Şimdi Ara

Bas agrisi ve kan kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
18.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 2-3 gündür başım ağrıyor bazen çok şiddetli bazen az, ayriyetten nefes alırken kan kokusu alıyorum ama dışarıdan gelmiyor vücudumun içinde sanki. Sizce gidici miyim ne olabilir sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Baş Ağrısı ve Burundan Kan Kokusu: Nedenleri ve Tedavisi

Baş ağrısı ve burundan kan kokusu, birbirleriyle ilişkili olabilecek yaygın semptomlardır. Bu semptomların nedenlerini ve tedavi seçeneklerini anlamak, uygun tıbbi yardım almanıza yardımcı olabilir.

Nedenler:

• Nazal Kanamalar: Burundan kan gelmesi, baş ağrısına neden olabilir. Burun mukozasının tahrişi, travma veya enfeksiyonlar burun kanamalarına yol açabilir.
    • Sinüs Enfeksiyonları: Sinüslerdeki enfeksiyonlar, baş ağrısına ve burundan kan kokusu gelmesine neden olabilir. Enfekte sinüslerin içindeki basınç, burun mukozasına zarar vererek kanamaya neden olabilir.
    • Migren: Migren baş ağrıları, nadiren burundan kan kokusu gelmesine neden olabilir. Bu, baş ağrısının şiddetli doğasından kaynaklanabilir, bu da burun mukozasına zarar verebilir.
    • Beyin Damar Yırtılması: Nadir durumlarda, baş ağrısı ve burundan kan kokusu, beyin damar yırtılması gibi ciddi tıbbi bir durumun belirtisi olabilir. Bu tıbbi bir acil durumdur ve derhal tıbbi yardım gerektirir.

Tedavi:

Baş ağrısı ve burundan kan kokusu için tedavi, altta yatan nedene bağlıdır.

• Nazal Kanamalar: Küçük burun kanamaları genellikle evde tedavi edilebilir. Buruna soğuk kompres uygulamak ve başını hafifçe eğerek kanamayı durdurmaya yardımcı olabilirsin.
    • Sinüs Enfeksiyonları: Sinüs enfeksiyonları, antibiyotikler veya dekonjestanlar gibi ilaçlarla tedavi edilebilir.
    • Migren: Migren baş ağrıları, ağrı kesiciler veya triptanlar gibi ilaçlarla tedavi edilebilir.
    • Beyin Damar Yırtılması: Beyin damar yırtılması, cerrahi müdahale gerektiren ciddi bir tıbbi durumdur.

Ne Zaman Doktora Görünmelisin:

Aşağıdaki durumlarda derhal doktora görünmelisin:

• Baş ağrın şiddetli veya ani ise
    • Burundan gelen kan kokusu devamlıysa
    • Baş ağrına boyun ağrısı, ateş veya nöbetler eşlik ediyorsa
    • Daha önce hiç yaşamadığın bir baş ağrın varsa

Özet:

Baş ağrısı ve burundan kan kokusu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen yaygın semptomlardır. Altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için semptomların farkında olmak ve gerekirse tıbbi yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bol bol su için belki işe yarar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten sudan bol bir sey icmiyorum

• Dostum sinüzit olabilir doktor olan varsa forumda bi baksın gerçekten bu konuyu açmayı düşünüyordum
    sinüzit bende de var hergün baş ağsırı fena , perişan etti
  • Bence bir doktora görün

• kafanın içinde baskı varsa sinüzit diyorum. beya beyin kanaması.

tezat gelebilir. forumdan alabileceğin bilgiler bu kadar
  • Hocam kan kokusu biraz garip yanliz bi doktora gorun.benimde basim cok fena genzim kuru acimiyor ama yaniyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kan verdikten sonra halsizlik
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Technological T kullanıcısına yanıt
    Sinuzit olduğu söylendi zaten ama hic bu kadar aşırı bir olayla karşılaşmadım hem ağır baş ağrısı hem de kan kokusu :/ yarın bi doktora gitmek şart oldu

• Tansiyonun yüksek olabilir.. Bu da baş ağrısına sebep oluyor olabilir.. + burundan damarlarda kan basıncı artmasından dolayı minik çatlaklar oluşuyor olabilir.. Ama çok küçük düzeyde olduğu için sadece kokusunu alıyor olabilirsin..

Tıp 1. Sınıf okuyorum üstteki yazı tamamen sallama ama mantıklı sanki.. Sen bi tansiyonunu ölç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.