Şimdi Ara

Micro Code Studio hata?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar micro code studio ile pic basic pro yu kullanarak pic programlamak istiyorum, ancak ikisini bir türlü birlikte kullanamadım, ikisinide bilgisayara indirdikten sonra PBP klasörünü C ye koyuyorum sonra Micro code studio yu çalıştırıp Compile and Program optionstan find automatically diyorum PBP klasörünü buluyor. Sonra program yazıp derle dediğimde

Unable to compile dosyaadı.pbp. The source directory is read only.

diyor ve derlemiyor. Her yeri araştrıdım bir türlü çözemedim 5 gündür uğraşıyorum yardım edebilecek varsa sevinirim.

• Derlemeye çalıştığın dosya salt okunursa onu kaldırıp derlemey dene birde.
  • Proton biraz sorun cikartiyor bu konularda.Derleyeceginiz dosyalarin bulundugu klasor C:\\ nin disinda bir yerdeyse ya da klasor isimlerinde turkce karakterler varsa ya da birden fazla kelimeden olusan klasor adinda kelimeler arasinda bosluk varsa oyle hata verebiliyor.Onlari duzeltip tekrar deneyin.Ayrica klasor adiyla ilgili soylediklerim derlenecek dosyanin adi icinde gecerli.

Kolay gelsin.
  • Ben de aynı problemi yaşadım ve çözdüm, buraya da yazayım:
    1-öncelikle çalışan başka bir klasördeki xxx.pbp dosyasını açıp derleyin(yada C:\PBP\SAMPLES içinden bas uzantılı bir dosya da olabilir.)
    2-derleniyorsa farklı kaydet deyin ve aynı yerde bir klasör oluşturup içine deneme.pbp adıyla kaydedin ve derlendiğini test edin.
    3-derleyemediğiniz pbp dosyasının içindeki kodları kopyalayıp deneme.pbp dosyasının içindeki kodlarla yer değiştirin.
    4-derlendiğini test edin sonra klasörün ve dosyanın adını değiştirebilirsiniz
    5-sorunlu klasörü silebilirsiniz
    ------------
    Bu problemin bende klasör simgesini değiştirince olduğunu fark ettim.
    dosya özellikleriyle uğraşmayın olmuyor.
  • Merhaba SORUN ÇÖZÜLDÜ :D

Antivürüs problemi . Comodo antivirüs kullanıyordum devre dışı bırakınca 

micro code studio fatal:out of memory hatası vermedi ve derledi 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.