aklıma takılanlar var, şimdi midea bir sürü markaya klima yapıyor kendide iklimsa ile burada ama bir bakıyoruz eger zibroya klima yapmışsa iyi diyoruz ama siemens-bosch-profiloya yapmışsa kötü diyoruz veya diamonda markasına yapmışsa ooo süper ama adını bile duymadıgımız başka bir markaya yapmışsa geme kötü diyoruz acaba bilerekmi bunları yazıyoruz yoksa ön yarglımı davranıyoruz, her dıamond yada zibro illa süoermi yani yada her siemens gurubu klima çokmu kötü, nasıl olurda midea klima grubu kendini bu kadar aşagılar.
hocam bence bu mühendislik harikasıyla bitiyor. örnek verecek olursak manisada ikametgah etmekteyim vestel ve yan sanayilerinde 4 yyılı aşkın çalıştım. vestel toshiba marka televizyonda yapıyordu, vestel markada yapıyordu. sonuçta ikisininde işçileri aynı, iki televizyonda aynı banttan çıkıyor. fakat vestel bantlarının saatlik sayıları her markada uçurum kadar farklıydı. örneğin bir vestel marka televizyon bantlara sürüldüğünde bantlardan yaklaşık saatte 120 adet sayı çıkıyordu, fakat toshiba televizyonları bantlara sürüldüğünde bu rakkam 3 te 1 e düşüyordu, örneği dahada açacak olursak, vestel marka televizyonların tamirini yaparken televizyonu dağatmaya kalktığınızda 8-10 adet vida söktüğünüzde televizyonun arka kapağını sorunsuz ve rahatça açabiliyosunuz. fakat toshiba tvleri açarken en az iki kat daha fazla vida söküyorsunuz ve arka kapak klidi var yani sadece vida sökmekle iş bitmiyor. bu örnek çok basit ve biizzat üretimin içinde gördüğümü anlattım.
demek istediğim kimin yaptığı okadarda önemli diil, önemli olan tasarımı ve kullanılan malzemelerin kalitesi ile alakalı diye düşünüyorum.
bir örnek daha vereyim dünya devi nokıa nın çinde, evet çinde, kendi izniyle, hatta kendi isteğiyle bazı modelleri üretiliyor, csm de dünya devi böyle yapıyorsa mideanın yaptığı gözardı edilebilir diye düşünüyorum. sonuçta her markanın kendi mühendisleri, kendi tasarımı, kendi patenti, kendi adı, satış sonrası hizmetleri ile kendi adına layık olanı ortaya koyuyor. nerde ve kimin yaptığı önemli diil sanırım...
bende bu konuya takmıştım amma ben olsam midea olarakda satıldıgım ülkede kendimi arka plana atacak kadar kötü malımın satılması hemde kendi adımla kabul etmzdim bu adamlar hiçmi akıl yok, zibro çok kaliteli satılıyor ama aynı fabrikadan çıkıyor ama midea iklimsa satıyor zibro kadar kaliteli degil gelde inan şimdi, olabilir olabilirde bari kendi markanla bu ülkeye girme o zaman yada en iyi serilerinle gir,siemens içinde aynı olay geçerli burada soruyorlar siemens alayımmmı aman alma neden zibroda aynı fabrikada yapılıyor ama o zaman siemens markasına bu tüketici sormazmı kardeşler sizin klimalarınız neden kalitesiz diye anlamakda zorlanıyorum vala tüketicileri
arkadaşlar aynı fabrikada üretiliyor olabilirler ve hatta komprasörleri bile aynı olabilir....ama iç ünite kart farkı,ısı üfleme farkı,filtreleme farkı, ve buna benzer teknolojik olarak bir sürü fark var muhakkak....sizde biliyorsunuz vestel türkiyede hangi japon markalarının ürünlerin üretiyor ama vestelle aynı banttan cıkan JVC arasında dünya kadar fark var....çinde adam sen nasıl mal istiyorsan öyle yapıyor, ister 150 dolarlık iç ünite yaptır istersen 750 dolarlık iç ünite yaptır.....
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet izmirli
arkadaşlar aynı fabrikada üretiliyor olabilirler ve hatta komprasörleri bile aynı olabilir....ama iç ünite kart farkı,ısı üfleme farkı,filtreleme farkı, ve buna benzer teknolojik olarak bir sürü fark var muhakkak....sizde biliyorsunuz vestel türkiyede hangi japon markalarının ürünlerin üretiyor ama vestelle aynı banttan cıkan JVC arasında dünya kadar fark var....çinde adam sen nasıl mal istiyorsan öyle yapıyor, ister 150 dolarlık iç ünite yaptır istersen 750 dolarlık iç ünite yaptır.....
yani para için adın kötüye çıksın önemli degil diyorsunuz örneğini veridiginiz vehbi amca gibi,para için her yol mübah, ben buna üzülüyorum adam nasılda kendi adının lekenmesini ister ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme