Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.408
Cevap
14
Favori
100.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Softtronic bir seri adı sadece. Mielenin en çok model içeren çamaşır makinesi serisidir. 5872 ve 5874 111. Yıla özel üretilen modeller oldukları için seri isimleri edition 111 dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Softtronic bir seri adı sadece. Mielenin en çok model içeren çamaşır makinesi serisidir. 5872 ve 5874 111. Yıla özel üretilen modeller oldukları için seri isimleri edition 111 dir

yani diğerlerine göre bir extra özelliği olan farklı makina değil anladığım. temel özelliklerde herşeyiyle aynı sadece program farkı var doğru anlamışmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

yani diğerlerine göre bir extra özelliği olan farklı makina değil anladığım. temel özelliklerde herşeyiyle aynı sadece program farkı var doğru anlamışmıyım?

Alıntıları Göster
    sabredip mieleyi bugün alsaydım bin tl den fazla karım olacaktı hemen hemen aynı özellikte makina hemde onun için içime sinmedi doğrusu!

• canoka C kullanıcısına yanıt
    Evet donanım ve sağlamlık açısından pek fark yok zaten miele modelleri arasında. 5872-74 ün bence en önemli artısı tüketimi gösterebilmesidir.

W1 ler için diyorsanız. Sanmıyorum sizin makinanızda iyi bir makina. W1 lerden hiç holaşmadım. PVC kalitesinden herşeyine kadar....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feridkaya

W1 ler için diyorsanız. Sanmıyorum sizin makinanızda iyi bir makina. W1 lerden hiç holaşmadım. PVC kalitesinden herşeyine kadar....
    Merhaba,

Bende yeni makina alma arifesindeyim , yıllardır arzu ettiğim miele'ye inşallah bu sefer ulaşacağım ;

peşin

w5872 : 2990

wda100 : 2290

hangisini seçmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: therapeute

Merhaba,

Bende yeni makina alma arifesindeyim , yıllardır arzu ettiğim miele'ye inşallah bu sefer ulaşacağım ;

peşin

hangisini seçmeliyim?

bende 5872 var geçen yıl nisanda aldım aynı fiyata. dövizin düşük olmasına rağmen alman dürüstlüğünün! kurbanı olarak bugünkü fiyata aldım. ikisi hakkında fazla teknik bilgim yok. ama varsa program farkı var gerisi aynıdır bence ucuz olan daha yeni modeli üstelik. kısaca ucuz olanı alırdım. neticede miele kalitesine daha doğrusu sorunsuz ve uzun ömürlü olmasına heves edip almıyormuyuz. o da miele kalitesi öbürkü de.

• quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Merhaba,

peşin

hangisini seçmeliyim?

bende 5872 var geçen yıl nisanda aldım aynı fiyata. dövizin düşük olmasına rağmen alman dürüstlüğünün! kurbanı olarak bugünkü fiyata aldım. ikisi hakkında fazla teknik bilgim yok. ama varsa program farkı var gerisi aynıdır bence ucuz olan daha yeni modeli üstelik. kısaca ucuz olanı alırdım. neticede miele kalitesine daha doğrusu sorunsuz ve uzun ömürlü olmasına heves edip almıyormuyuz. o da miele kalitesi öbürkü de.

Alıntıları Göster
    Yanıtınız için teşekkürler , bende wda100 veya yeni bir eleman wkf120 arasında düşünüyorum. Çokta acelem yok , biraz ağırdan alacağım , bayilerin "1 tl bile indirmem" tabirleri biraz üzdü açıkçası , biraz gönül koydum...

• quote:

Yanıtınız için teşekkürler , bende wda100 veya yeni bir eleman wkf120 arasında düşünüyorum. Çokta acelem yok , biraz ağırdan alacağım , bayilerin "1 tl bile indirmem" tabirleri biraz üzdü açıkçası , biraz gönül koydum...

mielede fiyatlar standarttır. ancak kampanya veya teşhir ürünleri olursa indirim oluyor. forumdaki diğer kullanıcılarında karşılaştıkları bu. tabi arada belki bir sürpriz olur,bişey diyemem. o nedenle bence gönül koymayın. kararınız hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exc_1

Arkadaşlar merhaba,

Miele W5872 sahibiyim. Çamaşır yıkarken sanırım deterjanı fazla atmışım. Duruluma suyunda hafif köpük vardı ben de ekstra durulama yapayım dedim. Köpük çoğaldı, tekrar durulama yaptıkça çamaşırlarda köpük azalacağına çoğalıyor. Ne yapabilirim?

Alıntıları Göster
    Merhaba
    Yaklaşık 1 ay önce, İstanbul'da teşhir ürünü Miele W 5874 çamaşır makinası aldım (annemin kullanımı için), önceki makina 30 senelik Bosch'tu. (Alımdan önce mesaj ile danıştığım candogan62, atlas, cmax gokos gibi arkadaşlara tşk) Miele kullanacaklara fikir vermesi açısından şu an için izlenimlerim:

Satış sonrası ile ilgili:
    * Ürün eve sadece streç filmle sarılmış olarak teslim edildi, üzerinde koruma için köpük vs yoktu. (3-5 bin tl'ye satılan cihazlar için, teşhirden dolayı orijinal paketi olmasa da daha özenli davranılması gerekirdi, ürünün Enplus'tan alınmış olması farketmemeli)
    * Ürünün orjinal kullanım kılavuzu bulunamadı, ve Miele merkezden yazıcı çıktısı olarak gönderildi.
    * Makina yan paneldeki derin çizik satış öncesi bildirilmedi, teslim edildiğinde farkettim. Bunu Miele merkeze fotoğrafla bildirmeme rağmen henüz geri dönen olmadı.

Makinanın kullanım ergonomisi ile ilgili:

* Deterjan çekmecesinde yumuşatıcı bölümü çok dar ve kapaklı olarak yapılmış, kullanımı pek pratik değil (kendi evimdeli bosch way serisi ile karşılaştırınca)
    * Makinanın sağlamlığı ve malzeme kalitesi gerçekten iyi, fakat verilen standart garanti nedense 2 yıl.
    Birçok marka 3 yıl garanti veriyor. Arıza durumunda parça pahalılığı da düşünülürse, garantiyi 500-600 tl vererek uzatmak gerekecek.

* Ön paneldeki ekran sadece tek satırlı; Kullandığınız programa, örn. ön yıkama ekleyecekseniz 'diğer ekstralar' tuşundan (menüsünden) seçim yapıyorsunuz, seçim ise sadece tuşun üzerindeki ışık yanarak belli oluyor, ekranda herhangi bir ikon görünmüyor.
    Yani menüden ne seçtiğinizi ekranda kontrol edemiyorsunuz.
    Bu kadar üst segment bir makinada en azından 2 satırlık bir ekran kullanılması zor olmamalı.

* Makinanın kapağı tuşa basarak açılıyor, basıldığında 'çat' diye epey yüksek bir ses çıkararak.

* Deterjan gözünde, sıvı deterjan kullanıldığında deterjanın kazana yavaş alımı için kullanılması gereken küçük bir plastik parça var, bu parça yaklaşık 30 tl'ye opsiyonel olarak satılıyor!

* Çoğu makinada direkt bir duş ile seçilebilen 'hassas yıkama' ve 'sentetikler' programları, menünün altına gizlenmiş. menüden seçimi de yukarıda belirttigim gibi ekranda göremediginiz için bu durum biraz sıkıntılı ouyor.

Yukarıdaki değerlendirmeler fazla detaycı olabilir, ama verilen fiyat gözönüne alındığında olmaması gereken şeyler bana göre.

Sessizlik ve yıkama kalitesi iyi, makinanın sağlamlığını ve servis kalitesini ise zamanla görmüş olacağız, umarım faydalı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dsanli

Merhaba
    Yaklaşık 1 ay önce, İstanbul'da teşhir ürünü Miele W 5874 çamaşır makinası aldım (annemin kullanımı için), önceki makina 30 senelik Bosch'tu. (Alımdan önce mesaj ile danıştığım candogan62, atlas, cmax gokos gibi arkadaşlara tşk) Miele kullanacaklara fikir vermesi açısından şu an için izlenimlerim:

Satış sonrası ile ilgili:
    * Ürün eve sadece streç filmle sarılmış olarak teslim edildi, üzerinde koruma için köpük vs yoktu. (3-5 bin tl'ye satılan cihazlar için, teşhirden dolayı orijinal paketi olmasa da daha özenli davranılması gerekirdi, ürünün Enplus'tan alınmış olması farketmemeli)
    * Ürünün orjinal kullanım kılavuzu bulunamadı, ve Miele merkezden yazıcı çıktısı olarak gönderildi.
    * Makina yan paneldeki derin çizik satış öncesi bildirilmedi, teslim edildiğinde farkettim. Bunu Miele merkeze fotoğrafla bildirmeme rağmen henüz geri dönen olmadı.

Makinanın kullanım ergonomisi ile ilgili:

* Deterjan çekmecesinde yumuşatıcı bölümü çok dar ve kapaklı olarak yapılmış, kullanımı pek pratik değil (kendi evimdeli bosch way serisi ile karşılaştırınca)
    * Makinanın sağlamlığı ve malzeme kalitesi gerçekten iyi, fakat verilen standart garanti nedense 2 yıl.
    Birçok marka 3 yıl garanti veriyor. Arıza durumunda parça pahalılığı da düşünülürse, garantiyi 500-600 tl vererek uzatmak gerekecek.

* Ön paneldeki ekran sadece tek satırlı; Kullandığınız programa, örn. ön yıkama ekleyecekseniz 'diğer ekstralar' tuşundan (menüsünden) seçim yapıyorsunuz, seçim ise sadece tuşun üzerindeki ışık yanarak belli oluyor, ekranda herhangi bir ikon görünmüyor.
    Yani menüden ne seçtiğinizi ekranda kontrol edemiyorsunuz.
    Bu kadar üst segment bir makinada en azından 2 satırlık bir ekran kullanılması zor olmamalı.

* Makinanın kapağı tuşa basarak açılıyor, basıldığında 'çat' diye epey yüksek bir ses çıkararak.

* Deterjan gözünde, sıvı deterjan kullanıldığında deterjanın kazana yavaş alımı için kullanılması gereken küçük bir plastik parça var, bu parça yaklaşık 30 tl'ye opsiyonel olarak satılıyor!

* Çoğu makinada direkt bir duş ile seçilebilen 'hassas yıkama' ve 'sentetikler' programları, menünün altına gizlenmiş. menüden seçimi de yukarıda belirttigim gibi ekranda göremediginiz için bu durum biraz sıkıntılı ouyor.

Yukarıdaki değerlendirmeler fazla detaycı olabilir, ama verilen fiyat gözönüne alındığında olmaması gereken şeyler bana göre.

Sessizlik ve yıkama kalitesi iyi, makinanın sağlamlığını ve servis kalitesini ise zamanla görmüş olacağız, umarım faydalı olabilmişimdir.

güle güle iyi günlerde kullanın. sakıncası yoksa kaça almıştınız?

• dsanli D kullanıcısına yanıt
    Keşke almadan önce iyice inceleseydiniz çizik olayını. Servisten değiştirebilirsiniz gerçi ama epey yüksek bir fiyat olur diye tahmin ediyorum.

tek satırlı ekran ve bahsettiğiniz diğer olumsuzlukları ilk defa belirten oldu. O kadar insan Miele almasına rağmen kimse bunlardan bahsetmedi. Öncelikle bunun için teşekkürler. Alınan ürünlerin olumlu özellikleri kadar olumsuz yönlerinden de bahsetmek çok önemli bir husus bence. Dediğiniz gibi 3-4-5 bin TL'ye satılan bir makinede daha fonksiyonlu bir ekran, hele ki seçtiğiniz programlı, fonksiyonları falan gösteren bir ekran olmalıydı. Ama yıkamasının ve sağlamlığının sizi üzeceğini düşünmüyorum. Miele'nin kalitesi tartışılmaz zaten.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Peki teşhirden aldığınıza değdi mi?
    Teşekkürler, 2800 tl / 5 taksit e aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Keşke almadan önce iyice inceleseydiniz çizik olayını. Servisten değiştirebilirsiniz gerçi ama epey yüksek bir fiyat olur diye tahmin ediyorum.

tek satırlı ekran ve bahsettiğiniz diğer olumsuzlukları ilk defa belirten oldu. O kadar insan Miele almasına rağmen kimse bunlardan bahsetmedi. Öncelikle bunun için teşekkürler. Alınan ürünlerin olumlu özellikleri kadar olumsuz yönlerinden de bahsetmek çok önemli bir husus bence. Dediğiniz gibi 3-4-5 bin TL'ye satılan bir makinede daha fonksiyonlu bir ekran, hele ki seçtiğiniz programlı, fonksiyonları falan gösteren bir ekran olmalıydı. Ama yıkamasının ve sağlamlığının sizi üzeceğini düşünmüyorum. Miele'nin kalitesi tartışılmaz zaten.

Mağazada makinalar yanyana durduğu için, yan paneli kontrol etme imkanı olmadı. Çizik 5 cm gibi (kazınmış şekilde) ama her durumda bunu satıcının bildirmesi gerekirdi. (Enplus bayii) Yine yukarıda yazdığım gibi, bu çiziği Miele merkeze bildirmeme rağmen, hala geri dönen olmadı.

Seçilen fonksiyonun ekranda görülmeyip, menüye girilen tuşun yanında sadece yanan bir ışık olarak görülmesi mantıklı değil gerçekten, makinayı kullanacak kesim sadece genç yaş grubu değil.
    Belirttiğim gibi, tek satırlı ekran yerine en azından 2 satırlı bir ekran olsaydı kullanımı çok kolaylaştırırdı.

Sağlamlık konusunda bir problem çıkmaz diye düşünüyorum, teşhirden aldığım fiyat bir çamaşır makinasına verebileceğim en yüksek rakamdı, değdiğini ise zaman içinde sorunsuzluğunu göstermesiyle anlayacağız : )

• quote:

quote:

Mağazada makinalar yanyana durduğu için, yan paneli kontrol etme imkanı olmadı. Çizik 5 cm gibi (kazınmış şekilde) ama her durumda bunu satıcının bildirmesi gerekirdi. (Enplus bayii) Yine yukarıda yazdığım gibi, bu çiziği Miele merkeze bildirmeme rağmen, hala geri dönen olmadı.

Seçilen fonksiyonun ekranda görülmeyip, menüye girilen tuşun yanında sadece yanan bir ışık olarak görülmesi mantıklı değil gerçekten, makinayı kullanacak kesim sadece genç yaş grubu değil.
    Belirttiğim gibi, tek satırlı ekran yerine en azından 2 satırlı bir ekran olsaydı kullanımı çok kolaylaştırırdı.

Sağlamlık konusunda bir problem çıkmaz diye düşünüyorum, teşhirden aldığım fiyat bir çamaşır makinasına verebileceğim en yüksek rakamdı, değdiğini ise zaman içinde sorunsuzluğunu göstermesiyle anlayacağız : )

Teşekkürler bu arada, ben de alacaklara fikir verebildiysem memnun olurum ..

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler bu arada, ben de alacaklara fikir verebildiysem memnun olurum ..

Alıntıları Göster
    MİELE 5874 ün ekranın hakkında yorum yapmamıştım ama aklıma gelen şunlar.
    bizim önceki makınamız bosch wfr 120 A. 2001 MODEL olması nedeni ile güncel teknolojının biraz gerisinde.
    şikayet eden arkadaş way serisi yeni bir makına kullanmış. tespiti doğru.
    ama mielede bilgi ekranı bana sorun yaşatmıyor.
    eco feedback tuşu muhteşem
    her yıkama sonu su tuketimini lt elektriği kw olarak veriyor.
    her yıkama sonu sizin nasıl daha verimli ve ekonomik yıkayacagınızı gösteriyor.
    şöyleki fazla det koyarsanın su tüketimi fırlıyor. bu sayede daha az det a geçiyorsunuz.
    menuler arası geçişler biraz karışık denebilir bu doğru.
    ama inanın A+ tüketici ve niliçli tuketici ancak bu menulerin hakkını verebilir.
    çoğu ev kadını için fazlası ile karışık ve gereksiz gelebilir.
    ama makıne tüm kullanıcı hatalarını tolere edebiliyor.
    aradan geçen 1.5 yıl sonunda hala hala kararım mükemmel bir makine olduğu.
    en fazla yarar sağlayan program bence kısa program
    3.5 kg 30 yada 40 derece top 20 dk.
    az çamaşır ile(ort1.5 kg ) 30 derece yıkamada 0.2 kw ve 22 lt elde ettiğim en düşük değerler.
    genelde 0.3 kw 29 lt tüketiyor.
    8 kg pamuklu eco 60 0.9 kw 55 lt . harcıyor.
    tüm bu değerleri verirken de yıkaması da 10 numara.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cmax141

MİELE 5874 ün ekranın hakkında yorum yapmamıştım ama aklıma gelen şunlar.
    bizim önceki makınamız bosch wfr 120 A. 2001 MODEL olması nedeni ile güncel teknolojının biraz gerisinde.
    şikayet eden arkadaş way serisi yeni bir makına kullanmış. tespiti doğru.
    ama mielede bilgi ekranı bana sorun yaşatmıyor.
    eco feedback tuşu muhteşem
    her yıkama sonu su tuketimini lt elektriği kw olarak veriyor.
    her yıkama sonu sizin nasıl daha verimli ve ekonomik yıkayacagınızı gösteriyor.
    şöyleki fazla det koyarsanın su tüketimi fırlıyor. bu sayede daha az det a geçiyorsunuz.
    menuler arası geçişler biraz karışık denebilir bu doğru.
    ama inanın A+ tüketici ve niliçli tuketici ancak bu menulerin hakkını verebilir.
    çoğu ev kadını için fazlası ile karışık ve gereksiz gelebilir.
    ama makıne tüm kullanıcı hatalarını tolere edebiliyor.
    aradan geçen 1.5 yıl sonunda hala hala kararım mükemmel bir makine olduğu.
    en fazla yarar sağlayan program bence kısa program
    3.5 kg 30 yada 40 derece top 20 dk.
    az çamaşır ile(ort1.5 kg ) 30 derece yıkamada 0.2 kw ve 22 lt elde ettiğim en düşük değerler.
    genelde 0.3 kw 29 lt tüketiyor.
    8 kg pamuklu eco 60 0.9 kw 55 lt . harcıyor.
    tüm bu değerleri verirken de yıkaması da 10 numara.

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

yaklaşık 2,5 aydır WKH 120 (twindos ve powerwash özelliği olan) çamaşır makinesi ile TKB 440 kurutma makinesi kullanıyorum. her ikisinden de çok memnunum.

forumda bazı yerlerde twindosla ilgili 1-2 soru gördüm. öncelikle twindosta kendi sıvı deterjanları ile beraber geliyor. 2 farklı sıvı ama ayrı ayrı deterjanlar değil. 1 numaralı sıvı tek başına bir deterjan ve çamaşır miktarına göre makine kendisi alıyor. kılavuzuna göre tam dolu makinada 48 ml çekiyor ve 1,5 litrelik deterjan 37 yıkama yapıyor. 2 nolu sıvı ise sadece beyaz çamaşırlarda 1 nolu deterjan ile karışan bir çeşit aktivatör. yani tek başına bir işe yaramıyor. 1,5 litre ve üzerinde 50 yıkama yazıyor. makinanın içinden promosyon olarak bir set (1 ve 2 nolu deterjandan) çıkıyor. benim kullanımım ile; 1 nolu deterjan bittiği halde 2 nolu yaklaşık %80-85 dolu durumda. ancak bunlar yerine halihazırda kullandığınız sıvı deterjanları da programlayarak kullanabilirsiniz. yalnız kendiniz programlarken beyzlar için deterjanı tanımlayamıyorsunuz (yada ben beceremedim). tecrübeme göre kendi deterjanı sanki daha etkili gib ve daha az harcıyor. ör. dışarıda stılan ve üzerinde 30 yıkama yazan deterjanların arkasını incelediğinizde yaklaşık 3-4 kg çamaşır için 1 kapak kullanıldığında 30 yıkama çıkıyor. ancak bu makinalar 8 kg kapasiteli ve sadece 1 kapak kullandığınızda deterjan az geliyor. talimata uygun kullandığınızda ise yaklaşık 2 bazen 2,5 kapak kullanıyorsunuz ve siz aslında 15-20 yıkama yapıyorsunuz. ben şimdiye kadar kendi aldığım deterjanı kullandım ama mielenin sıvı deterjanını mı kullansam mı diye düşünüyorum (1,5 litre 47 TL).
    bunun haricinde makineden çok memnunum, 1600 devir ama ben hiç o devirlerde kullanmıyorum. 1200-1400 devirde oldukça sessiz. pek çok değişik program mevcut bazılarını hala kullanma fırsatım olmadı. kıyafetler için kirlilik derecesini seçebiliyorsunuz, ona göre deterjan çekiyor.

kurutma makinesinde keşke bir üst versiyonu alsaydım diyorum çünkü kırışıkları açmak buhar olayı benim modelde yok. çok gerekli mi, bazıları için değil ama ben işim gereği sürekli ütülü şeyler giymem gerektiğinden ütü işinden kolaylık sağlardı. gerçi çamaşır makinesinde sadece gömlekler için program var ve pek kırışıklık olmuyor. ama genelde gömlek vs. diye ayıt etmeden yıkadığımız için bay bi kırışık oluyor. ama zaman içinde yıkama programlarını inceledikçe kırışıklık olayını azalttım.

şimdilik aklıma gelenler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biox2000 -- 30 Ekim 2014; 14:03:23 >

• biox2000 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Adem bey;
    öncelikle yeni makinanınız güle güle uzun yıllar kullanınız.
    izin verirseniz size soru sormak istiyorum çünkü bizde çamaşır makinası arayışındayız cuma gününe kadar almalıyız yoksa hanımdan fırçayı yiyeceğim
    1.seçimizi niçin mileden yana kullandınız? ve özelikle neden bu modelini seçtiniz ??
    2.önceki makinanız nedir? karşılaştıma yapınca çamaşırlarınız yıkama kalitesinde bariz değişiklik oldumu?
    3.ek garantisini yaptırdınızmı ??? degermi???
    4.toz detercanla yıkama yaptınızmı??
    5. makine da ağırlık sensörü ve kirlilik sensörümü var ??? burada biraz kafam karıştı .
    6. sakıncası yoksa nerden ne kadara aldığınız da belirtebilirmisiniz ???
    sorularıma cevap verebilirseniz çok memmnun olurum. saygılarımla.....

• dşi D kullanıcısına yanıt
    1- miele markasını açıkçası forumdan öğrendim, araştırmalarım sonucunda gerçekten de diğerlerinden daha farklı bir kategoride olduğunu gördüm. mieleden önce almayı düşündüğüm marka bosch'tu. hatta model numaralarını bile seçmiştim. bu modeli seçme nedenim ise sıvı deterjan haznesinin olmasıydı. ayrıca powerwash özelliği ile suyu daha verimli ve etkili kullandığına ikna oldum.

2- önceki makinem 16 yıllık bosch'du. o makinenin de kazanı tamamen çelikti (alman yapımı). ama artık sıvı veya toz deterjan da kullansam çamaşırlarda deterjan kalıntıları oluşmaya başlamıştı. iki makinenin yıkama kalitesi arasında uçurum var. ister eski-yeni teknoloji farkı diyin, ister deterjan farkı ama çok daha iyi sonuçlar alıyorum.

3- ek garanti gibi bir şey yaptırmadım, çünkü sormadılar. bende bilmiyordum. o yüzden değer mi bilemiyorum.

4- hiç toz deterjan kullanmadım. açıkçası bu makinenin esprisi sıvı deterjan haznesi. hatta miele marka deterjan ile piyasadaki diğer deterjanların yıkama kalitesi arasında da fark diyebilirim. kendi deterjanı ile sanki çamaşırlar daha yumuşak gibi.

5- ağırlık sensörü var, hatta servis geldiğinde 5 kg dambıl ile ağırlık ayarı yapmışlardı. kirlilik sensörünün varlığından emin değilim. ancak burada iki husus var; birincisi, sıvı deterjanı seçtiğinizde makine kirlilik derecesini direk size soruyor (az, normal, çok) buna göre aldığı deterjan miktarı değişiyor. ikincisi, program seçenekleri arasında lekelerle ilgili bir program var (çimen, yağ, şarap vs). kirlilik sensörü konusuna daha çok teknik bilgiye sahip kişiler cevap verirse bende öğrenmiş olurum.

6- ankara kentpark'ta sony-siemens-miele bayisinden, yanlış hatırlamıyorsam, kampanyadan 4200 tl'ye aldım. şu anda fiyat değişmiş olabilir.

umarım cevaplar işinize yarar.

• Arkadaslar Miele'deki emprenyeleme ozelligi nedir, ne ise yariyor ve emprenyeleme solusyonu ne ise yariyor ?

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.