Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
954
Cevap
4
Favori
138.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

Bu aletin kullanım klavuzunda yazan "sesi sonuna kadar açmayınız" ibaresini açıklamasını yapabilecek olan var mı..?

Ses son çeyreğinde amfi yada hoparlör aşırı yük altını girince distorsiyona uğrar bu sisteminin bileşenlerine zarar verebilir.

Açıklama için teşekkürler
    Pek çok kez son ses açmıştım, bu durumda alet halen sorunsuz çalıştığına göre şanslı sayılırım.

Hocam ben Z2300 ile kullandığım için aletin bassı sonuna kadar kısıyorum Audigy 2ZS'den sesi genelde %66-85 arasına ayarlayıp Solo 7c'den genelde 60'a kadar açıyorum sesi (En son ses.) bass kısık olduğu için seste çatlama-distorsiyon falan olmuyor ama şimdi bu durum düşündürdü beni. :) Zira arada bir sistem bu aralar çıt çıt ses çıkartıyor Youtube'dan dinlediğim müziklerde oluyor sanıyordum fakat bu olay ile bir alakası varsa cidden midem bulandı.Z2300'ü o kadar zorladık içini dışına çıkardık ciğerlerini patlatma noktasına getirdik bana mısın demedi.Şimdi Solo7 üzdü beni. :) Hiç okumamıştım bile kılavuzu.

Evet can sıkıcı bir durum.
    Madem aletin sesini sonuna kadar açmak bileşenler için sağlıklı değil, o zaman üretici buna limit koymalıydı; yani biz volume tuşunu sonuna kadar çevirsek bile ses %90'da falan kalmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sterilsenfoni -- 29 Şubat 2012; 19:00:41 >

• Z2300 öyle kolay kolay çatlayacak sistem değil ben uzun yıllar kullanıyorum 2.z2300 aldım aynı anda ikili kullanıyorum şimdi bu sistemi ben bitiremediysem kolay kolay kimse bitiremez,damdan falan atmanız lazım o kadar ciğeri sağlamdır

Fakat microlab için aynı şeyi söyleyemeyeceğim daha temkinli olun sisteminiz çok toleranslı değil bu konuda %60-70 ses seviyesi maximum açacağınız volume olsun zaten bunun çok üzerinde çatlama distorsiyon az ya da çok olur ki piyasadaki tüm multimedya sistemlerinde vardır bu durum endişeye yer yok ciddi zarar gelse sisteme farkedersiniz youtube daki videoların kalitesizliğindendir çat çut sesleri.

Kullanım kılavuzundaki o ibare biliyorsunuz sistemin volume anahtarı dönüyorsa milletimiz sona dayamayı sever ve bu halde distorsiyona uğrasa dahi dinleyebilir sokağa çıkarıp nişan yapan adamlar var bu setlerle

• quote:

yani biz volume tuşunu sonuna kadar çevirsek bile ses %90'da falan kalmalıydı.

O dedigin olay hi fi amfilerde olur. Oda oyle %90 larda kalma seklinde degil. Sorun oldugunda kendini riske atmaz kapatir sistemi korumaya alir kendini. 350 tllik amfiden boyle seyler bekleyemezsin.

O kadar basit birsey degil o dedigin olay. Butun ses sistemlerinde yazar cok uzun sure yuksek ses te calistirmayin diye. Tabii bizim milletimiz manuel falan okumaz oda ayri mesele
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Z2300 öyle kolay kolay çatlayacak sistem değil ben uzun yıllar kullanıyorum 2.z2300 aldım aynı anda ikili kullanıyorum şimdi bu sistemi ben bitiremediysem kolay kolay kimse bitiremez,damdan falan atmanız lazım o kadar ciğeri sağlamdır

Fakat microlab için aynı şeyi söyleyemeyeceğim daha temkinli olun sisteminiz çok toleranslı değil bu konuda %60-70 ses seviyesi maximum açacağınız volume olsun zaten bunun çok üzerinde çatlama distorsiyon az ya da çok olur ki piyasadaki tüm multimedya sistemlerinde vardır bu durum endişeye yer yok ciddi zarar gelse sisteme farkedersiniz youtube daki videoların kalitesizliğindendir çat çut sesleri.

Kullanım kılavuzundaki o ibare biliyorsunuz sistemin volume anahtarı dönüyorsa milletimiz sona dayamayı sever ve bu halde distorsiyona uğrasa dahi dinleyebilir sokağa çıkarıp nişan yapan adamlar var bu setlerle

Hocam bir ara bende 2 Z2300 + Megaworks karışımı kullandım.Arkadaşımın kafesinde özel bir eğlence vardı.140 m bir yer.O kadar güzel bir akustik oluşmuştu ki evde elde ettiğim basstan bile daha sarsıcıydı.Açık alanda neysede büyük kapalı alanlarda harbiden çalışıyor sistem. :) Ayrıca sistem en ufak distorsiyona girse mümkün değil dinleyemem.Distorsiyona girdiği an hemen sabitlerim sesi.Ayrıca Solo7c yüksek seslerde vokal performansı iyi değil.Elektronik müziklerde yüksek seslerde sadece synt sesleri falan müthiş veriyor fakat vokal aynı şekilde temiz değil.S-ş-c-ç karman çorman oluyor. :) Metal müzik dinlerkende gitar seslerinin biraz yetersiz kaldığını düşünüyorum.

• arkadaşlar ilgilenen olursa SOLO 7C lerim satılıktır. tertemiz durumdadır. ihtiyaçtan pazarlıksız 200 tl ye bırakıyorum. linkinide atayım.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-microlab-solo-7c-74306251/detay/
  • Logitech z623 kullanıyorum ve enstrumantal ağırlıklı parçalar açıldığında (rock-metal) boğuluyor ses yükseldikçe. Techno-Dub Step Mix parçalarda sorun yok gibi ama yetersiz geliyor işte. Yanına Solo7 bağlasam tatminkar bir sonuç alırmıyım? Anlık olarak, eskiden aldığım Philips spa2310 2+1 takılı ama hiç yok gibi duruyor küçük sistem. Yoksa birtane daha z623 mü alsam veya Edifier s530 mü alsam yanına? Ses konusunda tecrübesi olan kullanıcıların, deneyimlerini aktarmaları dileklerimle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

Logitech z623 kullanıyorum ve enstrumantal ağırlıklı parçalar açıldığında (rock-metal) boğuluyor ses yükseldikçe. Techno-Dub Step Mix parçalarda sorun yok gibi ama yetersiz geliyor işte. Yanına Solo7 bağlasam tatminkar bir sonuç alırmıyım? Anlık olarak, eskiden aldığım Philips spa2310 2+1 takılı ama hiç yok gibi duruyor küçük sistem. Yoksa birtane daha z623 mü alsam veya Edifier s530 mü alsam yanına? Ses konusunda tecrübesi olan kullanıcıların, deneyimlerini aktarmaları dileklerimle...

Uyduları sökemiyeceğin için çorba olur ses.Solo7'de gitar sesleri biraz daha yırtıcı olabilirdi.Ama cidden insanı gaza getiren bir yapısı var. :) Özellikle Rotting Christ'ın "Genesis" albümünde ki gitar soundundan olacak en iyi performansı o albümde gösteriyor. :)

• neredeyse 1 seneyi geçti hala ses oturmadı hissi veriyor satacağım sanırım , daha çok Trance müzik ağırlıklı kullanıyorum güzel önerisi olan bir vatandaş yokmu
  • Çarşamba günü Solo 7C'm geliyor bende aranızdayım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YavuzCan61

Çarşamba günü Solo 7C'm geliyor bende aranızdayım :)

Hayırlı olsun.
    Demek en son Solo 7'de karar kıldın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

quote:

Orijinalden alıntı: YavuzCan61

Çarşamba günü Solo 7C'm geliyor bende aranızdayım :)

Hayırlı olsun.
    Demek en son Solo 7'de karar kıldın.

Sağol hocam karar kılmasına kıldım da dolandırıcıya denk geldim. Allahtan para aktarımı yapmadan kapattım konuyu. Şimdi sıfır alcam elimdekine biraz daha ekleyip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morinehtar

neredeyse 1 seneyi geçti hala ses oturmadı hissi veriyor satacağım sanırım , daha çok Trance müzik ağırlıklı kullanıyorum güzel önerisi olan bir vatandaş yokmu

satmayı hala da düşünüyorsan uygun fiyata anlaşırsak alırım.
  • ben sistemimden halen memnunum yav, satan arkadaslar yerine ne aliyo merak ediyorum
  • Logitech in wireles(bluetooth) adapter denilen kablosuz ses aktarım cihazını solo 7 ile kullanan var mı acaba arkadaşlar?

acaba cihaz sadece ses aktarımı mı yapıyor yoksa aktarmanın yanıında ses kartı gibi bir ses işleme vazifesi de görüyor mu acaba?

veya 3,5 mm jak'a göre iletilen ses kalitesi nası olur?

kanepede duran bilgisayara bağlı hoperlör kablosuna ayak takılması suretiyle 1 adet normal ses çıkışı, 1 adet creative usb ses kartı, 1 adet de creative pcmcia ses kartı katlettikten sonra bu cihaza inanasım geliyor.

gerçi dün siparişi verdim ama kullanan arkadaş varsa deneyimlerini duymak isterim,
    kendiminkileri de paylaşacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: süldürzade

Logitech in wireles(bluetooth) adapter denilen kablosuz ses aktarım cihazını solo 7 ile kullanan var mı acaba arkadaşlar?

acaba cihaz sadece ses aktarımı mı yapıyor yoksa aktarmanın yanıında ses kartı gibi bir ses işleme vazifesi de görüyor mu acaba?

veya 3,5 mm jak'a göre iletilen ses kalitesi nası olur?

kanepede duran bilgisayara bağlı hoperlör kablosuna ayak takılması suretiyle 1 adet normal ses çıkışı, 1 adet creative usb ses kartı, 1 adet de creative pcmcia ses kartı katlettikten sonra bu cihaza inanasım geliyor.

gerçi dün siparişi verdim ama kullanan arkadaş varsa deneyimlerini duymak isterim,
    kendiminkileri de paylaşacağım.

gelen sınyalı stereo olarak aktarıyor R+L olarak ıkı kanal desteklıyor. ses kartı işlevi görmüyor.
    ses kartı işlevinde olsaydı cep yakardı.

• teşekkür ederim,

cihaz şimdi kargodan geldi, akşama deneyebilecek vaktim olur umarım.

cihazın tanıtımında " mükemmel ses kalitesine sahip olun hem de kablosuz olarak" şeklindeki yanıltıcı ibareden hareketle sanki ses kalitesine de etkisi olabileceği kanısına kapılmıştım.

deneyip göreceğiz.

ses kartını bu cihazla kullanamayacağım için zaten çok bişeye yaramayacak.
  • sonuç şu şekilde;

kurulum çok kolay,

güç kablosu yerine pil olsaymış daha iyi olabilirmiş,

on board ses kartına mahkumsunuz ki kablodan kurtulmak için kaliteyi sıfırlamış oluyorsunuz,

ses kartı kullanmıyorsanız ürün faydalı ama zaten solo7 sahibiyseniz ve ses kartı kullanmıyorsanız çok büyük kayıp.

logitech x530 a da bağlayıp denedim, sonuç aynı. kart yoksa ses eksik.

bu oyuncaktan performans alamadık, şimdi sırada audiotrak prodigy cube ses kartı var, haftaya onu sipariş edicem ebay'dan, sonuçtan çok ümitliyim, sonucu buradan paylaşacağım
  • Merhaba arkadaşlar, bu hoperlörü sıfır bulabileceğim bir yer var mı?

2 çift almayı düşünüyorum.
  • Solo 7c var. Laptop için kullanacagım...

CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI

Almalı mıyım ?
  • elimde kullanmadığım bir çift solo 7 var çok az kullanıldı isteyene 200 tl.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.