Şimdi Ara

Microsoft tarihinin en talihsiz anı: Windows 98 tanıtımındaki mavi ekran felaketi 25 yaşında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft tarihinin en talihsiz anı: Windows 98 tanıtımındaki mavi ekran felaketi 25 yaşında

20 Nisan 1998'de Microsoft tarihindeki en unutulmaz talihsizliklerden biri yaşandı. Windows 98'in tanıtımı sırasında görünen "mavi ekran hatasından" (BSOD) bahsediyoruz. Bolca mizah malzemesi yapılan olayın üzerinden tam 25 yıl geçti.

Ayrıca Bkz.Netflix yayın platformu pazarındaki liderliğini kaybetti: İşte yeni kral

O günlerde Windows 98 hala geliştirilme aşamasındaydı ancak çıkış tarihine birkaç hafta vardı. Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ve asistanı Chris Capossela, COMDEX fuarında yeni işletim sisteminin yeteneklerini tüm dünyaya sergilemek niyetindeydi.

Gates şakaya vurdu

Gates ve Capossela, PC'ye bir tarayıcı bağlayarak "Tak ve Çalıştır" işlevinin nasıl çalıştığını göstermeye başladıklarında işletim sistemi "mavi ekran hatası" verdi. Bill ve Chris'in kafası karışmamıştı ve durumu kurtarmak için hemen şakalaşmaya başladılar.

Mavi ekran karşısında soğukkanlılığını koruyan Capossela "devam ediyoruz" diyerek sunumun gidişatını bozmamak için uğraşırken, Bill Gates yaşanan talihsiz olayı "Windows 98'i henüz piyasaya sürmemiş olmamızın sebebi bu olsa gerek" diyerek geçiştirmeye çalıştı.

Mavi ekran ilk defa Windows 98 ile ortaya çıkmamış olsa da, COMDEX'teki sunum Windows işletim sistemlerinin bu özelliğini popüler hale getirdi. Kötü şöhretli hata ekranı en son Windows 11 sürümünde bile varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/the-infamous-windows-98-blue-screen-of-death-event-happened-25-years-ago-today/

• Alternatifin yoksa, PEMBE ekran bile versen kimse ağzını açamaz.

• Emir ErdaL kullanıcısına yanıt
    👍👍👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mavi ekran vermiş de ne olmuş? sanki dünya nüfusunun %80 i hala mac kullanıyor... adamlar şuan dünyayı domine etmiş durumda windows olmadan çalışan bir ev bilgisayarı çok azdır...

• Simdide o bize soguk terler dokturuyor

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

Bildiğim herşey windows ekosistemine kurulu. Windowsla büyüdüm oyun oynadım müzik dinledim internete girdim birşeyler öğrendim windows sistemlerinden ekmek yiyorum. Apple firmasının dünyaya katkı sağladığı bedava birşey yok sanırım ya da ben görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. X kullanıcısına yanıt

Windows, dünyaya bedava sağlanan bir hizmet değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hala linux veya macos der geçerim. Posix sistemin tadını alan bırakamaz arkadaşlar.

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Yanlış. Güncel verilere göre Windows kullanım oranı %87, Mac OS %9, Linux %2, Chrome OS ise %0.3 paya sahiptir.

• Amerika'da olunca adamlar ürünlerinin arkasında duruyor ve halkları da onlara durumu kurtarma şansı veriyor. Windows ilk tanıtımında mavi ekran verebilir, Tesla Cybertruck'ın kırılmaz denilen camı ilk vuruşta kırılabilir ama yine de ikinci ve hatta üçüncü dördüncü şansı hak ediyorlar. Ama Türkiye'de Devrim Arabaları gibi bir yerli otomobil yıllarca üzerinde çalışılıp ortaya çıkarılıyor. Daha ilk kullanışta sadece ama sadece yeterli benzin koymayı unutunca veya unutturulunca yolda kalıyor. Kendi ürünümüzü kendi gözümüzden düşürecek ve yerin dibine batıracak bir troll ordumuz olduğu için asla ikinci ve üçüncü şansımız olamıyor. Bakalım Togg bu bataklıktan çıkabilecek mi.

Not: Bana akapa trolü diyen olursa araba vitesi ile kovalarım sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 21 Nisan 2023; 19:23:39 >

hocam, dünya genelinde evinde bence windows kurulu olmayan bir bilgisayar yoktur... rakibi de yok çünkü diğer işletim sistemleri (mac ve linux) windows kadar popüler olamadı

• Umarım hiçbir zaman mavi ekran eksik olmaz. Bu bir nostaljidir ve ikondur. O yüzden her daim mavi ekranlarımız olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Evet milletimiz eleştirmeyi sever ancak verdiğiniz örneklerde durum biraz farklı. NASA için örnek verseniz anlarım ama uzay işlerine karşı olan çok Amerikan vatandaşı da var. Hatta ülkenin büyük bir kısmı aya gidildiğine inanmayıp NASA'nın kapatılmasını istiyor. Microsoft da, Tesla da, SpaceX de özel şirket. Devletten ne kadar destek aldıkları, hatta alıp almadıkları belli değil. Devrim için değil, günümüz için konuşmak gerekirse, halkın vergileriyle yapılan bir çok projeyi ellerine yüzlerine bulaştırdıkları gerçeği var. Doğal olarak halk da geçmişte yaşadığını tekrar yaşayacak diye düşünüyor. Saab yerli araba, yerli tank, pahalı belediye ihaleleri, Dolar geçiş ücretli yerli ve milli köprüler-yollar, yurtdışında yaptırılan yurtlar, gemicikler, parasıyla ortada kaldığımız savunma sistemleri, savaş uçakları, yönetilemeyen hazine ve merkez bankası, o kadar ek özel vergiye rağmen depremde yerle bir olan şehirler. Yani diyeceğim o ki, inanın hiç yoktan gelmiyor halkın tepkisi. TOGG'un fabrikası da, toprağı da, personelinin maaşı da bu halkın cebinden çıktı. Vergilerinin boşa harcanmasının canına tak eden vatandaş illa ki vardır. "Bu araç olmaz" diye saçma sapan yorum da yapsa, geçmişte olan beceriksizliklerden dolayı. Ha ne oldu? O araba öyle böyle üretildi ve birkaç tane de olsa sokaklarımızda geziyor. Umarım dünya markası oluruz da ekonomiye faydası olur.

Başlıkla alakalı yorum isterseniz içi boşaltılan Pardus'e, TÜBİTAK'a bakmanızı öneririm.

• Microsoft tarihinin en talihsiz anı: Windows 98 tanıtımındaki mavi ekran felaketi 25 yaşında Microsoft tarihinin en talihsiz anı: Windows 98 tanıtımındaki mavi ekran felaketi 25 yaşında 

• yazılımda bu tarz sorunlar olabilir, normal.

evet evet apple gereksiz Microsoft tarihinin en talihsiz anı: Windows 98 tanıtımındaki mavi ekran felaketi 25 yaşında 

• mavi ekran donanım hatasından kaynaklı genelde windows'un her önüne gelene lisans verip üretip sattırması bazı sorunları beraberinde getirmesi çok doğal çünkü milyonlarca donanım parçası uyumluluğu bunlara ek milyonlarca 3.parti uygulama ve programlar ? macOS 'u resmi bir başka bilgisayarda gördünüz mü ? kesinlikle çöker yok olup giderdi kendisine özel donanımla pazarda olmasını bir kenara bırakamayız windows 11 inanılmaz stabil daha birtane hata ile karşılaşmadım bence microsoft i3 altı işlemci üretmeyip bunlarada bir donanım standartı zorunluluğu getirmeli

• Mavi ekran verdi 100 milyar dolar servet yaptı. Ya vermeseydi.

Bizim sıkıntımız bu hata yapınca vazgeçmemiz ama adamlar bu hatalardan ders çıkarıp daha iyisini üretiyor.

İnsan hata yapa yapa öğrenir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.