Şimdi Ara

MICROLAB FC550 hakkındaki görüşleriniz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
7.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Motan

Söylemesi zor, bas sesi daha yoğun, bu gayet iyi, ama tizler daha bir yetişemiyor gibi geldi 820 ye göre. Belki de benim kulağım 820 ye alıştığı için öyle gelmiştir. 550 fiyatına göre gayet iyi kablosuz kumandayı da düşünürsek, ama dediğim gibi 2 misli para vermeye değecek gibi değil bence. 820 ile başlayıp upgrade için çıtayı biraz daha yükseltmek daha akılcı geliyor bana. Ben H-200 ile ilgileniyorum örneğin.

Ben bir ara m-820 almayı düşünüyordum daha sonra vatanın %25 kampanyasından yararlanarak 113 liraya fc550 aldım.Ama ne yalan söyleyeyim ben daha iyi bir ses bekliyordum, acaba m-820 nasıl diye aklımda kaldı da bu yüzden her iki ürünüde dinleme şansı bulduğunuz için sormuştum.

• Biri çıksa da kafa kafaya değişelim dese kabul etmem, 820 den çok memnunum. Hele şimdi bir de Jammix Enhancer diye bir plugin yükledim, kısa vuruşlu baslar derinleşti, genişledi, daha da zevkli oldu, sanki live dinliyorsun.

Ama dedim ya, ben alışıp benimsediğim için öyle geliyor belki de bana. Sizin de rastgelip 820 yi bir dinlemeniz gerek kendi kararınız için.

Bahsettiğim plugini denemenizi tavsiye ederim (Winamp eklentisi).
  • quote:

Biri çıksa da kafa kafaya değişelim dese kabul etmem, 820 den çok memnunum. Hele şimdi bir de Jammix Enhancer diye bir plugin yükledim, kısa vuruşlu baslar derinleşti, genişledi, daha da zevkli oldu, sanki live dinliyorsun.

Ama dedim ya, ben alışıp benimsediğim için öyle geliyor belki de bana. Sizin de rastgelip 820 yi bir dinlemeniz gerek kendi kararınız için.

Bahsettiğim plugini denemenizi tavsiye ederim (Winamp eklentisi).

Bende m-820 ile kafa kafaya değişmem orası ayrı konuda Jammix Enhancer eklentisi anladığım kadarıyla basslarda artış meydana getiriyor, ben çok fazla bass sevmediğim için o eklentiyi kurmadım ama ilgilenen arkadaşların işine yarayacaktır

• Ya ben bu Fc-550 de bass portu göremedim.
    POrtsuz olduğundan dolayı mı acayip sert ve dolgun vuruyor bassları?

Bende everest sistem vardı 35 watt wooferlı microlap çok daha iyi vuruyor.
    Filmlerde de uzun uzun vu vuuu ötmekten başka bişey yapmıyordu fc-550 de yıldırım düştüğünde
    insanın ödü patlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_5320

Bende m-820 ile kafa kafaya değişmem orası ayrı konuda Jammix Enhancer eklentisi anladığım kadarıyla basslarda artış meydana getiriyor, ben çok fazla bass sevmediğim için o eklentiyi kurmadım ama ilgilenen arkadaşların işine yarayacaktır

Jammiks'in ayarları çok fazla, sadece bas artırmak için kullanılan (basboost) tekdüze bir eklenti değil, sert, kısa vuran bası derinleştirmek, dolgunlaştırmak (artırmak değil) için presetden my favourite ve xbs hazır ayarlarını deneyin, sanırım biri işinizi görecektir, yoksa diğerlerini de deneyebilirsiniz. Ben "my favourite" ayarında karar kıldım ve çok memnunum...

• quote:

quote:

Jammiks'in ayarları çok fazla, sadece bas artırmak için kullanılan (basboost) tekdüze bir eklenti değil, sert, kısa vuran bası derinleştirmek, dolgunlaştırmak (artırmak değil) için presetden my favourite ve xbs hazır ayarlarını deneyin, sanırım biri işinizi görecektir, yoksa diğerlerini de deneyebilirsiniz. Ben "my favourite" ayarında karar kıldım ve çok memnunum...

Şu an bilgisayarımın kulaklık girişinde sıkıntı olduğu için bilgisayarda müzik dinleyemiyorum ama ileride deneyeceğim...Bakalım nasıl programmış:)

• quote:

Orijinalden alıntı: eLmrCh

Evet X600ü araştırmıştım iyi ürün kısa zamanda getirirler umarım. Bu arada FC 550 film performansı nasıl? 5+1'lere de bakıyorum ama bir tane bile düzgün bulamadım 200 TL civarında. O yüzden 2+1 sistem araştırmaya döndüm tekrardan.

x600 vatanbilgisayar stoklarına girdi, fiyatı 95 lira denemenizi tavsiye ederim
  • Benim pek zamanım yok vatan'a gitmek için o yüzden denemeden alacam gibi bu hafta bi sistem. X600 güzel duruyor fakat şu sistem nasıl acaba? Bilen var mı?
    http://www.vatanbilgisayar.com/edifier-m3300sf-m3300sf-2+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=43910
  • quote:

Benim pek zamanım yok vatan'a gitmek için o yüzden denemeden alacam gibi bu hafta bi sistem. X600 güzel duruyor fakat şu sistem nasıl acaba? Bilen var mı?
    http://www.vatanbilgisayar.com/edifier-m3300sf-m3300sf-2+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=43910

Bende bundan almayı düşünmüştüm ama stokta olnadığı için bunuda alamamıştım.Bugün stoklara girdi vatanda, zaten edifier Türkiye distiribitörü çok yakında ürünlerimize heryerden tekrar temin etme şansınız olacak demişti ama ben beklememiştim orası ayrı

Güzel sistem ama parasını pek haketmeyen bir ürün olduğundan bahsedliyor genel anlamda.Tasarım , şıklık pek önemli değilse x600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_5320 -- 22 Şubat 2011; 2:10:01 >

• ses kontrol ünitesi ayrı + kulaklık girişi fln da var aslında bunlar önemli artılar ama fiyat farkı fazla sanki. Şıklık da önemli değil benim için Creative 4400 4+1 kullanıyorum kaç yıldır
  • güzel artıları var ve şık bir görünümü var ama biraz tuzlu gibi geldi bana birde sesini bir şekilde eğer mağazada teşirde varsa denemek lazım denemeden bir şey diyemem yorum yapamam fazla ne desem yalan olur doğrusu...
  • quote:

ses kontrol ünitesi ayrı + kulaklık girişi fln da var aslında bunlar önemli artılar ama fiyat farkı fazla sanki. Şıklık da önemli değil benim için Creative 4400 4+1 kullanıyorum kaç yıldır

Hocam x600 geç bence, x600 ün en büyük artısıda ses kalitesi uyduların içindeki tweeter olayı bitiriyor zaten

• quote:

quote:

ses kontrol ünitesi ayrı + kulaklık girişi fln da var aslında bunlar önemli artılar ama fiyat farkı fazla sanki. Şıklık da önemli değil benim için Creative 4400 4+1 kullanıyorum kaç yıldır

Hocam x600 geç bence, x600 ün en büyük artısıda ses kalitesi uyduların içindeki tweeter olayı bitiriyor zaten

Yalnız m3300sfde de tweeter var 3/4" lik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLmrCh -- 22 Şubat 2011; 21:11:48 >

• quote:

quote:

quote:

Yalnız m3300sfde de tweeter var 3/4" lik

Aradada 50 lira fark var ama

• M3300SF woofer gücü 30 watt rms, x600'ün 14 watt rms. Uydular arasında da fark var ( x600: 2x8 watt , m3300sf: 2x12 watt rms ). Kumandası da var. Bence fiyat farkı ederi 30 tl civarı olmalı ama 50 tl fark var dediğiniz gibi. Ama yine de dayanamadım m3300sf siparişi verdim Ürün gelince deneyimlerimi paylaşırım
  • quote:

M3300SF woofer gücü 30 watt rms, x600'ün 14 watt rms. Uydular arasında da fark var ( x600: 2x8 watt , m3300sf: 2x12 watt rms ). Kumandası da var. Bence fiyat farkı ederi 30 tl civarı olmalı ama 50 tl fark var dediğiniz gibi. Ama yine de dayanamadım m3300sf siparişi verdim Ürün gelince deneyimlerimi paylaşırım

Teorikdeki bilgilere çok aldanılmamalı mesela bendeki fc550 toplma gücü 54 watt, x600 ünise 30 watt ama herkes x600 ün daha iyi olduğunu söylüyor

Neyse hayırlı olsun m3300 da güzel ürün elbette gelince deneyimlerinizi paylaşırsınız.

• Biraz önce geldi m3300sf'm Ses kalitesi, berraklığı tarif edilemeyecek kadar güzel Bass ayarında bir gariplik var sadece belirli bi noktaya kadar bass hissedilmiyor, o noktadan sonra aşırı hissediliyor. Genel olarak memnun kaldım sistemden. Ayrıca uyduları aşırı derecede şık.(adnan hocamıza selamlar bu arada) Almayı düşünen herkese tavsiye ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLmrCh -- 26 Şubat 2011; 13:51:40 >
  • quote:

Biraz önce geldi m3300sf'm Ses kalitesi, berraklığı tarif edilemeyecek kadar güzel Bass ayarında bir gariplik var sadece belirli bi noktaya kadar bass hissedilmiyor, o noktadan sonra aşırı hissediliyor. Genel olarak memnun kaldım sistemden. Ayrıca uyduları aşırı derecede şık.(adnan hocamıza selamlar bu arada) Almayı düşünen herkese tavsiye ediyorum

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Bass olayının belli bir noktaya kadar hissedilmemesi daha sonra birden artması normal bir durum olmasa gerek, biraz araştırdıktan sonra değişim isteyiniz isterseniz.Vatanbilgisayar sorun çıkarmadan anında değişim yapacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_5320 -- 26 Şubat 2011; 16:19:16 >

• Sesi kısıkta denememiştim de açınca farkettim şu an oda sallanıyor Bass %70 ayarda
  • Fc 550 konusu nerelere gelmiş . Uzun süre dinleme tecrübesinden sonra şunu söyleyebilirim ki fc550 çalan sesin kalitesine göre iyileşiyor veya kötüleşiyor. Eğer yüksek kaliteli(sesli değil bakın kalietli) müzik dinler ya da film izlerseniz gerçekten iyi bir performans veriyor. Ama normal kalite ya da düşük kaliteli seslerde sistemin 60-70tllik hoparlörlerden hiç bir farkı kalmıyor. Yani diyeceğim şu ki uzaktan kumanda sizin için önemli değilse sakın bu aleti almayın muadillerine bakın çünkü fiyatı çok fazla...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.