< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Mide girişin,yemek borun yanıyorsa ve ağzına ekşimci-acımsı tat geliyorsa tebrikler reflüsün. Uzun süre dolu mideyle yatmaktan kapakçığın bozulması sebebiyle olur.
Aşırı stres midenin asit salgısını arttırır ve bu da gastrite neden olur. Trans yağ,yanmış ve kalitesiz yağlar içeren besinleri tüketmek mideye zarar verir yine gastrit ve önlem alınmadığında uzun dönemde ülsere kadar gider. Hangi seviyedesin bilmiyorum ama uykudan uyandıracak seviyedeyse başlangıç seviyesinde değilsin. İlk olarak miden boş olduğu zamanlar işe mide koruyucu ile başla. Nexium tavsiye ederim çoğu bide koruyucudan daha iyi etki gösterir. İkincisi diyet yapacaksın. Kızarmış ve sindirilmesi zor yağlı besinlerden uzak duracaksın. Haşlanmış,ızgara şeklinde tüketeceksin. Cips,kraker,bisküvi gibi gıdaları en aza indireceksin. Kavrulmuş kuruyemiş de yememeye dikkat et. Öğrencisin muhtemelen ve sürekli poğaça simit börek yiyen tiplerdensen uzak dur. Halk ekmekten tam buğday ya da çavdar ekmeğini al arasına peynir domates zeytin ne bileyim marul koy. Ya da evde kahvaltı et bu şekilde. Haşlanmış yumurta da ye mutlaka uzun süre tok tutar sağlıksız şeylere yönelmezsin dışarda. Diyeceklerim bu kadar. İlk etapta bu dediklerimi yapmanı tavsiye ederim. Düzelmezse bir gastroentereloğa gidip muayene olup endoskopi çektireceksin. |
Hocam benzer bir sorun yaşamıştım. Bende arada mide yanması ile birlikte gaz vardı. Dahiliyeden içeri girer girmez hemen boğazına endoskopi borusunu sallıyorlar. Ben diyorum midem yanıyor, gaz sorunum var. Doktor endoskopi sonucu reflü diyor ve reflü ilacı kitliyor. Yanına da günlük 1200mg antibiyotik yazmıştı. Olan sorunlarım daha çok artıyor.
Kısaca doktor sizi ertelemeye çalışıyor. Endoskopi ile alınan biyopsi sonucu 2 hafta sonra geldi. Bu sefer Helicobakteri pylari gibi bir mikrop çıktı. Durur mu doktor antibiyotik dayadı. Günde 3000mg antibiyotik aldığımı farkedince araştırdım ve bu bakteri insanların %70'inde hatta ülkemizde %90'ında olan bir şeymiş. O kadar antibiyotik içtim ve bıraktıktan 1 gün sonra yine eski hale geldim. Doktor diyor hala gel kontrole. Tabii ki de gitmedim. Allah'ın belası herif. Dahiliye gidecekseniz endoskopi, kolonoskopi, helicobacteri pylari vs. bunları iyice araştırın. Bilmeyeni oyalamak üzerine bir sistem kurulu. Bu özel ve devlet, her ikisi için de geçerli. Özele gidince karaciğer yağlanmasından şüphelenmişler. Ama bana en ufak soru sormuyor. 21 yaşında hiç alkol almamış, sigara içmemiş insanım. Bir sorsa başka tanı koyacak. Sonra turp gibisin dedi yolladı. Akşam karın ağrısından kıvrandım. Sonra gittim karnıma sıcak su torbası koydum. 1 hafta günde 2 kez falan yaptım. Düzenli beslendim ve bitkisel çaylar içtim. Sorunum kalktı. Modern tıpa çok güvenmeyin. Kendinize dikkat edin. Bunları niye bu kadar detaylı yazdım diyorsanız belki sizin de başınıza gelir. Dikkatli olun hocam. Özelde para çıkarmak, devlette ise sizi postalamak amaçlı doktor çok dolu. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |