Herkese Merhaba, Renault Symbol 2017 model aracıma önceki sahibi 185/65 R15 88T lastik takmış, daha doğrusu orijinali böyle sanırım. Lastik değiştirmek için forumdaki birçok konuya baktım. Tavsiye edilmiş birkaç lastikten birini alacağım ama bir sorum var. Alacağım lastiğin arabaya uygun bir ebatını buldum ama lastik çapından sonraki sayının (88T) farklı olduğunu gördüm. İnternete baktığımda bu farklılığın çok bir problem olmayacağı kanaatine vardım ama yine de sizlere bir sormak istiyorum. 88T, 92H, XL gibi bilgilerin farklı olması bir sorun yaratır mı? Siz ne düşünüyorsunuz? Şu anki lastiğimin ebatı: 185/65 R15 88T Alacağım lastiğin ebatı: 185/65 R15 92H XL |
Lastik Ebatları: 88H, XL gibi değerler önemli mi?
-
-
Hocam Renault un sitesinden kullanım kılavuzunu indirip önerilen lastiklere göre karar verebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam Symbol'ün kullanım kılavuzunu asla bulamıyorum. Yabancı sitelere de baktım ama benim modelime uygun bir kullanım kılavuzu bulamadım :( Ardından en yakın araç Clio olduğu için, onun kullanım kılavuzuna baktığımda "Lastik değiştirecekseniz arabanın üstündeki lastiklerle aynı ebatta bir lastik takın veya yetkili servise sorun" şeklinde bir ifade gördüm. Aslında benim kafamı karıştıran da tam olarak bu: "88H, 92T veya XL" gibi ifadelerin ebatla ilgisi nedir?
-
ebatla ilgisi yok, genel olarak rakam büyüdükçe daha sağlam yapılı daha fazla basınca dayandığı spylenebilir.
aşağı inilmemeli ama yukarı çıkmakta sorun yok. siz alabilirsiniz yani.
-
çok teşekkür ederim, alayım o zaman ben bu lastikten
-
Xl yazanın yanağı daha serttir. Konfordan kayıp olabilir ona dikkat edin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam açıkçası araç zaten pek konforlu değil. "XL alsam daha ne kadar kötü olabilir ki?" diye düşünüp aldım. Umarım daha da kötü olmaz :(
-
Sorun olmaz merak etmeyin, binek lastiklerde sırt kısmındaki teller dayanıklılığı sağlar genelde, yanak kısımları benzerdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam konuyu çok geç gördüm ama ben de hortlatmış olayım. Bende de Clio var 185 65 r15 88t lastik vardı orijinali. Ancak 90k km olunca 92h xl ile değiştirmiştim. XL kullanmak daha mantıklı. Daha dayanıklı bir lastik tipi, 88T'ye 2 defa yama yaptırmıştım, patlamıştı vesaire. 92H XL lastikte kaç defa kaldırıma sürttüm hatırlamıyorum hatta mermere bile sürtmüştüm bıçak gibiydi kenarı ama yanakları taş gibi. Özellikle bakıyorum üstündeki yazılar bile silinmemiş baya sağlam. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X