Bugün Vatandan Microlab M1910 Aldım Ve akşam üzeri kurulumunu yaptım ilk başlarda ses sadece 2 hoparlörden geliyordu aux girişine taktım sorun düzeldi tüm hoparlörden ses geliyor.Neyse konumuz bu değil zaten hemen konuya geçiyorum ben bu sistemi leptop da kullanıyorum leptopda kendi onboard ses kartıyla kullanıyorum normal olarak ses ayarlarına baktığımda 24 Bit 192000 Hz (Studyo Kalitesi ) görünüyor sanki ses bana ses sisteme göre düşük ses çıkıyor gibi geldi.Şimdi asıl sorum şu biraz forumdan baktımda bu Creative SB X-Fi Surround 5.1 böyle bir harici usb ses kartı varmış ben şimdi bu karttan alıp taksam leptopa ses kalitesi ne olur yani onboard ses kartı ile arasında baya büyük ses farkı olurmu yani tatmin edici bir kaliteli ses verir mi yoksa almayım mı napıyım karar veremedim??? Yardımlarınızı bekliyorum.Yorumlarınızı Esirgemezseniz Sevinirim.Şimdiden Herkese Teşekkürler....
Fark olarak 5+1 ses alırsın. Ses kalitesi olarak çok büyük fark olmaz sonuçta aldığın hoparlörün kalitesi belli. Şahsen ben hoparlörden pahalı ses kartı almazdım.
Mesela müzik için flac kalitesinde müzik indirip dinlerseniz ses kartına gerek olmadığını göreceksiniz Film için de dts formatlı X-fi üst düzey bir kart değil eski tenoloji + x-fi eklentisi fakat türkiye pazarında alternatifler fazla değil X-fi sesi tizleştiriyor fakat ses doğallıktan uzaklaşıyor tavsiye etmem ama alternatif yok yurtdışında asus ses kartları var fakat pahalı Masaüstü seskartları ile karşılaştırırsanız bu kartın performansı 30-50 tl lik kartlarla eşdeğer