Şimdi Ara

Mide yanmasi(heeelp) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
3
Favori
10.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kevin De Bruyne

Hocam benzer bir sorun yaşamıştım. Bende arada mide yanması ile birlikte gaz vardı. Dahiliyeden içeri girer girmez hemen boğazına endoskopi borusunu sallıyorlar. Ben diyorum midem yanıyor, gaz sorunum var. Doktor endoskopi sonucu reflü diyor ve reflü ilacı kitliyor. Yanına da günlük 1200mg antibiyotik yazmıştı. Olan sorunlarım daha çok artıyor.

Kısaca doktor sizi ertelemeye çalışıyor. Endoskopi ile alınan biyopsi sonucu 2 hafta sonra geldi. Bu sefer Helicobakteri pylari gibi bir mikrop çıktı. Durur mu doktor antibiyotik dayadı. Günde 3000mg antibiyotik aldığımı farkedince araştırdım ve bu bakteri insanların %70'inde hatta ülkemizde %90'ında olan bir şeymiş. O kadar antibiyotik içtim ve bıraktıktan 1 gün sonra yine eski hale geldim.
    Doktor diyor hala gel kontrole. Tabii ki de gitmedim. Allah'ın belası herif.

Dahiliye gidecekseniz endoskopi, kolonoskopi, helicobacteri pylari vs. bunları iyice araştırın. Bilmeyeni oyalamak üzerine bir sistem kurulu. Bu özel ve devlet, her ikisi için de geçerli.
    Özele gidince karaciğer yağlanmasından şüphelenmişler. Ama bana en ufak soru sormuyor. 21 yaşında hiç alkol almamış, sigara içmemiş insanım. Bir sorsa başka tanı koyacak. Sonra turp gibisin dedi yolladı. Akşam karın ağrısından kıvrandım.

Sonra gittim karnıma sıcak su torbası koydum. 1 hafta günde 2 kez falan yaptım. Düzenli beslendim ve bitkisel çaylar içtim. Sorunum kalktı.
    Modern tıpa çok güvenmeyin. Kendinize dikkat edin.

Bunları niye bu kadar detaylı yazdım diyorsanız belki sizin de başınıza gelir. Dikkatli olun hocam. Özelde para çıkarmak, devlette ise sizi postalamak amaçlı doktor çok dolu.
    +1000

• Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    Hocam oncelikle samimi uyarin icin tesekkur ederim. Doktora gitmeden adamin aile soyagacina kadar arastiririm nerdeyse oyle bi doktora denk gelmemek icin cunku dediginiz seyde siz yine ucuz yirtmissiniz benim babam (kulaga ne kadar sacma gelsede malesef gercek)midem agriyor diye gitti basit bi tedavi diyr ilac kullandi daha kotu oldu 4 sene crohn hastalagini yasadi onun cektiklerini gorerek bizde bir nevi yasamis olduk. Cok kotu zamanlardi Allah kimseye gostermesin. O zamandan beri ailede kim gidecekse doktora herkes arastirir eger gittikten sonrada tatmin olamadiysakta baska doktorlarada gorunuruz boyle travma gibi bi durum var. Bakalim doktora gitmem gerekirse dediklerin yine aklimda yanlis biseye musaade etmem o kadar olanlardan sonra.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu baştan sona okumadım, sadece yaşadığımı yazacağım.

Kesinlikle endoskopiye gir.

Benim aslında bir şikayetim yoktu pek, sadece arada yediklerim ağzıma gelirdi, fazla yedim ondan diye düşünüyordum, çok önemsememiştim. Başka şikayetlerim vardı mideden alakasız onun için doktora gittim, KBB'ye gittim sorun yok, diş hekimine gittim sorun yok, en son endoskopiye gönderdiler gittim girdim.

Mide - safra düzenimin çok bozuk olduğu ortaya çıktı.

Hemen tedaviye başladık, bu yaşta (22 yaşındayım) bu sorunun çıkmasını doktor garipsedi, normalde ileri yaşlarda olabilen bir şeymiş ama doğuştan gelen yapımdan dolayı böyle bir sorun çıkmış. Ben mide ekşimesi bile olmuş olsa fark etmiyordum çünkü. Eğer endoskopiye girmeseydim bu bozukluğun ileride çok daha kötü sonuçlar doğurma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor.
  • Bu tip şeyleri buraya yazıp sağlıksız öneriler almaktansa doktora gitmeniz daha mantıklı. Ayrıca her şey için de ilaç içmeyin. Adamın ilk defa midesi yanıyor durduk yere ilaç öneriyorsunuz. Ne gerek var? Sonsuza kadar sürecek mi sanki? Başım ağrıdığında bile ağrı kesici vs. içmiyorum. Gidiyorum uyuyorum. Size de öneriyorum. İçmeyin. Gerek yok. Doktorumun kendi tavsiyesi bu arada.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Hocam bana peptik ülser teşhisi konuldu.
    Yataktan kaldıracak kadar ağrı yok ara ara hafif orta %15-30 şiddetinde yanma hissediyorum.
    Ülser için önerileriniz var mı?
  • Aynı safa bitkisi al kardeş kahvaltıdan sonra akşam yemekten sonra kaynamış suya bir tutam at iç.Saraçoğlu videosunda gördüm 10 gündür yaptım yanmalar azaldı.Bazı günler yanma hiç olmadı.
    Kudret narı alabilirsin ballı ve zeytinyağlı dandik piyasa markalarını önermem internette seri üretim yapmayan yerlerden alabilirsin.
    Ben almadım almayı düşünüyorum kudret narını.
  • Genetigin bozuk olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÜLSERİ OLAN veya atlatan arkadaşlar varsa nasıl anlattıklarını ve nelere dikkat ettiklerini yazabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgill -- 3 Mart 2019; 15:51:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgill

Hocam bana peptik ülser teşhisi konuldu.
    Yataktan kaldıracak kadar ağrı yok ara ara hafif orta %15-30 şiddetinde yanma hissediyorum.
    Ülser için önerileriniz var mı?
    Diyet çok önemli. Maksimum seviyede dikkat etmen lazım. Doktora git ihmal etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    doktor nexium ve spasmomen verdi
    3 farklı doktora gittim 1 i özel 2 si devlet
    1. bişeyin yok dedi stres ilacı yazdı
    2. kan tahlili istedi teşhis koyamadı
    3. medicalpark adam teşhisi koydu ve 2 ilacı yazdı
  • diyelimki hortumları saldılar

refluysen gastritsen ulsersen oysan buysan zaten geçmeyecek

yine sana diyet verecekler extradan ilaçları dayayacaklar

baştan ilaçlar iyi gibi gelcek

sonra yine aynı terane

çunku bunlar nukseden hastalıklar

aslına bakarsan herkeste bu hastalıklar dönem dönem olur geçer gider

buda yeme içme duzeyinle alakalı

ama mide kanseriysen o vakit erken teşhis hayat kurtarır

diğerleri hastalık diye uydurulmuş şeyler bir bakıma

aslında onların sebebi duzensiz beslenme hareketsizlik stres gibi herkes olabilecek şeyler
  • 1 yudum süt içebilirsin

• Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    Hocam endoskopiden cekindigim icin degil ama onun icin erken. Gerekirse mecbur tabi. Ayrica cok gecmisler olsun Allah sifa versin.

• erayaman2 kullanıcısına yanıt
    Haklisin hocam .

• muratdem88 M kullanıcısına yanıt
    Cok daha fazla icerim gunluk hayatimda . Su onemli :)

• mcgill kullanıcısına yanıt
    Ilactan once bitkisrl seyler denemeyi dusunuyorum hocam sagolun

• Hocam asitli ve baharatlı şeyler tüketmeyi bırak düzelir

• modifiye.jones M kullanıcısına yanıt
    Mumkum hocam ama genelde 30un uzerindeyken basliyor bizim sulalede.

• gren kullanıcısına yanıt
    Cogu durumda ilac plasebo etkisi gosterdiginden aslinda basta iyi geliyor zaten. Bakalim onumuzdeki gunler ne gosterecek duruma gore bakacaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.