Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
261.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara Gimat'ın karşısında Nevgross'un yanında altınışık bayi var peşin fiyatına kredi kartı (8 taksit) + 1 yıl yol yardımı. Normal subaplara para almıyorlar çelik subap istersen tanesi 20 lira, toplam 50 lira olur diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caslantas -- 4 Kasım 2015; 20:39:55 >
  • makelonur kullanıcısına yanıt
    Kupon kodu girerek olmuyor diye biliyorum. Alışveriş tamamlandıkça hesaba tanımlanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, benim kafam karıştı. ya bu fransızlar yalan konuşuyor ya da benim araçta bi problem var.

şimdi bu lastik kış sertifikalı yaz lastiği olarak geçiyor ama bu lastik bildiğin kış lastiği galiba. michelin'in genel merkezini aradım, aracımda fazla bi yakıt sarfiyatı olduğunu belirttim. telefondaki kadın bu lastik kış lastiği gibidir, olabilir dedi.

aracım 1.2 tdi polo bluemotion ve eskiye nazaran aşırı bi yakıt sarfiyatı var. aldığıma alacağıma pişman oldum eğer böyle devam edecekse.
  • 2 hafta önce bende aldım astra 1.4t aracıma. orjinal ebatları(215/50/17) çok pahalı olduğu için 225/45/17 aldım, lastik başına 170 lira falan daha ucuza geldi. Baktığım modeller arasında ses seviyesi en düşük olan lastik bu olmasına rağmen, acayip uğultu yapıyor, aldığıma pişmanım açıkçası. Önceki lastiklerimde ses falan yoktu. Uğultunun kaynağı XL yanak olması mı acaba?
  • @Mechatronik'in taktiklerine bayıldım ve o şekilde almadığıma üzüldüm.
    Valla tebrik ederim hocam zekanızı.

Takma ücreti 60 TL

Size maliyet 792+60= 852 TL

Bense 205/55/16'yı 960 TL'ye lastikçiden alıp ücretsiz taktırdım.
    Zararım 108 TL

2 günlük deneyim: Lastikler sorunsuz, konforlu ve yumuşak.
    Kış lastiği özelliği kısmını ise hava 7 derece altına inince kar yağınca cevaplayabilirim.
  • Ben de eşimin opel corsasına 195/55/16 87v xl olanından aldım 4 adet. Aslında test neticelerine bakarak goodyear vector 4seasons gen2 almaya niyetlendim önce. Ankarada birkaç goodyear bayisini aradım. Bazı ebatlarda gen2 gelmiş ama bu ebatta türkiyeye ürün girmemiş henüz. Gelmesinin bir ayı bulabileceği söylendi.
    Tekrar testlere baktım tyrereviews sitesinden. Crossclimate (bir yaz lastiği gibi) kuru zeminde en başarılı ürün. Lastik en az %70 oranında kuru asfalt zeminde kullanılacak. Kışın bir miktar kar ve yağmur. Gen2 ise kuruda daha zayıf karda daha başarılı. Beklemek istemedim, hb den aldım.

Tanesi 309 küsür 310 tl diyelim. 1240 TL
    200 TL hediye çeki aldım 80 TL ye. 1240-120=1120
    Axess e 100 TL chip para 1020
    60 TL sök tak balans 1080
    Tanesi 270 TL ye mal oldu. Belki bayi ile pazarlık yapsam da aynı fiyata alırdım...
    Bu arada ertesi gün yüklenmesi gereken chip para yüklenmeyice internet subesinden kayıt actım bu sabah saatlerinde mesaj geldi chip para yüklendi diye.

Lastikleri kargodan aldım lastikçi arkadaşa koştum. Arkadaş kızdı bana bu yaz lastiği, testi de yok, niye aldın diye... Çok da haksız sayılmaz ama en hesaplısından kış lastiği alsam 170 TL. 170*4=680 sök tak otel parası 100 TL 780 TL. Senede iki kere sök tak otel parası da ödemek istemiyorum artık...

Lastikleri de ilana koydum. 1650 km de continental. 100 TL ye satsam 400 lira da oradan alırım..

Neticede sökülen contiler 71 db ses seviyesinde idiler AB etiketine göre. Michelinlar 68 db. Ama michelin bana bariz daha ugultulu geldi, etikette katakulli olabilir (otomobil dünyasında çıkan katakullileri, hileleri gördükçe insan huylanıyor) ... Zaten daha önceki yorumlarımda crossclimate ın üzerine treadwear vs değerlerinin yazılmamasının da bir garipliği işaret ettiğini yazmıştım.

Velhasıl-ı kelam kendi aracıma da 4 mevsim lastik alacağım bundan sonra. Tercihim şu an için goodyeardan yana gibi olur. Bakalım hayırlısı. Umarım karda da mahcup etmez lastik...

• ben michelinden oldum olası uzak kalmışımdır.michelinler tamam güzel lastik ama yumuşak oldukları için bizim Türkiye yollarına gelemiyorlar.aracımı ilk aldığımda michelin vardı birkaç ay sonra balon yapmıştı.aynı şekilde arkadaşımın aracında da öyle..Türkiyede yeri geldi mi kaldırıma çıkıyoruz geçmek için,bazen orman yoluna gidiyoruz,şehrin göbeğindeki tümsekler ve çukurlar..2 seferdir lassa kullanıyorum çok memnunum.varsın biraz sert olsun konforsuz olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

ben michelinden oldum olası uzak kalmışımdır.michelinler tamam güzel lastik ama yumuşak oldukları için bizim Türkiye yollarına gelemiyorlar.aracımı ilk aldığımda michelin vardı birkaç ay sonra balon yapmıştı.aynı şekilde arkadaşımın aracında da öyle..Türkiyede yeri geldi mi kaldırıma çıkıyoruz geçmek için,bazen orman yoluna gidiyoruz,şehrin göbeğindeki tümsekler ve çukurlar..2 seferdir lassa kullanıyorum çok memnunum.varsın biraz sert olsun konforsuz olsun..

Climate için konuşuyorum yanaklar xl olarak geçiyor. Extra güçlendirilmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankara için 4 mevsim lastik mıchelın mi nokıanmı almamı önerirsiniz 205 55 16 fiyat bilgisi olan varmı ankaradan nereden hesaplı taktıra bilirim.
  • Yozgat ve ötesi Nokian Weatherproof
    Ankara ve berisi Michelin Crossclimate

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Yozgat ve ötesi Nokian Weatherproof
    Ankara ve berisi Michelin Crossclimate

Ankara için 4 mevsim lastik zorlayabilir,gerek yok risk almaya,eskisi kadar kar yağmasada ankara ayazında buz üstünde gideceksiniz.
  • Buz üstünde kış lastiği de yalan.

• Bende bu lastikten almak istiyorum. 2010 üretimi lastikleri kullanıyorum ön 5mm arka 3mm kalmıs. Arac arkadan itişli oldugu için sadece arkalara kış lastiği alırım diye düşünüyordum ki bu lastiği gördüm en uygun nerden alabilirim bu lastiği. puan kampanyası ii olan bi site lazım
  • istanbulda yaşıyorum, arnavutköy ilçesine gidip geliyorum. ben de bu lastiklerden almayı düşünüyorum. ama arada kaldığım bi konu var, bu lastiklerden alıp kışı bunlarla geçirmek yerine petlas tarzı kış lastiği alıp kışı öyle mi geçirsem karar veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blgt_34

ankara için 4 mevsim lastik mıchelın mi nokıanmı almamı önerirsiniz 205 55 16 fiyat bilgisi olan varmı ankaradan nereden hesaplı taktıra bilirim.

Ankara kışları artık kurak geçiyor, yağış neredeyse sıfır. Kuru zeminde de Michelin ağır basıyor.

Ben merkezde oturuyorum, ama İncek civarında işiniz veya eviniz varsa seçiminiz farklı olmalı. Kurak kış tabiri merkezi ilgilendiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 6 Kasım 2015; 12:52:08 >
  • Herkes bir şey söylüyor iki farklı lastikçiye sordum 4 mevsim lastik yoktur ve bu lastikler çok ses yapar diyor ama kullanan arkadaşlar asla ses yapmadığını söylüyor. Bazıları kış performansının kötü olacağını bazıları yaz performansının kötü olacağını söylüyor. Bazıları ise bizim yollarımıza uygun olmadığını söylüyor. İş o kadar karışık ki sıcak havalarda performansı düşer diyen arkadaş da var urfa'da servisi arayıp bu lastiği öneren ustayla konuşan da :) Ben kış performansından çok yaz performansını merak ediyorum Manisadayım ve malum öyle pek de karla ilgisi yok egenin 4 mevsim lastik alayım diye bu lastiğe yoğunlaştım açıkcası kullanmadan yorum yapanlar hariç kullanıcılardan sadece birisi sıcak ve soğuk hava karşılaştırmasında sıcak havada performansın düştüğünü yazmış. Sizce 4 mevsim ve bu lastiği mi almalıyım yoksa yazlık bir lastik mi? Teşekkürler
  • Bu lastik 2. Sezonda herkesin elinde patlayacak gibi duruyor ya, hadi hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: fikret_cevik

Herkes bir şey söylüyor iki farklı lastikçiye sordum 4 mevsim lastik yoktur ve bu lastikler çok ses yapar diyor ama kullanan arkadaşlar asla ses yapmadığını söylüyor. Bazıları kış performansının kötü olacağını bazıları yaz performansının kötü olacağını söylüyor. Bazıları ise bizim yollarımıza uygun olmadığını söylüyor. İş o kadar karışık ki sıcak havalarda performansı düşer diyen arkadaş da var urfa'da servisi arayıp bu lastiği öneren ustayla konuşan da :) Ben kış performansından çok yaz performansını merak ediyorum Manisadayım ve malum öyle pek de karla ilgisi yok egenin 4 mevsim lastik alayım diye bu lastiğe yoğunlaştım açıkcası kullanmadan yorum yapanlar hariç kullanıcılardan sadece birisi sıcak ve soğuk hava karşılaştırmasında sıcak havada performansın düştüğünü yazmış. Sizce 4 mevsim ve bu lastiği mi almalıyım yoksa yazlık bir lastik mi? Teşekkürler

sayın fikret_cevik,

Zaten Manisa ve İzmirde karın yağdığı gün sayısı malum çok çok az..O günlerde arabamı hiç dışarı çıkarmam, kendimi de diğer sürücüleri de riske atmam, yağışlı havalarda da zaten hız limitlerinin altında araba kullanırım diyorsanız o zaman direk yazlık lastik alın geçin, hiç 4 mevsim olayına bence girmeyin !

Aa yok ben kar o az yağan günlerde bile aracı dışarı çıkarırım, kışın dağlara filan da az da olsa gezmeye giderbilirim, 7 derece altındaki düşük sıcaklıklarla bol bol araç kullanırım, ıslak havalarda da aracı biraz daha performanslı kullanmak isterim derseniz o zaman ilk etapta 4 mevsim michelin crossclimate ların sizin isteklerinize cevap vereceğini düşünüyorum.

• Herkes bulunduğu şehir, hatta mahalle için düşünüyor ancak aynı ilde yokuşu bol yerlere ve şehirler arası yola çıkmayacak misiniz? Güzergahta muhtemel dağ tepe tirmanmayacak mısınız? Lütfen bunları da düşünerek hareket edin.

Michelin bayii bana uzun yola çıkanlara "önermiyoruz" dedi...

• michelin bayileri ne kadar bilebilir ki merak ediyorum. hangisi burda yorum yapanlar kadar uzun süre test etti bu lastiği , ya da farklı hava koşullarında denedi ?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.