Şimdi Ara

Microsoft X6 Sidewinder İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye'de bulamadığımdan dolayı Ebay'den getirttiğim Microsoft Sidewinder X6'nın küçük bir tanıtımını ve görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle Logitech G15 kullanıcısıyım ve güzel bir karşılaştırma yapabileceğimi düşünüyorum. Bütün resimleri internette daha önce yapılmış tanıtımlarından aldım, kendim de çekebilirdim fakat internette varken ve hele ki çok güzel çekimler varken, buraya çekip yeniden koymak birazcık gereksiz olacaktı. Tanıtımım da genel olarak kısa ve öz olacak zaten :)

Resimde gördüğünüz gibi 3 parça halinde kutusundan poşetleriyle ürünü çıkartıyoruz.

Görüldüğü üzere ilk göze çarpan nokta numpad'in çıkabiliyor olması, fakat en önemli nokta ise siz numpad'i klavyenin hem sağına hem de soluna takabiliyorsunuz.

Ama şimdi ya çıkarmak takmak çok zahmetli olabilir, girişini bozabilir değiştirip durursam diye düşünebilir fakat bunu Microsoft mühendisleri çok iyi düşünmüş ve bu bağlantı noktalarına 2 küçük mıknatısla siz numpad'i yaklaştırdığınız an numpad keyboard'a hemen kendiliğinden monte oluyor. Gerçekten ilk denemem de çok hoşuma gitti diyebilirim.

Klavyemizin marifetleri bunla da bitmiyor, ayrıca hem gündüz güzel görüntü vermesi için,

bu da sağ tarafı ışıklı hali

hem de gece rahat kullanım için, bir detayda bir çok oyunda WASD en çok yön tuşu olarak kullanılan tuşlar ve aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere işaretlenmiş ve oyuncu klavyesi olduğunun başka bir işareti diyebilirim,

Klavyenin üzerinde 2 farklı renk var, birincisi sarı diğeri kırmızı... Kırmızıya bir anlam Sarıya bir anlam katmış Microsoft; (Sanırım bir Galatasaraylılık var :P) Sarı tuşlar macro tuşları oluyor, aslında bu çıkar tak numpad'i de tamamen bir macro tuşu olarak atayabiliyorsunuz ve atadığınız takdirde numlock pad'i sarı renk alıyor. Hatta 2 tür atama yapılabiliyor. Ben gerçekten bu özelliğini çok beğendim desem yalan olmaz.

Bu kadar klavyeyi övdükten sonra birazcık özet çıkartmakta fayda var diye düşünüyorum. Küçük bir de Logitech G15 (Eski modeli) ile karşılaştırma yapıcam.

Avatajları
    - Işıklandırması ve farklı iki ışığa sahip olması ve ışıklandırın belli bir fonksiyonu olması
    - 30 tane programlanabilir macroya sahip
    - Macro Profil geçişi mevcut, yani birden fazla kullanıcı için oldukça ideal
    - Tuşların malzemesi ve tuşların yükselliği gerçekten mükemmel, ve tuşlar çok yumuşak
    - Oyuna göre macro değiştirme özelliğine sahip, çok güzel bir özellik, farklı oyunlar için aynı tuş farklı fonksiyonda olabiliyor.
    - Cruise Control olayı çok orjinal ben bunu bir avantaj olarak yazabilirim çünkü hiç bir keyboard'da görmemiştim, bir tuşa basılı tutmak yerine Cruise Control'u açıp sürekli basmasını sağlayabiliyorsunuz
    - Üzerinde ses açma kapama tekerleğini hem normal ses için, hem de microfon sesi için assign edebiliyorsunuz, bu da G15'e göre avantajlı ve kullanışlı olduğunu düşündüğüm bir özellik.

Dezavantajları

- Yükseklik ayarı yok, bence önemli bir detay ama microsoft koymayı düşünmemiş nedenini bilemiyorum :) fakat pek gerekli olduğunu söyleyemem, çok rahat gerçekten...
    - G15'teki gibi görsek bir LCD'si mevcut değil, fakat ne kadar gerekli tabi tartışılır
    - Üzerinde USB girişi yok bence bu da kullanışlı bir özellik

Şimdilik bu kadar, Bana maaliyeti 65$'a geldi, umarım bi civarda bir fiyatla Türkiye'ye gelir ve herkes bu klavyeye sahip olur diyerekten incelememe son veriyorum, ve kullandıkça sizlerle tecrübelerimi paylaşacağımı da not etmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 27 Ocak 2009; 22:53:51 >

• Eline sağlık
  • Bence tek bir iyi yanı var o da numpad cıkması...

Paranız varsa:
    SteelSeries 7g-6g
    Razer Lycosa(ve diger ceşitleri) - Tarantula
    Logitech G15 v2

Alın
  • microsoft ürünlerini pek sevmem ama, bunu beğendim.
    güle güle kullan hocam
  • Klavyede Türkçe harf karakterlerinin olmaması dikkatimi çekti ,ilerde ithal edilecek olanlarında olur heralde.. Yanındaki tuş takımının modüler olması masa üzerinde farenin gezinebileceği daha fazla alan demek Microsoft'un yeni oyuncu faresi X8 (şubatta) çıktığında bu klavye ile iyi ikili olurlar.
  • yani türkçe q klavye olmasını beklemiyordunuz herhalde, yurt dışından getirttim :) türkiye'de çıkınca eminim Türkçe Q klavye hali gelir :) umarım da tuzlu olmaz
  • hoş klavye mouse ergonomik değil ver şekli güzel değildi bu çok güzel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eline saglık inceleme için ama çok kaba yapılmıs gibi
  • kaba? :)

G15 v2'den daha ince, daha hafif... kabalık derken?
  • sidewinder x6 yı görünce benim mouse'un 3200dpi lısı çıktı sandım ama klavyesiymiş
    güzelmiş hayırlı olsun ama şimdilik x7 g800 yetiyor ama g15 alacağıma bunu alırım
  • bende bulamadım türkiyede ve ebaydan getirttim, kargo dahil 120 liraya maloldu ama gerçekden değdi,süper bi klavye,özellikle css gibi oyunlarda hızlı hareket etmek için tuşların tepki süresi mükemmel,geçen sene g15 almıştım knightonline makrosu için,ama nedense g15 in tuşlarının derinliği bana çok az ve sert geldi,açıkcası hoşlanmadım ve geri sattım ve emektar s82 ye döndüm,ama şimdi sidewinder gerkeçden tuş derinl,iği ve tuşlara basım hisii ile g15 e 5 çeker,bide ince yapısı ile çok şık, ayrıca yeri dar olanlar için hoş bir özellikde numerik takımın çıkartılabilmesi ve sağa sola konması,bence süper bir detay
    ama bana gelen klavyede enter tuşu küçük nedense, çok fazla rahatsızlık vermedi ama büyük olsa daha iyi olurdu,sana gelen büyük çıkmış şans işte:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 23 Şubat 2009; 20:50:39 >
  • vatanbilgisayarda satılıyor
  • g15 in lcd sinin gerksiz olduğu görüşüne katılmıyorum.

g15 ekranıyla bunları yapabilirsiniz.
    -oyundan çıkmadan msn de yazışabiliyorum
    -anlık ağ trafiğimi, tarih saat, gelen mail i görüntüleyebiliyorum.
    -program yanıt vermdiğinde görev yön. açamadan sonlandırabiliyorum.
    -winampta çalan şarkıyı ve şarkı sözlerini görünütleyebiliyorum.
    -işlemci, anakart, ekran kartı sıcaklığı, fan hızıları, voltaj değerleri, sistem kaynakları tüketim değerlerini görebiliyorum.
    -rss kaynaklarını okuyabiliyorum.
    -fraps daki fps değerini ekranın köşesinden klavye ekranıma yönlendirebliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ercn7

vatanbilgisayarda satılıyor

türkiyede aramadığım site kalmadı, hatta vatanın arama motorunnada sidewinder yazdım sadece mouseyi buldu deneyin görün, ama klayve listelerinde gözüküyor ancak ben yurtdışından daha ucuz aldımi vatanda 152 tl, kampanya ile 129 tli ebaydan ben 120 liraya aldım kargosu dahil üstelik. yani vatanda iyiki görmemişim:D sadece yurtdışından 10 günde geldi belki vatandan 3 günde gelirdi o zararım oldu
  • Arkadaşım bu klavyeden alacak. Türkçe klavye düzeni olmaması eksi değil. Windows ayarlarından Türkçe dili seçtiğiniz zaman zaten tuşlar otomatik olarak Türkçe oluyor. Yerlerini bilen biri için çok zor olmasa gerek. Ben bunu eksi olarak görmedim açıkçası.
  • Kardeş makro tuşlarını biraz daha ayrıntılı anlatabilir misin?
    Burda inceleme yapmamışsın ki, sadece resim koymuşsun o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

g15 in lcd sinin gerksiz olduğu görüşüne katılmıyorum.

g15 ekranıyla bunları yapabilirsiniz.
    -oyundan çıkmadan msn de yazışabiliyorum
    -anlık ağ trafiğimi, tarih saat, gelen mail i görüntüleyebiliyorum.
    -program yanıt vermdiğinde görev yön. açamadan sonlandırabiliyorum.
    -winampta çalan şarkıyı ve şarkı sözlerini görünütleyebiliyorum.
    -işlemci, anakart, ekran kartı sıcaklığı, fan hızıları, voltaj değerleri, sistem kaynakları tüketim değerlerini görebiliyorum.
    -rss kaynaklarını okuyabiliyorum.
    -fraps daki fps değerini ekranın köşesinden klavye ekranıma yönlendirebliyorum.

-oyundan çıkmadan msn de yazışabiliyorum Demek ki sen mario oynuyorsun!
    -anlık ağ trafiğimi, tarih saat, gelen mail i görüntüleyebiliyorum. Geçici hafıza kaybı var, alzaymır belirtisi olabilir.Sürekli tarihe bakman bunu gösteriyor!
    -program yanıt vermdiğinde görev yön. açamadan sonlandırabiliyorum. Bence gereksiz bir özellik!
    -winampta çalan şarkıyı ve şarkı sözlerini görünütleyebiliyorum. Oyun oynarken şarkı dinleyip bir de sözlerine mi bakıyorsun?
    -rss kaynaklarını okuyabiliyorum. Oku,okumak güzeldir!

• Öncelikle hayırlı olsun. Bende G11 kullanıyorum tuşları G15 ile aynı şekilde ses çıkartıyordur sanırım. X6'da bu durum mevcut mu? Yoksa G15 gibi tuşlardan çok ses çıkıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

Öncelikle hayırlı olsun. Bende G11 kullanıyorum tuşları G15 ile aynı şekilde ses çıkartıyordur sanırım. X6'da bu durum mevcut mu? Yoksa G15 gibi tuşlardan çok ses çıkıyor mu?

Kesinlikle ses çıkmıyor. En azından ben rahatsız olmuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GooodJob

quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

Öncelikle hayırlı olsun. Bende G11 kullanıyorum tuşları G15 ile aynı şekilde ses çıkartıyordur sanırım. X6'da bu durum mevcut mu? Yoksa G15 gibi tuşlardan çok ses çıkıyor mu?

Kesinlikle ses çıkmıyor. En azından ben rahatsız olmuyorum...

Makro tuşları verimli çalışıyor mu?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.