Şimdi Ara

Microsoft Edge tarayıcısı Linux platformuna gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, Edge tarayıcısını 2015 yılında Windows 10'a özel olarak yayınlamıştı. Şirket dört yıl sonra ise tarayıcıyı Chromium tabanlı hale getirdi ve mümkün olan tüm platformlar için yayınlama sözü verdi. Edge'in Mac sürümü zaten şu an kullanıma hazır. Windows 7 versiyonu da yakında gelecek.

Ayrıca Bkz.Tesla otomobillere YouTube geliyor
    Tarayıcının Linux platformu için de yayınlanması bekleniyor. Microsoft Edge mühendislik ekibi bu konuda yeni bir ipucu verdi. Microsoft, Edge'in Linux sürümünü çıkarmayı düşünüyor. Edge ekibi, Reddit'teki bir soru-cevap oturumunda bu konuya ışık tutacak bazı açıklamalarda bulundu.

Linux sürümü için herhangi bir engel yok

Ekip, tarayıcının Linux platformuna taşınmasını engelleyecek hiçbir teknik kısıtlama olmadığını, ancak henüz bunu yapmaya hazır olmadıklarını açıkladı. Microsoft şu anda Edge'in kararlı sürümüne odaklanmış durumda. Linux versiyonu da gelecekte yayınlanabilir ancak ekibin şu anda eli dolu ve bunun yakın zamanda gerçekleşme ihtimali zayıf.

• Yazılım devi diyorsun, Microsoft diyorsun, onlar bile kendi motorundan feragat edip Chromium'a geçiyor. Ben de şu an Chromium tabanlı Vivaldi kullanıyorum. Çokta memnunum. Ama bu Chromium tekeli beni endişelendiriyor. Ne kadar açık kaynak desek de, Google bu motorun ön ayağı. Birkaç zamandır Google'ın Chromium'dan bi API'yi kaldırıp, reklam engelleyici eklentileri devre dışı bırakacağı konuşuluyor. Vivaldi de bu durumla ilgili bir açıklama yapmıştı. "Her zaman seçimi size bırakacağız" diye.

Altyapı aynı olsa da, tarayıcıların artık kendi eklenti mağazasına sahip olması lazım. Bugün tüm Chromium altyapılı tarayıcılar, Chrome mağazasıyla eklenti işini görüyor. Bu kadar tekel iyi değil.
  • Yazılım devi diyorsun, Microsoft diyorsun, onlar bile kendi motorundan feragat edip Chromium'a geçiyor. Ben de şu an Chromium tabanlı Vivaldi kullanıyorum. Çokta memnunum. Ama bu Chromium tekeli beni endişelendiriyor. Ne kadar açık kaynak desek de, Google bu motorun ön ayağı. Birkaç zamandır Google'ın Chromium'dan bi API'yi kaldırıp, reklam engelleyici eklentileri devre dışı bırakacağı konuşuluyor. Vivaldi de bu durumla ilgili bir açıklama yapmıştı. "Her zaman seçimi size bırakacağız" diye.

Altyapı aynı olsa da, tarayıcıların artık kendi eklenti mağazasına sahip olması lazım. Bugün tüm Chromium altyapılı tarayıcılar, Chrome mağazasıyla eklenti işini görüyor. Bu kadar tekel iyi değil.
  • Lütfen gelsin Edge yok diye internete girmiyorum bu özgürlüğü bana sağlasın.

• Gelsin yüklerim :D yandex in yapabildiğini microsoft mu yapamayacak

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    Chromium'a geçmelerine gerek yoktu. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldular. Özellikle son 2-3 yıldır kafalarına taş düşmüş gibi. Steve Ballmer'i mumla arattılar mumla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linux kullanan birisinin Firefox veya başka Açık Kaynaklı tarayıcılar varken Edge kullanacağına gerçekten inanıyor mu Microsoft?

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    bu kadar tekel iyi değil demişsin ama x86, Arm, Windows, gibi gerçek tekeller dururken tasalanman yersiz olmuş,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Yaklaşımınız yanlış, Linux kullanıcıları kapalı kaynak Chrome kullanıyor, ayrıca birçok Linux kullanıcısı kapalı kaynak oyun oynuyor.

• Firefox'un yapamadığı neyi yaptığını merak ettim...
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    Microsoft şuan chromium projesine ciddi katkı sağlıyor, Microsoftun iş gücü katılımı ile chromium tabanlı tarayıcılar çok büyük yol alacaklar. tarayıcı konusunda bir standardın olması web geliştiricileri için çok büyük avantaj olacak, bu avantaj biz kullanıcıların işine yarayacak.

• Atı alan değil üsküdarı boğazı geçti bunlar linuxa edge çıkaracaklarmış.. linux kullanan adamın ne işi olur edge ile dalga mı geçiyorsun sen der... Linux kullanan adamın zaten hikayesi Microsofttan uzak durmaktır :))))

• Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    Linux kullanan adam windows uygulaması çalıştırabilmek için Wine kullanıyor. gerçeklerden kaçamazsın.

• Bu oran acaba yüzde kaç ? Linux kullanıcıları Brave,Pale Moon,Waterfox,Iceweasel,Seamonkey,Falkon,İridium,ungoogled Chromium gibi tarayıcılar kullanmakta genelde. Ben az çok Linux'tan anlayıpta açık-kaynağa önem veren kişilerin Chrome kullandığı hiç görmedim. Sizin dediğiniz ancak Linux Mint kullanıcılarıdır.

• Eğer Chromium tekeli bu kadar sizi endişelendiriyorsa neden mesele Firefox kullanmıyorsunuz? Şahsen, 2 ay önce Chrome'dan Firefox'a geçtim ve gayet de memnunum geçtiğime.

• Stratejik guzel adimlar.

• Satya Nadella yönetimindeki Microsoft Steve Ballmer'ın kanser dediği Linux ve açık kaynağa önem verir, daha da önemlisi katkıda bulunur hale geldi. Kısaca, Steve'in tüm benliğiyle nefret ettiği şeylerin tam tersini yaptılar ve de yapmaya devam ediyorlar. İş dünyası nefretle yönetilmez, piyasa dinamikleri ve müşteri istekleri doğrultusunda yönetilir. Bu bağlamda Steve gibi nefretle yani duygusal olarak yaklaşan birinin neyini mumla arattılar acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Bu oran acaba yüzde kaç ? Linux kullanıcıları Brave,Pale Moon,Waterfox,Iceweasel,Seamonkey,Falkon,İridium,ungoogled Chromium gibi tarayıcılar kullanmakta genelde. Ben az çok Linux'tan anlayıpta açık-kaynağa önem veren kişilerin Chrome kullandığı hiç görmedim. Sizin dediğiniz ancak Linux Mint kullanıcılarıdır.
    oranı bilemiyorum. ama ben şahsen Linux da Chrome kullanıyorum. Buradaki Linux kullanıcıları da kullandıkları tarayıcıyı söylerlerse küçük bir fikir edinmiş oluruz
  • chronium edge beta halinde bu şekildeyse orjinal sürüm uçarmı acaba. harika bir tarayıcı. sanki tofaştan inip ferrayie binmişim gibi. hiç çökmede yaşamadım şimdiye kadar. favori tarayıcım olabilir.

• Epiphany

• Microsoft PlayReady DRM desteği nasıl işleyecek veya nasıl işliyor acaba. Çünkü yeni Edge, Netflix gibi platformlarda 1080p/4K'yı destekliyor. Linux üzerinde bu nasıl olacak? Desteklerse bayağı tutulur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.