Ya arkadaşalr bu ms flight simulatörde 7. bölümde takıldım.. kahrolasıca planörü türbülansa sokup yükseltemiyorum.. bunun bir püh noktası varsa bilen arkadaş söyleyebilir mi? Ekranda oklar cıkıyor sağ sol anlamıyorum bu dıt dıt ses olayı nedir bi anlatın yaw..
oyunu oynamıyorum ama dıt dıt sesi çok yükseldin demek herhalde :)
yok yaw o türbülansa girince falan oluyorda ne yapacam o seste onu tam şeyedemedim :)
Dıt dıt olunca altta stall yazıyor mu? Eğer yazıyorsa hızın kalmamıştır ve düşüşe geçmişsindir. Burunu aşağı verip hız kazanmak gerek. Bir de cessna seni çekerken hep aynı seviyedde gidip hızlanabilirsin. Sonra kopar ipi.
Dıt dıt olunca altta stall yazıyor mu? Eğer yazıyorsa hızın kalmamıştır ve düşüşe geçmişsindir. Burunu aşağı verip hız kazanmak gerek. Bir de cessna seni çekerken hep aynı seviyedde gidip hızlanabilirsin. Sonra kopar ipi.
peki yükselirken ne yapmamız gerek? nasıl yükseliriz pratik olarak :)
Öncelikle bu görev ile ilgili birkaç video seyredin.Daha sonra ilk denemenizde yapılacağına eminim.
Hız , Altimetre ve Variometre arasında gözleriniz devamlı gidip gelsin, olay esnasında dikkat dağıtacak hiç birşey hatta sigara bile içmeyin.Hız 60 km. , variometre ise 0 ile -2 arasında olduğu zaman güzel bir gidişiniz var demektir.
Yok hız azalıyorsa variometre de sıfırın altında ise o zaman stall a doğru yolculuk var demektir.
Görevin ilk başında çekici uçak sizi 8000 feet e kadar çekecektir daha sonrasında zaten programın yardımcısı olan termal sarmalları yakaladığınızda hızınız 140 km. lere yüksekliğiniz ise yaklaşık 17,000 feet lere kadar varıyor.Ben inebilmek için o kadar uğraştım ki kazandığım yükseklik tam 19,000 feet ti.
Her termal sarmalında sıkılmadan dönün yalnız planörü fazla yatırmayın,az bir yatış da döndünüz de bu sizi mutlaka yükseltecektir. Her termal sarmalını mutlaka kullanın.
Eklediğim resimde son planör görevinin finali ;
1 - Hız göstergesi
2 - Altimetre (Yükseklik)
3 - Variometre
İyi uçuşlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme