arkadaşlar bilgisayarda birdenbire böyle bişey çıktı. bastığım zaman erişilemiyor diyo.. bu nedir ?
Öncelikle virüs taraması yaparsan iyi olur.
Harici hdd, flash bellek, DVDrw vs. de sistemde takılı olabilir.
Bu bendede çıktı acaba bir bilen arkadaş yokmudur cevap verebilirmi?
Anti virüs ile taratmanızı öneririm.
Office 2010 sürümü için ilk tıkladığınızda kurulum yapar daha sonra kaldırabilirsiniz virüs değildir. İçinde işletim sistemli laptop aldığınız için gelir
bu combofix o kadar küçük bir program olduğu halde yani veritabanında ne kadar virüsü tanımlayabilir. çok küçük. nasıl oluyorda her virüsde combofixi öneriyorsunuz. (polemik için değil öğrenmek için soruyorum)
quote:
Orijinalden alıntı: Tangmuch
bu combofix o kadar küçük bir program olduğu halde yani veritabanında ne kadar virüsü tanımlayabilir. çok küçük. nasıl oluyorda her virüsde combofixi öneriyorsunuz. (polemik için değil öğrenmek için soruyorum)
Antivürüs programının yerini tutamaz bazıları antivirüs kullanmayıp combofix kullanıyormuş bu kesinlikle yapılmaması gereken birşey. Adı üstünde comboFIX yani bazı belli başlı hataları fln düzeltme yapar. Örnek vermek gerekirse anasayfanı mı değiştiremiyorsun combofix bunu düzeltir bikaç registy ayarlarını düzeltir. yani varsayılana getirir. Fazlada oluşan dizinleri silebilir reklam zımbırtılarınıda kaldırabilir. Küçük olduğuna bakmayın güncelleme esnasında internetten veritabanını indiriyor. Ayrıca bir programın iyi olması için illaki 400 500 mb olması gerekmez iyi kodlanmış ve derlenmiş ise boyutu küçülebilir
elbette sizi anlıyorum. combofix sık rastlanan ve yaygın olan hatalar üzerine yoğunlaşmış. ama her virüsde her hatada arkadaşlar ağızlarına sakız etmişler combofixi "combofixle tarat düzelir". her yerde aynı şeyi görüyorum. Her şeyi düzeltiyorsa bu program kimse başka bişi kullanmasın.
Tangmuch ;
Senin kışın sokağa t-shirt ile çıkmaman ANTİ VİRÜS KULLANMANDIR. Ama hasta olduğunda aldığın ilaçlar, c vitamini için yediğin portakallar da COMBOFIX dir. İkisi aynı şey değil.Virüs bulaşmadan önce anti virüs, bulaştıktan sonra combofix.
Başka bir örnekle, antivirüs grip olmadan önce grip aşısı vurulman,combofix de hastayken kullandığın antibiyotik.
o zaman; virüs programı virüs girmesini engeller. ama virüs girdikten sonra virüs bazen kendini gizler, virüs programı virüsü bulsa bile bunu silmek için bazı sistem dosyalarına zarar verir. Combofix ise bunu eski haline getirir diyebilir miyiz?
DİYEBİLİRİZ çünkü combofix direk registry üzerinden temizliyor..oradaki virüsün oluşturduğu anahtarları temizliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme