Şimdi Ara

Michelin primacy zp hp ve mcl bunların farkları neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracımda kullandığım lastiklerin internette fiyatlarına bakarken fark ettiğim bazı model farkları var bunlar nedir acaba? primacy hp primacy modelinin yeni versiyonunun adıolduğunu biliyorum ancak bu zp ve mcl ne anlama geliyor

205 / 55 V 16 TL PRIMACY ZP MCL 276,00 YTL
    205 / 55 V 16 TL PRIMACY HP MCL 231,00 YTL
    205 / 55 V 16 TL PRIMACY HP ZP MCL 276,00 YTL

kaynak

• Patlasa bile belli bir mesafede belli bir yol alabilme özelliği sağlayan Michelin ZP (Zero Pressure) teknolojisi .

böyle bir bilgiye ulaştım ancak mcl yi hala çözemedim birde bu ZP teknolojisinin benim almış olduğum lastikte olup olmadıını nasıl anlayabiliriz? (lastiği patlatmadan tabiki)

edit:Markalama:
    Michelin ZP ve Michelin ZP SR lastikler, yanak kısımlarında yer alan ZP (Zero Pressure) logosuyla ayırt edilir.
    bu bilgiyide buldum anck hala mcl yi bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 8 Eylül 2008; 7:13:36 >
  • BENDE PRİMACY HP KULLANIYORUM.BU LASTİKLER PERFORMANS LASTİKLERİYMİŞ SANRIIM BEN ALIRKEN ÖYLE SÖYLEDİLER.EĞER O MODELLERİN BAŞINDA MİCHELİN YAZIOSA KESİN İYİDİR
    HERALDE O ZP FELANDA LASTİKLERİN DİŞLERİNE VEYA EBATLARINA GÖRE YAPILAN BİR SINIFLANDIRMADIR!
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

aracımda kullandığım lastiklerin internette fiyatlarına bakarken fark ettiğim bazı model farkları var bunlar nedir acaba? primacy hp primacy modelinin yeni versiyonunun adıolduğunu biliyorum ancak bu zp ve mcl ne anlama geliyor

kaynak

MICHELIN ZP (RFT) TEKNOLOJİSİ

Michelin ZP : Sürdürülebilir Hareketlilik

Michelin ZP, Michelin markasının sıfır havayla gidebilen (runflat) teknolojisine denir.

Bu teknolojiye "kendi kendini taşıyan" veya "self-supporting tire" (SST) denir ve sadece bu teknolojiye uygun donanımlı araçlarda kullanılır. ZP lastikleri, bu tip lastiklerin kullanımının öngörülmediği araçlara takmayınız.

Michelin ZP lastikler ani hava kaybında bile aracın yükünü taşıyabilen güçlendirilmiş yanaklara sahiptir.ZP teknolojisi Michelin Primacy HP, Michelin Pilot Sport ve Michelin Pilot Alpin ürün yelpazelerinde mevcuttur.

ZP veya ZP SR teknolojisi BMW (1 serisi, 3 serisi), Mercedes, Cadillac ve Dodge marka araçlarda kullanılmaktadır. Kendi kendini taşıyan/SST lastiklerle ilgili detaylı bilgileri araç kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz.

Lastik patladığında, standart bir lastiğe oranla çok daha yüksek güvenlik

- Güvenlik: Sürücünün aracın kontrolünü kaybetmesini engeller ve lastiğin sıfır havayla yola devam ederken janttan çıkma riskini azaltır.

- Hareketlilik: Patlak lastikle maksimum 80 km/s hızda, 80 km* boyunca devam edebilmesini sağlar.

*Michelin ZP SR'yle 30 km'ye kadar

Michelin ZP "kendi kendini taşıyan" lastik:

- Yanaklardaki yenilik: Standart bir lastiğe oranla, lastik hava basıncı sıfıra düştüğünde bile aracın yükünü taşıyan daha sağlam ve özel kauçuk karışımı ile takviye edilmiş yanaklar.

- Topuk bölgesinde yenilik: Standart bir lastiğe oranla, lastik hava basıncı sıfıra düştüğünde bile lastiğin janttan çıkma riskinde azalma.

- Aracın ön panel göstergesine bağlı basınç izleme sistemi sürücüye sıradışı basınç kaybını bildirir.

• quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

aracımda kullandığım lastiklerin internette fiyatlarına bakarken fark ettiğim bazı model farkları var bunlar nedir acaba? primacy hp primacy modelinin yeni versiyonunun adıolduğunu biliyorum ancak bu zp ve mcl ne anlama geliyor

kaynak

Bahsettiğiniz "MCL" sitesinde yer verirken "MICHELIN" kısaltması olarak kullanılmış

Ancak Yine ZP den sonra gelen faklı kodlarda var

N0-N1-N2-N3 (Porsche onaylı Orjinal Ekipman Lastiği)
    MO (Mercedes onaylı Orjinal Ekipman Lastiği)
    VO Volvo onaylı Orjinal Ekipman Lastiği)
    J (Jaguar onaylı Orjinal Ekipman Lastiği)

gibi bunlar o lastik markasının belli markada araçlar için belli ebatlarda OEM ürünü olduğunu ifade eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 8 Eylül 2008; 14:27:47 >

• cavaplar için teşekkürler arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.