Şimdi Ara

MICROLAB FC861 5+1 mi YOKSA Logitech X540 5+1 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
7.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nighteen

önemli olan hoparlörün sayısı değil güç çıkışıdır.Hoparlörün sayısının fazla olması neredeyse hiçbir artı vermiyor nedeni farklı türde çalışan hoparlörler olmaması.Ses çıkış gücü ne ise hoparlör sayısı arttıkça hoparlör başına düşen ses miktarı azalır yani rms ses gücü yüksek olan set hoparlör dinamikleri aynı ise ki aynı daha fazla ses verecektir.

arkadaşım ben katılmıyorum...evet dediğin çiv sürücülü tek bi uyduda doğru olabilir ama ben evde 12+3 denemesi yaptım tek bi amfiyle hiç bir şekilde ses artmadı veya azalmadı fakat bi gariplik var visionic in 3 inc lik subwooferi microlabın 5.25 4.25 lerini bastırıyor :D kalite olarak değil ses oalrak yoksa kuru gürültüden başka bir şey değil...

• piyasada bass olarak sizi çoğu sistem tatmin eder ama tiz özellikle müziğin can damarı olan MİD konusunda sizi tatmin edecek sistem sayısı çok az o yüzden ses sistemi alırken eğer müzik için alıyorsunuz ilk kriteriniz bass olmasın mid ve tizleri de önem verin ben hataya düştüm z2300 aldım pişman oldum benden size tavsiye önce z2300 dinleyin sonra klipsch 2+1 setini veya aego m dinleyin sonra mid ve tizlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayacaksınız ve kesinlikle kararınız değişecek
  • öncelikle yazdığım yazı zaten hoparlör sayısı arttıkça ses gücünde artış olmadığı sonuçta güç sağlayıcısının verdiği güç bağlanılan hoparlörlerin dirençleri farklı olmadıktan sonra aynıdır ve de ses yüksekliği olarak 5 hoparlör bağlasanız da 20 hoparlör bağlasanız da aynı performansı alacaksınız.Aego m yi bilmiyorum fakat 2+1 alınacak ise klipsche bakmak gerekli uydu woofer olarak oldukça dengeli setleri var.
  • konuya dönelim...logitech mi microlab mı...neden?
  • microlab.Nedeni öncelikle iki seti de 5 6 ay kullanırsan yan yana logitechdeki o başlarda hoşuna giden bassların kafa ağrıtmaktan başka bir şey olmadığını ve de daha yüksek boyutlu bir wooferın bu işi yapması gerektiğini düşüneceksin.Ayrıca x530la müzik dinlerken ritme kapılmakta zorlanacaksın bass ve tizler eksik midler müzikteki coşkuyu alıyor.Microlabda ilk başta woofer sana etkili bass vermez gibi gelir ama iki seti de uzun süre kullan müzilte olamsı gereken bassı yeteri kadar verdiğini ve de uydularının ne kadar iyi ses verip wooferla uyumlu olduğunu anlarsın.KAliteli bir kulaklıkla kaliteli bir player ile kulaklık grado koss player iriver olabilir bir şarkı dinle orada müzikte olması gerekenler vardır o kulaklıklardan gelen sesi en yakın bulduğun seti al.
  • afantisca kesinlikle x540 ın 2 sürücülü uyduları daha fazla ses vermiyor. Ses çıkış değeri uydu neyse odur onların center ine bizim tek bi uydumuz yanı sesi veriyo yani 14 watt diğer uydularını bizimkimkiler 2 ye katlıyo ses olarak yani tek veya çift etkilemio.(FARKLI sistemler olmadıkça )

x540 ı kötülemiyorum ha sadece arkadaşa bilgi veriyorum teşekkürler...
  • genelde MICROLAB denilmiş bugun 2 sinden birini alıcam başka yorum yapıcak olan var mı microlab ın arkadaki ses çıkış ve girişleri daha çok sanırım. birde daha fazla ses veriyor kalitede 2 sindede hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum benm için ses kalitesi önemli 1. planda
  • microlab al bencede alacaksan
  • Arkadaşlar peki microlabı dvd player a bağlasak 5+1 den tam verm alır mıyız?
    hANİ PC İÇİN BAZEN SES KARTI GEREKİYOR YA, DVD DE DE BU SORUN OLUR MU?

BEN DE X540 ile fc861 arasında kaldım 2 aydır..
  • x540dan çok daha iyi verim alırsın aslında x540tan verim alamazsın.Dvd nin ses desteği ve kalitesi de önemli fc861 genel olarak ev sinema tarzı bir multmedia sistem.
  • eski yorumlarda fc861 için fiyat 150-170'lerden bahsediliyor. oysa ben şimdi aradan 1.5 sene geçtikten sonra 210 aşağıya fiyat göremedim. (o da bonusa özel cart curt)
    http://www.hizlial.com/elektronik/ev-sinema-sistemleri/ess-spk-microlab-fc861-5-1-silver-100w-rms_05.003.1465.0001.htm

dolar mı o kadar yükseldi, yoksa ben piyasadaki ürünün fiyatı zamanla azalır anlayışını yanlış mı biliyorum? nedir bu elektornikçilerin üçkağıdı anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperbz

eski yorumlarda fc861 için fiyat 150-170'lerden bahsediliyor. oysa ben şimdi aradan 1.5 sene geçtikten sonra 210 aşağıya fiyat göremedim. (o da bonusa özel cart curt)
    http://www.hizlial.com/elektronik/ev-sinema-sistemleri/ess-spk-microlab-fc861-5-1-silver-100w-rms_05.003.1465.0001.htm

dolar mı o kadar yükseldi, yoksa ben piyasadaki ürünün fiyatı zamanla azalır anlayışını yanlış mı biliyorum? nedir bu elektornikçilerin üçkağıdı anlamadım gitti.

Evet dolar yükseldi bu bir etken.öte yandan da ses sistemleri diğer bilgisayar bileşenleri (ekran kartı,işlemci vs) gibi hızlı ve yüksek miktarda indirimlerle karşılaşmıyorlar.Bu ürünler diğer bileşenlere göre daha uzun ömürlü olduğu için(Sağlamlık açısından demiyorum, güncel kalma teknolojisiinin eskimemesi) piyasada hem çok uzun süre kalabiliyorlar hemde fiyatlarından bir şey kaybetmiyorlar.mesela şu sıralar logitech z5500 de 1000tl civarı.2-3 sene önce 650-750tl arasında satıldığını gayet iyi hatırlıyorum.Bu fiyat artışının nedenini doların yükselmesine bağlıyorum ben.Belki bilmediğimiz başak detaylar da vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nighteen

x540dan çok daha iyi verim alırsın aslında x540tan verim alamazsın.Dvd nin ses desteği ve kalitesi de önemli fc861 genel olarak ev sinema tarzı bir multmedia sistem.

Arkadaşlar merhaba

Fc861 aldım. Ses kalitesinden memnunum ama bir kaç sorum olacak yardım ederseniz sevinirim.

1-5+1 Sistemi minton dvd playera bağladım. 2+1 de sorun yok gayet güzel ve ses kaliteli gelyor. Fakat 5+1 DD dvd film koyduğumda arka hoparlörlerden sürekli bir tızz sesi geliyor. 2+1 e alınca tızz sesi ses gidiyor fakat olması gereken sesler de tabii. Dvd playerım üzerinde yazdığı kadarıyla DD ve DTS destekli. Sorun ne Olabilir.

2-Cihazda malesef bass ve tiz ayarı yok. En azından ben bulamadım. Dvd playerda da olmayınca sürekli aynı ton ses bazen aşırı basslı olduğu için rahatsız ediyor. Tabii bu sorun giderilecek gibi değil paylaşmak istedim sadece.

3-Fc861'in kumandası ilginç bir şekilde dvd playerla çakışıyor. Film izlerken fc861 in kumandasından ses açıayım diyorum dvd player da etkileniyor. Fc861 ise sadece dvd kumandasının audio tuşuna basınca 2+1 den 5+1 e geçiş yapıyor. Bu problemin çözümü de herhalde amfiyi dvd den uzak bir yere koymak.

4-Fc861 ses gerçekten çok kaliteli son seste bile bozulma olmuyor ama galiba ses seviyesi biraz düşük kalmış. Veya benim dvd playerın ses çıkışı düşük olabilir mi?

5-Sizce daha kaliteli bir dvd alsam yukarıdaki sorunlar gider mi? Sizin önereceğiniz üzerinde eko ayarı olan ses çıkış desteği daha iyi bir dvd player var mı?

Biraz uzun oldu farkındayım özür dilerim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• dts için dts çözücü gerekir 5.1 sesi destekleyen surround film var ise izlemeniz mümkün seti analog stero aparatı ile bağlamayın 6 jacklı kablo ile uygun bölümlere bağlayın.Setis ses seviyesi bağlanan playera göre değişir.Cihazda bass tiz ayarı mevcut harici amfisinden bu ayarları yapmanız mümkün fakat hoparlörü tamamen kapatınca ayarlar sıfırlanıyor diye açıklamalar vardı hala aynı durum var mı bilmiyorum.Foruma az girdiğimden dolayı bana hitaben yazılarınızı kişisel mesajdan bildirirseniz daha hızlı yanıt alabilirsiniz.Bu arada hayırlı olsun.
  • ölüyü diriltiğim için üzgünüm ama bir sorum olucak ben FC 730 alıcaktım ama burda FC861 ve x23 gibi iki güzel modele daha raastladım bunların arasında hangisi seçmeliyim yani FC 730 görünüm olarak hoşma gitti FC 861 de uzun uyduları ile ve FC 730 da olan kumandadan ön ve arka uduların sesini ayrı ayrı kısıp açma özelliği FX 861 ve x23 de varmıdır birde Premier PHT-37300 ile kıyaslasak microlab üstün gelirmi teşekkürler *-*
  • fc730'da subwoofer 6.5'' iken fc861'de 5.25'' fc730'da uydulardada ahşap kabin var fc861'de plastik var,fc730 görünüş olarak çok daha iyi ben evde fc530 kullanıyorum 2+1 olarak alalı 1 hafta falan oluyor 5+1 ihtiyacım olmadığı için 2+1 aldım çok araştırdım fc530'da karar kıldım dengeli sesi var bass ise süper deep bas var zaten kasa falan 730 ile aynı bence 730 al memnun kalırsın
  • Teşekkür ederim hocam benimde niyetim bu ama 730'un sıfır yok piyasada hala aramaktayım ikinci el olarka budum fazla ayrıntı koymamış ncak bir resim koymöuş temiz gözüküyor ama fiyatı biraz abartmış sıfır'ı 163 ken adam 160 'a koymuş 2 gün sonra gelicek maaş artık sıfır bulabilirsem sıfır yoksa o adam uygun bıkarısa ondan alıcam artık *-*
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_death

Teşekkür ederim hocam benimde niyetim bu ama 730'un sıfır yok piyasada hala aramaktayım ikinci el olarka budum fazla ayrıntı koymamış ncak bir resim koymöuş temiz gözüküyor ama fiyatı biraz abartmış sıfır'ı 163 ken adam 160 'a koymuş 2 gün sonra gelicek maaş artık sıfır bulabilirsem sıfır yoksa o adam uygun bıkarısa ondan alıcam artık *-*

hocam ben sana fc861 tavsiye ederim eger müzik için alıyosan sesi çok berrak ve dengeli 3 senedir kullanıyorum. bass istiyosan fc730u al
  • müzikten çok film izlemek ve oyun oynamak için kullanıyorum

FC861 i biraz araştırdımda kumandasında Front +/- Center +/- Rear +/- gibi bir özellik görmedimhttp://www.pcdistrict.com/modules/productcatalog/product_images/132831-microlab-fc861-2475.jpg

x14'ün kumandası gibi Front +/- Center +/- Rear +/- özelliği kesinlikle olmalı
    http://www.pcdistrict.com/modules/productcatalog/product_images/133309-microlab-x14-4258.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_death -- 1 Ekim 2010; 15:23:47 >

• Bass sesine önem vermiyosan logithec. Ama bass olmassa olmaz diyorsan microlab mc-4500 veya mc-6000. ben 3 yıldır mc-4500 kullanıyorum çok memnunum. Subwoofer hissi veriyor ve bir duvar kenarına koyduğunuz an kapıları penceleri titretiyor, tavsiye ederim çok pahalı bişey deil internette 80 tl ye bulabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.