Şimdi Ara

Microsoft Edge tarayıcısı Linux platformuna gelebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Celonfix

Bu oran acaba yüzde kaç ? Linux kullanıcıları Brave,Pale Moon,Waterfox,Iceweasel,Seamonkey,Falkon,İridium,ungoogled Chromium gibi tarayıcılar kullanmakta genelde. Ben az çok Linux'tan anlayıpta açık-kaynağa önem veren kişilerin Chrome kullandığı hiç görmedim. Sizin dediğiniz ancak Linux Mint kullanıcılarıdır.
    Mint kullanıyorum ve Firefox kullanıyorum , niye Arch kullanıcıları böyle yapıyor

Oyun konusunda ; oyun dünyası kapalı kaynak üstünden dönüyor doğal olarak , yani gidipte Tux Kart veya 0 A.D. oynayacak değiliz her zaman.

Şu an bilgisayarımda ( Mint 19) 5 tane game store launcher yüklü ve sadece biri açık kaynak. O da itch.io.

Steam , Origin , Uplay ve Epic Games Store haliyle kapalı kaynak.

Valla ben memnunum açıkçası. Daha geçenlerde SteamPlay/Proton ile Witcher 3'ü bitirdim 166 saatte. Oynadığım en iyi oyunlardan biri oldu.

Linux kullanıcıların çoğunun anlamak istemediği şey ; eğer insanlara platformun üstünde ister açık ister kapalı seçenekleri sunmaya çalışmazsan hiçbir zaman bu kısır döngüden kurtulamazsın. Zira eninde sonunda platforma adapte olan kişi açık kaynak yazılımın önemini , tekelliğin sorunlarını idrak ediyor.

Ama önce yeterli ortamı sağlamalısın ki buna ön ayak olsun. Yani şimdi ben Photoshop var mı Linux'ta diyen adama git Gimp kullan veya Krita kullan demek yerine ; PlayOnLinux'ta doğru installerı gösterip yüklemesini sağlarım. Eninde sonunda o adam zaten " Tamam , Photoshop şu an çalışıyor. Acaba diğerleri nasıl bir deneyeyim arada. " diyecektir. Ha keza mesela GTA5 açar mı bu diyen adama " yok , uyumlu değil " demek yerine " SteamPlay ile tek tıkla oynayabilirsin Vulkan destekli kartın varsa " diyebiliyoruz. Her biri birer artı bana kalırsa.

Sonrasında belki 0 A.D'ye sararlar ama öncelik aradıklarını verebilmekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Yazılım devi diyorsun, Microsoft diyorsun, onlar bile kendi motorundan feragat edip Chromium'a geçiyor. Ben de şu an Chromium tabanlı Vivaldi kullanıyorum. Çokta memnunum. Ama bu Chromium tekeli beni endişelendiriyor. Ne kadar açık kaynak desek de, Google bu motorun ön ayağı. Birkaç zamandır Google'ın Chromium'dan bi API'yi kaldırıp, reklam engelleyici eklentileri devre dışı bırakacağı konuşuluyor. Vivaldi de bu durumla ilgili bir açıklama yapmıştı. "Her zaman seçimi size bırakacağız" diye.

Altyapı aynı olsa da, tarayıcıların artık kendi eklenti mağazasına sahip olması lazım. Bugün tüm Chromium altyapılı tarayıcılar, Chrome mağazasıyla eklenti işini görüyor. Bu kadar tekel iyi değil.
    Firefox'a geçersiniz olur biter sizi bu tarayıcıyı kullanmaya zorlayan mı var?!

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Firefox'a geçersiniz olur biter sizi bu tarayıcıyı kullanmaya zorlayan mı var?!

Alıntıları Göster
    Ne saçma saçma savlarınız var ya. Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz, ya bilerek yapıyorsunuz. Ben şu an kullandığım tarayıcıdan memnunum. Sadece bu kadar tekel iyi değil diyorum. En azından eklenti mağazaları ayrı olsun diyorum.

Firefox'a geçermişim de olur bitermiş. Her PC sorununa "Format at geçer" mantığı bu işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Ne saçma saçma savlarınız var ya. Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz, ya bilerek yapıyorsunuz. Ben şu an kullandığım tarayıcıdan memnunum. Sadece bu kadar tekel iyi değil diyorum. En azından eklenti mağazaları ayrı olsun diyorum.

Firefox'a geçermişim de olur bitermiş. Her PC sorununa "Format at geçer" mantığı bu işte.

Alıntıları Göster
    Firefox gizliliğe çok önem veren, dilediğiniz eklentiyi kurup kaldırabileceğiniz özelleştirebileceğiniz bir tarayıcı. Siz gelecekte bazı eklentilerin yasaklanacağına dair bir endişe dile getirdiğiniz için ben de size tarayıcınızı değiştirebileceğinizi söyledim olay tamamren bu. O yüzdrn şu an saçmalayan da sizsiniz.

• Kimseye zararı olmaz, aksine çeşitlilik olması güzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epiphany safari gibi bir tarayıcı lazım windows ortamına. Daha native daha estetik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstüne Para Verseler Alınmaz

• Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    Aynen. Benim cok eski bir Mac'te Ubuntu 10.10 ve Firefox 53 kurulu, bu nasıl mümkün oldu cunku FF'yi kaynağından derleyip kurdum onu da FF'nin gerçek FLOSS (Free and Libre Open Source Software) olması sayesinde yapabildim. Edge FLOSS 'un Edge'inden bile geçemez. PC'lerin BIOS'una kilit koyduran Mikrosoft'tan bahsediyoruz. Google Chromium , onlar da oyuncak şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.