların kendi ihtiyaç, kullanım yeri ve şekline göre seçim yapması kanaatindeyim.

Bu lastik kışın çok sert geçmediği yerlerde yaşayan, her daim aracı ile dışarı çıkma ihtiyacı duymayan, aracının limitlerini zorlamayan kullanıcılar için ideal olduğu kanaatindeyim.

Bu lastikle birlikte Goodyear, Pirelli, Falken, Nokian gibi markaların bu katagorideki lastikleri de değerlendirilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitmete

Genel olarak lastik seçimi yapılırken; insanların kendi ihtiyaç, kullanım yeri ve şekline göre seçim yapması kanaatindeyim.

Bu lastik kışın çok sert geçmediği yerlerde yaşayan, her daim aracı ile dışarı çıkma ihtiyacı duymayan, aracının limitlerini zorlamayan kullanıcılar için ideal olduğu kanaatindeyim.

Bu lastikle birlikte Goodyear, Pirelli, Falken, Nokian gibi markaların bu katagorideki lastikleri de değerlendirilebilir.

Digerleri reklam sikintisi yasadi dedigim gibi. Goodyearda ebat sikintisi vardi bir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko320

Arabamin lastik ebati crossclimate da olmayinca nokian waterproof a yoneldim. Ankara merkezi yerde olan Lastikci bircok firmanin bayiligide elinde. Dedigine gore onumuzdeki yillarda 4 mevsim pazarinin daha genis yer tutacagi ve araba firmalarinin bu lastiklerle araclari satiss sunacagi oldu.

hocam nokian weatherproof'a ben de baktım ancak testlerde genel olarak crossclimate ve vector4 ün gerisinde

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm burda baya bir gerisinde kalmış.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Auto-Express-All-Season-Tyre-Test.htm burda da nokian birinci sırada ama sıralamaya crossclimate dahil edilmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 25 Ekim 2015; 2:50:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: Kygt

Arkadaşlar selam

Şirket aracıma kış lastiği olarak cross climate takıldı , malum kar-kış demeden yollardayız. Bu lastikten okuduğum kadarıyla %100 kış lastiği performansı beklemek sanırım doğru değil. Sizce karda istanbul'da sıkıntı çekermiyiz?

Sıkıntıyı şöyle çekersiniz;
    "Safkan Yaz lastiğiyle karda trafiğe çıkanlar yüzünden"

Onu tahmin edebiliyorum , bilincsiz suruculer yuzunden zor durumda kalmak gibisi yok.

Aslinda ben sunu karsilastirmak istiyorum , gectigimiz sene Eskisehir'de yagan efsane kari yilbasi tatili dolayisiyla tecrube etmistim. Kar lastigimle ne sehirlerarasi yolda(ciddi yagiyordu) nede eskisehirde sokak aralarinda(tamamen kapai sadece traktorun girdigi yollara) girdim :) hicbir sikinti cikmadi , simdiki kararsizligim sanki ayni sekilde lastigin beni korumayacagi yonunde , bundada sanirim hakli cikacagim sizlerin gorusleride ayni sekikde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekstrem durumları, ünanın testlet falan bilemez, ancak yaşayarak tecrübe edebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko320

Arabamin lastik ebati crossclimate da olmayinca nokian waterproof a yoneldim. Ankara merkezi yerde olan Lastikci bircok firmanin bayiligide elinde. Dedigine gore onumuzdeki yillarda 4 mevsim pazarinin daha genis yer tutacagi ve araba firmalarinin bu lastiklerle araclari satiss sunacagi oldu.

hocam nokian weatherproof'a ben de baktım ancak testlerde genel olarak crossclimate ve vector4 ün gerisinde

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm burda baya bir gerisinde kalmış.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Auto-Express-All-Season-Tyre-Test.htm burda da nokian birinci sırada ama sıralamaya crossclimate dahil edilmemiş.

Hocam bence şu şundan direkt iyi kötü demek yerine ihtiyaca uygun seçimler yapmak lazım. Testlerin gösterdiğine bakarsak Nokian weatherproof un kış özellikleri diğer 4 mevsimlerin önünde tabiki buna paralel olarak da yaz/kuru zemin performası da geride. Bunu bilerek lastikleri alır kullanırsak daha doğru bir seçim yapmış oluruz. Sanıyorum Nokian bir finlandiya firması olduğundan ürettiği lastiklerde kış performansı konusunda hep daha başarılı ve iddialılar.

• Autoexpress test sonuçları tam tersi çıkıyor. 2015 yılının en iyi 4 mevsim lastiği Nokian demişler.

www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/92873/all-season-tyre-test-2015-results-by-category

www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/92863/all-season-tyres-test-2015-top-all-weather-tyres-tested

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 25 Ekim 2015; 10:09:24 >

• Yaşayacağız göreceğiz arkadaşlar bekleyelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: talbotlago

Autoexpress test sonuçları tam tersi çıkıyor. 2015 yılının en iyi 4 mevsim lastiği Nokian demişler.

www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/92873/all-season-tyre-test-2015-results-by-category

www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/92863/all-season-tyres-test-2015-top-all-weather-tyres-tested

bu değerlendirmelerde crossclimate yok hocam.

sanırım ıslak ve kuru performansında crossclimate önde, kar performansında da nokian weatherproof. ihtiyaca ve bölgeye göre doğru seçim yapılabilir. ankara için crossclimate'in uygun olacağını düşünüyorum.

• Her zaman ki gibi alt-orta sınıf bir yaz veya kış lastiğine yakın performansları vardır bu ikisinin diye tahmin ediyorum. Çoğu kişi için yeterlidir herhalde.

Biraz konu dışı olacak ama, yakın zamanda yazlık Michelin Energy Saver+ lastiklerimi Nokian WR D4 kış lastikleriyle değiştirdim (185-55-15). Michelin 82H yük özelliğinde, Nokian ise 86H XL (ekstra yüke dayanıklı) özelliğinde. Michelin'i sadece konfor ve sessizlik sebebiyle almıştım, bu görevini gayet iyi yapıyor ancak frenleme performansı çok kötü. Sanırım düşük yuvarlanma direncinin de bunda etkisi var. İlginçtir ki aynı sıcaklıkta (20-25 derece) kışlık Nokian WR D4 'ün frenlemesi hemen hemen yazlık Michelin'e yakın (belki de daha iyidir bilemiyorum, ölçmek lazım). Halbuki geçen yıla kadar kullandığım ve kışın harika olan Petlas kış lastiği hava ısınınca aşırı yumuşayıp fren mesafesini çok uzatıyordu. Michelin yaz lastiği de çok sıcak havada aynı şekilde davranıp fren mesafesini uzatıyordu (V hız serisi önceki yazlıklarım böyle değildi).

Kısaca Nokian kışlıklar hakkında ilk izlenimlerim biraz sıcak havada bile özelliğinden çok şey kaybetmiyor sanki. Yazın kullanılmaz yine de. 4 mevsimliği de iyidir diye tahmin ediyorum, Michelin gibi. Ama fren mesafeleri incelenmeli, maalesef yumuşak hamurlu, yuvarlanma direnci düşük, alt sınıf lastiklerin frenlemesi iyi görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 25 Ekim 2015; 20:50:01 >

• hocam kriter olarak görülebilir mi bilmiyorum ancak şu sitede, cross climate bir çok yaz lastiğinden daha yüksek kuru ve ıslak performans puanı almış. kar ile ilgili bir puanlama yok ama .

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/CrossClimate.htm

benim de yorumlardan anladığım kadarıyla crossclimate orta seviye bir yaz lastiği performansı sergiliyor. mesela bir çok araçta stock olarak gelen turanza er300'den falan çok daha yüksek puanları. kış yorumları için biraz beklememiz gerekicek sanırım. izlediğim birkaç kar testinde yolda bırakmıyor ve patinaj yapmıyordu. dediğiniz gibi muhtemelen nokian weatherproof kış performansı konusunda daha iyidir. bu noktada da işte yaşanılan yere göre seçim yapmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 25 Ekim 2015; 21:58:48 >

• Arkadaşlar. Ankara'da CrossClimate için uygun fiyat veren yer var mı ?

205 - 55 - 16 için 250 TL fiyat aldım. İstanbul'dan 235 Fiyat alan var!
  • Ana bayiler, dağıtıcı bayiler ve parekende bayiler var.

Hepsinin kar marjı farklı.

Örneğin lastik başına %3 ile %7 arası kazanıyolar.

Büyük bayiler daha fazla indirim yapıyor.

• Arkadaşlar ben van merkez de ikamet ediyorum. Burda kış biraz sert geçiyor. Kar yerde yeri gelir 3 5 gün kalıyor ve buzlanma oluyor. Bu lastiği önerir misiniz bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Arkadaşlar ben van merkez de ikamet ediyorum. Burda kış biraz sert geçiyor. Kar yerde yeri gelir 3 5 gün kalıyor ve buzlanma oluyor. Bu lastiği önerir misiniz bana.

Hayır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Arkadaşlar. Ankara'da CrossClimate için uygun fiyat veren yer var mı ?

205 - 55 - 16 için 250 TL fiyat aldım. İstanbul'dan 235 Fiyat alan var!

Aski civarı 4-5 bayi var ağustosta 220 tl den aldık.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.