Şimdi Ara

Microsoft - ABD ve Başımdan Geçen Olaylar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
34
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: OnurJAM

Arkadaslar yaziya devam etmeyecegim. Sebepler;

1. Isimin yogun olmasi ve kalan zamanimi sosyal cevremle gecirmem.
    2. Yazinin devamini yazacagim sirada acilan `odevinizi parayla yaparim` basliklari ve bu basliklara "birader dur ne yapiyorsun" diyen tek kisi olmamin (ustune ustluk insanlarin parayla odev yapana degil de bana karsi cephe almasinin) beni donanimhaberin yazilim bolumunden inanilmaz sogutmasi.

Kusura bakmayin, herkese basarilar.

hocam bi pm atmaya çalıştım atabildim mi bilmiyorum hata falan verdi ama giden kutusunda gözüküyo :D neyse eğer gelmediyse pm'den bi mail adresi gönderirseniz yada pm'inizi açarsanız sevinirim. gerçekten sormak istediğim bi kaç şey var :) lütfen
  • Bu yaziya devam etmeyecegim arkadaslar, sebebini yazmistim, baslarken hevesliydim ama olmadi, saglik olsun.

Hala bu yaziya itafen baya ozel mesaj aliyorum, hele konu uplaninca doluyo mesaj kutum. Surekli tekrarlanan bazi sorular var onlarin cevabini yazayim;

1. Lisedeyim, programlamaya ilgim var, ne yapmaliyim?

Universite cok onemli maalesef, o yuzden fizik, kimya, biyoloji... Biliyorum moral bozucu ve heyecan verici bir cevap degil, ama isin ozu bu. Eger ben zaten onlarin cambazi oldum diyorsaniz, Ingilizce'yi gelistirin derim. If you say that "I already know English, bro", C++ uzerinden algoritma tabanli konsol uygulamalari uzerinde kendinizi gelistirin.

2. Microsoft ise alim vs sorulari

http://microsoftjobsblog.com/ Bu siteyi inceleyin.

3. Onu bunu birak maastan haber ver.

Vermem.

4. Universitedeyim ne yapayim?

Ortalamayi kas, derslerini ogren. Lise degil artik orasi, "Bunlar gercek hayatta ne isimize yariycak ki .s.s.s" kafasini degistirmenin zamani geldi. Universiteden bir hocamin sozu "Burada ogrendiginiz hersey size cil cil altin olarak geri donecek". Meslegin oglum o dersler, onlari %100 ogren iste.

5. Java mi, C++ mi?

Sen ciddi bir programlama profesyonelinin ortaminda burada yazilanlar gibi "Java su yuzden iyi, C++ su yuzden kotu" veya "Java igrenc, C# mukemmel otesi" tarzi laflar edersen millet sana kiciyla guler. Takim tutar gibi programlama dili tutanlar bence ya bu isi simdiden biraksin, ya da kafa yapisini degistirsin. Ikisini de ogrenin veya hangisi hosunuza gidiyorsa onu ogrenin.

• quote:

Bu yaziya devam etmeyecegim arkadaslar, sebebini yazmistim, baslarken hevesliydim ama olmadi, saglik olsun.

Hala bu yaziya itafen baya ozel mesaj aliyorum, hele konu uplaninca doluyo mesaj kutum. Surekli tekrarlanan bazi sorular var onlarin cevabini yazayim;

Universite cok onemli maalesef, o yuzden fizik, kimya, biyoloji... Biliyorum moral bozucu ve heyecan verici bir cevap degil, ama isin ozu bu. Eger ben zaten onlarin cambazi oldum diyorsaniz, Ingilizce'yi gelistirin derim. If you say that "I already know English, bro", C++ uzerinden algoritma tabanli konsol uygulamalari uzerinde kendinizi gelistirin.

Vermem.

Ortalamayi kas, derslerini ogren. Lise degil artik orasi, "Bunlar gercek hayatta ne isimize yariycak ki .s.s.s" kafasini degistirmenin zamani geldi. Universiteden bir hocamin sozu "Burada ogrendiginiz hersey size cil cil altin olarak geri donecek". Meslegin oglum o dersler, onlari %100 ogren iste.

5. Java mi, C++ mi?

Sen ciddi bir programlama profesyonelinin ortaminda burada yazilanlar gibi "Java su yuzden iyi, C++ su yuzden kotu" veya "Java igrenc, C# mukemmel otesi" tarzi laflar edersen millet sana kiciyla guler. Takim tutar gibi programlama dili tutanlar bence ya bu isi simdiden biraksin, ya da kafa yapisini degistirsin. Ikisini de ogrenin veya hangisi hosunuza gidiyorsa onu ogrenin.

hocam çok teşekkürler :) birde snaırım pm'lerde sorun var uyarı gelmiyodu onda cevabınızı geç görüp cevaplayabildim :( muhtemeln sizede uyarı gelmemiştir :D

• quote:

Bu yaziya devam etmeyecegim arkadaslar, sebebini yazmistim, baslarken hevesliydim ama olmadi, saglik olsun.

Vermem.

5. Java mi, C++ mi?

Hocam şimdi sayısalı kötü olan ve mühendisliğe gidemeyen bir programlama çalışan bir öğrenci,yabancı dilini geliştirse ve yabancı dil ile kabul eden bir üniversiteye gitse bu işte ne kadar başarılı olabilir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Muco53
    Hocam şimdi sayısalı kötü olan ve mühendisliğe gidemeyen bir programlama çalışan bir öğrenci,yabancı dilini geliştirse ve yabancı dil ile kabul eden bir üniversiteye gitse bu işte ne kadar başarılı olabilir acaba?

Analitik düşünme ve matematik temeli bu konudaki en önemli olgudur. Bunun için illaki üniversitede eğitim almanız gerekmez.

Google CodeJam Algoritma yarışmasında üniversite profesörlerine fark atan 14-15 yaşındaki programcılar bunun ispatı.

Bunlardan en ünlüsü
    en.wikipedia.org
    Gennady Korotkevich - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gennady_Korotkevich

Fakat Microsoft gibi şirketler iş başvurusunu değerlendirirken sizi ön mülakata almadan önce mezun olduğunuz bölüme bakabilir.

Matematik, Fizik ve haliyle Bilgisayar Mühendisliği bölümleri daha çok ilgi görmekte. Lisans Matematik, Master Bilgisayar bilimleri üzerine yapıp iyi bir not ortalamanız olursa bu arkadaş gibi mülakata çağrılmanız kesin gibi ama yine mülakatta size değişik algoritma soruları sorabilirler. Bu arkadaşa sorulan sorular biraz hafif kalmış.

Ayrıca; Google CodeJaM, Facebook Hackercup gibi yarışmalarda iyi bir puan alırsanız, mezun olduğunuz bir bölümün yada üniversite okuyup okumamanın bir önemi kalmaz. :)

Yabancı dil konusuna gelince: güzel bir kariyer için ingilizce şarttır. türkçe kaynaklardaki 2. el bilgiler ile bir yere varamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesut -- 4 Şubat 2013; 13:56:55 >

• Bahsettiginiz analitik dusunme gelisitirilebilir dimi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayssu

Bahsettiginiz analitik dusunme gelisitirilebilir dimi ?

Elbette geliştirilebilir. Örneğin matematik problemleri çözmek analitik düşünmenizi sağlar ve beyninizi disipline sokar.
    Satranç ve Sudoku' (!= Bruteforce) da bunlara dahil.

Örneğin: satranç oyunucusu olan Roshal kardeşler kendilerine sıkıştırma algoritması geliştirerek WinRAR programını yapmıştır.

Yurtdışında tüm yazılım firmaları sizi mülakata alınca genelde algoritma soruları sorar.

Özellikle ülkemizde pek çok mezun büyük hayaller ile girdiği bilgisayar mühendisliği/bilgisayar programlama gibi bölümlerden bunlardan bihaber mezun olur ve hayal ettiği geleceği yaşayamaz.

Örnek vermek gerekirse; bir yazılım şirketinin mülakatlarında sorabileceği bir algoritma sorusu ve cevabı (Facebook Hackercup 2011 1. Round)

After decades of shadowy demonstrations and delays from the game’s maker, Chess 2 has finally been released. You waited in line all night to be one of the first to purchase an example of the hot sequel to the classic original, and now you are finally getting a chance to open up your new investment and take a look inside. What you find is slightly puzzling; in addition to the traditional pieces, the game has been expanded to contain a number of pieces that are not actually original.

The best-known piece that has been added to the game is the nightrider. The nightrider can make any number of knight moves in a single direction, i.e., its offset from its initial position will be 2*m in one dimension and m in the other for some nonzero integer m. Like other "sliding" pieces, if one of the knight moves would cause it to take another piece it is not able to traverse beyond that point

The archbishop is also part of Chess 2. The archbishop can simply make any move that a knight or bishop could legally make.

The strangest new piece is the kraken. The kraken can move to any square on the board, regardless of the position of any other pieces, including its own current position.

You don't feel like reading the manual to learn about how the new pieces fit into the standard chess opening positions, so instead you place some of the pieces randomly on the board. The game you’ve decided to play is simply to count how many pieces on the board are currently being threatened. A piece is threatened if another piece is able to move into its cell and take it (note that if the kraken moves into its own cell it does not take itself).

Input
    Your input file will consist of a single integer N followed by N test cases. Each case will consist of, all separated by whitespace, an integer P followed by the identities and positions of P Chess 2 pieces. Pieces are described by a single character C to denote their type (see specification below) followed by two integers R and F, the 1-based rank and file, respectively, of the piece.

You've decided to ignore the colors of the pieces in this game. The color of the pieces will not be reflected in the input and so cannot affect your output.

To make room for the new pieces, the Chess 2 board is a 16 by 16 grid. No specified pieces will fall outside the board, and no two pieces will occupy the same position.

Bu ise Java dilinde problemin çözümü:

package hackercup.round1;

import java.io.File;
    import java.io.FileNotFoundException;
    import java.io.PrintWriter;
    import java.util.Scanner;

public class B {

public static void main(String[] args) throws FileNotFoundException {
    Scanner in = new Scanner(new File(B.class.getSimpleName() + ".in"));
    PrintWriter out = new PrintWriter(new File(B.class.getSimpleName() + ".out"));
    int T = in.nextInt();
    for (int i = 0; i < T; i++) {
    String s = new B().solve(in);
    out.println(s);
    System.out.println(s);
    }
    out.close();
    }

private String solve(Scanner in) {
    int n = in.nextInt();
    char[][] a = new char[16][16];
    for (int i = 0; i < n; i++) {
    char c = in.next().charAt(0);
    int x = in.nextInt() - 1;
    int y = in.nextInt() - 1;
    a[x][y] = c;
    }
    boolean[][] b = new boolean[16][16];
    int[] dx = {-1, 1, 0, 0, -1, -1, 1, 1};
    int[] dy = {0, 0, -1, 1, -1, 1, -1, 1};
    int[] kdx = {-2, -2, -1, -1, 1, 1, 2, 2};
    int[] kdy = {-1, 1, -2, 2, -2, 2, -1, 1};
    for (int x = 0; x < 16; x++) {
    for (int y = 0; y < 16; y++) {
    switch (a[x][y]) {
    case 'K':
    for (int d = 0; d < 8; d++) {
    int xx = x + dx[d];
    int yy = y + dy[d];
    if (isValid(xx, yy)) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    break;
    case 'Q':
    int xx = x + dx[d];
    int yy = y + dy[d];
    while (isValid(xx, yy) && a[xx][yy] == 0) {
    xx += dx[d];
    yy += dy[d];
    }
    if (isValid(xx, yy)) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    break;
    case 'R':
    for (int d = 0; d < 4; d++) {
    int xx = x + dx[d];
    int yy = y + dy[d];
    xx += dx[d];
    yy += dy[d];
    }
    if (isValid(xx, yy)) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    break;
    case 'B':
    for (int d = 4; d < 8; d++) {
    int xx = x + dx[d];
    int yy = y + dy[d];
    xx += dx[d];
    yy += dy[d];
    }
    if (isValid(xx, yy)) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    break;
    case 'N':
    int xx = x + kdx[d];
    int yy = y + kdy[d];
    if (isValid(xx, yy)) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    break;
    case 'S':
    int xx = x + kdx[d];
    int yy = y + kdy[d];
    xx += kdx[d];
    yy += kdy[d];
    }
    if (isValid(xx, yy)) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    break;
    case 'A':
    for (int d = 4; d < 8; d++) {
    int xx = x + dx[d];
    int yy = y + dy[d];
    xx += dx[d];
    yy += dy[d];
    }
    if (isValid(xx, yy)) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    int xx = x + kdx[d];
    int yy = y + kdy[d];
    if (isValid(xx, yy)) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    break;
    case 'E':
    for (int xx = 0; xx < 16; xx++) {
    for (int yy = 0; yy < 16; yy++) {
    if (xx != x || yy != y) {
    b[xx][yy] = true;
    }
    }
    }
    break;

}
    }
    }
    int res = 0;
    for (int i = 0; i < 16; i++) {
    for (int j = 0; j < 16; j++) {
    if (a[i][j] > 0 && b[i][j]) {
    res++;
    }
    }
    }
    return "" + res;
    }

private boolean isValid(int x, int y) {
    return (x >= 0) && (x < 16) && (y >= 0) && (y < 16);
    }
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesut -- 4 Şubat 2013; 22:06:49 >

• Peki geliştirebilmek için neler önerirsiniz ? Matematiksel düşünmek ve geliştirmek açısından ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jesut

quote:

Orijinalden alıntı: Muco53

Analitik düşünme ve matematik temeli bu konudaki en önemli olgudur. Bunun için illaki üniversitede eğitim almanız gerekmez.

Google CodeJam Algoritma yarışmasında üniversite profesörlerine fark atan 14-15 yaşındaki programcılar bunun ispatı.

Bunlardan en ünlüsü
    en.wikipedia.org
    Gennady Korotkevich - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gennady_Korotkevich

Fakat Microsoft gibi şirketler iş başvurusunu değerlendirirken sizi ön mülakata almadan önce mezun olduğunuz bölüme bakabilir.

Matematik, Fizik ve haliyle Bilgisayar Mühendisliği bölümleri daha çok ilgi görmekte. Lisans Matematik, Master Bilgisayar bilimleri üzerine yapıp iyi bir not ortalamanız olursa bu arkadaş gibi mülakata çağrılmanız kesin gibi ama yine mülakatta size değişik algoritma soruları sorabilirler. Bu arkadaşa sorulan sorular biraz hafif kalmış.

Ayrıca; Google CodeJaM, Facebook Hackercup gibi yarışmalarda iyi bir puan alırsanız, mezun olduğunuz bir bölümün yada üniversite okuyup okumamanın bir önemi kalmaz. :)

Yabancı dil konusuna gelince: güzel bir kariyer için ingilizce şarttır. türkçe kaynaklardaki 2. el bilgiler ile bir yere varamazsın.

Peki hocam teşekkürler.Sayısalım kötü olduğundan mühendisliğe gidemiyorum fakat programlama hevesim çok var.Bu alandan meslek istiyorum.Elimden geldiğince analitik düşünmemi geliştireceğim,diğer yandan da yabancı dil bölümünden iyi bir yere girmeye çalışacağım.

• Satranç, Sudoku, Rubik, Matematik problemleri..

codeforces
    Codeforces
    http://www.codeforces.com

• quote:

Arkadaslar yaziya devam etmeyecegim. Sebepler;

1. Isimin yogun olmasi ve kalan zamanimi sosyal cevremle gecirmem.
    2. Yazinin devamini yazacagim sirada acilan `odevinizi parayla yaparim` basliklari ve bu basliklara "birader dur ne yapiyorsun" diyen tek kisi olmamin (ustune ustluk insanlarin parayla odev yapana degil de bana karsi cephe almasinin) beni donanimhaberin yazilim bolumunden inanilmaz sogutmasi.

Kusura bakmayin, herkese basarilar.

hocam sebebinizi anladık fakat yazılım bölümüne gerek yok ki konu dışında devam edebilirsiniz yazınıza. orada daha iyi tutar ve daha geniş bir okuyucuya sahip olursunuz. ben oradaki bir kişinin sizi önermesiyle geldim bu yazıya mesela.
  • Takip devamını bekliyoruz.
  • bende bıktım "yazılıma başlayacağım yeniyim ne yapayım" , "kitap tavsiyesi" , "A dili B dilini döver ama C en iyisi" gibi muhabbetlerden dolayı artık buraya takılmıyorum. çok yardıma ihtiyaç duyana pmden cevap veririm o kadar. onun dışında otomobil bölümünde takılıyorum. nedeni ise "araba nedir" "arabaya kullanmaya başlayacağım ne önerirsiniz" vs gibi konular açılmıyor olması
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.