Şimdi Ara

Mıcırlı yolda hızla araba sürmek nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
6.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BARKU

Vatandaşların rahatça yolculuk edebilmeleri için dur durak bilmeden yol bakım çalışmaları yapan karayolları dun gece ankaradan cankiriya giden yolda yaklasik 2-3 km lik bir kisma micir dokmus. Gece saat 9 gibi ben bu yolda 50-60 gibi bir hizla micirda kaymayayim diye dikkatle giderken en az 100 km hizla ilac mumessili oldugunu sandigim kiralik bir fluence ile yanimdan hızla geçen ve belli ki çok acil işi olan bir sürücü sayesinda arabam taş yagmuruna tutuldu. Camda 4 tane catlak ve kaputta onlarca iz olustu. Arkasindan korna calip uzunlari yakmama ragmen bu saygıdeğer arkadaşımız umursamadı bile. Gerçi benim böyle tepki vermem de çok yanlıştı.Eve gelince kendimi uzun uzun sorguladım ve insanlara bir daha asla kızmamaya karar verdim.Kimbilir onun da ne dertleri vardı.Yol mıcırdan kayganlaşmış olsa bile bir an önce anasına babasına karısına ve elbetteki çocuklarına kavuşmak istiyordu.Arabamın camı da boyası da feda olsun dedim ve benim zararimi hala daha micirla yol yaptigini sanan zihniyetmi odeyecek yoksa her adamina sebil gibi araba verip hiçbir denetim yapmayan sirketmi diye düşünmemeye çalıştım.Daha taksitlerini ödediğim 1 yaşındaki arabada bu kadar hasarda olsun varsın dedim. Allah hepimizi kazadan beladan korusun.

Bu defa mesajımı kurallara göre oldumu acaba,.silinmez inşallah. Sizce de olmuş mu admin bey?

Düşüncenizi, sabrınızı taktir ettim.

• ıslak mıcırda takla atan bir arabanın içinden çıkmış biri olarak geçmiş olsun dilerim. keşke plaka alıp o anda şikayette bulunsaydınız.(her ne kadar benzeri olay değil ama sürüş esnasında bir iki aktif şikayetime hiç yanıt alamamış olsam da doğruyu yapmalı) trafikte her şey oluyor önemli olan cana gelecek bir olayla karşılaşmamak. cam da kırılır boya da hasar görür ama hepsi yerine geliyor.. can gelmiyor..bununla geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Vatandaşların rahatça yolculuk edebilmeleri için dur durak bilmeden yol bakım çalışmaları yapan karayolları dun gece ankaradan cankiriya giden yolda yaklasik 2-3 km lik bir kisma micir dokmus. Gece saat 9 gibi ben bu yolda 50-60 gibi bir hizla micirda kaymayayim diye dikkatle giderken en az 100 km hizla ilac mumessili oldugunu sandigim kiralik bir fluence ile yanimdan hızla geçen ve belli ki çok acil işi olan bir sürücü sayesinda arabam taş yagmuruna tutuldu. Camda 4 tane catlak ve kaputta onlarca iz olustu. Arkasindan korna calip uzunlari yakmama ragmen bu saygıdeğer arkadaşımız umursamadı bile. Gerçi benim böyle tepki vermem de çok yanlıştı.Eve gelince kendimi uzun uzun sorguladım ve insanlara bir daha asla kızmamaya karar verdim.Kimbilir onun da ne dertleri vardı.Yol mıcırdan kayganlaşmış olsa bile bir an önce anasına babasına karısına ve elbetteki çocuklarına kavuşmak istiyordu.Arabamın camı da boyası da feda olsun dedim ve benim zararimi hala daha micirla yol yaptigini sanan zihniyetmi odeyecek yoksa her adamina sebil gibi araba verip hiçbir denetim yapmayan sirketmi diye düşünmemeye çalıştım.Daha taksitlerini ödediğim 1 yaşındaki arabada bu kadar hasarda olsun varsın dedim. Allah hepimizi kazadan beladan korusun.

Bu defa mesajımı kurallara göre oldumu acaba,.silinmez inşallah. Sizce de olmuş mu admin bey?

Yukarıdaki mesaj kinaye içeriyor.
    Arkadas ilk açtığı konuda haklı olarak biraz sert ifadeler kullanmıştı. Adminler tarafından konu silinince, mesaj icerigi yumusamis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı durumda bir kere cam değiştirdim. İkinci kez benzer durum oldu arabanın içindeki boş soda şişesini adamın bagaja yolladım. Tınmadı bile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Yukarıdaki mesaj kinaye içeriyor.
    Arkadas ilk açtığı konuda haklı olarak biraz sert ifadeler kullanmıştı. Adminler tarafından konu silinince, mesaj icerigi yumusamis

o zaman arkadaşın yazdığı sert olan ilk mesaj sonuna kadar haklıdır :) Böyle birşeye asla tahammül edemem, hayatında tek sahip olduğu şirket aracını kullanan .... insanlar yüzünden camın çatlayacak falan. durdurduğum yerde alırım aşağıya her türlü.

• Ben de hayretle okuyordum nasıl böyle yazılmış diye... Mıcır maalesef mermi gibi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • he yav he demekten alamadım kendimi. yok arkadan çarparmışta yok indirir dövermişte tekrar söylüyorum he yav he he..
    bide anlatanlar yokmu indirdim çenesine bi çaktım istanbul-ankara otobanına asfalt oldu şerefsizim diye hade leennnn
  • Hehee fluence falan iyiymiş yine..

Biz amca beyle, amca beyin aracıyla maçka'dan trabzona gidiyoruz yol mıcır,camlar açık hava sıcak tın tın sağdan ilerlerken soldan şimdi nediyim bilmiyorum zatın teki koca jipiyle bizi bir solladı ki arkadaş amca beyle kafa kafaya tokuştuk aracın içine gelen taşlardan korunmak için..İyiki kaza yapmadık kaportaya cama gelen taşlardan hiç bahsetmeye gerek yok heralde
  • Geçtiğimiz hafta bende uzun bir yolculuk sonrası Rize 'ye geldim. Bazı yollar yeni dökülmüş mıcırlıydı ve tehlike arzediyordu. Gözüm sürekli dikiz aynasında arkadan kaptırıp gelen olursa iyice sağa yanaşıp mümkün mertebe az taş darbesine maruz kalmak için uğraştım.

Camın patlamasına karşı gelmek amacıyla içerden destek verme uygulamasını eşim iyi benimsedi ne zaman yanımızdan araç geçse bir parmağı camda oluyor
  • Çok tehlikelidir hem yoldan çıkarsınız hem de böyle yerler çivi doludur, tekerinize çivi batabilir.

1998 yılında o zamanlar sıfır olan aracım Tipo 1.4 S ile mıcırlı bir yola 90 ile girmiştim, durabildiğimde yolun sonundaki düz duvarla arada üç metre kadar kalmıştı. ABS mıcırda ne kadar işe yarar bilemiyorum ancak ABS'siz bir araba ile mıcırlı yol çok tehlikeli.

Edit:Ek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 31 Ağustos 2012; 19:57:33 >
  • plakası alınsa ne olucak, adam bana taş fırlattı desen buna kimi nasıl inandıracaksın.....bir arkadaşta gider arkadan çarparım demiş, eee sonra.eğer araç şirket aracı ise karşı tarafa ne zararın olur. ben söyleyeyim:sıfır
  • Geçmiş olsun.
    Bu mıcırdan ( taştan ) yol yapma işini hala bırakmadılar.
  • benim başıma gelse tamponun gibindeyim motor isterse patlasın o.O
  • Bayramdan iki gün önce köye gidelim dedik. Kayseri'den Yozgat Sarıkaya'ya gideceğiz. Sürücü benim yanımda babam arkada kardeş,anne vs.

Zaten bakım var yollarda bir de bayram önce ne olur ne olmaz yavaş yavaş gidiyoruz. Mıcırlı yola girdik. 70 ile gidiyorum ama önümde arkamda araç var mı taş atar mıyım diye de sürekli bakıyorum. Bir tanesi geçti 1-2 taş geldi neyse dedik yavaşladık biraz, ikincisi geldi 2-3 tane de ordan yedik. Babam yanımda içimden sayıyorum artık. Babamda bana kızıyor "Fatih sollatma kendini delik deşik ettireceksin arabayı!" diyor. Öncesinde ise 50-60 ile git diyen yine kendisi.

Babam bir yandan araçlar bir yandan bayram öncesi faciaydı benim için.

Geçmiş olsun hocam. Bütün iyi dileklerinizi (!) anlayabiliyorum

• Son satırı okuyana kadar Türk olduğundan şüphelenmiştim ki derin bir oh çektim

Geçmiş olsun tamam dünya malı dünyada kalır ama böyle pisi pisine de olmaz yazık günah.
  • Gecmis olsun, ne demek istediginizi anlayabiliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mıcırlı yolda hızı azaltcan takip mesafesini arttırıcan hacı bu iş böyle
  • geçen hafta kütahyada bir araç mıcıra girdiğinde takla attı arabanın içindeki aile 6 kişiydi. takla atan araba,karşıdan gelen arabanın üstüne düştü ve şöförde öldü. yani 7 can gitti. uyarı levhası var mıydı diye sorarsanız...maalesef
  • Helal olsun size.Sizin gibi iyi düşünceli insanlar kalmadı artık maalesef
  • çok kötü şeyler yazmak isterdim ama yazmayla, küfür etmeyle, kavgayla böyle insan görünümlü hayvanlar yola gelmiyor malesef..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.