Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10 için 10 yıllık ücretsiz destek planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Microsoft, Windows 10 için 10 yıllık ücretsiz destek planlıyor

Windows 10 işletim sisteminin piyasaya çıkışına sayılı günler kala, Microsoft'un çiçeği burnunda yazılımı için nasıl bir destek planlaması yaptığı da şekillenmeye başladı. Firma önceki sürümlerden daha iyi bir güncelleme desteği sağlayacak. 

Gelen bilgilere göre Windows 10 için ilk 5 yıl ücretsiz güncelleme desteği olacak. Bu destek 29 Temmuz itibariyle başlayacak. Sonrasında ise 5 yıl daha genişletilmiş güncelleme desteği sunulacak. Bunlar için herhangi bir ek ücretlendirme yapılmayacak. 

Güncelleme desteği için Windows 10 işletim sisteminin nasıl edinilmiş olduğu fark etmeyecek. Kullanıcı ister yükselterek isterse yeni cihazla birlikte almış olsun güncelleme desteğinden faydalanacak. Kullanıcıların resmi lansmanın ardından ilk bir yıl içerisinde Windows 10 işletim sistemine geçmiş olması gerekiyor. 

Microsoft güncelleme konusunda bu kez daha hassas zira üreticiler güncelleme desteğini kesmiş olsa bile kullanıcılar güncelleme almaya devam edecek. Ancak kurumsal müşteriler bu kapsamın dışında tutuluyor. 

Microsoft'un yeni politikası ile birlikte Windows işletim sisteminin geleceği ile ilgili de soru işaretleri oluşmaya başladı. Örneğin bir kaç sene sonra sürüme yeni eklenen özellikler eski donanımlar ile uyum sorunu yaşarsa nasıl bir davranış sergilenecek soruları bunlar arasında. Tahminler en azından güvenlik ve hataların giderilmesi konusunda güncellemelerin sağlanacağı yönünde. 

Windows 10 ile ilgili diğer bir bilgi ise evrensel uygulamaların bir hesap için 10 cihaza kadar kurulabilmesi sınırlamasının yapılacağı yönünde. Windows 8/8.1 döneminde bu rakam 81'e kadar gidiyordu ancak Microsoft'un muhtemelen uygulama mağazasını gelir modeli yönünden yapılandırmak istemesinden olacak ki artık eşe dosta aynı hesap altında uygulama hediye etme dönemi de kapanmış olacak.  

• Urun satisindan hizmet ve servis satisina.

• o fiyatlarla son kullanıcıya aldırmak için destekten başka çaresi yok zaten..

• Microsoft zaten Windows XP ye bile 12 yıl güncelleme desteği verdi, yaptığın habere depeyim ekrem71.
  • Mutlaka para ile satacak bir şeyler bulur. Ms nin söz verdiğini söyleyenler var ama sözünde durduğunu görmedik daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırsın windows beleş dağıtılıyor. Biz korsancilarin yüzü gene gülecek ama ben diyim. Bununda bi yolunu bulurlar kirim sürüm 2 güne çıkar

• Sabırsızlıkla çıkmasını bekliyoruz.. kurtulalım şu 8'den...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 11 Pro-Windows 10 Pro
    15 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

quote:

Orijinalden alıntı: enver328

Mutlaka para ile satacak bir şeyler bulur. Ms nin söz verdiğini söyleyenler var ama sözünde durduğunu görmedik daha.

Sözünde durmazsa windows 10 çöp diye konu açarız donanım haberde, intikamımızı almış oluruz.

Şuanda Windows 10 kullandığım windowslar arsında en hızlısı hatta uçuyo bile diyebiliriz. Ama eğer yine bir yerden tırtıklarlarsa açarız tabikide ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cumartesi'leri de sayılıyordur inşallah. Yoksa 9 yıla düşer süre. Bu da yetmez insanlara. Bunu da bir söz olarak algılıyorum. Microsoft sözünde durmazsa windows kullanmam, kullandırtmam. Almam, aldırtmam.

Benim tavsiyem eğer oyuncu değilseniz, bilgisayarda günlük işlerinizi hallediyorsanız Elementary Os i yüklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Kullanmaya başlayıp hızın tadını aldığınızda bunca sene neden bu Windowsu kullandım ben diyeceksiniz. Benden size garanti

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmehmet

quote:

Cumartesi'leri de sayılıyordur inşallah. Yoksa 9 yıla düşer süre. Bu da yetmez insanlara. Bunu da bir söz olarak algılıyorum. Microsoft sözünde durmazsa windows kullanmam, kullandırtmam. Almam, aldırtmam.

Benim tavsiyem eğer oyuncu değilseniz, bilgisayarda günlük işlerinizi hallediyorsanız Elementary Os i yüklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Kullanmaya başlayıp hızın tadını aldığınızda bunca sene neden bu Windowsu kullandım ben diyeceksiniz. Benden size garanti

Elementry os gelecek vaad ediyor ama daha çok gelişmesi lazım şu haliyle rakip olamaz .

• general mobil telefonun kitkat sürümünden sonra kamera yazılımı silindi yardımcı olabilirmisiniz.

kamara yok.

• quote:

quote:

Elementary os i cok defa duydum. Günlük islerde sorun yok demişsiniz. Ben hiç linux kullanmadım bugüne kadar. Komut yazmaktan vs anlamam. Komut yazma vs ile isim olacak mı. Youtube videoları flash player sorun var mı sıkıntısiz oynatıyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

quote:

quote:

Elementary os i cok defa duydum. Günlük islerde sorun yok demişsiniz. Ben hiç linux kullanmadım bugüne kadar. Komut yazmaktan vs anlamam. Komut yazma vs ile isim olacak mı. Youtube videoları flash player sorun var mı sıkıntısiz oynatıyor mu

Kusura bakma kardeşim biraz geç gördüm. Cevaba gelirsek evet kodlarda biraz uğraşanilirsiniz fakat kodlarda uğraşmamdan kasıt kopyala yapıştır şeklinde. Linux'da uygulama yüklemek windowstan çok daha basit ve hızlı ufak bir adaptasyon sürecinden sonra( 3-4) gün windowstan çok daha kolay kullanımı olduğunu göreceksiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• darkmehmet D kullanıcısına yanıt
    Ben de unutmuştum sorduğum soruyu:)
    Yani internet tır videodur böyle sıradan islerde sorun yapmaz.
    Bunu ben 9 yıllık bi laptopa kurmayı düşünüyorum işlem gücü noktasında windowsa göre daha cok mu yorar tam tersi daha rahat hafif mıdır. Ve de driver noktasında temel sürücüler çalışır mı böyle windows gibi otomatik bulabildiğini kurma olayı var mı?

• fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    Linux a bu kadar bel baglamayin. 9 yillik bilgisayara kuracaginix linux xp ayarinda bile olmaz. E os gercekten guzel fakat su haliyle tercih edilecek secenek degil. Yerine ubuntu kur. Son surumu kurma o bilgisayar kaldirmaz.

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    peki ubuntu internet ve videoda sorun yapar mı?kullanımı windows tan ne kadar farklıdır?
  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    Kullanımı çok farklı. Windows varken çok gereksiz. İlla linux derseniz mint de iyi bir seçim olabilir. Herşeyi de yapar linux ama bazen biraz zorlanabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.