Şimdi Ara

Microsoft, dünyayı etkileyen mavi ekran sorununun çözümünü paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, dünyayı etkileyen mavi ekran sorununun çözümünü paylaştı
    Microsoft, CrowdStrike'ın neden olduğu mavi ekran sorununu düzeltmeye yönelik adım adım rehber yayınladı.

Microsoft, dünya genelinde birçok sektörde işlerin aksamasına neden olan yazılım güncellemesine ilişkin sorunu çözmek için CrowdStrike ile birlikte çalışıyor. Microsoft, temel sorunun çözüldüğünü söylese de bazı servislerde sorunlar bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Şirket, 0x50 veya 0x7E hata kodlarıyla mavi ekran hatası alan Windows 10 & 11 kullanıcıları için yol gösterici bir rehber yayınladı.

Ayrıca Bkz.Microsoft kesintisinden etkilenen sektör ve markalar: Peki neler yaşandı?

Windows 10 & 11 için CrowdStrike mavi ekran hatası çözüm adımları

1. Güç düğmesine 10 saniye basılı tutarak bilgisayarı kapatın, ardından açın.

2. Windows oturum açma ekranında, Shift tuşuna basılı tutarak Güç - Yeniden Başlat’ı seçin.

3. Bir seçenek seçin ekranında Sorun Gider'i seçin.

4. Sorun giderme ekranında Gelişmiş seçenekler - Başlangıç ​​Ayarları - Güvenli modu etkinleştir'i seçin.​​​​​​​

5. Bilgisayarı yeniden başlatın.

6. Güvenli Moda girdikten sonra Başlat'a sağ tıklayıp Çalıştır'a tıklayın ve “cod” yazın.

7. Sistem sürücünüz C:\'den farklıysa C: yazın ve Enter’a basın.

8. CD C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike yazın.

9. dir C-00000291*.sys komutunu girerek “C-00000291*.sys” ile eşleşen dosyayı bulun ve Enter’a basın.

10. del C-00000291*.sys komutunu yazıp Enter’a basarak dosyayı kalıcı olarak silin.

11. C-00000291*.sys” için elle arama yapın, çıkarsa silin.

12. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Windows kurtarma ekranında kalanlar için de iki seçenek var; Güvenli moda geçip yukarıdaki adımları izleyerek C-00000291*.sys dosyasını silmek. İkinci yöntem sistem geri yüklemeyi kullanmak.

Kaynak:https://support.microsoft.com/en-us/topic/b1c700e0-7317-4e95-aeee-5d67dd35b92f

• Ya da format atılır 100₺ 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi de irili ufaklı uzak yakın tonla sistem oluyor. Kaç kere küfür ede ede çözeceksin. (Bi de defalarca aynı işlemi yapacaksın offf)

Bu olay ibret alınıp yeni bi kurtarma sistemi getirilmeli. Bootloop'a giren cihaz son yedekleri getirip kaldığı yerden devam etmeli.

• Bu elle hazırlanmış .bat dosyası ile çözülemez mi? İlla güvenli modda mı yapmak lazım bunu? Powershell'i yönetici olarak çalıştırsak da oranın üzerinden bu konut dosyaları vasıtasıyla silemezmiyiz acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sorun microsoft'tan kaynaklanmasa da, 3. parti bir yazılım üreticisi yüzünden microsoft'un başı çok ağrıdı. Sırf bu yüzden işin ehlini bilmeyip suçu direkt Windows'a atan çok olacaktır ve insanların çoğu linux'a yönelecektir, ki bu 3. parti yazılım üreticisi Windows'ta yaşadığı sorunları 1 ay önce Linux'ta da yaşamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 20 Temmuz 2024; 18:05:22 >
  • MSDOS sisteme merhaba diyoruz. :)))))
    şu güncellemeyi bir demo bilgsayarda denyip neden yaymadılarda bu duruma herkes düştü. Bence bir mesaj var ama onuda anlayana.

• Bunu 10 binlerce pc ve sunucuları yönetenlere söylerseniz size söverler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows'un ilginç bir sorunu
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek bir makinede bunu yapmak kolay da koskoca firmalarda veya sunucu yöneten firmalarda çok da anlamlı gelmiyor. Tek tek bitecek gibi bir işlem değil.

• Ms 'a tazminat açarlar mı ? Ticari kaybım var öde diye ! Havayolu , banka vs.r

• anilk91 kullanıcısına yanıt

büyük ihtimal silinmez, olsaydı yazarlardı, çalışan dosyalara işlem yapılamıyor.

• sendemail kullanıcısına yanıt

Açarlar niye açmasınlar, sana dava açıp kazanmalarıyla, MS'ye dava açıp kazanma ihtimalleri aynı.

• RadioactiveBlackBox kullanıcısına yanıt

Aklı başında biri bunun işletim sistemiyle alakasız olduğunu biliyor, kimse o yüzden Linux'e gitmez, CrowdStrike benzeri bir yazılımı da yok.

• anilk91 kullanıcısına yanıt
    Boot olmuyor sistem, powershell'i nasıl açacaksın :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 20 Temmuz 2024; 22:26:58 >
  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    O kadar anlamıyorum ki, düz mantık yaptım ama doğrudur 😁

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    Evet olmuyormuş, boot olması gerekiyormuş

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    Microsoft, dünyayı etkileyen mavi ekran sorununun çözümünü paylaştıNikTekyoutube
    There was a recent outage that happened Worldwide with a recent small update that originated from a new developer that just started working in Cybersecurity Software CrowdStrike. Thank You for Watching this Video, if you enjoyed it Subscribe to the Channel for more. If you want to be part of some big giveaways that are always happening, Join my Discord Server so you can stay in touch with me and the community that enjoys Gaming, PC Tech Memes and General Stuff: https://discord.com/invite/PeUZkPBb7z You can Find me on other social Media Accounts where I constantly Post Memes, Informative Videos and Fun Gaming Content: Instagram: https://www.instagram.com/niktekofficial Twitter: https://twitter.com/NikTekOfficial For business inquiries and brand promotions, you can contact me in this email: niktekchannel@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?v=m8x-Uk44n6s&ab_channel=NikTek
    boşa konuşmak neden bu kadar kolay?
    sanırsın evinde internette gezmek için seçim yapılıyor.

• ioz kullanıcısına yanıt

Derler ki; kişi kendi fikrine ters düşen ya da anlayamadığı, anlam kabiliyetinin yetersiz kaldığı bir konu hakkında bir söz veya cümle duyduğunda hemen konusu şahsi zedelemeye giren şu tür cümleler kurarmış "Boş konuşma". Bu cümleyi karşı olduğu fikir sahibine ilettikten sonra kendilerinin çok dolu konuştuğunu, üstünlüğü ve başarıyı kendi ellerine aldıklarını zannederlermiş.

Daha yapıcı ve saygılı yorumlar yapmaları dileğiyle, iyi forumlar.

Ha bu arada, şu linkteki konudan kaç kişi işin ehlini bilmeyip "iyi ki linux kullanıyorum" gibi cümleler kurmuş, bir yorumlara bakın derim:

https://www.donanimhaber.com/microsoft-kaynakli-kesinti-kuresel-capta-mavi-ekrana-neden-oldu--179642

22.07.24 ekleme: sevgili edgy ve yazdıklarımı hiçbir şekilde düzgün okumadığı belli olan hacı abimiz şahsıma karşı zedeleyen laflarına devam ettiğinden artık muhâtabım değil ve ona cevap vermektense kendi var olan yoruma ekleme yapıyorum.

İlk olarak bu nasıl bir tasarruf anlayışıdır? Önce şahsi hakarette bulunuyor, sonra ikinci mesajında aynı şekilde devam ederek açıklamada bulunuyor, buna da tasarruf diyor, kendilerini kandırmaya devam edin böyle. Halbuki ilk gönderdiği yorumunda açıklamış olsa, direkt olarak sadede girse anlayacağım zaman tasarrufunu. Fakat, zamanını bu şekilde boşa harcamış, zamanını israf etmiş.

Açıklaması da beardneck redditor'lerden hallice; bana bilmediğim hiçbir şey de açıklamamış, Sırf kültürlü gözükme çabaları.
    en azından yazmış, o da bir şey

Kendi 500 bilgisayarının sorundan etkilenmediğini açıklamış, iyi de asıl bundan bana ne! Dalga geçer gibi bunu yazmış bir de, kendi bu sorunu yaşamadı diye herkesi kendi kefenine koyan kim. Ayrıca şirketler de ne kullanır bana ne. Ben tüketici grubuna yani asıl kullanım oranlarını değiştiren yorum yapma yetisinin ağır bastığı noktaya bakarım. Bir analiz yaparken bir kişinin sahip olduğu 500 bilgisayar veya sunucuya mı bakarsınız yoksa tüketici ve küçük çaplı müstahsil 500 insanın yaşadığı tecrübe ve düşüncesine mi. Cevap gayet açık bence.

Sonra "sen linux yada ne kullanıyorsan kullanmaya devam et" demiş ve işte burada yazdıklarımı zerre derecesinde okumadığı anlaşılıyor. Hiçbir yerde şöyle bir cümle kurmadım "linux kurun ya da linux kraldır, Windows çöptür". İlk yorumumda da dedim ki "çoğu bilinçsiz insan suçu direkt Microsoft'a atıyor ama asıl suçlu bu 3. parti güvenlik yazılım geliştiricisi, ayrıca bu şirket 1 ay önce linux'da da aynı sorunları yaşamış ama kimsenin haberi bile yok, o bilinçsiz insanlar için suçlu Microsoft Windows." Sarınım sevgili hacı abimiz iki kelimeyi bir arada görünce okuyamıyor. Meğerse bütün olay ben linux kullanın dediğimi sandığından bu kadar edgy ve şahsıma saldırıda bulunuyormuş. Bir olay bu kadar kişiselleştirilemezdi ama oldu. Bir DH forumunda başka bir gizem daha çözüldü.

Ayrıca "yada" değil, "ya da" diye yazılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 22 Temmuz 2024; 23:34:53 >

ben "çok dolu konuşmadım yada yazmadım" sadece zaman ve emek tasarrufu yaptım.

ama senin boş konuştuğun kesin. Hadi tasarrufu bir kenara bırakayım bakalım bir şeyler öğrenecek misin yada farkına varacağın şeyler konusunda bundan sonra yapıcı yorum yapacak mısın?

konuya gelirsek firmalar internette gezmek için işletim sistemi seçmezler.

1. firmalar kendi personellerinden bekledikleri işleri yaptıracakları en iyi platformu seçerler.
    2. firmalar kendi sistemlerini en ideal şekilde işletmek için Bilişim uzmanları çalıştırırlar.
    3. Bu uzmanlar firmanın sistemlerini iyi şekilde yönetecek kapasitede olmasına çalışırlar.
    4. firmada kullanılan yazılımların keyfe keder seçilmemesi endüstrinin istediği standartlar ve veri paylaşımında ortak formatlar olması gerekir.
    5. şirket sisteminin bilişim uzmanları tarafından her daim kontrol ve müdahale edebileceği sistemler olmalıdır.

Tüm bunlara göre kısaca AUTOCAD vb mühendislik yazılımları en iyi neresi için üretiliyor ve nerede çalışıyor? Windows

Grafik Video vb. pek çok uygulama en iyi neresi için üretiliyor ve verimli çalışıyor MAC / PC

Pek çok mühendislik yazılım en iyi neresi için üretiliyor ve çalışıyor Windows

bilgisayarların tek elden en ideal şekilde yönetilmesini sağlayan sistem nedir? Microsoft Active Directory

Firmalar en çok hangi sistemler için uzman bulabiliyorlar? Microsoft

STEP, DWG, PDF, XLS, CSV, XML, gibi formatlardan bunların paylaşımından bahsetmiyorum bile.

Tüm bu sistemler için firmalar her yıl binlerce dolar para harcarlar. keyfe keder geliştirilen yazılımlarla kaybedecek zaman ve emek firmalara zarar ettirdiğinden firmalar bu riski almaz.

Ha bu arada benim destek ve hizmet verdiği 500 bilgisayardan hiç birisi bu sorundan etkilenmedi. bana ne yorumlardan

biz evde internette tıklama yapmak yada oyun oynamak için bilgisayar ve sistem seçmiyoruz. senin sorunun herkesi kendin kadar vasıfsız sayman.

Bu yüzden sen linux yada ne kullanıyorsan kullanmaya devam et biz Microsoft kullanmaktan memnunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.