Şimdi Ara

Mini atx yada micro atx kasa ve sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işim gereği çok seyahat ediyorum. Oyun da çok oynuyorum . Ancak laptop gpu ları yeterince iyi değil onun yerine 5090 ekran kartlı mini atx yada micro atx kasa toplamayı planlıyorum . Birkaç yere baktım 5090 gireceği kasalar tr de satılmıyor gibi . Birde anakart işlemci vs en üst düzey olmasını istiyorum. Alıp yanımda taşıyacağım arabada i, Benimle gidip gelecek heryere , birde taşınabilir monitör de alacağım . Yada bununla hiç uğraşmayıp 5090 lı laptop mu alayım. Laptop hem daha pahalı olacak hemde daha az güçlü olacak. Karar veremedim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Founders edition dışındaki kartlar 3-4 slot kalınlığında 35 cm kallavi kartlar. Hangi kasaya sığabilecek de ve taşınabilir olacak? Founders editionların da bildiğim kadarıyla satışı yok.

Sadede oyun oynamak için alın bir konsol geçin. Otel odasında tvye bağlar kullanırsınız.
    Ya da iş için de kullanılacaksa Nisan mayısa rtx 5090lı laptoplar gelir, Masaüstü 5070Ti performansı verir büyük ihtimal. Artısı da 24 gb vram ile geliyor. 1440p çözünürlükte birkaç sene rahat rahat oynarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ozan-gios-koseoglu Sizin notebook almanız çok daha mantıklı olacak. Çok geziyorsanız iş için vs. otel odalarında falan kasa her ne kadar ufak dahi olsa mini itx bile olsa yanınızda ekranı klavyeyi mouse'u dahil de taşıyacaksınız demektir. E yani şimdi her otele girişte bunları koca valizde götürüp otel odasındaki masaya kurması falan dert. Sırt çantası gibi birşey değil ki bu ya öyle aldım çantama koydum açtım oynuyorum olayı da yok. Otel odalarında pansiyonlarda veya en kötü otele giriş yapamadığınızda vs bir kafe de vakit geçirirken falan o süreçte nasıl kullanacaksınız ki ? kasaya ayrı kablo monitöre ayrı kablo ona görüntü kablosu çek yok klavye mouse kulaklık ohoooo.

amazon
    Asus Rog Strix Scar 18 14. Nesil Intel I9-14900HX 96GB Ddr5 Ram 2tb Ssd+2tb SSD 16GB RTX4090 175W 18 Inç Qhd+ 240Hz 3ms Freedos Taşınabilir Bilgisayar G834JYR-N609814+WEBLEGELSINÇANTA
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0DMPHSGCQ

Sizin ilacınız böyle bir kallavi cihaz. Ha ama masaüstü gücü malesef yok. Mesela işlemcisi masaüstündeki 13700 e falan yakın geçtiği durumlarda oluyor ama çok değil. Ekran kartı 4090 ama masaüstündeki 4090 ile alakası yok. Daha çok masaüstündeki 4070 ile 4070ti arasına denk. Ha ama çantanıza atarsınız heryerde prize takıp mis gibi oyun oynarsınız. Öyle kasa ayrı monitörü klavyesi ıvır zıvırı ayrı falan değil. Çok sıkışsanız bile araç içinde dahi oynarsınız. Birtane inverter ile bunun adaptörünü 220v'dan çevirici ile takıp aracı çalıştırıp oynarsınız. Ha bunun 5000 serisi olanlarını beklemek lazım ama gördük ki o 5000 serileri pek öyle değilmiş. Salt güç olarak 4000 serisinin üstüne aman aman bir fark koyulmamış daha çok dlss 4 ile fps şişirilmiş o kadar.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Mobil RTX 5090 24 GB vram ile geliyor, bence tercih sebebi olur. Ayrıca soğutmanın dert olduğu 14900HX yerine Core Ultra 9 285H olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Aynen vram avantajı var ama gpu tarafı masaüstünde bile sıkıntılı, mobilde zaten biliyorsun bunların masaüstü ile alakası yok. İşlemci tarafı bence daha mantıklı

Biraz işlemcileri e core olanları toparlamış ama p core olanları azaltmış. Birde l3 cache'i biraz tırtıklamış. Teknolojisi tabi gelişmiş artık 5 nm olmuş. Isınma olarak haliyle daha verimlidir beklenebilir. Tabi fiyatlar korkunç. 200 bin liralardan bahsediyoruz bu da her halde yenisi gelirse o da 300 bine satılır artık.  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.