Şimdi Ara

Microsoft dan Türk lere hakaret !!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Alcohol

quote:

Orjinalden alıntı: korayg

adam bişey bulmuş gibi :)
    Ulen yıllardır Konami seni bizanslı gibi gösteriyor uyanık

Ya hangi oyun bu ? İsmi ne ?

pes
  • winning eleven
    FB, GS isimlei byzantinapol , constantine mi neyse oyle bişeydi
  • Aslında bizim koskoca bir ülkeye 'MISIR' dememizden iyidir
  • yaaw biz kendimize bakalım her turlü rezalet bizde diyosunuzda onlar bizden daha pis adamlar madeniyik diyolar medeniyetin m si yok onlarda
    biz türkler onların medeniyetlerinin yanında sütten cıkma ak kaşık kalırız.
  • OLAYLAR ÇARPITILMIŞ

Oyunu ilk çıktığı zaman oynamıştım ve oradaki diyaloğu hatırlıyorum az-çok , öncelikle pis Türkler demiyor , "Türkish Dog" diyor , bu lafı ise herhangibir efsanevi Türke demiyor , tamamen hayal ürünü olan Sahin ismindeki bir askere diyor. Ayrıca oyunun ilerleyen bölümlerinde Türklerin aslında iyi bir ırk olduğunu anlıyorlar ve sırt sırta düşmana karşı savaşıyorlar , yani hakaret eden karakter ile hakarete uğrayan karakter yan yana savaşıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 22 Mayıs 2006; 2:19:56 >
  • bana ilginç gelen osmanlının bayrağı böyle değil ki , bu türkiye cumhuriyetinin bayrağı değil mi arkadaşlar , osmanlının bayrağı kullanılmamış ilginç , madem birşeyler yapıyorlar araştırarak yapsınlar bari bu eleştirimi sadece yukarıdaki linke bakarak yaptım , oyunu oynamadım ve bahsi geçen yeride kendi gözlerimle yaşamadım , bunun dışında @korayg ve @adventure arkadaşların dediklerine katılıyorum
  • 1. Kosova Savaşı sonrasında savaşta ölen Türk askerlerin kanının bir çukurda toplanması sonucunda, Ay ve Yıldız'ın yan yana gelmesi ile oluştuğu söylenmektedir. Yapılan tüm varsayımlar arasında, 1. Kosova Savaşı'nın sebep olması en büyük ihtimallerden biridir, lâkin bu savaşın akşamında gökyüzünde Jüpiter ve Ay yan yana nadir anlarından birini yaşamıştır. Bu savaş sonunda ele geçirilen bir Sırp askeri, dönemin padişahı Murat Hüdavendigar'a Sırp savaş planlarını vereceği taahhütü ile yaklaşmış; hançeri ile Osmanlı İmparatorluğu galibiyeti ile sonuçlanan savaş sonrasında şehit edilmiştir. Yerine büyük oğlu Yıldırım Beyazıt geçmiştir.Osmanlı tarafından da kullanılan bu bayrak,daha sonra anayasının 3.maddesine görede şekillenerek T.C bayrağı olmuştur.
     Microsoft dan Türk lere hakaret !!!

• @rashamon , walla arkadaşım bu kadar bayrağımız oldugunu bilmiyordum , ilginç gerçekten her padişah farklı bir bayrak mı yaptırmış ? neyse benimde bu konudaki cahilliğim ortaya çıktı neyse herkese kolay gelsin...
  • genel anlamda bilmiyoruz değil aslında,yani araştırmadan,ne olduğunu bilmeden,sırf haber diye atlıyoruz açıkçası,o haberi yayınlayan sırf türklere hakaret ediliyor oyunda,bizim T.C bayrağımız kullanıyor diye,subjektif bir haberle ortaya çıkınca bizlerde doğal olarak buna tepki veriyoruz,yüzyıllarca bizleri barbar bir millet olarak gördüler,şuan bile aynı paradoksu yaşıyorlar,ama geçmişte bunu haçlı seferleriyle yaptılar,şimdi de günümüzün teknolojisini vede siyaset bilimini kullanarak yapıyorlar.
  • Yanlız oyunu oynayanlar bilirlerki ilk başta bu diyolog geçtikten sonra oyunun ilerisinde türkleri çok falza övüyorlar.

Birde şunu belirteyim. Bir zamanlar dünyanın hakimi olmuş bir devlet Osmanlı Devleti ozmanlar çok saygı duyan bir devletti. Ama o güce hükmetmek bir okadar zordu. kimse bu devleti yıkamayacağını anlayınca içerden parçalamak durumunda kaldılar.Şu anda bizim devletimizi bile parçalam istiyorlar ama biz kendi inançlarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz. Herkez olduğu gibi Önderimiz Atatürk'ün arkasından gitmeye çabalıyoruz. O zamanlar nasıl Osmanlı Süper güç olduysa şimdide amerika bu şekilde görünüyor.(tabii görünen şey) Ancak dünya'da bir çok insan Amerika'dan pek hoşlanmıyor. Elbette yoruma dayalı ama bu bir gerçek. Ben online oyun oynarken bile herzmaman ya Alman askeri ya ırak askleri ya da çin olarak oynuyorum. Amerika olamktan da pek haz almıyorum.

• Belki Microsoft dostumuzdur da sizin haberiniz yoktur. Hiç atasözlerinden ibret almadınız. Dost acı söyler Onlarında söyleme tarzı bu. Söyledikleri doğru mu? Şüphesi olan var mı? Tektek kişileri yazamayacaklarına göre genelleyip türkler diyecekler. Ben kapımın önünü süpürüyorum diye azar işittiğim kötü örnek olduğumu bile söyleyen insanlar var bu ülkede. Microsot tu destekliyorum. Aslan yattığı yerden bellidir. Bırakın cadde,sokak,tuvaletlerimizin durumunu, adamların cöp tenekeri bile temiz. Ben hiç bir tepki vermiyorum. Cünkü temiz bir insanım bırakın cadde sokağa çöp atmayı pilleri bile atarken içim açıyor. Hep şarzlı cihazları tercih etmeye çalışıyorum. Cünkü belediyeler bu konuda çok bilinçsiz.
  • edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashamon -- 22 Mayıs 2006; 15:53:07 >
  • rashamon,

Bunlar bana biraz politika gibi geliyor. Neden dersen; Microsoft un bu oyunun yapanlar arasında japon,alman, ispanyol,cinli vs....kişiler var. bu oyunun içinde aç oyunu yapanlar bölümünü göreceksin. Amerika dediğin devletin içinde yer yüzünde bulunun bütün milletten insanlar var. İnsan hep karşısında olacağı bir hedef aryor şu anki hedef amerika. Bir zamanlar biz savaşmadık mı? avrupalılarla şimdide onların birliğine girmek için neler yapıyoruz....
  • edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashamon -- 22 Mayıs 2006; 17:38:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

Belki Microsoft dostumuzdur da sizin haberiniz yoktur. Hiç atasözlerinden ibret almadınız. Dost acı söyler Onlarında söyleme tarzı bu.

Kumanda dün bana 'fanboy'luk bişey yazıyomuyum diye sormuştun, şimdi yazdığına bak... Yani, ben de fikrimi çarpıcı bişekilde belirttim. Çuvaldızı da iğneyi de kendimize batırdım. Ama Microsoft dosttur falan demek biraz ileri gitmek olur... 'Dost acı söyler' bambaşka bir atasözüdür, burdaki konu bu değil, uyumayalım...

Bir oyun yapılmış. Oyunda bir millete mensup kişi 'kötü' karakter olarak gösterilmiş ve 'türkish dog' denmiş, nasıl amerikan filminde 'russian pig', japon filminde 'filthy american' yada malkoç oğlu filmlerinin alayında 'kahpe bizans', 'hırıstıyan bilmemnesi' deniyorsa, bu oyunda da öyle denmiş... Büyütülecek bir olay değil, ama bunun yanında MS dostur denecek bir olay hiç değil...

• bütün milletleri kötüleyen filmler yapılıyo ingilizlerin ne kadar o.ç olduğunu gösteren tonla film var ama adamlar kızmıyo biz niye kızıyoruz şanlı tarihimizde bizimde yediğimiz bissürü b*k var Fatih İstanbulu fethedince 1 hafta yağmaya izin vermiş
  •  Microsoft dan Türk lere hakaret !!!
    Osmanlı bayrağı budur Yani oyunda kullanılan bayrak doğrudur.Cumhuriyet filmini izlerseniz de Osmanlı bayrağı bugün kullandığımızın aynısıdır.

Bazı arkadaşlar 3 hillalli savaş sancağını bayrak sanıyorlar.

Bayraklarımız ve sancaklarımız için link :http://www.halukakcam.com/Bayraklar/Bayrak3.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

Belki Microsoft dostumuzdur da sizin haberiniz yoktur. Hiç atasözlerinden ibret almadınız. Dost acı söyler Onlarında söyleme tarzı bu.

Kumanda dün bana 'fanboy'luk bişey yazıyomuyum diye sormuştun, şimdi yazdığına bak... Yani, ben de fikrimi çarpıcı bişekilde belirttim. Çuvaldızı da iğneyi de kendimize batırdım. Ama Microsoft dosttur falan demek biraz ileri gitmek olur... 'Dost acı söyler' bambaşka bir atasözüdür, burdaki konu bu değil, uyumayalım...

Bir oyun yapılmış. Oyunda bir millete mensup kişi 'kötü' karakter olarak gösterilmiş ve 'türkish dog' denmiş, nasıl amerikan filminde 'russian pig', japon filminde 'filthy american' yada malkoç oğlu filmlerinin alayında 'kahpe bizans', 'hırıstıyan bilmemnesi' deniyorsa, bu oyunda da öyle denmiş... Büyütülecek bir olay değil, ama bunun yanında MS dostur denecek bir olay hiç değil...
    Düşman veya değil ama sana göre dost hiç değil, hele ticaret yapıyorsa bir halkı karşısına alacak kadar boş değildir. Yazılanları anlayarak okumuyorsun. Ne diğim. Bu yazı fanboy yazısı değil. zira çok fazlada uzatmak istemiyorum çünkü takmışsın bir şekilde. Birde onun altında yazdığım yazıyı oku. O zaman neden böyle bir örnek verdiğimi anlarsın. Bu genel bir yorum yazısıdır. Bir kelime yada cümleyi alıp fanboy luk yapıyorsun denilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 22 Mayıs 2006; 21:37:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

burdaki konu bu değil, uyumayalım...

Ama bak bu propaganda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Resident

Microsoft dan Türk lere hakaret !!!
    Osmanlı bayrağı budur Yani oyunda kullanılan bayrak doğrudur.Cumhuriyet filmini izlerseniz de Osmanlı bayrağı bugün kullandığımızın aynısıdır.

Bazı arkadaşlar 3 hillalli savaş sancağını bayrak sanıyorlar.

Bayraklarımız ve sancaklarımız için link :http://www.halukakcam.com/Bayraklar/Bayrak3.htm

Bu karışıklık biraz mehteran takımından kaynaklanıyor. Üç hilalli yeşil bir bayrağı taşıyorlar belki biraz kafakarıştırıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.