Şimdi Ara

Mide yanmasi(heeelp) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
9.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mide yanmasi(heeelp)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xiaomi_Oneplus -- 3 Mart 2019; 19:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MagKadın
    Helikobakter Pilori: Nedir, Belirtileri ve Tedavisi
    http://www.magkadin.com/saglik/helikobakter-pilori-nedir-belirtileri-ve-tedavisi

Helikobakter piloriden kimse bahsetmedi sanırım. Yukarıdaki linki okumanızda fayda var.

Helikobakter pilori dışında migde rahatsızlıkları büyük ölçüde stress gibi psikolojik etkenlerden tetiklenmekte. Dolayısıyla direk mideye etki eden ilaçlar çoğu zaman kalıcı olarak tedavi imkanı sunmamakta, geçiçi bir çözüm olmakta.

Benim migde rahatsızlığıma bu zamana kadar en iyi gelen ilaç en kalıcı faydayı sağlayan ilaç bir anti-depresan oldu. Ancak antidepresanlarda mideye zarar verebiliyor.

Burada çare aramak yerine en kisa zamanda mutlaka yetkin bir hekime danışın.

Hekime danisana kadar evde rennie gaviscon gibi migde ilaçları yoksa bir çay kaşığı sodyum bikarbonat içerseniz migde yanmanizi azaltmaya yardımcı olacaktır. Migde ilaçlarının içinde de sodyum bikarbonat bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Mart 2019; 21:4:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam öncelikle çok geçmiş olsun illa aklınıza kötü şeyler getirmeyin basit bir reflü olabilir bende de var toplumumuzun çoğunda görülen bir durum öncelikle çok fazla yemek yemeyin yağlı besinlerden uzak durmaya bakın sonrasında sikayetleriniz azalacaktır. Benden tavsiye endoskopi yaptırmayın ben yaptırdım pişmanım bir faydasını da göremedim sende reflü var emin olduk dendi

• Gorus paylasan herkese cok tesekkur ederim. Umarim tek seferlik olcak devam etmeyecek.

• gençliğinde gastrit ve şimdide çok uzun yıllardır Reflüsü olan birinden tavsiye isterseniz, sağlıklı beslenin derim.
    en kral ilacı/tedaviyi de görseniz,sağlıksız beslenirseniz, hem mide hem diğer hastalılarla hep yüzleşeceksiniz derim.

Sağlıklı beslenmek aslında günde 2 defa yemek yemektir.sabah 10/11 gibi kahvaltı, akşam 5 gibi öğün yemeği.
    bu şekilde yemek insan bünyesi için yeterlidir.Tabii modern (!) şehirli insanı için bu period mümkün görünmüyor.
    Ama emekli olunca ve iş dünyasından elimi ayağımı çekince bu şekilde beslenmeyi düşünüyorum.
    Yeme içme ürünlerine gelince ;
    asitlilerden kesinlikle uzak dur (kola vs)
    ne idiğü belirsiz kızartmalık fast foodtan uzak dur.
    Dışarıda yemek zorunda kalırsan en azından daha doğal yiyecekler ye.
    Saat 19-20den sonra akşamları mümkünse hiçbirşey yeme,buna meyvada dahil.
  • Bana çok teşekkür edeceksin.

Nexium 40mg kullan, ilacı aldıktan yaklaşık 15-30dk sonra asid bile içsen sıfır etki. Hayatımda gördüğüm en iyi mide ilacıdır. Ayrıca kullanıp da işe yaramadığını söyleyen görmedim.

Devamlı kullanacaksan dr danış.

Ayrıca @realgs uyarılarını kesinlikle dikkate al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 4 Mart 2019; 0:32:43 >
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Nexium landor vs gibi proton pompasi inhibitörleri uzun sureli kullanıma uygun ilaçlar değil. Fazlasıyla yan etkiye sahipler. Kaş yaparken göz çıkarmayın. Ileride çok farklı yan etkileriyle yüzyüze gelme ihtimaliniz var.

Kalıcı çözüm için hekim kontrolünde bu ilaçların kullanılması şart. Gerekli tetkiklerin yapilmasi şart. Helikobakter pilori birçok migde ve barsak problemlerine yol açabiliyor. Yüksek dozda antibiyotikle takviye edilmiş proton pompası inhibitörü ve antiasit kullanmadan bu illetten kurtulamıyorsunuz.
    Gastrite reflüye devaminda ülsere yol açabiliyor.

Burada hekim olmayan kişilerce ilaç tavsiye edilmeside hic doğru değil ayrıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kevin De Bruyne

Hocam benzer bir sorun yaşamıştım. Bende arada mide yanması ile birlikte gaz vardı. Dahiliyeden içeri girer girmez hemen boğazına endoskopi borusunu sallıyorlar. Ben diyorum midem yanıyor, gaz sorunum var. Doktor endoskopi sonucu reflü diyor ve reflü ilacı kitliyor. Yanına da günlük 1200mg antibiyotik yazmıştı. Olan sorunlarım daha çok artıyor.

Kısaca doktor sizi ertelemeye çalışıyor. Endoskopi ile alınan biyopsi sonucu 2 hafta sonra geldi. Bu sefer Helicobakteri pylari gibi bir mikrop çıktı. Durur mu doktor antibiyotik dayadı. Günde 3000mg antibiyotik aldığımı farkedince araştırdım ve bu bakteri insanların %70'inde hatta ülkemizde %90'ında olan bir şeymiş. O kadar antibiyotik içtim ve bıraktıktan 1 gün sonra yine eski hale geldim.
    Doktor diyor hala gel kontrole. Tabii ki de gitmedim. Allah'ın belası herif.

Dahiliye gidecekseniz endoskopi, kolonoskopi, helicobacteri pylari vs. bunları iyice araştırın. Bilmeyeni oyalamak üzerine bir sistem kurulu. Bu özel ve devlet, her ikisi için de geçerli.
    Özele gidince karaciğer yağlanmasından şüphelenmişler. Ama bana en ufak soru sormuyor. 21 yaşında hiç alkol almamış, sigara içmemiş insanım. Bir sorsa başka tanı koyacak. Sonra turp gibisin dedi yolladı. Akşam karın ağrısından kıvrandım.

Sonra gittim karnıma sıcak su torbası koydum. 1 hafta günde 2 kez falan yaptım. Düzenli beslendim ve bitkisel çaylar içtim. Sorunum kalktı.
    Modern tıpa çok güvenmeyin. Kendinize dikkat edin.

Bunları niye bu kadar detaylı yazdım diyorsanız belki sizin de başınıza gelir. Dikkatli olun hocam. Özelde para çıkarmak, devlette ise sizi postalamak amaçlı doktor çok dolu.
    aynen durum bu arkadaşın anlattığı gibidir

bende aynılarını yaşadım ve işin vahim tarafı ben karın ağrısı için gittiğim halde beni bu yola ittiler
    üstelik bunu yapan bir prof.du ,sonrasında onun yanında bir müddet çalışmış bir hemşire ile tanıştık ,bu adam hastalar üzerinde deneyler yapıyor (kanser konularında demişti)

o antibiyotiği kullanan bir daha iflah olmuyor ,hatta bana nexium ilacını hayatım boyunca kullanmam gerektiğini söylediği için uzun yıllar kullandım
    tabi yıllar geçtikçe o ilaç da pek fayda vermemeye başladı
    şimdi çok yanma olursa bir kaşık doğal tahin yiyorum ve bir müddet rahatlatıyor ama her geçen sene daha da kötüleştiği görülüyor

birde bana başın yüksekte dursun ,o nedenle yüksek yastık kullan dediği için yüksek yastık kullandım ve bu defa da boyun fıtığı oldu

burada sorunum var diyenlerin de büyük ihtimal reflü denen illetle tanışmış olma ihtimalleri yüksek
    ne yapılabilir denirse mümkün olduğunca asitli içeceklerden ,yağlı yiyeceklerden uzak durmalarını tavsiye ederim
    tabi gece yatmadan 2-3 saat öncesi bir şey yeyip içmemeye çalışmasında fayda var
    birde tahminim şeker çok kötü etki yapıyor ,bu nedenle çikolata cinsi şeylerden de mümkün olduğunca uzak durmak lazım

mide hastalıklarına asıl en çok ne neden oluyor derseniz ,en büyük nedeni strestir

• Bundan bir kaç yıl once tam bayram arifesiydi yatağa yattım bir iki saat sonra soğuk terler ve acı icinde uyandım acile gittim ağrı kesici vurdular ama ben hala iki büklümüm bir kac ilaç daha verdiler ama kesmemişti araya bayram girdiği içinde bizim doktor tatilde olduğu için resmen bayram sonuna kadar kıvranmıştım yine böyle acı cektiğim bir anda ne hikmetse buzdolobına ilaç bakmaya gittiğimde sütü gördüm hiç sevmem ama istemsizce diktim kafaya saniyede ağrımı kesti ondan sonra anladım ki mide boşalınca hemen ağrı yapıyor ve süt içincede ağrıyı kesiyor bayram sonu doktora tekrar gittim doktora anlattım bana sütün keseceği bir hastalık yok dedi bir kaç test sonucu reflü olduğumu söyledi verdikleri ilaçların hiç birisi iş e yaramadı ben hala ağrı duyunca süt ıçerim sanada tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: onatba

Nexium landor vs gibi proton pompasi inhibitörleri uzun sureli kullanıma uygun ilaçlar değil. Fazlasıyla yan etkiye sahipler. Kaş yaparken göz çıkarmayın. Ileride çok farklı yan etkileriyle yüzyüze gelme ihtimaliniz var.

Kalıcı çözüm için hekim kontrolünde bu ilaçların kullanılması şart. Gerekli tetkiklerin yapilmasi şart. Helikobakter pilori birçok migde ve barsak problemlerine yol açabiliyor. Yüksek dozda antibiyotikle takviye edilmiş proton pompası inhibitörü ve antiasit kullanmadan bu illetten kurtulamıyorsunuz.
    Gastrite reflüye devaminda ülsere yol açabiliyor.

Burada hekim olmayan kişilerce ilaç tavsiye edilmeside hic doğru değil ayrıca.
    Merhaba, yazdıklarınızda haklısınız, zaten ben cümle sonumda dr danışın yazmıştım. Acil kullanım için önermiştim. Benim Nexium ve benzeri ilaçların kullanımı için duyduğum yan etki kemik erimesi yaptığı yönde idi. Bunu dr danıştığımda tüm mide ilaçları yapar fakat sabit hergün kullanırsan diyor. Benim kullanımım haftada 1 kez bazen 2 bazen de 2 hafta da 1.

Sizin bildiğiniz yan etkileri nelerdir?

• Ne yedin önemli olan o

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptaneagle

Dik oturursam mide yatarsam yukari dogru geliyor
    Refluye yatmak değil de aslında dik durmak iyi gelmez mi ya?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyle hocam zaten yatarak uyumak mumkun degil ki. Iyi olup olmamasini bilmem ama sabah 5ten 7 ye kadar ugrastim uyumak icin en son yastigi dik koyup uyudum oda zorla olmustu zaten. Ama suan pek problem yok gibi muhtemelen filtre kahve den dolayi oldu. Benle birlikte kuzenimde icti onunda yatmadan once midesi yanmis ki onunda bi mide problemi yok. Bundan sonra dikkat etmeden hicbisey yiyip icmem artik kotu bi durum gercekten . Bu Sıkıntıdan muzdarip olan herkese Allah sifa versin.

• mide rahatsızlığı dediğiniz şeyler halk arasında mide fesadından başka birşey değil

ilaç firmalarına doktorlara yem olmayın

açık net yediğine içtiğine dikkat edersen birşey olmaz kolay kolay mideye

hareketsizlikte varsa zaten midenizi temelli yakarsınız

streste cabası
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Bilinen klinik bulgular prospektuste internette yazılıdır okuyabilirsiniz, ancak yan etkileri herkes için farklı. En büyük yan etkisi ilacın yillar boyu düzenli kullanılmasından kaynaklı tolerans ile beraberinde kullanim suresinin uzamasiyla gelişiyor. Ilacın tarif edildiği gibi ve onerildigi surelerde kullanılmaması durumundaki yan etkiler prospektuste yazmaz. Bunu ancak sizin geleceğinizdeki saglik durumunuz söyler.
    Aslinda bir çok ilaç için geçerli bu durum. Ancak proton pompası inhibitörleri antiasitlere gore bu konuda biraz daha fazla soru işaretleri içeriyor.

Burda esas problem bu ilacın sizi kalici olarak tedavi edip edememesi. Helikobakter pilori genel olarak mide problemlerinin önemli sebepleri arasında gösteriliyor. Kötü beslenme, aşırı stres, hayat tarzi gibi faktörlerde mide rahatsızlıklarını tetikleyen en önemli unsurlar.

Benim gozlemleyebildigim kadariyla benimde sizinde yaptığınız gibi genelde mide rahatsızlığı olan insanlar proton pompası inhibitorlerini uzun seneler boyunca kullanıyorlar. Yani kalıcı olarak iyilesemiyorlar. Bu durumdaki yan etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış bulgular arasında değil. Bu sepetten dolayı hekim kontrolünde tedavi şart.

• onatba O kullanıcısına yanıt
    aynen söylediğiniz durum yaşanıyor ,dr. bana ömür boyu kullanacaksın demişti (yani iyileştirmeyeceği bu sözünden anlaşılıyor)
    belki inanmayacaksınız ama 5. yılda ilaç yazdırmaya gittiğimde bir doktor "bunu kullanma" dedi ve ben bir an şok yaşadım ve niye dediniz deyince "içeriğinde kanserojen madde var" dedi (doğruluğunu araştırmadım)

ama o zamandan sonra çok nadir olarak kullandım ,çünkü daha büyük bir risk varsa sürekli kullanmak çok risklidir diye düşündüm ve zaten kullandığımda birkaç saat rahatlatıyordu ,hatta son dönemde pek faydası dahi olmuyordu (belki bende ilerleme olmuştur ,tekrar bir daha doktora gitmediğim için bilemiyorum)

niye doktora görünmüyorsun derseniz ,güvenimi kaybettim diyebilirim
    basit bir karın ağrısıyla gittiğim hastaneden ,kronik mide hastası olarak çıktım ,daha nasıl güveneyim ?
  • Mesajım dursun

• Sabahları aç karnına bir kaşık bal yersen iyi geliyor. İlacı bu sayede kestim.
    Balı düzenli yemeyince yine sıkıntı oluyor şu an. En azından birkaç hafta her sabah yemek lazım, ondan sonra arada bir unutsam da sıkıntı olmuyor.

• Bende yanma sorunu 20'li yaşlarımdan beri var denebilir. İlk zamanlar çok daha aşırı idi. O kdr fazlaydı ki, midem karnımdan çıkacak sanırdım. Stres ve yemek en büyük düşmanı. Mesela x bir yemek yağından dolayı sorun çıkarmaz iken farklı yerde yediğinde çıkarabiliyor, bunu da bilemeyeceğimiz için ilaç mecburi oluyor. Evet haklısınız, tedavi etmiyor ve sorun devam ediyor ama o denli yüksek yanmalar da yapılabilecek başka seçenek yok benim için. Dr. yazıyor zaten ki ben bunu daha önce de yazdığım gibi, her gün kullanmıyorum. Esasen hiçbir ilacı kullanmayı tercih etmem ama bazı durumlar başka seçeneğim olmadığı yönünde.

Benim bu yanmayı tetiklememem için ilk etap da yaptığım şey o yemekten uzak durmak olur. Bazen de insan bu beni mahvedecek ama dayanamayıp yicem diyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Mide girişin,yemek borun yanıyorsa ve ağzına ekşimci-acımsı tat geliyorsa tebrikler reflüsün. Uzun süre dolu mideyle yatmaktan kapakçığın bozulması sebebiyle olur.

Aşırı stres midenin asit salgısını arttırır ve bu da gastrite neden olur.

Trans yağ,yanmış ve kalitesiz yağlar içeren besinleri tüketmek mideye zarar verir yine gastrit ve önlem alınmadığında uzun dönemde ülsere kadar gider.

Hangi seviyedesin bilmiyorum ama uykudan uyandıracak seviyedeyse başlangıç seviyesinde değilsin. İlk olarak miden boş olduğu zamanlar işe mide koruyucu ile başla. Nexium tavsiye ederim çoğu bide koruyucudan daha iyi etki gösterir. İkincisi diyet yapacaksın. Kızarmış ve sindirilmesi zor yağlı besinlerden uzak duracaksın. Haşlanmış,ızgara şeklinde tüketeceksin. Cips,kraker,bisküvi gibi gıdaları en aza indireceksin. Kavrulmuş kuruyemiş de yememeye dikkat et. Öğrencisin muhtemelen ve sürekli poğaça simit börek yiyen tiplerdensen uzak dur. Halk ekmekten tam buğday ya da çavdar ekmeğini al arasına peynir domates zeytin ne bileyim marul koy. Ya da evde kahvaltı et bu şekilde. Haşlanmış yumurta da ye mutlaka uzun süre tok tutar sağlıksız şeylere yönelmezsin dışarda.

Diyeceklerim bu kadar. İlk etapta bu dediklerimi yapmanı tavsiye ederim. Düzelmezse bir gastroentereloğa gidip muayene olup endoskopi çektireceksin.
    bu yorumlara ek olarak akşam saat sekizden sonra bir şey yiyip içilmemesi de gerekiyor.

asitli gıdalar ve içeceklerden de uzak durman lazım. örn: portakal, elma ve suları vs.

ayrıca yastığını yükselt, özel reflü yastıkları var, internetten bak ve yattığın yeri o şekilde yükselt veya bir tane edin.

kahveden de uzak dur! kafeinsiz kahve tüket illa içeceksen, çayı da açık içebilirsin.

hocam domates ye demişsiniz de domates de asitli olduğundan azdırabilir, mesela bende azdırıyor. çikolata bir şey yapmazken pudingi mahvediyor. bir de kuru ve yeşil soğan, çiğ sarmısak...

bunlar da işe yaramazsa mecbur hortum attıracaksın, en azından mikrop olup olmadığına bakarlar. bendeki mikropmuş, yaklaşık bir yıldır ilaç kullanıyorum. şu anda iyiyim çok şükür.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.