Şimdi Ara

Microsoft 5 İnçlik Telefon Üretmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akıllı telefon pazarının yeni trendi, hiç şüphesiz daha büyük ekranlı modeller. Steve Jobs, sağlığında tanıttığı iPhone modellerinde ekran büyüklüğünü daima koruyacaklarını ve insanların daha büyük ekranlı bir telefona ihtiyaç duymayacaklarını dile getirmişti.

Fakat Steve Jobs’un ön görüsü doğru çıkmadı. Apple bile tabularını yıkarak yeni iPhone modellerinde daha büyük ekranlara yer verdi. Öyle görünüyor ki artık 5 inç ve altındaki ekranlar kullanıcılar tarafından pek de tercih edilmiyor.

Microsft, 5 inç devrini Lumia 650 ile kapatıyor!

Bu durumun farkında olan Microsoft’ta akıllı telefon üretiminde önemli bir karar aldı. Geçtiğimiz gün sızdırılan raporlara göre, Microsoft bundan sonra 5 inçlik ekrana sahip yeni modeller üretmeyecekmiş.

Eğer bu söylentiler doğruysa, şu an hala satışta olan Lumia 640’ın bir üst modeli olan Lumia 650, Microsoft’un 5 inçlik ekrana sahip son akıllı telefonu olacak.

Öyle görünüyor ki, ilerleyen yıllarda 5.5 inçlik ekrana sahip akıllı telefon modelleri bile tarihin tozlu sayfalarına doğru yol alabilir. Zira Microsoft ve Apple gibi dev firmaların büyük ekran boyutuna sahip olan modellere yönelmesi de bunun en önemli kanıtı.

Kaynak :http://shiftdelete.net/microsoft-5-inclik-telefon-uretmeyecek-65695

• Ms ne yapıyoki zaten sistem yap dediler yapamadı,mağazaya yap dediler zaten yok ,bari iyi telefonlar uret oda yok bide buna ek telefon boyutuylada ilgili bişey yapma .Allah akıl fikir versin dogruysa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ideal boyut 4.5 ile 5 inç arasıdır. Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli olan boyu değil işlevi kardeşim.
  • 4.8-5-5.2 inç en ideal aralık gibi duruyor

• 5.7" e kadar normal kullanım için yeterli bir büyüklük bende z2 var 5.2" büyük değil ama küçük geldiği anlar çok oldu. 6" ve sonrasını çerçeve oranı belirler.

• 4.5 ile 5.5 inç arası ekran ideal.Tuğla üretilmeyecek ya altı üstü telefon.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6 inç hiç kötü olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında sadece MS ve Lumiaları değil, üretilen her bir cihazı ilgilendiren bir konu. böyle bir konunun açılması da çok yerinde olmuş, Yandex arkadaşımıza çok teşekkürler.

dolmuşta, tramvayda, metroda ayakta ve bir elimle tutunmuş dengede kalmaya çalışırken, diğer elimde tuttuğum telefonun ekranının her köşesine başparmağımla dokunup işaretleme yapamayacaksam ister 5,5" olmuş ister 6" neye yarar ?

kişinin elinin büyüklüğüne göre değişir ama klimatavsiye arkadaşımızın dediği 4,5" - 5" arası ekran boyutları gerçekten çok ideal. bu boyutun üstündeki cihazlarda etkin bir kullanım için ekranda genellikle diğer elinizi de kullanmak zorunda kalıyorsunuz. alt boyuttaki ekranlarda ise web sayfaları üzerinde işaretleme yapmak oldukça zor.

büyük ekran daha kullanışlı oluyor düşüncesi hakim genelde herkeste; ancak neticesinde bu cihazlar birer telefon, tablet değil. acil bir durumda tek elimizle arama yapamayacaksak, pantolon cebine alamayıp da illa ki ceketin cebinde ya da elimizde taşımak zorunda kalacaksak hangi kulanışlılıktan bahsedebiliriz ki ?

x571 arkadaşımızın "..önemli olan boyu değil işlevi kardeşim..." yorumu çok doğrudur aslında ve çok güldüm, Türkçemizin azizliği

syg.

• Steve Jobs iPhone'u tanıtırken insan eli için en iyi ekran ölçüsü demişti. Adam haklıydı fakat günümüz şartlarında o ekran çok ufak. Sınır 5.5 inç olmalı. Tabi çerçeve oranınıda atlamamak lazım. Mesala LG telefonlarında çerçeveyi çok ince yapıyor ve telefon büyük ekran bile olsa o kadar göze batmıyor.
  • Bence en ideal ekran boyutu 4.5 ve 4.7 çözünürlük ise 720 veya 768P
  • Benim telefon 4.7 inç 625 cebime zor sığıyor
    Bunlar napıyorlar
    Edit: WM konusunda SDN'e güvenmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baby-Faced Assassin -- 14 Kasım 2015; 21:05:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdeal ekran boyutu Lumia için 4.7-5, diğer markalar için 5.5. Lumia kenar boşluğunu azaltırsa 5" güzel durabilir.

Telefon büyük olmasın diye 4.3" aldım arkadaşın S4'ü ile aynı boyutta resmen
  • İdeal ekran boyutu Lumia için 4.7-5, diğer markalar için 5.5. Lumia kenar boşluğunu azaltırsa 5" güzel durabilir.

Telefon büyük olmasın diye 4.3" aldım arkadaşın S4'ü ile aynı boyutta resmen
  • 6inc kullanıyorum alışınca insan bırakası gelmiyor telefonu, tek sorun cepten çıkarması ve ayakkabı bağlarken sorun yaratıyor 😁

• Bence en ideal boyut 4.5-4.7 inch diğerleri bana baya büyük geliyor arkadaşın 6 inch telefonu cebime sokamadım napayım cebime sokamayacağım cep telefonunu
  • Judge Man kullanıcısına yanıt
    kastettiği doğru anladıoysam +5 inc olacak diyoer telefonlar.

Ben 4 inc tel kullanan biriyim. 5 inc telefon bile büyük geliyor bana.

Tek elle telefon kullanamıyorsam ben neyleleyim o telefonu.
  • Bir şey okurken büyük ekran iyi oluyor, ama o kadar. Özellikle erkekler için pantolan cebine giren telefon şart. Zenfone 6 kesinlikle bu sınıfa uymuyor.
  • 4.7 inc 0 cerceve yapmalilar.en idealidir. Adam 4 inc yapiyor telefona oyle bi cerceve yapmis ki 6inc sanki. Lg bu konuda guzel androidden sıkıldım microsoft yeni telefon almak istiyorum. Oneriniz var mi bu konuda iyi olan max 5 inc orta fiyatta olan. 2. El alacagim lg g2 mi satip.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.