Şimdi Ara

Midjourney v5 çıktı: İnanmayacaksınız ama bu haberdeki tüm görseller yapay zekaya ait (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yapay zeka interneti tam otomatik ve full olarak kullanan bir yazılım hepsi bu...

saygılar................................

• Esxici E kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapılıyor tam olarak?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben çok beğendim. Hatta bir deneme de gönderiyorum.

Midjourney v5 çıktı: İnanmayacaksınız ama bu haberdeki tüm görseller yapay zekaya ait
  • yapay zeka sanatçılardan esinlenmiyor. onların çalışmasını örnekliyor. esinlenen kişi halen kendinden bir şey katabilir, ama örnekleyen kaynağa muhtaçtır. kaynak vermeden geliştirilen sanat hırsızlıktır.

• bu yapay zeka (YZ) ile ilgili çok hurafe dönüyo etrafta. neymiş efendim hukuk YZ'sını üniversite hukuk bölümüne sokup okutmak istemişler, çok başarılı şekilde mezun olacakmış vs..

peki bu neden saçmalık? YZ sınava giremez çünkü kalem kullanmak için bir eli dahi yoktur, kendisine uygun yazılımsal bi ortamda anca soru cevaplayabilir.

bu söylediğim size ahmakça bir detay gibi geldiyse şunu düşünün: siz bir avukatla anlaştığınızda o avukat sadece "teorik hukuk sorusu cevaplayabilme" yeteneğiyle sizin karşınızda yer almıyor, hakim ile konuşabilen, duruşma esnasında karşı tarafa cevap verebilen gerçek bir insan var orada. YZ olan bir avukat sizinle ne ölçüde konuşabilecek? YZ avukat anca sizden verileri ister ve kendi eğitimine göre bi sonuç üretir, o anki sizin durumunuz ile ilgili nüanslara ne kadar yorum yapabileceği tamamen soru işareti zira hukuk dediğin şey temel-basit verilerle sonuca ulaşılan mota-mot bi alan değil.

bizim hayatımızdaki mesleklerinm çoğunda kurallar çok karmaşık. mesela satranç oyununda kurallar oldukça net ve basittir, nüans hiç yoktur. sadece taşların nereye oynadığını bilmeniz yeterlidir. böyle satranç gibi hiçbir detayın olmadığı ve insan etkileşiminin de olmadığı bi alanda YZ başarılı oluyor. ama, hayatımızdaki gerçek meslekler o kadar basit değilller.

hukukta mesela kararı veren hakim, bir insandır. sen bu hakimin karşısına YZ avukat'ın sana verdiği yazı ile çıktığında, hakimi ne kadar etkileyebileceksin? hakimin sorduğu soruları önce dijital ortama geçirip, YZ'nın cevap üretmesi için bekleyip, sonra hakime o cevabı seslendirecek misiniz makine aracılığıyla? hakim bunlarla uğraşmaz.

siz şimdi diyeceksiniz ki: "hukuk kuralları değiştirilir ve tüm hakimlerin YZ avukatları tanıması ve kabullenmesi kanunla zorlanır" tamam kanunla zorladın, tamam o zaman hakim de sana: "iyi tamam YZ'yı kabul ettim" der, ama aslında tavrını hiç değiştirmez, YZ'ya gene iplemez. ne yapacan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Mart 2023; 10:38:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yazılımcılığın öleceği de birbaşka hurafe. bir yazılımı üretmek için harcanan emeklerin az kısmı "oturup kodu yazma" kısmıdır. emeğin çoğu, o yazılımın ne yapacağı ile ilgili meseleleri halletmektir. bu da, çok sayıda insanın uzun bir zaman diliminde etkileşime geçmeleri ile olur. mesela ben network yazılımları üzerine iş yapıyorum, benim ürettiğim yazılımın ortaya çıkması için ben gerektiğinde şehir şehir dolaştım, birsürü kişile birsürü farklı network konusunda talep topladım, onların neyi nasıl yaptıklarını dinledim ve sorunu çözmek için hepbirlikte kafa patlattık. sunucu salonlarında da vakit harcadım. YZ tabii ki işin "coding" kısmında basit kodları otomatize edebiliyor, ama onları biz kendimiz de yapabiliyoruz zaten. benim asıl alanım Frontend olmamasına rağmen Frontend öğrenip arayüzü de kendim yaptım, YZ bana bu boktada yardımcı olabilir ama diğer saydığım işleri benim adıma yapamaz. yazılımın modüllerinin haberleşmesi için network mühendisi ya da middle layer'cı ile iletişime geçemez, denemeleri yaparken tekniker ile telefonda konuşamaz. yazılım dediğiniz şey coding'den ibaret değil.

herşeyi geçtim, YZ ile kod üretebildiğimizde o YZ'yı kullanıp kod üretenler gene biz yazılımcılar olacağız. içinizde kaçınız chatgpt'yi kullanıp kod üretti ve sonra o kodu alıp kendi kullanmaya çabaladı? büyük ihtimal denemediniz bile, zira deneseniz de çalıştıramazsınız çünkü chatgpt çok ham bir kod veriyor size, o koda sen kendin eklemeler ve kütüphane kısmında ayarlamalar yapman gerekiyor, ve bu bilgilere sahip olmayan kişi bunu yapamaz. ben RxJS ile basit kodları üretmesini talep ettim chatgpt'den, çok hevesli ve iddialı şekilde üretti, ama, söyledikleri yalan-dolan. verdiği kodlar benim talep ettiğim işi yapmıyolar ama chatgpt'ye sorsan yaptığını iddia ediyo. bunun nedeni chatgpt'nin bilinçli şekilde yalan söylüyor olması değil. verdiği kodun ne yaptığını kendisi algılayamıyo ama algıladığını zannediyo. mal yani. beyinsiz. tabii ki ilerde beyin kapasitesi arttırılacak ve kendi verdiği kodu daha iyi algılayabilir duruma gelecek, ama, yukarıda anlattığım gibi, bir yazılım projesinin yazılımcı olmadan gerçekleşmesi hâlâ imkansızdır.

servesless çıktı mesela, piyasadaki server'cılar işsiz kalmadılar. sadece, dünün server'cısı bugünün servesless'cısı oldu.

yazılımcılar, server işi yapanlar, network işi yapanlar, miller-layer ya da siber güvenlik işi yapanlar, yani genel olarak IT tayfası işsiz kalana kadar diğer mesleklerin kırkı çıkmış olur. koca bir teknoloji çağına giriyoruz ve çalışan ihtiyacı azalarak değil artarak gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Mart 2023; 10:41:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• inci küpeli kız yapsaymış

• Commodore ve amiga zamanindan beri bilgisayarla/teknolojiyle iç içeyim, sistem muhendisiyim, ayrica 20 yillik grafik sanatçisiyim üstüne bilmkurgu hayraniyim fakat gel gelelim yapay zeka resimlerden rahatsiz oluyorum hatta tiksiniyorum.. neden bilmiyorum ama hiç sevemedim ya..

• Yapay zeka gelecek olan nesillerin en büyük problemi olacak!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.