Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
954
Cevap
4
Favori
138.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende vatandan solo7c aldım gayet memnunum imzamdaki sistem ile mkv lerin gözüne gözüne vuruyom valla
  • solo 7mi nasıl ps3'e bağlayabilirim ? sadece optik ses çıkışı var ps3'te ?
  • ps 3 e bağlamak için analog optik-opik analog converterler işini görür gibime geliyor.şöyle birşeyhttp://www.etikbilgisayar.com/main/analog__dijital_ses_cevirici-4151-242-284.html
  • birkaç hafta önce solo7c aldım. ilk izlenimlerim orta seviye bir sistem olduğuydu, bas konusunda malesef başarısızdı. bunun nedeni ne anfiden nede hoparlör yada dizayndan kaynaklanıyor. tamamen saçmasapan yaptıkları crossover düzeneğidir.

elimde bulununan pionerr kolonlara ait iki yollu crossover ları microlaba taktım. ilk farkettiğim sesteki bir miktar boğukluğun tamamen ortadan kalkması ve canlanması oldu. tizler ciddi manada açıldı ve midleri çok iyi tamamlamaya başladı. en büyük farksa baslarda oluştu ki hem derinden hemde dolgun baslar verdi. aradaki fark öyle böyle hafife alınacak cinsten değil.

son olrak elimde bulunan sony stero anfiye kolonları bağladım. inanın ses açtığımda hem net hemde yürek hoplatan basları oldu.

Eğer elinizde iki yollu crossover varsa(arabalarda kullanılanlarda olabilir.) mutlaka deneyin. aradaki farkı görünce ne demek istediğimi anlarsınız.

• Fiyatı peşin 225TL olarak güncel veya gg üzerinden 250TL.

http://urun.gittigidiyor.com/Microlab-Solo-7C-Anfili-1-1-Stereo-Speaker_W0QQidZZ40581933

quote:

Orijinalden alıntı: fkamanli

11/2010' da alınmış garantisi devam eden faturalı Microlab Solo 7C' mi satıyorum. Çok az ve temiz kullanılmıştır. Tüm kutu içeriği ve orjinal kutusu mevcuttur, sıfırdan farksızdır. Fiyatı 250TL. Sadece Ankara içi elden teslim edilir.

quote:

Orijinalden alıntı: cihancndn

bende solo 6 mı alsam ne yapsam ya peşin 196 TL ye geliyor uygun mudur??

• @ Barakuda0727

2 yollu crossover ı bu hoparlörlere nasıl bağlıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vcaglar

@ Barakuda0727

2 yollu crossover ı bu hoparlörlere nasıl bağlıyorsun?

hocam. malesef hoparlörleri paralel şekilde crossover a bağlıyorum. şu an için sistemde herhangi bir sorun oluşturmuyor. bir diğer denememde anfiden gelen gücü direk iki hoparlöre bağladım. tweteer yine crossover üzerinden beslendi. ses yine düzeldi. crossover bulamayanlar denesinler bence.

Microlab ın crossoverı mid-tiz arasında çok ciddi bir boşluk bırakıyor. bundan dolayı hem ses boğuklaşıyor hemde bazı sesler kayboluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elbruz

Solo 7'yi bilmem ama solo 6'da kesinlikle sub takviyesine gerek var,ama ben o kadar para verip eşşek kadar 16 cm sürücülü hoparlörle sub kullanacaksam ne anlamı kaldı?Solo 6 da titretiyor evet ama bütün iş bass reflexe bağlı,yani konumu çok iyi ayarlayacaksın,sonra da asıl önemlisi kendi konumunu ayarlayacaksın,yarım metre kımıldasan olan bas da yitip gidiyor.Hoparlörler porta bu kadar bağımlı olmadan daha iyi bas verebilmeliydiler.Ki solo 7'de de aynı hoparlörlerden iki tane kullanıldığını düşünürsek çok da farklı değildir.Peki niye hoparlörler?

Bugün merak ettim ve sol hoparlörü arabamdaki kanal başı 22 watt rms veren 50 watt max mosfetli teybe bağladım ve inanın verdiği ses çok zayıf kaldı.Bağlı olan oval pioneer kolonlar daha sağlam ses veriyorlar arabada.Yani benim anladığım solo 6'nın amfisi hakkaten sağlam ama peter larsen amca yeterince iyi tasarlayamamış kolonları.

Aslında o ovallerden de birini söküp bu sefer solonun amfisine bağlayacağım ama iş edinip yapmadım ki zaten hoparlör açıkta duracağı için net fikir vermez ama en azından derin baslarda hoparlör nasıl bir karakterde olacak onu görebilirim.

hocam eğer sistem crossover kullanıyorsa sadece tweeter ı cossover üzerinden beslemeni ve gücü direk hoparlöre vermni tavsiye ederim. bu arada solo7 ve solo6 aynı anfi devresini kullanıyor. çıkış gücü gerçekte 110w.(bu gerçeklik anfinin kayıplarına göre değişir.)

basların sertliği hem yapıdan hemde preanfi devresinden kaynaklanıyor. harici anfi ile kullandığımda yumuşak ve derin baslar almıştım

• sonuç olarak bu sistem nasıl,ben m audio av 40 almayı düşünüyorum ama solo 7 yide düşünür oldum,müzik dinlemek için alıyorum,5500 den bıktım,yüksek ses,veya çok bass seven biri deilim zaten,mid ve tizler le uyumlu olsun yeter..
  • ben laptopta kullanıyorum oldukca memmunum tavsiyeederim
  • arkadaşlar solo 7 yi soundblaster pcmcia ses kartıyla kullanıyorum ayrıca winamp enchanger da kullanıyorum ve bir süredir dinlediğim şarkılarda özellikle sıla ve serkan çağrının son albümünü dinlerken şarkıların sözlerinde "s" "ş" ve "ç" harflerinde seste bozulma - çatallanma oluyor. enchanger veya eax dan birini kapattığımda sorun kalmıyor ama ikisi birlikte çok güzel bir akustik veriyor. bir de müziklerin tamamı 192 kb. acaba problemin solo 7 de olması ihtimali nedir? nasıl anlayabilirim?
  • arkadaşlar solo 7 sini satabilecek arkadaşlar irtibata geçsinler lütfen..
  • SOlo 7 C kullanılmamış bir tane bende var, öm bekliyorum.
  • Bugün vatana solo7c siparişi verdim. uzun zamandır takip ediyordum. %25 indirimli 287 tl. inşallah memnun kalırım. forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine düşündüğümden pahalı oldu ama kaliteye karşı zaafım var. Memnun kalırsam fiyat önemli değil.
  • kaçırdım ya :( solo7 alıcam indirim bekliodum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut78

Bugün vatana solo7c siparişi verdim. uzun zamandır takip ediyordum. %25 indirimli 287 tl. inşallah memnun kalırım. forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine düşündüğümden pahalı oldu ama kaliteye karşı zaafım var. Memnun kalırsam fiyat önemli değil.

Solo7c geldi merakla açtım ve kurdum. Ama maalesef arızalı çıktı. Volume 40 ' a kadar ses çıkmıyor ve bir süre sonra kumanda etmiyor. Maalesef şansıma küseyim. Vatana iade ettim. Çek kestiler. Cihazdan soğudum. yenisini almayı düşünmüyorum.
  • vatan'dan bugün aldım bende.. kolonları birbirne bağlayan ses kablosu arızalı çıktı.. allahtan evde bi tane vardı.. sıfır ambalajındaki kablo çalışmıyo çıkarmı yaw :) ama kolonun biri çalışmıyo diye çok korktum :)

bir sorum olucak kullanan kişilere.. bilgisayarı her kapattığında ses sisteminide arkadan kapatmak gerekirmi? açık kalırsa nolur? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 14 Ağustos 2011; 20:15:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ertug-TR
    bir sorum olucak kullanan kişilere.. bilgisayarı her kapattığında ses sisteminide arkadan kapatmak gerekirmi? açık kalırsa nolur? :)

Hiçbişey olmaz. Ben güç kaynağına bağlıyordum. Güç kaynağını kapattığüımda elektirik devre dışı kalıyordu.
    Direk prize takılı bıraksan da bişey olmaz.
  • ya arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bişey sormak istiyorum benim elimde arabadan çıkma 1000w pasif subwoofer var bunu solo 7 ye bağladım güzel çalıyo bi problem olurmu acaba ohm larıda tutuyo ama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NVN

quote:

Orijinalden alıntı: Ertug-TR

Hiçbişey olmaz. Ben güç kaynağına bağlıyordum. Güç kaynağını kapattığüımda elektirik devre dışı kalıyordu.
    Direk prize takılı bıraksan da bişey olmaz.

teşekkürler cevap için.. çoklu prizin kapama tuşuda var gerçi ama sıkıntı yoksa açık kalsın :)
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.