Şimdi Ara

Microsoft Yazılım Sahte Hatası(ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,biraz önce bilgisayarımı açtığımda ekran karardı ve sağ altta ''bu kopya orjinel değildir'' diye bir yazı çıktı.İşin ilginç tarafı bilgisayarımda bir tek sahte bir program yokken microsoft'un bu hatayı vermesi beni biraza korkuttu doğrusu.Çünkü yazılımım tamamiyle orjinel.Bu yazı benimde aklıma ''acaba bilgisayara virüs mü girdi?'' sorusunu soktu.Bu konu ile ilgili bir şey biliyorsanız söylerseniz çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.
    NOT:Norton ile sistem taraması yaptım ancak virüs çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raithorn -- 4 Ekim 2013; 0:19:11 >

• işletim sisteminizin orjinal olduğundan emin misiniz? eğer bir bilgisayarcıya götürüp format vesaire attırdıysanız, hiç bir bilgisayarcı tanımıyorum ben orjinal işletim sistemi kuracak
  • Bilgisayari vatanda toplamıştım,sistemi de orada kurdular.Bir kez formaz attım ancak onada baya oldu.Şuanda sorunsuz çalışıyor ancak o yazıyı görünce virüs kuşkusu uyandırı bende ve tedirgin oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raithorn -- 4 Ekim 2013; 0:28:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden aynı şey benımde başıma geldi

vatandan pc aldık 1 sene falan kullandık sag alt koşede sahtedir uyarısı verdi ben fazla önemsemedim zaten vistayddı win7 kuracakdım
    ama sabah telefon açıp konuşacakdık sonra sabah oldu yazı gitmiş

o zaman kullandıgım antivirs programı kaspersky di
  • mrt__gl kullanıcısına yanıt
    Peki sizce ne yapmalıyım?Yani bilgisayarımda yazılımsal tehdit içeren bir sorun yada virus benzeri ola bilirmi?Veya sistem kopyalanmış ola bilirmi,yoksa çok önemsenicek bir şey değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Polar Bear

Peki sizce ne yapmalıyım?Yani bilgisayarımda yazılımsal tehdit içeren bir sorun yada virus benzeri ola bilirmi?Veya sistem kopyalanmış ola bilirmi,yoksa çok önemsenicek bir şey değil mi?

orjınal sisteme para verip almışsın bunu dert etmıyorsan önemsenecek birşey degil.

benım aklıma şimdi şöyle birşey geldi
    sen cd yı aldın adamlara verdın kursunlar diye adamlardan bırı orjınal keyı not aldı sonra keyı kendı kullandı
    sanada crackli win7 yi kitledi sen sonra format atınca orjınal keyı gırdın sonra microsoft senı yakaladı

böyle birşey olmuş olabilir mi

----------------------------------------

pc yi tarat olmadı tekrar format at

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 4 Ekim 2013; 0:48:17 >
  • mrt__gl kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle bir şey olmamıştır yaniVatanı arasam yardımcı ola bilirlermi yada windows hatayı yanlışlıkla vermiş ola bilirmiYoksa kopyalandığı kesin midir?Eğer öyleyse faturasıda var montu kapıp dalarım vatana

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

orjınal sisteme para verip almışsın bunu dert etmıyorsan önemsenecek birşey degil.

benım aklıma şimdi şöyle birşey geldi
    sen cd yı aldın adamlara verdın kursunlar diye adamlardan bırı orjınal keyı not aldı sonra keyı kendı kullandı
    sanada crackli win7 yi kitledi sen sonra format atınca orjınal keyı gırdın sonra microsoft senı yakaladı

böyle birşey olmuş olabilir mi

----------------------------------------

pc yi tarat olmadı tekrar format at

+1

güncelleştirmeleri yapamazsın işletim sisteminin tüm özelliklerini kullanamayabilirsin, bunun gibi sorunlar olabilir

• quote:

Merhaba arkadaşlar,biraz önce bilgisayarımı açtığımda ekran karardı ve sağ altta ''bu kopya orjinel değildir'' diye bir yazı çıktı.İşin ilginç tarafı bilgisayarımda bir tek sahte bir program yokken microsoft'un bu hatayı vermesi beni biraza korkuttu doğrusu.Çünkü yazılımım tamamiyle orjinel.Bu yazı benimde aklıma ''acaba bilgisayara virüs mü girdi?'' sorusunu soktu.Bu konu ile ilgili bir şey biliyorsanız söylerseniz çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.
    NOT:Norton ile sistem taraması yaptım ancak virüs çıkmadı

Öncelikle merhaba bence bilgisayarınızda virüs yok.Kullandığınız işletim sisteminiz trial(deneme sürümü) olarak kurulmuş olabilir 30 günlük süresi bitincede dediğiniz uyarıyı verebilir yada yukarıdaki mrt__gl arkadaşın yazdığı gibi başkalarına verdiyseniz cdnizi klonlamış(kopyalamış) olabilirler ve başka bi sisteme aynı bilgilerle(ürün anahtarıyla) kurulduğu sırada da böyle bir uyarıyla karşılaşırsınız.Korkulacak bi durum yok bilgisayarınızda virüs yok küçük bir illegal programla sisteminizi tekrar eski haline getirebilirsiniz.Kullandığınız işletim sistemini yazarsanız kullanacağınız programın ismini verebilirim.

• quote:

İnşallah öyle bir şey olmamıştır yaniVatanı arasam yardımcı ola bilirlermi yada windows hatayı yanlışlıkla vermiş ola bilirmiYoksa kopyalandığı kesin midir?Eğer öyleyse faturasıda var montu kapıp dalarım vatana

şahsen ben olsam giderdim dalardım sonuçta orjinal verdik demişler size değil mi? " e kardeşim madem orjinal verdiniz niye bu böyle oldu" derdim. tabi sisteminize bunun bir virüsün neden olmadığından emin olduktan sonra.

• xxxfenerlixxx kullanıcısına yanıt
    Win 7 kullanıyorum ancak pek illegal program kullanma taraftarı degilim.

Edit:Kopyalanma durumu olduusa bu hatayı tekrardan verirmi yoksa sistem hatasıysa bidaha bu hatayı vermez mi?Kusura bakmayın biraz fazla meraklıyım@xxxfenerlixxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raithorn -- 4 Ekim 2013; 1:03:01 >
  • quote:

Win 7 kullanıyorum ancak pek illegal program kullanma taraftarı degilim.

Forum kurallarına aykırı olabilir yanlış birşey yapmayayım.En iyisi size pm yoluyla yazayım programın ismini,kullanmak size kalmış.
  • Windowsun içinde biyerde yazılım orjinal yada sahte diye yazar mı acaba?Yada denetleye bilirmiyim?

• Windows 7 Keyleri kutusu elinde ise problem etmene gerek yok.Bilgisayarıma özellikler deyip aşağıda ne yazdığına bak etkinleştirilmişmi diyor yoksa etkinleştirilmemişmi tekrar o keyi girmeyi dene etkinleştirilmemişse.
  • qdry kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Dediğiniz gibi baktım orjinal diyor.Ürün anahtarı da yazıyor ancak neden öyle bir hata verdi ki acaba?Ayrıca güncelleştirmeleri yükleyip yükleye meyeceğimi nereden anlaya bilirim?Çünkü belki güncelleştirme olduğunda tekrar hata verir.
  • Benzer bir sorun şirketimizde olmuştu. Orjinal windows guncellemeden sonra bu hatayı verdi.

Bu Windows Kopyası Orjinal Değil Hatası linki size yardımcı olacaktır.
  • Selam
    Konunun tamamına yazılanları okudum ama anlamadığım bir durum var ve o da şu: Siz Vatan Bilgisayardan Win7 DVD'sini satın mı aldınız? Şayet satın almamış iseniz, firmanın kullandığı Win7 VL(çoklu kurulum lisanslı DVD) sürümlerinden kurmuşlardır.

Eğer durum böyle ise, şu durumlar söz konusudur.
    a) KMS serverin çalışmaması veya kısmen çalışıyor olmasıdır(KMS Microsoft).
    b) Girilen KEY numarası karşı bilgisayarda gereğinden fazla etkinleştirilmiş olması(Kontrol KMS Microsoft).
    c) Virüs veya herhangi bir nedenle ScriptHost dosyasının bozulması.
    d) Güncelleme yazılımlarından (KB2813347) kodlu güncelleme, KEY'i algılayamamış ve karşı tarafa sahte yazılım bilgisi göndermiş olabilir..

Çözüm;
    1. Şayet etkinleşmiyor ise, Microsoft Türkiye'yi arayarak oradan yeni KOD alarak etkinleştirmek olacaktır.
    2. Yüklü güncellemelerden Windows altında bunu (KB2813347) bulun ve üzerine sağ tıklayarak Kaldır yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatarak şu yöntemle mevcut ORİJİNAL KEY'i gireceksiniz.
    a) Önce başlat ve ara boşluğuna CMD.EXE yazın ve pencerede görünen cmd'ye sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır seçeneğinden başlatacaksınız.
    b) Çalışan cmd penceresine slmgr.vbs -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX (mevcut KEY'inizi XXXXX ile yazdığım yere yazacaksınız). Aradaki boşluklara dikkat edin.
    c) KEY girildiğine dair bilgi penceresi gelecektir. Onu kapatın ve Bilgisayar özelliklerine girerek duruma bakın. Şayet etkinleştirilmemişse, yeniden etkinleştirme yöntemini uygulayın.

Sistemin etkin olup olmadığını şu komutlarla öğrenebilirsiniz.
    slmgr.vbs -dli
    slmgr.vbs -dlv
    slmgr.vbs -xpr

Güncellemeleri otomatik yerine kendiniz belirleyebilirsiniz. Bunun için ise şu uygulamayı yapmalısınız.
    1. Başlat ► Tüm programlar ve üst sıralardaki Windows Update simgesine tıklayın, açılınca soldaki Ayarları değiştir yazısına tıkladıktan sonraki gelen ekranda Önemli güncelleştirmeler başlığı altındaki açılır alandan Güncellemeleri denetle, ancak karşıdan yükleme ve kurma konusundaki kararı bana bırak seçeneğini seçerek Tamam ile onaylayın ve pencereyi kapatın.
    Buna göre şu güncellemeler var ve yükleyip yüklemeyeceğinizi bildirecektir sistem..

Sanırım yeteri kadar açıklayıcı oldu ve kolay gelsin..

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    CD yi kendim satın aldım.Şuanda da burada duruyor.
  • Aynı soruna microsoft türkiyenin verdiği yanıt : Bilgisayarınıza yeni kurulum yapın.

Telefonda bugün söylenen.
  • taximproject T kullanıcısına yanıt
    Bende Microsoft'u aramayı düşünüyodum ancak bilgisayara format atmaya hiç niyetim yokHem neden bu hatayı veridiğini sorduğunuzda ne dediki ikide bir format atmak mı zorundayızOnlar sahteleri elerken arada bizde kaynadık herlade
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.