çok isterdim ben de bu konulara çok ilgim var ama üniversiteden vakit olmuyor ki...
Arkadaşlardan biri MCSE'nin açılımının yanlış yapıldığını iddia edip düzelterek asıl yanlışı kendisi yapmış. Doğrusu konuyu ilk açan kardeşimizin dediği gibi micrisoft certified systems expert = microsoft sertifikalı sistem(ler) uzmanı olacak. Bu arada ben de bilgilenmek istiyorum. Mail adresim erkuran@gmail.com.. Teşekkürler...
arkadaslar sektörde bil ge a dam cok önde görüşmeye gittiğiniz firma bile bunu bilerek sizi alıo...çünkü eğitimin kalitesini biliolar bu arada bnde blge adam msce kursuunu bitirdim ve hemen 3 gün sonra iş buldum güzide bir holdingte:) 1-sınawlar için kursa gerek yok ama cıkıncada iş hikaye olurr ..görüşmelerde adamlar sertifikaları sormuyolar bile seni direk bilgilerini sınıyolar bu yüzden kursa gidip öğrenmek en iiisii.... 2-bütün kurslar size iş bulucana söz weriolar ama hikayeee sadece sizi kapmak için ... işi sen arıon didik didik o kariyer noktasıda kursa 100 kişi gidiosa 10 na buluo dierleryle ilgilenmio bile... biras hikayee ve talih kusu size vurması meselesi... 3-bu kurslarda hoca cok önemli bunu gttim kursta daa iyi anladım mesela sistem uzmanlığında bi hoca gelmşti mükemmel anlatıo herşeyi anlıyonn ama sistem mühendisliinde farklı bi hoca geldi bok gibi aanlatıodu dersler zevksiz olmustu bi anda ve orda herkes kopmustu o anda geliştirmen sadee sana kalıoo... 4-dier yerlere giden arkaadaslarımıda duyuyorum werdiği kitapları görüyorum onlara iice acıom..evet hocalar güsel olablr ama verdiği araç gereçler sınırlı ve bazıları microsoft onaylı bile olmayan kitaplar... bu acıdan ne demişler nerde kalite orda para...ama br tavsiye gelişen rekabet gücüyle blgeadam kadar kaliteli eğitim veren kurmlarda su anda warki bazıları blge adamın bircok hocasını transfer bile etmiştir.....
bu kursu almak istyen arkadaslara bilgi wermek istedimi daha cok isteyen arkadslar mailde atabilirr:P
Arkadaşlar kursların iş imkanları herkese açık değil bunu söyleyeyim. Yani kurs size bunu versede vermesede kursa gitmek ve bu iş için yeterlilik kazanmak çok önemli. Ben olaya bu açıdan bakıyorum. Sonuçta elimde bir sertifikam olduktan sonra ve işi az biraz biliyorsam ben işsiz kalmam. Kimseye güvenerek başlamayın işe. Kendinize güvenmek için ise seçimi ta en başatn doğru yapmak lazım
arkadaşlar sadece bilgi olsun diye söylüyorum ben adana'da okuduğum için bilge adama falan gitme gibi bir şansım yok.eğer aranızda adana'da olan varsa çukurova üniversitesinin cisco network uzmanlığı kursu var ve öğrencilere çok ucuz yani toplam kurs bedeli 1040ytl.
kurslar 4 dönem olarak açılıyor ve konular aşağıda:
1. Sömestr
Internetworking Temelleri OSI Referans Modeli Yapısal Kablolama Tasarımı Kablo Test Standartları Local Area Network Teknolojileri Kablosuz Ağ Teknolojileri (802.11) Ethernet Mimarisi ve Teknolojileri Gigabit ve 10 Gigabit Ethernet Ethernet Switching Routing Temelleri ve Protokolleri TCP/IP Protokolu Temelleri IP Adresleme Yapısı ve Subnetting Uygulama Katmanı Protokolleri
2. Sömestr
WAN Teknolojileri Temelleri Routing Temelleri Router kullanımı ve bileşenleri Router Boot Sequence ve setup Router konfigürasyonu CDP protokolu ve kullanımı IOS : Internetworking Operating System Routing Protokolleri Çalışma Algoritmaları RIP v1 ve v2 protokolü konfigürasyonu IGRP protokolü konfigürasyonu TCP/IP hata kontrol mesajları Access Control Listeleri (ACL) konfigürasyonu
3. Sömestr
Classless Routing Temelleri Single Area OSPF protokolü ve konfigürasyonu EIGRP protokolü ve konfigürasyonu Switching Temelleri Switch Cihazları Switch konfigürasyonu Spanning Tree Protokolü ve konfigürasyonu VLAN temelleri ve konfigürasyonu VLAN Trunking Protokolü ve konfigürasyonu
4. Sömestr
WAN Teknolojileri NAT ve PAT temelleri ve konfigürasyonu DHCP Protokolü ve konfigürasyonu PPP protokolü ve konfigürasyonu ISDN Teknolojisi (BRI ve PRI konfigürasyonu) Dial-on-demand routing konfigürasyonu Leased line, X.25, ATM, DSL, Cable Modem Teknolojileri Frame Relay Teknolojisi ve konfigürasyonu
ayrıntılı bilgi:http://cnap.cu.edu.tr/
sadece bilgi için söylüyorum ayrıca adana'da olanlar bilir burada adam akıllı bir kurs da yoktur zaten
ayrıca bilen arkadaşlara soruyorum kursun kapsamı nasıl?
Bu eğitimler üniversitede bölüm olarak verilse daha yararlı olur. Eğitim elinde sonunda yapılır. Önemli olan iyi eğitim alabilmek ve birazda ingilizce. Şahsen geçen sene MCSE eğitimi almıştım. Halen sınavlara girmedim. Eğer böyle bir eğitim alacaksanız önce ingilizceniz iyi olsun sonra eğitimi alın. Gerçi ben pek zorlanmadım ama microsoftun sınavlarını vermek eğitimi almaktan daha zor.
Maltepede şubesi açılmış, eğer anadolu yaksında bu ve daha başka eğitim isteyen kişiler varsa mail adreslerini iletmeleri yeterli. Görüşen arkadaşların fiyat ve eğitmen konusunda tereddüt etmeyeceklerini garanti ederim
quote:
Orjinalden alıntı: extreme_mac
arkadaşlar sadece bilgi olsun diye söylüyorum ben adana'da okuduğum için bilge adama falan gitme gibi bir şansım yok.eğer aranızda adana'da olan varsa çukurova üniversitesinin cisco network uzmanlığı kursu var ve öğrencilere çok ucuz yani toplam kurs bedeli 1040ytl.
kurslar 4 dönem olarak açılıyor ve konular aşağıda:
1. Sömestr
Internetworking Temelleri OSI Referans Modeli Yapısal Kablolama Tasarımı Kablo Test Standartları Local Area Network Teknolojileri Kablosuz Ağ Teknolojileri (802.11) Ethernet Mimarisi ve Teknolojileri Gigabit ve 10 Gigabit Ethernet Ethernet Switching Routing Temelleri ve Protokolleri TCP/IP Protokolu Temelleri IP Adresleme Yapısı ve Subnetting Uygulama Katmanı Protokolleri
2. Sömestr
WAN Teknolojileri Temelleri Routing Temelleri Router kullanımı ve bileşenleri Router Boot Sequence ve setup Router konfigürasyonu CDP protokolu ve kullanımı IOS : Internetworking Operating System Routing Protokolleri Çalışma Algoritmaları RIP v1 ve v2 protokolü konfigürasyonu IGRP protokolü konfigürasyonu TCP/IP hata kontrol mesajları Access Control Listeleri (ACL) konfigürasyonu
3. Sömestr
Classless Routing Temelleri Single Area OSPF protokolü ve konfigürasyonu EIGRP protokolü ve konfigürasyonu Switching Temelleri Switch Cihazları Switch konfigürasyonu Spanning Tree Protokolü ve konfigürasyonu VLAN temelleri ve konfigürasyonu VLAN Trunking Protokolü ve konfigürasyonu
4. Sömestr
WAN Teknolojileri NAT ve PAT temelleri ve konfigürasyonu DHCP Protokolü ve konfigürasyonu PPP protokolü ve konfigürasyonu ISDN Teknolojisi (BRI ve PRI konfigürasyonu) Dial-on-demand routing konfigürasyonu Leased line, X.25, ATM, DSL, Cable Modem Teknolojileri Frame Relay Teknolojisi ve konfigürasyonu
ayrıntılı bilgi:http://cnap.cu.edu.tr/
sadece bilgi için söylüyorum ayrıca adana'da olanlar bilir burada adam akıllı bir kurs da yoktur zaten
ayrıca bilen arkadaşlara soruyorum kursun kapsamı nasıl?
bende cukurova uzaktan egitim ogrencisiyim bilg prog...insallah seneye gidicem kursa sırf sertifika olsun diye sudan ucuz 1000ytl isterse 2000ytl olsun kapı gibi sertifika veriyolar ve birsuru ıvır zıvır ogrenirsin :)
bende bilgi istiyorum ancak fiyat ve kurs hakkındaki bilgilerin yanı sıra ben sadece bu ilk başta verilen ing yeterlilik kursunu almak istiyorum ve yaz aylarında alabilirmiyim bunu ögrenmek istiyodum bu konu hakkında da ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkurler
ayrıca arkadas sanki sadece cukurovada ccna kursu 4 sometr gibisıralamış tum ccna kurslarında 4somestr ve modüller aynıdır. (diyer kurslar farklıymış gibi bir düşünce oluşmasın diye belirttim)
quote:
Orjinalden alıntı: chazy
arkadaşlar ben yazıldım system uzmanlıgına geçen cumartesi günü peşin 6000 ytl para verdim 18 taksit yapmak isterseniz 9900 ytl oluyor bu fiyat ayrıca her sınava giriş ücreti 54$ yani 10 sınava girilcek eder 540$
egitim hakkında bilgi vereyim birazda egitim ben şuan kasım 11 de başlıycam 2008 ocakta biticekmiş yani yaklaşık 1.3 yıl falan yapmakta sertifikayı size egitime gittiginiz yer degil microsoft vermektedir bunun dışnda egitime gittiginiz yer sadece katılım belgesi vermekte ve o belgeyi atın gitsin sınavlar ve herşey ingilizce öncelikle 200 saat ingilizce egitimi anlamadım ben diyosanız ücretsiz olarak bi 200 saat daha tekrarını veriyolar ama 400 saatlik system egitiminde bunu yapmıyolar microsoftun sınav merkezlerine sınava giriyosunuz sınava istediginiz kadar girebiliyosunuz 1. de alamadıysanız 2.3.4.5 inci istediginiz kadar deneme şansınız var ve sınav sonunda alacagınız microsoft onaylı sertifika dünyanın her yerinde geçerli olmakta bunun dışında egitime girdiginiz firma sizi kariyer noktası adında bi bölümüne üye yapıyo ve burası sayesinde iş bulma imkanınız kolaylaşıyo benim bi arkadaş gidiyo şu anda bitirmek üzere ve türkcell den aradılar ama okul oldugu için gidemedi işallah yeterince bilgi vermişimdir sanırım egitime yazıldıgım yeri sölesem reklam olur bende şöle yazıyım bilge a**m
sen heralde town center şubesine kayıt oldun. aynı eyitmenler ebu ziya şubesine de geliyor. ben ebuziya dayım. teknik ingilizce ( bedavaya geldi ) + sistem uzmanlığı + mcse:s+m := peşin ödeseydim 3,750 ytl, 18 taksit 5 bin ytl. ayrıca yok öyle sınavlara istediğin kadar gir olayı.bir 54$= 1 sınav. bazen kampanya oluyor second shot yapabiliyorsun. yok öyle 200 saat sistem uzmanlığı. yok öyle 400 saat lik eğitimi tekrar alamamak. 400 saatlik eğitimi %20 dewamsızlk sınırını aşmazsan yeniden alabilirsin. bu sözleşmede yazıyor. ayrıca müfredat değişti. arık sistem uzmanlığı 200 saat değil 50 saat onun yerine isa ve exchange server eğitimi de veriliyor. bu yüzden mcse:s+m sertifikalarını alabilecek seviyede eğitim alabiliceksinz.
EĞitmen gerçektende çok önemli. size bu eğitimi vericek elemanların bu sertifikalara sahip olduğundan emin olun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme