Şimdi Ara

Micro ATX Kasa Projesi - Birkaç soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, resimde gördüğünüz gibi bir kasa yapmayı düşünüyorum. Varsa tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak.
    - Kasayı 6mm'lik mdf'den yapmayı düşünüyorum (tabanda 10-12 mm olacak) , karbon fiber folyo ile kapatılacak. 6mm Çok ince olur mu? Alternatif malzeme öneriniz var mı?
    - Cam kısım için temperli cam mı yoksa pleksi mi kullanmalıyım?
    - Cam tutucu boruların (görsele eklendi) standartları hakkında bilgisi olan var mı? Standart ölçülerde mi oluyor istediğim uzunlukta bulabilir miyim?
    - Anakartı montajladığımız pirinç vidaları mdf ye nasıl montajlayabilirim?
    Bunların dışında herhangi bir öneriniz varsa alabilirim.
    *Evet kasa açık, tozlanır. Pek dert etmiyorum.
    Donanımlar:
    Anakart : Gigabyte h110m-s2h
    Ekran kartı: Strix Rx480

Micro ATX Kasa Projesi - Birkaç soru.Micro ATX Kasa Projesi - Birkaç soru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzgokberk -- 4 Mayıs 2017; 22:21:4 >

• Proje güzel duruyor.Temperli cam pleksiye göre daha ağır olacaktır ama pleksi de çabuk çiziliyor seçimini buna göre yapabilirsin.Ağırlığı sorun etmeyeceksen temperli cam kullanman daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olur.Ayrıca camı yaptıracağın yerde cam tutucuları bulabilirsin istediğin uzunlukta.vidaları mdf ye montajlamak için sadece ölçülerini alıp matkap yardımıyla uygun başlığı seçerek delik açıp montajlamak.Dikkat etmen gereken şey deliği fazla büyük açmaman.Ufak birkaç önerim olacak.Kasa açık olduğu için kasada fan kullanman çok gereksiz.Fanların olduğu yere ekrankartı uzatma aparatını kullanarak ekran kartını dikey bir pozisyonda hafif geriye yaslatarak kullanabilirsin görsel açıdan daha hoş gözükecektir.Ayrıca sağ tarafta kalan kısma da ssd yeri yapabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaTeRNo

Proje güzel duruyor.Temperli cam pleksiye göre daha ağır olacaktır ama pleksi de çabuk çiziliyor seçimini buna göre yapabilirsin.Ağırlığı sorun etmeyeceksen temperli cam kullanman daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olur.Ayrıca camı yaptıracağın yerde cam tutucuları bulabilirsin istediğin uzunlukta.vidaları mdf ye montajlamak için sadece ölçülerini alıp matkap yardımıyla uygun başlığı seçerek delik açıp montajlamak.Dikkat etmen gereken şey deliği fazla büyük açmaman.Ufak birkaç önerim olacak.Kasa açık olduğu için kasada fan kullanman çok gereksiz.Fanların olduğu yere ekrankartı uzatma aparatını kullanarak ekran kartını dikey bir pozisyonda hafif geriye yaslatarak kullanabilirsin görsel açıdan daha hoş gözükecektir.Ayrıca sağ tarafta kalan kısma da ssd yeri yapabilirsin

Sağolun hocam. Muhtemelen temperli cam kullanacağı zaten koyu renkli olanlardan düşünüyorum, güzel gözükecektir. Fanlarıda ekran kartının üzerinde fan portları var devrini otomatik ayarlama muhabbetti filan var soğutmaya ekstra bir katkısı olur düşüncesiyle koymuştum. olmasada olur. Dediğiniz yere ssd ya da rog logosu düşünmüştüm. Ssd üzerine rog logosu da olabilir. Şuan okul dolayısıyla askıya aldım ama kısa zamanda yapımına başlarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.