Şimdi Ara

Microsoft, Office 2010 desteğini sonlandıracağı konusunda uyarılara başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Microsoft, kullanıcılarını Office 2010 desteğinin sona ereceği konusunda uyarmaya başladı. Müşterilere sürekli destek ve verimlilik paketi ve yeni özelliklerden yararlanmaları için en kısa zamanda Office 365'e yükseltme yapmalarını öneriliyor.

2020 yılı Microsoft için zor geçecek

Microsoft'un açıklamalarına göre, Office 2010'un 13 Ekim 2020'de genişletilmiş desteğin sonuna ulaşacağı ve bu nedenle müşterilerin daha yeni bir sürüme geçmeleri için yaklaşık 12 ay süreleri olduğu belirtiliyor. Microsoft 365 Kurumsal Başkan Yardımcısı Jared Spataro, Office 365 ProPlus'ın, ekstra bir ücret ödemeden verimlilik paketine eklenen yeni özellikler nedeniyle, Microsoft Office 2010 kullanan herkes için doğru seçim olduğunu söyledi.

Spataro'nun şirketin blog sayfasında yaptığı açıklamalar ise şu şekilde: "Bugün size mesajım: Günümüzün zorlukları için inşa edilmiş bir ürün olan Office 365 ProPlus'a geçin. Yaratıcılık ve yenilikçiliği geliştirmek için AI ve makine öğrenmesi, uygulamalar arasında gerçek zamanlı işbirliği ve ekip çalışmasının merkezi olarak Microsoft Teams. Verilerinizi korumak için yerleşik, bulut destekli güvenlik sayesinde Office 365 ProPlus, işinizin yalnızca üretken değil, aynı zamanda güvenli olacağını da bilmenin getirdiği rahatlığı sağlar."

Eski ürünleri sonlandırmak Microsoft için oldukça zor, çünkü süreç kullanıcıları daha yeni sürümlere geçmeye ikna etmek üzerine kurulu. 2020 yılı Microsoft açısından oldukça zorlu geçecek diyebiliriz, zira şu anda dünyanın en çok kullanılan ikinci masaüstü işletim sistemi olan Windows 7 desteği de sonlandırılacak.

• Windows 7 de ilk ciktiginda insanlar demedikleri kalmamisti... Bir benzeri de XP icin de olmustu :) ... Peki ne oldu ikisi de klasik oldu efsane oldu populer oldu kendi zamanlarinin cok sonralarina ...

Simi de Windows 10 icin olacak :)

Office Microsoft un gelir elde ettigi en buyuk pasta payina sahiptir .

Eski ofis demek biraz da eski donanimli bilgisayarlar da denilebilir :) . Donanimlarini ve isletim sistemlerini terfi ettirenler pekala Ofis 2010 larini da daha sorunsuz terfi ettireceklerdir :) .

• libre office bunu beğendi

• önceden bir kere yazılımı satın alıyordun yıllarca kullanıyordun şimdi ise milleti haraca bağladılar aylık yıllık ödeme ayağına. Office 2010 candır.
  • Elveda Office XD

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Windows 7 de ilk ciktiginda insanlar demedikleri kalmamisti... Bir benzeri de XP icin de olmustu :) ... Peki ne oldu ikisi de klasik oldu efsane oldu populer oldu kendi zamanlarinin cok sonralarina ...

Simi de Windows 10 icin olacak :)

Office Microsoft un gelir elde ettigi en buyuk pasta payina sahiptir .

Eski ofis demek biraz da eski donanimli bilgisayarlar da denilebilir :) . Donanimlarini ve isletim sistemlerini terfi ettirenler pekala Ofis 2010 larini da daha sorunsuz terfi ettireceklerdir :) .
    Windows XP ve Windows 7, Microsoft tarihinin en iyi işletim sistemleri de onun için millet bırakmak istemedi. Desteğinin sonuna yaklaşınca popüler olunuyorsa Windows Vista, 8, 8.1 neden XP ve 7 gibi popüler olmuyor?
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Demek istedigim o XP ve 7 ciktiginda cogu insan rahatsiz olmustu. SANCILI bir surecti ! Demek istedigim.

Elbette onemli olan o gecis sureci degildir! Sonuctur! ...

Sonuc basarilidir ! ...

Olay budur...

Anlayana ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Demek istedigim o XP ve 7 ciktiginda cogu insan rahatsiz olmustu. SANCILI bir surecti ! Demek istedigim.

Elbette onemli olan o gecis sureci degildir! Sonuctur! ...

Sonuc basarilidir ! ...

Olay budur...

Anlayana ...
    Sizin yazdıklarınızdan "İlk önce kullanıcılar mırın kırın eder, geçiş yapmakta nazlanır. Ama alıştıktan sonra da bir türlü bırakmak istemez. Onun için Windows 10 da öyle olacak." gibi bir izlenim edindim. Ben de onun için "Windows Vista, 8, 8.1 neden XP ve 7 gibi popüler olmuyor?" diye sordum. Çünkü benimseyip kullanmak için gerçekten iyi şeyler yapmaları lazım.

Evet, Windows XP ve Windows 7 ilk çıktıkları zaman rahatsız olanlar vardı. Çünkü yeni bir şey getirince hem problemsiz çalışması lazım, hem de kullanışlı olması lazım ki kullanıcılar çabuk benimsesin. Windows XP ve Windows 7 ilk çıktıklarında problemsiz çıkmadı. Ama daha sonra çıkarılan service packlar ile hataları giderildi, adam edildi. İstikrara kavuştu.

Windows 10 çıkalı 4 sene oldu. Çıkarılan güncellemelerle adam olsun, düzelsin diye bekleniyor ama umutlar boşa çıkıyor. Sırf tutulsun, yaygınlaşsın diye korsan Windowslara bile ücretsiz yükseltme imkanı verdiler ama yine de istenilen hızda yaygınlaşmadı. Çünkü çok sıkıntıları var. Windows 10'u da düzeltir adam ederlerse kullanıcılar Windows XP ve Windows 7 gibi Windows 10'u da benimserler ve bırakmak istemezler. Ama 4 senedir hep fiyasko. Bundan sonra bakalım ne olacak?...

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Pardon o kisimlari atlamisim :/ . Vista 8.x hatta Millenium basarisizligi Microsoft un bir gelenegidir. Microsoft basarisizliklar sonrasi dogru adimlari da atmasini biliyor :) ... Sonucta Microsoft bir sekilde devam ediyor ve var olacak ta :)

Windows10 icin fiyasko demissiniz :) Komik. Windows 10 aslinda iyi gidiyor.

Ayrica Windows 10 adiyla olsa da her yil yeni bir Windows cikartiliyor da diyebiliriz :) ...

Microsoft isimlendirme olarak artik 10 olaca demisti yillar once resmi aciklamalarina gore ...

Yani ilk cikan Windows 10 ile suan cikmaya ramak kalan Windows 10 1909 H2 guncellemesi de ozellikle iyilestirmeler ve performans artirilmasi acisindan simdiden begeni kazanmaktadir.

Tek cekirdekli islemciler uzerine saglam bir elden gecirilme de olacak ayni zamanda guclu islemcilerdeki basi coklu cekirdek verimliligi de artirilmis olacaktir ...

Yani her kesimdeki cihazlarda yuklu uygulamalar gerek legacy denen eskimis Windows uygulama derleyecileriyle compile edilmis nice sonsuz uygulamalar artik Windows 10 1909 H2 ile daha da hizli calisacak ...

Bu konu da saglam kapsamliu guzel derleyen yabanci siteler de vardir... DH forumlarinda yakin zamanda ilgili konu basliklarinda kaynaklariyla da bahsetmistim.

Daha bircok insan Windows 1903 neler yeni neler var bilmiyor...

Yani yillardir surekli gelisen Windows 10 icin kapsamli ve derimlemesine fakrindalik ozellikle yerli forumlarda pek goremiyorum. Genel de sahsi sorunlari sahsi donanimsal kaynakli veya baska etmenelrden kaynakli yazilim odakli sorunlarin dile getirilmesi ile ALGI olusturulmaktadir ister istemez ...

Yedeklemeler once ilk yapilmasi. Temiz kurulum... Bakimlarin yapilmasi. Resmi donanim suruculeri harici yuklenmemesi.. Bunlari ihlal edildiginde de sorun cikarsa suclu her zaman Microsoft veya donanim parca bilesen hangi firma marka modeli ise o bile suclanamaz! Windows suruculeri zaten testlerde gecerek Windows Update uzerinden yayinlanmaktadir. Kullanicilar esneklik ozgurluklerle her turlu seyleri yapabiliyor veya baska seyler bir baska seyde suruculerden tutunda sistem stabilitesine kadar sorunlara vesile oldurabiliyor :/ ...

Sorunlarda hep kendimiz harici arariz :) ... Biraz da bizden kaynakli, bizlerin yani kullanicinin fakrinda olmadan direk veya dolayli sorunlari ASIL OLAN ihtimalini dahi dusunulmuyor olusu dusundurucudur ...

Microsoft yine her zaman cabalayacaktir ...

TIPKI XP 7 vs yazilimsal destek Microsoft ca bitse de mesele ciddi bir guvenlik acigi vs ise guncelleme cikartabiliyor da ! Yani teknik resmi olarak destek bitmis olsa da destegi verebiliyor istisna icerige gore ...

Benzer sekilde baska firmalar donanimsal detaylarda da Microsoft unda yaptigi gibi ...

Biraz toparlayip dedikleriniz uzerindne gidersek : Windows 10 1902 H2 cikacak final guncelleme surumunde iste dediginiz gibi ve benim de bahsetigim aliskanliklar yani on yil oncesi hatta daha da eski zamanlarda derlenmis eski programlarin her ne kadar calisiyor olsa da daha da hizli calismasina katkida bulunan odaklanan Microsoft u bir sekilde pilanli eskitme tuketim aliskanligina meydan bile okudugunu ifade edilebilir :) ....

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Avrupa ve Amerika’yı dersen oralarda zaten Windows 10 kullanmayan yok adamlar son model en son donanım bilgisayarlar kullanıyorlar ama burası Türkiye ve Türkiye’de evlerdeki neredeyse tüm bilgisayarlar kötü çok eski donanıma sahip 2010 ve öncesinde çıkmış bilgisayarlar. Durum böyle olunca da Windows 7 kullanıyor insanlar. Microsoft işte işletim sistemini biz gelişmekte olan ülkelere göre değil gelişmiş ülkelere göre hazırlıyor. 2019 yılındayız Dünya SSD’ye geçti Türkiye’de hala HDD kullanılıyor biz ne yapalım ekonomi izin vermiyor biz de çözümü Windows 7’de buluyoruz. Microsoft eski bilgisayarlar da bile düzgün çalışacak bir işletim sistemi çıkarmadığı sürece Windows 7’ye devam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merak etmeyin oralarda da eski donanim eski isletim sistemleri eski Offis uygulamalari vardir!

Ama nufustan mi desek herseyi de guncel olanlari vardir. Microsoft gelir elde ettigi en cok kalem Microsoft Office paketleridir...

Bir de havada karada patentlerden de kazaniyor. Belki birden fazladir ama aklimda olani bahsedeyim : FAT32 dosya sistemi ile satilan demiyorum! Uretilme safhasinda uretilmis her Android cihaz basina 1 Dolar patent sadece FAT32 formati icin veriliyor.

Turkiye'de egitim kurumlari bile eski olmasi biraz da sirketlerin ve firmalarin Turkiye;de akademik bazi toplu paketleri olsa da universite lise ilk ogretim ogrencilerine bireysel egitim odakli bilgisayar satin alinimlarinda indirim yilin hergunu filan olmamasi yani sadece belli haftalarda koca yilda ve kisitli marka ve hizmetlerde olmasi ile evet Turkiye'de eskimistir...

SSD ler de eskisi SATA3 filan tarih olmakta ... Artik nvme m.2 ssd ve bunun daha da kisa olan boylari artik yayginlasiyor :) ... SSD SATA3 ten misli ile daha hizli ve daha ufak alanda yer kapliyor olmalari da cabasi ...

Windows 10 1909 yani H2 kisa sure sonra final surumu yayinlacak . Iste onu temiz kurulum ile yuklenirse dedigim gibi eski cihazlarda da performans artisi saglanacaktir...

Madem eski donanimlar var. Windows 10 da bazi ince ayarlar var kozmetiksel ama islemci ve grafik kartini yoran seyler de var onlari deaktifetmek secmemek gerek ...

Bazen RAM ve hatta eskimis te olsa SSD terfisi Windows 10 da ozellikle ciddi ferahlatmaktadir .

Her yeni cikan isletim sistemini onyargisiz test etmek gerekir. Denemesi bedava aktivasyon fasli bitmeden az cok netlesir zaten sisteminizde ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.