Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11’e kullanışlı yeni bir özellik getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılım devi Microsoft, bir süredir yeni işletim sistemlerine çok daha hızlı bir şekilde güncelleme getiriyor. Bu bağlamda Windows 11’i geliştirmeye devam eden firma, Insider programı kapsamında yeni özellikleri test ediyor.

Microsoft, Windows 11'in son Insider sürümünde kullanıcıların bir süredir beklediği görev çubuğu yeniliğini test ediyor. Güncelleme ile birlikte görev çubuğuna yeni bir taşma menüsü ekleniyor. Bu sayede aynı anda çok fazla uygulama açmak zorunda kalan veya düşük çözünürlükte Windows 11 deneyimlemeye çalışan kullanıcılara büyük bir kolaylık sunulmuş olacak.

Yeni taşma menüsü görev çubuğunda üç nokta simgesi şeklinde görülecek. Simgeye tıklandığında açılan menüde uygulamalara daha rahat bir erişim sağlanacak. Bu menü aynı zamanda görev çubuğunun tüm özelliklerine de sahip olacak.

Halihazırda bulunan görev çubuğunda çok fazla uygulama açtığınızda mevcutta aktif olarak kullandığınız uygulamalar görülüyor ve diğer açık uygulamalara erişim kısıtlı tutuluyor. Dolayısıyla getirilecek olan bu özellik sayesinde işlevsellik konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

Kaynak:https://arstechnica.com/gadgets/2022/07/the-windows-11-taskbar-is-getting-better-for-people-who-open-tons-of-apps/

• Windows 10'da görev çubuğuna sığmayan uygulamalar aşağıya iniyordu, Windows 11 ile kaldırıldı, Windows 11 23H2 sürümünde yukarıda gösteriliyor diye geri eklendi ve buna da yeni özellik deniliyor.

Tabii hatta görev çubuğuna artık simge de sürüklenebiliyor, tamamen yeni bir özellik olsa gerek (!)

Dipnot: Aslında alttaki yorum her şeyi açıklamış.

• Bize sürükle bırak lazım...

• Windows 10 çıktığı zaman bu kadar eksik çıkmamıştı. Ayrıca 22H2 ve bu gibi özellikler çok gecikti. Çoğu çıkışta olmalıydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten bu kadar basit bir değişiklik sanki bir programlama ve dizayn harikasıymış gibi hava yaratmayı başarıyorlar ya, asıl olay bu...

• microsoft'un os konusunda rakibi olmadığı için top çeviriyor, karşısına doğru düzgün biri çıksa neler görürüz kim bilir.

• Gerçekten mükemmel bir işletim sistemi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sürükle bırak getirsinler çok bi, özellik olarak geriye giden bi sistem mi olur allahaşkına

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güvenlik sorunları olduğu iddia ediliyor vbs scriptlerini dikkat edin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Microsoft'a laf çakıp Mac OS övenler gelmemiş hayret.

İnsanlar Microsoft'u alıştığı ve zorunda olduğu için kullanıyor.

Bu arada birçok kişinin aksine ben W11'den ziyadesiyle memnunum. W10'daki hiçbir hata, eksik yok.

• Windows 11 kullandım fakat memnun kalmadım Windows 10'a geri döndüm Uzunca bi zamanda geçmeyi düşünmüyorum

Not: Belki i7 7700 işlemcim desteklemediği için memnun kalmadım bilmiyorum ama bu işlemcinin desteklememesi de başlı başına bir saçmalık Beğenmediğimiz samsung 5-6 senelik telefonlara güncelleme veriyor Bunlar az bi arayüz değişikliği yapıp yeni Windows diye iteledikleri şu üründe sırf insanlar yeni cihazlara para versin diye güncel işlemci zorunluluğu getirdiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görev çubuğuna sürükle bırak ve dosya yöneticisinde sekme özelliği gelmesi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows ve MacOSX ikiside Hintli yazılımcıların elinde Hint otobüsüne döndü.

Kardeşim saf bomboş çok hızlı tepki veren yerlerden, ağır hantal süslü oyuncağa döndüler.

Microsoft, Windows 11’e kullanışlı yeni bir özellik getiriyor
  • windows 10 ve 11 en son sürümünü aynı laptopa kurdum. bildiğin hantal ağır kalıyor 11. klasik windows işte. laptopun tam gücünü veremiyor. ve tüm programlar tam uyumlu değil.

• b.... çıktıkça çıkarıyorlar. Bu kadar maymunluğa gerek var mı :D

Sürükle bırak getir yaw.

• Görev çubuğuna sürükle bırak yapabilme de, klasör önizlemeleri de, sekmeli dosya gezgini de şu an var fakat 22H2 beta-Insider sürümünde. Final olarak yayınlanması için
    2022 sonbahar tahmin ediliyor. Buradaki asıl sorun bu gibi özelliklerin şu an olmaması değil, sistemin çıkışında olmaması. Yani sistem net bir şekilde tamamlanmadan, eksik özelliklerle çıkmıştır. İlk defa çıktığı zaman kullandığımda da bunu doğrudan fark etmiştim. Asıl Windows 11 final sürümü 22H2 olacaktır. 22H2 ile birlikte eksik ve yarım kalan hemen her şey gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 24 Temmuz 2022; 23:39:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.