Şimdi Ara

Midrange bağlantı şeması....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Hitachi 4x200w eski bi amfi ve 4 kabin var.Fakat 2 kabinde Midrange ler yok sadece whoofer ve tweerlar var ortası boş duruyor şuan elimde kabinlerin eskiden üzerinde takılı olan 1 adet tweeter var içindende bir adet kondansator çıkmıştı -\+ 'lı gittim kondansatör leri aldım...
    şimdi kafamda 2 soru var bu tızı nasıl bağlarım.. birde 2. bir tız alayım diyorum marka watt ı nasıl olmalı ?

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invade -- 25 Eylül 2009; 9:09:36 >

• tiz değil dostum mid sürücü
  • subwoofer: 200hz altını okuyan sade bas karakterli hoparlör

woofer: 1khz yada 800hz altını okuyan bass karakterli hoparlör

midrange: 1khz-5khz aralığını okuyan orta ses karakterli hoparlör

twiter: 5-6khz üzerini okuyan tiz karakterli hoparlör

daha profesyonel sistemlerde bunlarında da aralığını okuyan hoparlör türleri vardır mesela; subbass bassmid, tizmid
  • eee senin büyük harflerle yazdığın TIZ ne oluyor? ayrıca resim eklersen insanlar daha kolay yardımcı olur böyle anlatmayla oalcağını sanmıyorum
  • Anladım o zaman benimki midrange :)

öğrenmemek ayıp :)
    Ortaya bağlanacak olan ....

benimki bu şekilde sadece mıknatız şeklinde...

• Bu sürücü mid+tweeter olarak geçiyor, geniş spectrum lu olmalı.
    Arkadaş isimlendirmede biraz haklı. linkteki bilgiye göre tabi.

http://www.audio-discounters.com/pdb252.html

iki adet 47 ila 150 arasında mikrofarad seri bağlanarak kutupsuzlaştırılmış -tercih edilen crossover frekansı ile self değerine bağlı olarak- devreye ilave edilebilir. Mid+twee birlikte olduğundan seri self gerekmez. ayakları arasına bilgi kondansatörden geçtikten sonra düşük frekansları elimine için kısa devre yüksek değerli self bağlanabilir.

bu durumda oluşan kabin resimdeki gibi değil iki yollu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 25 Eylül 2009; 20:22:34 >

• anlayanlar anlamayanlara anlatsın senin bildiklerini bilmeyi çok isterdim keleminabi bu bilgilerin kaynağı nedir elektrik-elektronik falanmı okudun acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Bağlantı Şeması
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre6128

anlayanlar anlamayanlara anlatsın senin bildiklerini bilmeyi çok isterdim keleminabi bu bilgilerin kaynağı nedir elektrik-elektronik falanmı okudun acaba?

1970 li yıllardan beri elektroniğin içindeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.