Şimdi Ara

Microsoft’tan şok satın alma: 26.2 Milyar Dolar! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• mesele batırma, rezil etme filan değil ki. microsoft'unda çok umrunda, adamlar kullanıcı verilerini satın aldılar. amaç piyasayı kontrol etmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oroborus -- 14 Haziran 2016; 15:22:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana 25 buçuğa bırakmışlardı almadım.

• Microsoft yazılım dünyasının electronic arts'sı olma yolunda hızla ileriyor. Satın al, batır, kapat

• quote:

Orijinalden alıntı: Amillian

Nokia'nın mobil bölümünü 10 milyar $'a satın alıp Lumia'ları batırmıştı.

Umarım LinkedIn'i batırmaz.

anlamadım ?

neyine umuyon ki sanane ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Cebinde 10 lira olan adamların tartıştığı konuya bak Alemsiniz. Not: Bende de 10 var Kimseyi aşağılamıyorum. Demem o ki 26 milyar dolar satın alma gerçekleştiren bir şirket emin olun sizin düşündüklerinizi düşünmüştür. Bakkal devralmıyor adamlar

Benzeri şeyleri söyleyenler için, direk şahsa yönelik değil - emin olun zannedilenden çok çok daha fazla hata yapmaya meyilliler ve şirket içi bürokrasi devlet yönetimindeki kadar hantal-sorunlu olabiliyor. Burda 3 kuruş fikri olup sallayan adamın öngörüsünün bilmem kaç yıl eğitim almış adamdan daha iyi sonuç verebildiği de çok rastlanabilen durum. Adamı al şirketin başına koy, batırır belki, ama kötü gözüken bişey yaptıysa bu fikir beyan edenleri haksız çıkarmaz. Dahası bi sürü şey bilmeden meslek körlüğüne maruz kalmadan, şirket içi saçmalıklara muhattap olmadan çok daha duru net iyi kötü gibi veya şu kadar zaman içinde kötü sonuç verebilir gibi bişeyler diyip haklı çıkabilirler.

Yüksek mühendis olmana gerek yok, süperbilgisayar ile hava tahmini yapmana gerek yok, akışkanlar mekaniğinde herşeyi yapayıp yutmuş olmana gerek yok, her tür askeri taktiği bilmene gerek yok, kahvaltıda çivi yiyen süper disipline edilmiş deli gibi komando eğitimine gerek yok, binlerce saat simülatörde eğitim almana bilmem kaç saat gerçeğini kullanmana gerek yok, Pilot olmana hiç gerek yok. Ağacın tepesinde sallanan pilotu, helkopterin enkazını görüyorsun babayı almış dersin geçersin.

Bazı şeyler bunun gibi. Dışardan çok bilgi eksiği olup bi türlü anlamlandıramadığı şeyden dolayı kötü bişey yapmışlar diyen birinin öngörüsü binlerce insanın analizinden daha iyi olabilir. Karar verici pozisyondakilerin yanlışlarından, bilinmeyen çeşitli çıkar ilişkilerinden kötü olabilir. Nesnel bişeyi test etmek gibi değil sonuçta bu. Direk görülebilir faydayı göremiyor olmamız ileride çok katkı sağlayacağı anlamına gelmiyor.

Günümüzde mesela kullanıcı tabanı şirket değerlemesi için çok önemli kriter. Şirketin sahip olduğu veritabanı, içeriği vs. önemli kriter. Fiyatlarken önemli. Ama alan şirket için dışardan ne kadar fayda sağlayabileceği bunlara rağmen yeterince net değilse, hiçbişey bilmeden bile kötü karar denilebilir gibi.

Sonuçta sallıyoruz, üstüne gidip yatırım faln da yapmıyoruz. Ms'yi direk shortlasan para kazanırdın biraz ki zaten temiz düştü. Uzun vadeli yatırım vs. kimse böyle bakmaz zaten. Ama dönüp dolaşıp ciddi etkisi ne kadar olabilir kısmı kafa karıştırıcıysa böyle yorumlar yapmak çok doğal.

Dışardan bi çipin tasarım süreceine laf sokup bişeyi beceremiyorlar derken de dolaylı olarak aynı şey var. Özel anlaşma ile anca gördüğün en temel ünitenin tasarımını, onu yüksek seviyede kodlarkenki karşılaştığın karmaşıklık-saçmlıklaara rağmen aslında ne kadar verimli tasarlandığını ne kadar aynı donanımı yeniden kullanacak amaçlara hitap ettiğini vs. görüp, haaa demek bundan böyle yapmışlar biz yazılım tarafında canımız çıkıyor ama donanım tarafında bi birim daha az devre gecikmesi ve yeniden kullanım için bunu böyle yapmışlar diyip adamlar hak verirsin. Zehir gibi adamlar var, acaip çalışıyorlar, vs. vs. dersin.

Haaa Ama günün sonunda her cacığı biliyor olmana rağmen sıradan biri çıkıp abü bi mok yapamıyorlar işte al burda sonuç dediği zaman nolyor? Değişen hiçbişey olmuyor, en temelde çok iyi tasarım olması sonraki aşamalarda karar vericilerin hatalı kararları vs. vs. Sonuçta fikri olmayan, sırf teste bakıp kötü diyen birisinin bunu diyebilmesi için en temel ünitenin ne kadar verimli dizayn edildiğine veya ünitelerin birbiri arasındaki iletişmin ne kadr düşük gecikmeye sahip olduğuna vs. hiçbi ilave bilgye gerek kalmıyor. Amaç ne, program grafik oyun hızlı çalıştırmak. Yapabiliyor mu? Yapamıyor. Kötü mü? Evet kötü. Senin yalayıp yuttuğun şeyler hakkında fikri bile olmayan birisi sonuca bakıp kötü diyebiliyorsa değişen ne oluyo? Hiç!

Yani adamlarda zehir gibi mühendisler olması çıkıp burdan sallayan birisinin söylediği sonucu etkilemiyor, bunun gibi hepsi.

Ms'nin arge giderleri ne kadar? Arge giderlerini arttırmayı düşünüyor? Ne kadar arttıracak? Verdikleri para zorlarsan 3 yıllık arge gideri. Yada MS'nin her yıl %10'dan daha az arge giderlerini arttırdığını düşünsek, arge'ye normal artışın üstünde harcama yapalım deseler, baya bi götürecek meblağ. Yani? Ms'ye katkısının baya baya bi fazla olması lazım ki kötü karar dediğimizde başımızı yere eğelim.

Madem ellerindeki nakit parayı harcamak için yer arıyorlar, neden daha da çok argeye para yatırmıyorlar? Çünkü geliştirme gittikçe daha masraflı ve zor. 5000 bin tane ilave mühendis alsan yıllarca maaşlarına yine yeter bu para? 5000 ilave mühendis-geliştrici vs. ile iyi bişeyler çıkartılabilir vs.? Çok saf bakış açısı ama bi o kadar da doğruluk payı var içinde.

Önceden planlanan hisse gerialımları dışında büyük ölçekli hisse alımlarına kimse o kadar yanaşmıyor artık. Rakip olarak gördüklerini satın alma / birleşme de makul seçenek oldu, ama bunun hem limiti var, hem de maliyeti (getirisi de ayrı sorun).

50 milyarlık şirketi satın alıp, ödemeleri de borçlanarak yapmaya çalışan var,(Dell gibi), Ana şirket ile araştırma kısımlarını bölelim, bilanço vs. birbirinden çok etkilenmesinler diyenler var (HP vs. gibi), kendi çekrdek işini (core kısmını) yapmak yerine(yapmak istemiyor gibi görünen?) başka herşeye dalanlar ve bunun için şirketin ismini yapısını değiştirenler var, arge yerine kendisi kadar şirketi satın almak için kendi varlıklarını satıp üstüne borç arayanlar var (oha??)...

Sonuç? Daha çok arge vs. kimsenin işine gelmiyor. Ama paraları çarçur ediyor gibi gözükmelerine yetecek kadar alakasız işler yapıyorlar.

Ayakta alkışlıyorum durumum vardı hepsini okudum :) Ben durumu olmayıp okuyamayanlara kısa bir özet yapayım yani arkadaş şunu diyor: Başbakanı eleştirebilmek için başbakan olmamız gerekmiyor. Ya da bir firmayı eleştirmek için ondan zengin olmamız gerekmiyor biz müşteriyiz ve ne istediğimizi biliyoruz ama onlar ne bizi dinliyor ne de anlamak istiyorlar. Dinleyen anlayan kazanıyor kulak asmayan batıyor. Microsoft'ta çok yetenekli yazılımcılar, mühendisler var ama stratejiyi belirleyen üst yönetim beceriksiz.

Sokaktaki adamın anlayacağı tarzda basit özetledim :)

Bunlarda benim görüşüm: Bu olayda harcanan para 26 milyar dolar. Of of of!!! Bu paranın çok çok azıyla o siteyi dev bir plazada sıfırdan kurarsın, tüm dünyada ofisler açarsın her dilde yayın yapar ve destek verirsin. Bu parayla ufak bir devlet bile kurulur kardeşim! İnternette, televizyonlarda neredeyse her büyük ülkede reklamını yaparsın tanımayan kalmaz. Bunun yanına üye olup, sitedeki faaliyetlere katılan 1 milyon kişiye iphone 6s hediye etsen taş çatlasa 1 milyar dolarlık bir kampanya olur. Ama olay olur duymayan kalmaz bilmeyen kalmaz. O siteye ayakkabı boyacısı, simitçi bile üye olur. Çok zekiyim çok kariyerliyim diyenlere uygun hızlı testler yapıp onlarada daha büyük ödüller vaadedersin ki zenginlerde gelsin siteye. Ama bende para çok dersen şak diye bastırırsın 26 milyar dolarcığı hazır siteyi alırsın. Bu örnekleri hemen oturduğum yerden salladım hep beraber düşünsek ne fikirler çıkar ortaya arkadaş 26 milyar dolar o siteye verilir mi senin onun alasını yapacak ekibin yok mu zaten? Bas parayı daha ucuza daha etkili bir sistemi kendin oturt.

• Tekelleşmeye doğru hızlı gidiyoruz. TR için LinkedIn kayda değer bir ağ değildi zira burada arkanda dayın varsa sırtın yere gelmiyor zaten.
  • Ben anlamadım, 13 yılda 3 milyar kar elde eden şirkete mi 26 milyar vermişler?
  • İnşallah LinkedIn burada yazılan yorumları okuyordur ve DH üyelerinin sözünü dinleyip bu hatasından vazgeçer.

• Mantıkli bir karar.Tekel bir şirket.Eğer linkedin gelirlerini entegrasyonlariyla arttirabilirlerse çok basarili bir hamle olmus demektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.
    whatsup adında başka bir uygulama mevcut, çinle Çin farkı değil yani

skype ın çalışmasından bir fark yok, hala aynı şekilde çalışıyor, telefondan bile silmiş olman uygulamada bir değişiklik yapıldığını göstermiyor olumsuz olarak, ha geliştirme yapılmadı dersen ona lafım yok, microsoft kendi mobil sisteminde bile skype ı doğru düzgün ilerletmedi

HDM global firması dediğin firmanın da nokia tarafından finlandiyada kurulan, kadrosunun eski nokia çalışanları olduğunu ve foxconn a cihaz ürettirecek bir firma olduğunu bilmiyorsun anlaşılan, üstelik bu firmada nokia da yönetimde ve marka patent kullanım haklarını sağlıyor marka adı kendisinde olduğu için

nokia nın da adının satılmadığını yani anlaşmayı bilmiyorsun, anlaşma microsoft a 10 yıl boyunca nokia ismini kullanma hakkı verip, nokia ya kendi markasını mobil cihazlarda 2015 sonuna kadar kullanmama şartı koyuyordu, zaten bu biter bitmez nokia tekrar döneceğini açıkladı

burada yapılan şey nokia nın yönetimi ve kontrolü çoğunlukla kendinde olan bir firmayı üretici firma ile ortak yapıp mobil cihazlar üretmesi o kadar
    Sen Whatsup deyince hangi whatsup olduğunu anladın değil mi güzel kardeşim.
    Sırf polemik olsun diye uzatmanın alemi yok yani.
    Forumda ter topikte insanlarla tartışmaya girmeye, he şeyi biliyorum muhabbetine girmeye çalışıyorsun.
    İnsanları sinir etmeye çalışmak gibi bir özel çaban var.

Yaşın genç. Bazı şeyleri bizim gibi anlamayabilirsin. Daha Türkçe nasıl yazı yazılır bilmeyen birisi kalkmış benle 1-2 harfin tartışmasına giriyor.
    Nokta koymayı, yazı yazmayı öğrendiğin zaman seni daha çok dikkate alırlar bunu bil...

Skype aynı çalışıyor diyorsun. Bak benim çok yakın arkadaşım yıllardır Finlandiya'da F-Secure antivirüste Senior Linux Güvenlik uzmanı olarak çalışıyor ve kendisinin network bilgisi dağlar taşlar kadardır ve kendisi de Skype'ın içine ettiler diyor. O öyle diyorsa ve ben de aynı şeyi yaşıyorsam ben ona inanırım, sana değil. Microsoft düzgün çalışan ve kitlelerce acayip yaygınlaşmış olan Messenger'ı bile yok etti. Ben her gün 1-2 format atıyorum. Eskiden herkes messenger'ı şiddetle istiyordu. Şimdi Skype kurayım mı diye sorduğumda %50 si istemiyor. Gerek yok diyor.
    Microsoft, Skype'ı aldı. Yazılımını berbat etti. Messenger'ı da içine kattı, onu da bitirdi. Her şeyi batırdığı gibi.

Sen ne yazarsan yaz, Nokia parçalandı. HDM Global ismi benim kulağıma NOKIA diye gelmiyor. Okuduğun zaman NOKIA adı çıkmıyor. HDM çıkıyor.
    Sokağa çık. Yaşlı bir amca bul. "Amca Nokia yı biliyor musun" de. Bak bakalım biliyor mu. Bir de HDM Global'i sor bakalım. Hayatında duymuş mu.
    Koskoca Nokia'yı bitirdiler. İsterse 10 kere batıp çıkıp tekrar kurulsunlar, Nokia ismini kullanmadıktan sonra bir anlamı yok. Bence Nokia'nın adı bile 100 milyar dolar ederdi. Senin için isminin Nokia olması veya HDM olması bir şey fark etmeyebilir ama sokakta 100 kişinin önüne Nokia telefon koy, güvenerek alır ama telefonu koyup "Bu HDM diye bir firma ürettiği telefon" diye söylersen kimse bilmez...

• microsoft önce word'a citation import özelliği eklesin

hala 1990 seviyesinde citation manager var word 2013 de
  • bir yazılımın gelebildiği nokta. abi inanılmaz bir dünyada yaşıyoruz yav

• Microsoft sen satın alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nekadar beyinsiz bir sirket bide okadar para vermis hayatımda girmediğim kullanmadıgım bir site

• Alternatifi de yokki

• blizzard3 kullanıcısına yanıt
    Dünyanın organizasyonunu ve referansları dönüyor o sitenin içinde. Tabii tüketim toplumumuz için pek değerli değil anlıyorum seni

• muratkaya kullanıcısına yanıt
    Keşkee vazgeçseler
    adam parayı alır yarında kendine bir ada alır. Gerikalan ömrü boyunca linkedin in sağladığı fonksiyona ihtiyacı kalmaz batsada batmasada artık "bana ne" der bencilce. olan yine insanlığa...

Şirketinin değerlerinin 10milyar dolar fark karı ile satmış.

• gurkanse kullanıcısına yanıt
    Söze siz başlayın kibri çok ama aklı şüpheli aydın.
    Ms nin olayı konusunda ifade etmek istediğiniz birşey düşüyormusunuz?
    Yoksa sadece fikir beyan edenlere hakaret etmek için mi uğradınız?

• HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Bütün problem de bu zaten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.