Şimdi Ara

185 60 R15 LASTİK KULLANANLAR SEÇİMLERİ SEÇİLMESİ GEREKEN LASTİK TÜRÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
19.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç clio 3.. üstünde turanza er300 bulunmakta.. sert lastik ve 4yılını doldurmak üzere..araç 30000kmyi devirdi.. lastik eskidikçe konfordan eser kalmadı.. 2 defa çivi girmesinden dolayı lastik patladı.. eski palio aracımda michelin takılıydı 100000kmde 1 kez patladıgını hatırlıyorum... şansda olabilir..

herneyse resimlerinide koyacağım lastikler hakkında kullanıcı olarak fikirlerinizi istiyorum. lastiklerin internetteki sitelerindeki benim lastiğim en iisidir bağlamından çok kullanıma bağlı yorumlar çok daha önemli..

Bridgestone TURANZA ER300 fiyat : 185 TL
     185 60 R15      LASTİK KULLANANLAR SEÇİMLERİ SEÇİLMESİ GEREKEN LASTİK TÜRÜ
    şimdi benim araştırdığım kadarıyla clio3 aracımın üstünde gelen turanza er300 lastikleri Türkiyede üretilmekte.İnternet efsanelerine göre yurtdışındaki üretimlerine karşılık türkiyede üretilen turanza er300 ler hamur olarak daha sert üretilmekte ve buna sebep olarakda Türkiye yol şartları öne sürülmekte.ıslak yol tutuşu 4 kanal yapısı itibariyle iyi olduğunu düşünmekteyim ama aynı şeyi konfor ve kuru zemin yol tutuşunda michelinin gerisinde kaldığını,yokuşlarda 2. yılını doldurduktan sonra patilere sebep olduğunu kişisel deneyimlerimle belirtmek isterim.

Continental ContiPremiumContact 2 fiyat : 170 TL

bu lastiği gerçekten merak ediyorum. lastik kanal yapısı itibariyle turanza er300e çok yakın.. buda ıslak yol tutuş performansını pozitif olarak etkiler diye düşünmekteyim. Ayrıca internette yazan yazılara michelin kadar yumuşak olmasada ondan sonra en yumuşak lastiklerden biri olduğu yazılmış. buda konfora katkı anlamına gelmekte..

yalnız bu lastik hakkında kullanıcı yorumları bulmakta zorlandım. bridgestone yada micheline göre kullanıcı az sanırım.. bu lastik kullanıcıları bence kullanım deneiymlerini daha sıklıkla yazmalı..

Dunlop Sp Sport 01 185/60R15 84H Fiyat : 135 TL

bu lastik hakkında internette okuduğum yorumlar dışında hiçbir bilgim yok.. fiyat perforans lastiği olarak bahsediliyor. ıslak ve kuru yol tutuşu ii olduğundan bahsedilmiş. yalnız 30000km sonrası kimi kullanıcıların lastik tırtıklarında dış kısımlarda kopmalardan bahsedilmiş. kanal yapısı yol tutuşu için turanzaya yakın.

Michelin Energy Saver GRNX Fiyat : 203 TL

Michelin en büyük özelliği yumuşak hamurlu olması.. konforu kuru zemin yol tutuşu.. eski palio aracımda yıllarca michelin energy kullandım.. konfor anlamında inanılmaz ayrıcalığı bulunmakta.. aynı kasisten michelin energy ve turanza er300 ile geçerken aradaki fark inanılmaz oluyordu. 15inch ebatta turanza dışında başka lastik deneyimim olmadığı için bu ebatta michelinin konfor artısı dışında yorumda bulunamayacağım ama yazılanlara göre ıslak yol tutuşu kötü olarak yorumlanmakta. bunda sanırım lastiğin kanal yapısı etkili..

Goodyear Duragrip Fiyat : 239 TL

bu lastik hakkında hiç bilgim yok ama bu lastiği kullananların geçmişten gelen bir fanatikliği bulunmakta sanırım.. lastik deseni michelinle neredeyse aynı..

evet arkadaşlar lastik ebatlarım 185 60 R 15 benim gibi bu ebat lastik kullanan kullanıcılar için gerçekten yapacağınız yorumlar ve deneyimleriniz çok önemli.. şimdiden teşekkürler..

fiyatlar lastikcimden alınmıştır fotolarda.

• 15 inç,55 veya 60 yanak için eğer bozuk,çukurlu yollarda kullanacaksan Turanza en dayanıklısı ama en serti ve konforsuzudur da.Lastik patlaması şans işi,hele çivi batması direk şans.Biraz daha yumuşak olsun dersen Conti ye bakacaksın.Conti,Turanzadan biraz daha yumuşaktır ama öyle aham şaham değil,lastik gürültüsü verir.Eğer düzgün kullanırsan Conti nin 70 bin km kullanan biliyorum sağlıklı bir şekilde yani gitse daha giderdi,çok dayanıklı bir lastik.15 tabanda Dunlop hakkında fikrim yok.Michelin yumuşaktır,yola da bağlı olmakla beraber çabuk biter.Ama lastik sesinden nefret edenlerin Michelin ve Nokiandan başka pekte alternatifi yok.Goodyear tamamen temiz asfalt lastiği,temiz asfaltta çok güzeldir ama çukurlu,toz toprak yolları pek sevmez,çok çok kolay balon yapan bir lastik.İhtiyacına göre sen karar vereceksin hangisini alacağına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 4 Temmuz 2011; 0:06:04 >
  • goodyear ın balon yapan lastikleri türkiye üretimi yalnız Kullandım ondan biliyorum. Zamanında 4 tane Goodyear Eagle NCT-5 vardı. Fabrikadan onlarla geldi. Sonra 1 tanesinin yanağı kesildi değiştirelim dedik. Yerli üretim vardı onu aldım. Daha sonra bir akşam sürüşünde benim araç gibi 2 tanesinin çok rahat bir şekilde girebileceği belediyenin kazmış olduğu doğalgaz hattından hızlı bir şekilde geçtim. Jantlara vurduğunu hissettim o derece bir çukurdu yani. Diğer 3 adet fransa üretimi eski lastiklere hiç birşey olmadı ama türk işi olan balon yaptı Bende tekrar fransa üretimi aldım. Şu anda fransa üretimi goodyear excellence var. Sessiz bir lastik. Patinaj yaparken lastik cayırdaması hiç yok. Ben memnunum açıkçası ama lastik alıcak arkadaşlarıma bu örneği hep veririm.

• continental kullanan birileri yokmudur ? bu kadar mı itici bu lastik ?
  • Yazdık ya okumuyor musun yazılanları? Güzel ama sert bir lastik işte,itici olan kısmı neresi lastiğin? İhtiyaca göre en iyi lastiklerden biridir.İhtiyacın konfor ise seni tamin etmez orası ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 4 Temmuz 2011; 22:40:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yazdık ya okumuyor musun yazılanları? Güzel ama sert bir lastik işte,itici olan kısmı neresi lastiğin? İhtiyaca göre en iyi lastiklerden biridir.İhtiyacın konfor ise seni tamin etmez orası ayrı konu.

asabiyet had safada..

senin yazdıklarını okudum başkalarının kullanımlarına göre yorumladıgın için direk kendi kullanan birilerini kastedioum.. burda michelin sorsam 3. sayfa bitmişti anlatabildim mi?

conti turanzadan biraz daha yumuşak olması benim için + yönde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 4 Temmuz 2011; 22:47:28 >
  • Direk kendi kullanan ne demek ya? Dunlop hariç hepsini kullandığım için yorum yapıyorum.Ayrıca asabiyet vs durumu yokta,fazla kafa patlattığını düşünüyorum Turanzanın konforundan memnun değilsen Michelin den başka alternafin yok listede.

Conti, Turanzadan daha gürültülüdür.En azından ben öyle hissettim.Zamanında bir derginin yapmış olduğu testler var belki fikir verir.Michelinin yuvarlanma direncine bakarsan diğerleri ile açık ara önde olduğunu görürsün.

http://img250.imageshack.us/img250/8448/image04oi9.jpg
    http://img294.imageshack.us/img294/2004/image05bf4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 4 Temmuz 2011; 23:32:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hazır konu acılmısken bende sorumu sorayım
    potenza 185 60 r15 84h lastık bulamamaktayım.acaba bu lastıgın desenıne uyguın yangı lastık var?lastıkcı aynı desen olmaz ıse gezme yapar dedı.ne yapmalıyım?

ekleme: 1 lastık alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 4 Temmuz 2011; 22:51:16 >
  • Tek lastik değiştireceksen aynı modeli hatta aynısına yakın diş derinliği ve yaşta lastik alman gerekli.Onu geçtim farklı markaların hamurları bile farklı olur değişik markaların.Çift lastik değiştirmekten başka çaren yok bulamazsan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Direk kendi kullanan ne demek ya? Dunlop hariç hepsini kullandığım için yorum yapıyorum.Ayrıca asabiyet vs durumu yokta,fazla kafa patlattığını düşünüyorum Turanzanın konforundan memnun değilsen Michelin den başka alternafin yok listede.

Conti, Turanzadan daha gürültülüdür.En azından ben öyle hissettim.Zamanında bir derginin yapmış olduğu testler var belki fikir verir.Michelinin yuvarlanma direncine bakarsan diğerleri ile açık ara önde olduğunu görürsün.

http://img250.imageshack.us/img250/8448/image04oi9.jpg
    http://img294.imageshack.us/img294/2004/image05bf4.jpg

işte ne güzel bilgiler vermişsin.. canım sıkıldı ama şimdi.. turanzanın konforsuzluğunun yanında sürüş güvenliğiyle çare bırakmıyor sanırım.. peki 15lik janta 190lık lastik taksam araç çok etkilenirmi.. internetteki hazır testlerde %1.23 gibi sonuçlar cıkıyor. araç 1.2 .

• Teorik olarak +-%2,5 izin veriliyor ama pratikte ne kadar etki eder lastikçiye ve tecrübe edenlere sormak lazım.Bana göre gereksiz birşey,205 tabanın altında zaten pek konfor olmuyor,balon riskide cabası.
  • Continental ContiPremiumContact 2 195-60-15 kullanıyorum.Alalı 2-3 ay oldu heralde.Eski lastik Michelin Energy Saverdi.İkisi arasında fark hissetmedim.Fren yapınca hemen ABS devreye girmiyor.Fren mesafesi daha iyi gibi geldi.Yağmurda çok fazla deneyemedim.Yakıt konusunda da iyi.Yakıtta düşüş olmadı.150 liraya almıştım.

Burada 15 inç ebatında iki lastik testi var:

www.adac.de
    Sommer-, Winter-, Ganzjahresreifen: Alle Reifentests im Überblick | ADAC
    http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 5 Temmuz 2011; 0:04:15 >

• konuyu hortlatıyım bende

goodyear ultra grip 8 almayı düşünüyorum ama aracın orjinalinde olan bridgestone 185/60R15 84H lastikle aynı ebatta bulamadım bu kışlık lastiğin tabanı daha büyük ebatta olanından alsam etkisi ne olur yakıt açısından?

185/60R15 84H ebatlarında kışlık ve yazlık tavsiye edeceğiniz lastikler nelerdir? bridgestone ve goodyear hakkında da yorumlarınızı yazmanız tercih açısından benim için çok önemli.

Şimdiden teşekkür ederim.
  • 185/60 R15'lerin genel olarak 185/65 R15'lere göre ortalama %25 kadar daha pahalı olmasının sebebini bilen var mı?
    Örnek (Michelen'de falan daha keskin görünüyor ama paralel olması açısından Nokian'da bulabildim):
    http://www.kliksa.com/urun/nokian-185-60-r15-88h-xl-line-lastik/901915477
    http://www.kliksa.com/urun/nokian-185-65-r15-88h-nokian-h-oto-lastigi-uretim-tarihi-51-hafta-2012-/901915468

Bir de %3 fark var bu iki lastik çapında, birbirinin yerine (4 ünü birden değiştirmek koşuluyla) değiştirmeyi önerir misiniz?

• Ijuset I kullanıcısına yanıt
    performasa giriyor bende 60 vardı lastikci dedi abi parana yazık 65 al aldık abi arabanın gidişi falan bozuldu hiç sevmedim gıcı atıyor dönüşlerde araba yükseldi gibi sanki sonra verdim parayı aldım 60 oh dedim
  • Yokohama bluearth bak ben aldım gecen hafta süper

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracımda 2010 40. hafta üretim dunlop sp sport 01 var. araç 40000 km'de kış lastiği hariç 32000 km devirdim. daha 6mm diş var. yol tutuşu sesi konusunda hala memnunum.

yeni lastik alacak olursam sanırım yine dunlop alacağım.
  • dewr kullanıcısına yanıt
    1 ay once kumho kh27 ecowings aldim, 185/65/15. Lastigin yagisli hava ve kuru zeminde yakit tasarrufu B (A-G arasi). A sinifi olan micheliN, Nokian ve Conti'nin yarisindan ucuza geldi.

700km yol yaptim, takilirken balans yapilmisti ama simdilerde biraz saga cekme var, firsatim olunca lastikcime tekrar ugrayacagim.

Civili kis lastiginden sonra bekledigim yumusakligi bulamadim ama bridgetone'dan yine yumusaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 4 sene olmus konuyu acali :) lastikleri deistitmeden araci satmistim ..

Er300 islak yolda guzel lastik.. devamli patlamasi civi bulmasi disinda konforsuz bir lastikdi.. yazin yol tutusu guselken kisin havalarin sogumasi ile 3 yilinda araci yolda gezdiriyordu.. sahsi fikrim 3. Yilinda yenisi ile degistirin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dewr kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 sene önce lastik alırken bu konu denk gelmişti şimdi yine denk geldim:) Sizde 4 yıl sonra yine kendi konunuza bakmışsınız biraz garip geldi:) Acaba 60 yaşına gelince de hala bu konuda lastik tartışıyor olacakmıyız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.