Şimdi Ara

Microsoft, Edge'in yapay zekalı görüntü oluşturucusunu herkesin kullanımına açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
1.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, Edge'in yapay zekalı görüntü oluşturucusunu herkesin kullanımına açtı
    Microsoft, DALL-E destekli yapay zeka görüntü oluşturucusunu "dünyanın dört bir yanındaki Edge kullanıcıları için masaüstünde kullanılabilir" hale getiriyor. Şirket geçen ay görüntü oluşturma teknolojisini Bing sohbet botuna ve Edge’e eklemişti. Ancak özelliğe sadece yeni Bing’i deneyebilenler erişebiliyordu ancak bu hamle aracı çok daha geniş bir kitlenin kullanımına sunuyor.

Edge'in yapay zeka görüntü oluşturucusunu herkes kullanabilecek

Microsoft, OpenAI’ın DALL-E yapay zekasıyla desteklenen Image Creator aracını ilk olarak Bing’ın ChatGPT benzeri Sohbet kısmına eklemiş ve ardından Edge’in kenar çubuğuna özelliği getirmişti. Bu özelliklere yeni Bing’in önizleme sürümünü kullananlar erişebiliyordu. "Image Creator" özelliğinin kullanımı ise son derece basit. İstediğiniz bir görseli sorgu kısmına cümlelerinizle yazıyorsunuz ve Bing sizin için dört farklı çıktı üretiyor. Bu görüntüleri basit cümle sorgularıyla da oluşturulabildiği gibi daha kompleks sorgular sonucunda da üretilebiliyor. Örneğin Bing’in oluşturacağı bir manzara fotoğrafını Kodak’ın bir filtresini kullanarak oluşturmasını isteyebilirsiniz.

Ayrıca Bkz.Yapay zekalı Microsoft Edge tarayıcı için büyük bir güncelleme geliyor

Microsoft, Edge'in yapay zekalı görüntü oluşturucusunu herkesin kullanımına açtı
    Microsoft, bu özelliği sosyal medya gönderileri ya da slayt gösterileri ve belgeler üzerinde çalışırken "çok özel" görseller oluşturmanın bir yolu olarak sunuyor. Elbette yapay zeka görüntü oluşturucular bir süredir hayatımızda ancak sürekli olarak kullandığımız bir tarayıcıya eklenmesi bunlara olan erişimi çok daha kolay hale getiriyor. Eğer Edge tarayıcınız güncel ise kenar çubuğundaki “+” simgesine tıklayarak “Image Creator” özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Microsoft, Edge’e bir takım yeni özellikler de eklemeye devam ediyor. Drop adında dosya paylaşma özelliği ve tarayıcı içi görsel editleme gibi özellikler ilerleyen sürümlerde Edge’e eklenecek.

• Microsoft daha ne yapsın. Bu saatten sonra AI ile Ofis uygulamalarını ve Bing'i geliştirebilir server ve Xbox bölümleri dışında.

Eğer dedikodular gerçekleşirse Netflix ve peşi sıra bir müzik servisini satın alırsa en azından eğlence sektörüne de adım atabilirler.

Nokia'yı hiç etmelerine yazık oldu sadece mobil OS geliştirme denemelerinde. Eğer şimdiki Nadella aklı o dönemde olsaydı. Olduğu gibi MeeGo'yu Windows ve Windows Mobile'ın yanında 3. işletim sistemi haline getirirdi. Ballmer gibi Windows Phone da Windows Phone diye ısrar etmezdi. Adam ısrarla en önemli atılımım demesin mi bir de Nokia - Elop ilişkisi için.

Biz de bu iOS Android Düopolünden kurtulurduk. Şimdi Google ambargo koydu mu hayat durur resmen. Rusya AuroraOS, Huawei Harmony/EMUI diyor ama görüyoruz ki bunlar da bildiğimiz Amazon FireOS ve Lineage OS gibi Android forkları. Yani hala Google bağımlılığı mevcut her halukarda.

MeeGo tamamen özgür Linux distrosu idi. Desteklenmesi gerekiyordu. Tıpkı Ubuntu Touch, Mobian ve evet Firefox OS gibi.

Firefox OS öldü ama forkları yaşıyor aynı MeeGo gibi. Panasonic hala My Home Screen adı ile kendi başına geliştiriyor. KaiOS de diğer fork ve BRICS ülkelerinde meşhur.

Aynısını Tizen ile Sailfish için söylemek zor. Biri unutuldu öbürü de Samsung elinde heba oldu. Koskoca Moblin ve Maemo Microsoft'un elinde tarihin tozlu sayfalarına karıştı.
  • En iyi tarayıcı, en iyi arama motoru, en iyi araçlar.

2 yıl önce bunları birisi söyleseydi, gülerdim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok sık kullanıyorum fazlasıyla memnunum sadece chat kısmına internet sonuçlarını istemiyorum diye bir seçenek eklense tam olucak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Google kaç aydır insanları virüslü sitelere yönlendiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edge artık sadece PC ' de değil telefonda da kullanıyorum. Alışınca insan bırakamıyor.

• Google sanki bile bile kaybetti gibi. "Bunu mu demek istediniz"den öteye gitmediler(bile bile gitmediler) ve reklam yapma araçlarına odaklandılar hep. Apple Siri ile şaşırttı ama devamını getirmedi. Microsoftun 1 konuda yaratıcı ve girişken davranması çok iyi oldu

• 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Microsoft daha ne yapsın. Bu saatten sonra AI ile Ofis uygulamalarını ve Bing'i geliştirebilir server ve Xbox bölümleri dışında.

Eğer dedikodular gerçekleşirse Netflix ve peşi sıra bir müzik servisini satın alırsa en azından eğlence sektörüne de adım atabilirler.

Nokia'yı hiç etmelerine yazık oldu sadece mobil OS geliştirme denemelerinde. Eğer şimdiki Nadella aklı o dönemde olsaydı. Olduğu gibi MeeGo'yu Windows ve Windows Mobile'ın yanında 3. işletim sistemi haline getirirdi. Ballmer gibi Windows Phone da Windows Phone diye ısrar etmezdi. Adam ısrarla en önemli atılımım demesin mi bir de Nokia - Elop ilişkisi için.

Biz de bu iOS Android Düopolünden kurtulurduk. Şimdi Google ambargo koydu mu hayat durur resmen. Rusya AuroraOS, Huawei Harmony/EMUI diyor ama görüyoruz ki bunlar da bildiğimiz Amazon FireOS ve Lineage OS gibi Android forkları. Yani hala Google bağımlılığı mevcut her halukarda.

MeeGo tamamen özgür Linux distrosu idi. Desteklenmesi gerekiyordu. Tıpkı Ubuntu Touch, Mobian ve evet Firefox OS gibi.

Firefox OS öldü ama forkları yaşıyor aynı MeeGo gibi. Panasonic hala My Home Screen adı ile kendi başına geliştiriyor. KaiOS de diğer fork ve BRICS ülkelerinde meşhur.

Aynısını Tizen ile Sailfish için söylemek zor. Biri unutuldu öbürü de Samsung elinde heba oldu. Koskoca Moblin ve Maemo Microsoft'un elinde tarihin tozlu sayfalarına karıştı.

• ben şunu merak ediyorum

bu eklenti ile veya stable diffusion ile oluşturduğumuz resimler hangi formatta çıkıyor

ve bunları 3d model satılan sitelerde satışa koyabilir miyiz

yoksa blender, 3ds max farklı uzantıda bir çıktı mı veriyor

• Artık telifli lisanslı fotoğraf kullanımı bitecek gibi. Yapay zekaya söyle sana özel yaratsın. Şahane.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brave gibi gizlilige onem veren bir browser olsa dusunmeden gecerim edge ye

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • açık kaynak diye bir kere firefoxa kurdum düzenimi aslında taşısam olurdu ama hiç uğraşamam

• Drahmizm kullanıcısına yanıt

ve ısrarla bunu düzeltmiyorlar 2. nokia olurmu olur umarım bu gidişle..

• Telefonda ve pc de edge kullanıyorum bence en güzel tarayıcı şuan edge, hızlı gelişiyor.

• Dün itibari ile bende edge ye geçiş yaptım chrome göre baya seri calısıyor 32 gb ram olmasına rağmen.

• yerel oyun kulübü kullanıcısına yanıt

Stable Diffusion hem png hem jpg çıkarıyor.

• HaydarHaydo kullanıcısına yanıt

Yer imlerini taracıyı geçmişini vs otomatik aktarıyorlar zaten.

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Google otomatik olarak endeksliyor siliyorlar ama farklı harf ve rakam kombinasyonları ile farklıları geliyor. İsteseler komple engelleyebilirler bence de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.