Şimdi Ara

Microsoft Security Essentials nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
56.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: husolin

şunu tavsiye edebilirim; avast+comodo firewall. bu ikisini yıllardır kullanıyorum ve de çok crack ve programlarla uğraşmama rağmen bugüne kadar virüs rastlamadım. tabiki karar sizin:)

hocam virüs programları cracki ayırt edemiyor diye biliyorum
    bide şu firewall olayı bence saçma ne kadar faydası oluyor ki bu tür programların vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkin0007

quote:

şunu tavsiye edebilirim; avast+comodo firewall. bu ikisini yıllardır kullanıyorum ve de çok crack ve programlarla uğraşmama rağmen bugüne kadar virüs rastlamadım. tabiki karar sizin:)

bide şu firewall olayı bence saçma ne kadar faydası oluyor ki bu tür programların vs

bilgisayarınızda mutlaka antivirüs + firewall veya internet security + firewall kullanmanız gerekiyor. Firewall hayat kurtarır.
  • firewall comodo vardı en son kullandığım ama çok kasıyordu pc yi diye hatırlıyorum ondan kaldırmıştım şimdi MS Essentials kullanıyorum o da kendi halinde kimseye karışmıyor arada bi yalandan uyarı veriyo o da crack falan yakalıyo susturuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Créw

quote:

quote:

bilgisayarınızda mutlaka antivirüs + firewall veya internet security + firewall kullanmanız gerekiyor. Firewall hayat kurtarır.

hocam avira antivir + comodo firewall sağlam olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: blaaacker

quote:

Orijinalden alıntı: Créw

quote:

quote:

hocam avira antivir + comodo firewall sağlam olur mu ?

evet gayet güzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Seugma

Önceden aylık ESET Nod32 kullanıyordum, her ay yeni deneme sürümü alıyordum. Windows 7 M. S. Essentials'i kurdum güncelledim. Sizce yeterli mi, güvenilir mi, ayrıyetten bir anti-virüs programı kurmaya gerek var mı?

Hocam Yapılan Araştırmalara Göre Dünyanın En İyi Antivirüs ü Olarak Microsoft Security Essentials Belirlenmiş

Kaynak : Tamindir
  • Orta Halli bir programdır Ama Kullanmıyorum Çünkü Güvenmiyorum :)
  • Bende avg yükledim ama kasıyor, kararsız kaldım M.S.E yükleme konusunda.
  • Kesinlikle Norton 360 yada biraz ucuzuna kaçıyım derseniz bitdefenderda oldukça yeterli
    hatta bimekste şu an ikiside indirimde fiyatlarıda oldukça cazip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 7 Şubat 2013; 12:08:15 >
  • Virüs database olarak geniş bir algıya sahip. Aşırı basit bir arayüzü var. Eğer pc n de win güncelleştirmesi istemiyorsan yükleme çünkü programı tam koruma ile kullanmak için güncelleştirme lazım bu da direk win updateyi başlatıyor ve gerekli gereksiz bütün güncelleşirmeleri indiriyor :( fakat pc yi yormuyor ve kullanımı çok basit.

alternatif olarak avirayı öneririm.
  • "Dünyanın en iyi antivirüsü " olduğu söylenen "Microsoft security essentials" yüklü bir bilgisayardan Microsoft security essentials i silip nod32 yi kurduğumda 20 ye yakın virüs 16000 e yakın junk dosya çıktı..

bu dünyanın en iyi antivirüsü hikayesi Microsoftun reklam kampanyasıdır.

en iyi antivirüs Kaspersky dir.. onu da bilgisayara kurarsanız virüsün yapacağı yavaşlatmayı yapar..

en gıcık antivirüs antivir insanı fıtık yapar.güvenli olabilir ama kullanım bakımından insanı rahatsız edici..

en optimum seviyede olan ise Eset nod32 yada eset smart security... yeterince koruyor+ sistemi yormuyor..
  • Arkadaşlar ben yaklaşık olarak 1 yıldır kullanıyorum daha önceleri mcafee ücretli sürümünü kullanıyordum bazen çok yetersiz kalabiliyordu ve aşırı kasma problemi vardı security essantiali kurduğumdan beri hiç kasma sorunu yok i5 işlemcili bilgisayar kullanıyorum virüslü dosyaları yakalıyor şuana kadar sistemime kritik derecede bir virüs sızmadı hertürlü dosyayı indirip kullanmama rağmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: z123456

"Dünyanın en iyi antivirüsü " olduğu söylenen "Microsoft security essentials" yüklü bir bilgisayardan Microsoft security essentials i silip nod32 yi kurduğumda 20 ye yakın virüs 16000 e yakın junk dosya çıktı..

bu dünyanın en iyi antivirüsü hikayesi Microsoftun reklam kampanyasıdır.

en iyi antivirüs Kaspersky dir.. onu da bilgisayara kurarsanız virüsün yapacağı yavaşlatmayı yapar..

en gıcık antivirüs antivir insanı fıtık yapar.güvenli olabilir ama kullanım bakımından insanı rahatsız edici..

en optimum seviyede olan ise Eset nod32 yada eset smart security... yeterince koruyor+ sistemi yormuyor..

Valla ben kurulum yaptığım sistemlere avira veya avg olanı kuruyorum.
    free oldukları için kişide lisans sıkıntısı çıkarmıyor.
    Tabii maalesef ki bir çok orta seviyeli pc için bu iki program bile ağır gelebiliyor.
    Hem de free olan az özellikli versiyonları.

O nedenle "kaspersky kasıyor, eset kasmıyor" gibi muhabbetleri bırakalım.
    kasmayan antivirüs zaten koruma da yapmıyor demektir.
    hep pcyi sürekli tarayacak hem aynı disk üzerinde sen de işlem yapacaksın hem de pc kasılmayacak.
    3ü bir arada olanından yok maalesef.
    ya çok güçlü bir pc alacaksınız (i3 işlemci ve 2gb veya üzeri ram) ya da sistem açılışında antivirüs çalıştırmayacaksınız.

antivirüs programları windowsla beraber başlamasına gerek yok.
    haftada 1-2 kere açar, günceller ve taratırsınız o kadar.
    niye windowsla beraber açıp sürekli arka planda birşeylerle uğraşmasını istersiniz ki?

siz hasta olmayayım diye hergün hap yutuyor musnuz? ya da her gün iğne vuruluyor musunuz?
    hayır.. hasta olunca iğne olur ve düzelirsiniz.

virüs şüphesi olduğunda açıp taratırsınız ve temizlersiniz.
    Eğer taradığınızda temizlemiyorsa zaten antivirüs baştan açık bile olsa yine korumayacak anlamına gelir.

Maalesef bu kadar pc kullanıcı olmasına rağmen hala antivirüs programlarını kullanma konusunda bilinçlenemedik.

• Aslında antivirüsler bağışıklık sistemi gibidir, ne kadar güçlü olursa sisteminizde o kadar az zarar görür (bağışıklık sisteminiz sürekli çalışmalı ki hasta olmayasınız.)

Açıkcası antivirüsü devre dışı bırakıp arada bir sistem taratmak çok mantıklı değildir,(bağışıklık sisteminin devre dışı olup arada bir devreye girmesi sürekli hastalıklara maruz kalmanıza sebep olur.)

Nete bağlı bir cihazın nette olduğu müddetçe antivirüsü mutlaka çalışmalıdır, anlık korumanız yoksa sisteminiz nette virüsle mutlaka karşılacaktır. (Ayrıca antivirüsünüz şahsınıza ait lisanslı olmalıdır, crackli olmamalıdır, heleki bankacılık işlemi yapıyorsanız bu çok önemlidir.)

Antivirüslerin güncellenmesi meyve yemek vitamin almak gibi bağışıklık sistemini kuvvetlendiren işlemler gibidir.

Arada bir tüm sistemi baştan sona taratma işlemi vücuda ilaç almak gibidir, sistemde bulunan zararlılar yok edilerek tam bağışıklık sağlanmaya çalışılır. (sistemde bulunan zararlı maddelerin ilaçlarla düzeltilmesi gibi,)

Sistemde bulunan virüsün bir türlü yok edilememesi kanser gibidir, sık sistem taranması, zararlı sitelerden uzak olmak bu kanserin erken dönemde yakalanmasına sebep olur ki bazen sisteminiz çökmekten kurtulup eski haline kavuşur. (kanserin erken dönemde yakalanması durumudur. Sistemin çökmekten kurtulup eski haline kavuşması durumunaysa tıpta tam remisyon denir)

Eğer sisteminizi aralıklı tam tarama yapmazsanız hack, crack, adult içerik sunan sitelere girerseniz sisteminiz sonunda sıkıntı yaşayacaktır. (Aralıklı check up yaptırmaz, alkol sigara kullanır spor yapmazsanız stresli bir yaşam sürerseniz sonu kanser, felç, kriz ile sonuçlanacak bir hayatın olması gibi)

Bazen öyle bir virüsle karşılaşırsınız ki tüm sisteminizi ele geçirir, bu durum tüm vücudu saran kanser gibidir. Şonuçta sisteminize format atmak gerekir ki bu durumda ölüm (exitus=EX) ile adlandırılır...

Özetle , sisteminizi arada bir tam taratma yapın, antivirüsünüz mutlaka anlık korumada yapsın, ve yasal şahsınıza ait bir antivirüs kullanın ki sonuç formatla (EX ) ile sonuçlanmasın...

• Farklı bir bakış açısı.
    Konuya değişik bir soluk.
    Ancak yazılanlar benim yazdıklarımla çok da farklı değil.
    Eğer crack, hack, adult gibi sitelerde zaman harcıyorsanız zaten antivirüsün arka planda sürekli açık kalması gerek.
    ama günlük bir kullanım için ben gerek görmüyorum.
    hangi sitelere girdiğinizi sizler biliyorsunuz, eğer yukarıdaki sitelere girmiyorsanız virüs bulaşma ihtimali zaten çok çok düşüktür.

Yazdığım yazıda zaten "başka bir usb bellek, harici disk, vs" takmadan önce A.V. yi açıp ondan sonra taktığımı yazdım.
    pc kullanımının her anında bir bellek takıp çıkarmıyor, ve her anını adult & crack sitelerde harcamıyorsanız her anında açık olmasına gerek olmadığını düşünüyorum.

Bir diğer husus banka siteleri...
    bu siteler 128 bit SSL ile şifreleniyorlar. Dolayısıyla bu sitelerden virüs bulaşma ihtimali yok denecek kadar az.
    ancak bankanın kopyasını yaparlar ve sen de oraya girersen o başka.
    mesela Akbank'a "www.akbank.com" adresi dışında başka bir yerden giriyorsan zaten seni A.V. bile kurtarmaz.
    Eğer virüs yazan kişi bankanın orjinal sitesine de trojan atabiliyorsa o kadar akıllı kişi zaten senin hesabını çalmakla uğraşmaz, bankayı boşaltır.

kasmayan a.v. sistemi korumaz konusunda zaten aynı düşünüyoruz.
    ancak 10 günde 1 kere adult siteye gireceksem neden 10 gün boyunca a.v. arka planda çalışsın?
    gireceğim zaman açarım, girerim, çıkarım, taratıp kontrol ederim ve kapatırım.
    neden o kasılmayı "girmediğim 10 gün" boyunca yaşayayım?
    En azından ben böyle düşünüyorum.

ortalama bir pc kullanıcısı kullandığı pc nin gücünü ve hızını az çok bilir.
    bir güç ya da hız kaybı yaşadığında bunu zaten farkeder ve birşeyler olduğunu anlar.
    Yani benim demek istediğim şey bir insan her gün - her saat virüs yemez.
    dolayısıyla sistemde azcık bi anormallik gördüğünde açıp taratması kafidir.

Bağışıklık sistemi şeklinde örnek vermişsin, çok güzel bir örnek ama "kasmayan a.v. koruma yapmaz" diye düşününce şu geliyor aklıma:
    hiçbir bağışıklık sistemi insan vücudunu zorlamaz. Bir insan bağışıklık sistemi çalışırken kasılmaz, yorulmaz, halsiz düşmez.
    Dolayısıyla bu örnek bana pek gerçekçi (yanlış anlama bu konuya göre gerçekçi) gelmedi.

Yine de farklı fikirlerin tartışması her zaman iyidir mantığı ile görüşüne saygı duyuyor ve yorum yazdığın için teşekkür ediyorum.

• Bitdefender + Eset smart security kullanıyorum. Eset siteleri engelliyo, bitdefender virüsleri buluyo ama bitdefender sürekli güncelleme var iyi olmasının yanında programı kapatmayı bulamadım internette de bulamadım.
  • orta halli bir program kendisi

asc ultimate öneririm
  • 2 tane firewall yada 2 tane antivirus kurmak mantıklı değil . Öyle yada böyle norton da olsa bitdefender da olsa malware konsunda eksikler o yüzden firewall ve antivirus+malware koruması sağlayacak bir yazılım grekli benim tavsiyem emsisoft un internet security si üç program bir arada.
    Aşağıdaki linkten ürünü inceleyebilirsin
    http://www.emsisoft.com/en/software/internetsecurity/

İndirme linki :http://dl.emsisoft.com/EmsisoftInternetSecuritySetup.exe
    %50 indirim kampanyası ile
    satın alma linki :https://shop.emsisoft.com/34/?affiliate=16213&scope=cart&cart=40107

Sadece antimalware ihtiyacım var diyorsan :https://shop.emsisoft.com/34/?affiliate=16213&scope=cart&cart=2414

• Eh işte diyebiliriz
    yani crack yada işleriye ugraşıyorsan kesninlikle güvenilir degil
    ama faceye youtubeye sıradan sitelere girip çıkıyorsan iş görür
  • arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olucak ama sorumun cevabını bulmazsam kafayı yiyeceğim
    şimdi arkadaşlar ben avast pro antivürüs programını indirdim ve crackledim 2050 yılına kadar şimdi ben avast hesabımdan cihazımı etkinleştirirsem avast aboneliğim hemen kapanırmı lütfen cevaplayım çok merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.