Bildirim
VGA Bağlantı şemaları
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Güzel konu kopan kablolar için lazım oluyor...
quote:
Orjinalden alıntı: kukubara
Tamire gelen çeşitli monitörlere ait vga bağlantı şemalarını çıkarıp zamanla yine bu başlık altında eklemeye devam edeceğim.
Sizde elinizdekileri eklerseniz bu konuda küçük bir veri veritabanı oluşturmuş oluruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 18 Mayıs 2008; 3:24:56 >
-
Belki buda yararlı olabilirquote:
Orijinalden alıntı: .i.
Güzel konu kopan kablolar için lazım oluyor...
quote:
Orjinalden alıntı: kukubara
Tamire gelen çeşitli monitörlere ait vga bağlantı şemalarını çıkarıp zamanla yine bu başlık altında eklemeye devam edeceğim.
Sizde elinizdekileri eklerseniz bu konuda küçük bir veri veritabanı oluşturmuş oluruz.
-
Çok güzel bi konu olmuş devamı gelirse daha da güzel olurquote:
Orijinalden alıntı: ASiL35
Belki buda yararlı olabilir
Alıntıları Göster
ellerine sağlık
-
ustam bana bi yardım edersen çok makbüle geçer elimde hyundai v773 monitör var bunun vga kablosu kopmuş bunun bağlantı uclarını ne denediysem tutturamadım eğer arşivinizde varsa yada arşivinde olan varsa bi şema yada yol gösterirlerse işime yarıyacaktır. -
Merhaba,quote:
Orijinalden alıntı: ersinbilgic
ustam bana bi yardım edersen çok makbüle geçer elimde hyundai v773 monitör var bunun vga kablosu kopmuş bunun bağlantı uclarını ne denediysem tutturamadım eğer arşivinizde varsa yada arşivinde olan varsa bi şema yada yol gösterirlerse işime yarıyacaktır.
Güzel bir konu benimde merek ettiğim bir husus var vga bağlantısı hakkında. 2 bilgisayar 1 monitör ve vga bölücü kullanıyorum kurmuş olduğum sistemde bilgisayarın vga kartı, vga bölücünün üzerinden gecen baglantıyı algılayamıyor ve vga cıkısını vermıyor. Bende vga bölücüyü bypass layıp vga kartının monütörün takılı olduğu bilgisini iletebilirmiyim diye düşündüm.
Kısacası Bilgisayarın ekran kartı monütörün takılı olduğunu nasıl alğılıyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
tesekkürler.
-
SAMSUNG 997DF S SYNCMASTER CRT (TÜPLÜ) MONİTÖRÜN VGA BAĞLANTI ŞEMASI (15 PIN) AŞAĞIDAKI GİBİDİRquote:
Orijinalden alıntı: esener
Merhaba,
Güzel bir konu benimde merek ettiğim bir husus var vga bağlantısı hakkında. 2 bilgisayar 1 monitör ve vga bölücü kullanıyorum kurmuş olduğum sistemde bilgisayarın vga kartı, vga bölücünün üzerinden gecen baglantıyı algılayamıyor ve vga cıkısını vermıyor. Bende vga bölücüyü bypass layıp vga kartının monütörün takılı olduğu bilgisini iletebilirmiyim diye düşündüm.
Kısacası Bilgisayarın ekran kartı monütörün takılı olduğunu nasıl alğılıyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
tesekkürler.
Alıntıları Göster
(NOT: KENDİ MONİTÖRÜM DEN BAKARAK BU RENK SIRALAMASINI ALDIM)
1:KIRMIZI (kalın kablo)
2:YEŞİL (kalın kablo)
3:MAVI (kalın kablo)
4-5-6-7-8:TOPRAK (SİYAH)
9:SARI (ince kablo)
10:SİYAH (ince kablo)
11:TOPRAK (SİYAH)
12:TURUNCU (ince kablo)
13:GRI (Kalın kablo)
14:MOR (ince kablo)
15:BEYAZ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuga -- 29 Mart 2009; 22:48:34 >
-
ARKADAŞLAR HYUNDAİ Q770 VGA ŞEMASINI NASIL BULABİLİRİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ ACİLLLquote:
Orijinalden alıntı: fuga
SAMSUNG 997DF S SYNCMASTER CRT (TÜPLÜ) MONİTÖRÜN VGA BAĞLANTI ŞEMASI (15 PIN) AŞAĞIDAKI GİBİDİR
(NOT: KENDİ MONİTÖRÜM DEN BAKARAK BU RENK SIRALAMASINI ALDIM)
1:KIRMIZI (kalın kablo)
2:YEŞİL (kalın kablo)
3:MAVI (kalın kablo)
4-5-6-7-8:TOPRAK (SİYAH)
9:SARI (ince kablo)
10:SİYAH (ince kablo)
11:TOPRAK (SİYAH)
12:TURUNCU (ince kablo)
13:GRI (Kalın kablo)
14:MOR (ince kablo)
15:BEYAZ
Alıntıları Göster
-
Arkadaşlar 107e5 monitörün şeması varmı acaba çok acil lazım 107 e4 kini yaptım görüntü çıktı ama görüntüde bi kayıklık ve çizgi gibi bişey çıktı birde kablolardan kahverengi olan boşta kaldı acil lazım şema gözlerim maf olmak üzere.quote:
Orijinalden alıntı: semoli1982
ARKADAŞLAR HYUNDAİ Q770 VGA ŞEMASINI NASIL BULABİLİRİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ ACİLLL
Alıntıları Göster
-
Arkadaşlar Packard Bell 700p lcd monitörün vga bağlantı şemsı lazım aramadığım yer kalmadı bulamadım.quote:
Orijinalden alıntı: mecnun2007
Arkadaşlar 107e5 monitörün şeması varmı acaba çok acil lazım 107 e4 kini yaptım görüntü çıktı ama görüntüde bi kayıklık ve çizgi gibi bişey çıktı birde kablolardan kahverengi olan boşta kaldı acil lazım şema gözlerim maf olmak üzere.
Alıntıları Göster
yardımcı olurmusunuz.
-
Hocam;quote:
Orijinalden alıntı: bahtiacik
Arkadaşlar Packard Bell 700p lcd monitörün vga bağlantı şemsı lazım aramadığım yer kalmadı bulamadım.
yardımcı olurmusunuz.
Alıntıları Göster
BenQ marka LCD monitorun arkasındaki VGA kablosu kopmuş ve kayıp sadece borda takılı olan soketin ucundaki 20 cm kablo duruyor. Fakat elimde CRT monıtorden çıkma kablosundaki kablo sayıları uyusmuyor. Hangi pine hangi kabloyu takıcağımı bilemiyorum.
BenQ bordun uzerinde 48. L7901 .A10 şeklinde bir seri numarası mevcut işlemci ise RTD2010
RGB kabloları kırmızı mavi gri bunun dısındakiler ise ince kablo ve renkleri:
sarı, kahve, yeşil, siyah, beyaz ve truncu
bu bilgilerin ışığında bana yukardaki sekilde pin baglantılarının nasıl yapılacağı hakkında bilgi verebilirmisiniz yada bu bilgiyi ulaşabileceğim bir link
Saygılarımla
Mesajımdan sonra bordda bir sigortanın attıgını farkettim ve monitorun ekranının ısıgı geldi ancak boşta hala 4 uc var vga soketine baglanmamıs. Bu durumdada yatay cizgiler aralıklı olarak beyaz fonda
Bunu olusturan sorun ne olabilir ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idek -- 15 Şubat 2010; 15:47:24 >
-
klevyeden işlem yaptıgımda monıtorde flu hareketler hissedilebiliyorquote:
Orijinalden alıntı: bahtiacik
Arkadaşlar Packard Bell 700p lcd monitörün vga bağlantı şemsı lazım aramadığım yer kalmadı bulamadım.
yardımcı olurmusunuz.
Alıntıları Göster -
Harika Bir paylaşım arkadaşlar Ama benimde Sorunumm war Yardımcı olursanız sevinirim Vestel M1510 Monitör Var elimde Vga uc kaplasu Koptu ve ben bunu Netten bulamadımm artı birde şaşe olayı war Bunu bana Resimli olarak anlatırsanızz sevinirimmm Yardım Pls. Şimdiden Teşşekürler.quote:
Orijinalden alıntı: idek
klevyeden işlem yaptıgımda monıtorde flu hareketler hissedilebiliyor
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: semoli1982
ARKADAŞLAR HYUNDAİ Q770 VGA ŞEMASINI NASIL BULABİLİRİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ ACİLLL
Dostum soralı çok olmuş ama banada bugün lazım oldu ve bulamadım kopan konnektoru parçalayıp baktım alttaki şekilde bağladım şu an çalışıyor belki başka birinin daha işine yarar.
Image Qest Q770 HYUNDAI VGA Kablo Bağlantısı
1-R
2-G
3-B
4-boş
5-siyah
6-7-8-şase R-B-G nin şaselerini buraya baglayabiliriz
9-boş
10-kırmızı
11-boş
12-sarı
13-gri
14-turuncu
15-beyaz -
pegasus 17 inç crt monitör var.içindeki tüpte samsung yazıyor monitörün model 17co du herhalde. neyse bunun küçük uçlarındaki renklerin hangi pinlere gittiğini nasıl öğreniriz kablonun ucu kaybolduğundan belirleme şansım yok yardımcı olursanız sevinirim -
-
genel olarak bir bağlantı nasıl olur peki tüm kablolar paralel olarak iki tarafa da bağlansa üniversal bir bağlantı olur mu?quote:
Orijinalden alıntı: gaybo55
arkadaşlar philips 107 t5 bağlantı şemasını bilen var mı?
vga soket dibinden kırılmış yeni soket takmam lazım bağlantı şeması lazım
yardımcı olursanız sevinirim
aslında kullanma klavuzundan şema buldum ama anlayamadım
bu bağlantı şemasını tam açıklayabilir misiniz?
Alıntıları Göster
-
kabloyu değiştirmektense VGA erkek konnektörü değiştirmek daha mantıklı görünüyor.quote:
Orijinalden alıntı: kalin84
genel olarak bir bağlantı nasıl olur peki tüm kablolar paralel olarak iki tarafa da bağlansa üniversal bir bağlantı olur mu?
Alıntıları Göster
Aşşağıdaki linkte vga 15 pin erkek konnektör var ve montajı çok kolay...
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birim-projeksiyon-monitor-vga-kablo-ucu-konnektoru-erkek-60892621/detay/
-
quote:
Orijinalden alıntı: kalin84
genel olarak bir bağlantı nasıl olur peki tüm kablolar paralel olarak iki tarafa da bağlansa üniversal bir bağlantı olur mu?
vga kablo içinde tüm pinlere yetecek sayıda kablo yok. üniversal kablo arıyorsan bir ara kablonun bağlantı şemasını çıkart ve kullan
kabloyu değiştirmektense VGA erkek konnektörü değiştirmek daha mantıklı görünüyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birim-projeksiyon-monitor-vga-kablo-ucu-konnektoru-erkek-60892621/detay/
-
quote:
Orijinalden alıntı: exelsior
kabloyu değiştirmektense VGA erkek konnektörü değiştirmek daha mantıklı görünüyor.
montajı çok kolaymış!!!
duyan da soketi, esk vga dan söküp yenisine takacaksın zanneder. millet burada bir sayfa boşuna yazmış zaten
Benzer içerikler
- hoparlör cızırtı yapıyor
- datasheet nedir
- sensörlü lamba sürekli yanıp sönüyor
- apartman jeneratör hesabı
- buzdolabı üçlü prize takılır mı
- lehim nasıl yapılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X